D.Y.K. Καλησπέρα, μπορείς να αναφέρεις ποιες ειδικότητες είναι πιο προσιτές για τις γυναίκες σε αεροπορία και στρατό ξηράς;
Με τον όρο "προσιτές", τι ακριβώς εννοούμε;
Επίσης, ποιες είναι οι γραμματικές σου γνώσεις; Τι χαρτιά έχεις; Έχεις τελειώσει κάτι; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα που να σε ενδιαφέρει;
Διότι η κάθε ειδικότητα, του κάθε όπλου, έχει ιδιαιτερότητες και αυτό που με ρωτάς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
1 "Προσιτές" βάσει μορίων συγκριτικά με τους άντρες που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσουν
2. Απολυτήριο 17,ECDL,2 πτυχία ξένων γλωσσών
3. Περισσότερο με ενδιαφέρει η αεροπορία. Στην προκήρυξη του 2009 είχε θέσεις όπως αστυνομικός, άμυνας φρουρός μετά σκύλου, άμυνας αεροδρομίων, μετεωρολόγος και στρατολόγος, οι οποίες με ενδιαφέρουν, αλλά σε ενδεχόμενη προκήρυξη δεν ξέρουμε τί θέσεις θα ζητάνε. Αλλιώς από στρατό ξηράς ΤΘ ή ΠΒ
lancecorporal έγραψε:Με τον όρο προσιτές το εκλαμβάνω ως "καθισιό". Τα γραφεία αν και πέφτει δουλειά ανάλογα τη μονάδα όμως.
Μου φαίνεται βρίσκετε λόγο να τσακωθείτε. Προσιτές βάσει μορίων εννοώ. Πόσες φορές να το εξηγήσω; Αν ήθελα να κάθομαι θα πήγαινα σε καμιά τράπεζα να δουλέψω. Δε θα το συνεχίσω όμως γιατί ξεχνάμε την ουσία της συζήτησης.
Προσανατολίσου λοιπόν σε ειδικότητες που θα απορροφήσουν πολύ κόσμο και που ζητούν κατά βάση ως κύριο και ως κατ'ελάχιστο προσόν το απολυτήριο λυκείου.
Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα ως προς τον ανταγωνισμό απέναντι στους άντρες υποψήφιους (ΟΒΑ, ειδικές δυνάμεις, προϋπηρεσία, πολύτεκνοι, κλπ), συνεπώς διάλεξε την ειδικότητα που σου αρέσει, κάνε την προσπάθειά σου και βλέπεις.
Προσανατολίσου λοιπόν σε ειδικότητες που θα απορροφήσουν πολύ κόσμο και που ζητούν κατά βάση ως κύριο και ως κατ'ελάχιστο προσόν το απολυτήριο λυκείου.
Σίγουρα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα ως προς τον ανταγωνισμό απέναντι στους άντρες υποψήφιους (ΟΒΑ, ειδικές δυνάμεις, προϋπηρεσία, πολύτεκνοι, κλπ), συνεπώς διάλεξε την ειδικότητα που σου αρέσει, κάνε την προσπάθειά σου και βλέπεις.
Οι ειδικότητες που είχαν σχέση με πληροφορική ή υπολογιστές ζητούσαν ως ελάχιστο προσόν το ΙΕΚ - ΤΕΙ - ΑΕΙ και λάμβαναν και την αντίστοιχη μοριοδότηση.
Lk94 έγραψε:Και συ γυναίκα; 😊 Κοίτα κ εγώ ήθελα πάρα πολύ να μπω σε τέτοιες σχολές αλλά δν κατάφερα μεσω των πανελληνίων.
Απλά σίγουρα ας έχουμε στο νου μας ότι ο στρατος δεν είναι παιχνιδάκι. Δεν ξέρω ακριβώς με λεπτομέρειες τις ειδικότητες, αλλά σίγουρα οι πιο προσιτές ειδικότητες-έτσι πιστεύω δλδ-θα είναι ειδικότητες που θα τις κυνηγήσουν άτομα με υψηλά μόρια.
Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι ✌️
Το γνωρίζω πολύ καλά ότι ο στρατός δεν είναι παιχνιδάκι, αλλά απ' ότι βλέπεις νομίζουν ότι εθελοτυφλούμε και πάμε μόνο για την καρέκλα εμείς οι γυναίκες, λες και δε θα μπορούσαμε να δουλέψουμε οπουδήποτε αλλού αν προτιμούσαμε το "καθισιό", όπως προαναφέρθηκε. Δεν πρόκειται να συνεχίσω τη συζήτηση όμως γιατί είναι ανούσια. Σ' ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία και ς' εσένα εύχομαι!
D.Y.K έγραψε:Μιλώντας με τα δεδομένα του 2009, όχι.
Οι ειδικότητες που είχαν σχέση με πληροφορική ή υπολογιστές ζητούσαν ως ελάχιστο προσόν το ΙΕΚ - ΤΕΙ - ΑΕΙ και λάμβαναν και την αντίστοιχη μοριοδότηση.
Δεν βλεπω να μπαινετε παντως οι γυναικες εκτος αν εχετε βυσματακι βαρβατο. Θα εχει τρελο ανταγωνισμο απο οβα ειδικοδυναμιτες που οι μισοι ηδη ειναι πολυτεκνοι αν το καλοσκεφτειτε
XristosMP έγραψε:Δεν βλεπω να μπαινετε παντως οι γυναικες εκτος αν εχετε βυσματακι βαρβατο. Θα εχει τρελο ανταγωνισμο απο οβα ειδικοδυναμιτες που οι μισοι ηδη ειναι πολυτεκνοι αν το καλοσκεφτειτε
Και τότε γιατί πέσατε όλοι να με φάτε όταν είπα "προσιτές", αφού κι εσείς οι ίδιοι ξέρετε ότι έχω δίκιο όταν λέω βάσει μορίων;
XristosMP έγραψε:Δεν βλεπω να μπαινετε παντως οι γυναικες εκτος αν εχετε βυσματακι βαρβατο. Θα εχει τρελο ανταγωνισμο απο οβα ειδικοδυναμιτες που οι μισοι ηδη ειναι πολυτεκνοι αν το καλοσκεφτειτε
Εσυ υποστηριζες οτι δεν περναει βυσμα αναθεωρησες της αποψεις σου;
Μια χαρά θα μπουν, οι ΕΔ ΟΒΑ θα πανε ειδικες, τα μόρια προϋπηρεσίας μόνο εκεί τα παίρνουν. Επίσης υπάρχουν ειδικότητες και στα 3 σώματα που δεν τις παίρνουν ούτε οβα, ουτε ΣΤΡ θητείας άρα δεν υπάρχουν μόρια προϋπηρεσίας. Σ αυτές θα μπουν άτομα με υψηλά απολυτηρια και πτυχία.
Και 37 αδέρφια να έχει ένας ΟΒΑ, αυτόν με 19 και πτυχίο τον βλέπει με κιάλια.
D.Y.K έγραψε:Προσωπικά, δεν έπεσα καθόλου πάνω σου να "σε φάω".
Αντιθέτως, ήθελα μια διευκρίνηση για τον όρο "προσιτές" ώστε να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς, για να σου δώσω μια σωστή και ξεκάθαρη απάντηση.
Από εκεί και πέρα, να παρακαλέσω και τους υπόλοιπους να προσέχουν λίγο τα λόγια και τις εκφράσεις τους, ώστε να μην έχουμε ίντριγκες.
D.Y.K. Προφανώς και δεν το λέω για εσένα. Αντιθέτως, ήσουν πλήρως κατατοπιστικός όσον αφορά το ερώτημα που έθεσα απευθείας ς' εσένα. Το λέω για τους υπόλοιπους που παραφράζουν τα λόγια μου άνευ λόγου και αιτίας.
Ρε συ Χρήστο χωρίς παρεξήγηση τι κόμπλεξ κ υποτίμηση είναι αυτή; Μια με τις γυναίκες μια με τους σπουδαγμενους π λες ότι θ πιάσουν θέση. Κ στο κάτω κάτω. Όλοι θ κάνουμε τα χαρτιά μας ακόμη κ εμείς οι γυναίκες. Εγώ πχ αν μ μετρήσουν το πτυχίο. Θα έχω μόρια από απολυτήριο 15,8, πτυχιο αει κ proficiency (κ ecdl έχω αλλά λγκ δεν θα μετράει) θα μπορούσα πιστεύω να μπω σε θέση που ζητάει πολλά άτομα.