Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)
Προς σπαρταν_γουοριον
Έχω ακούσει ότι στην Κύπρο, Αν ο δεκανέας δεν φάει φυλακή γίνειται Λοχίας. Δεν είμαι σίγουρος. Επιδίωξέ Να γίνεις Λοχίας Και θα πάρεις περισσότερα από 80 Ευρώ.
Εγώ στην Ελλάδα, όταν έγινα Δεκανέας πήρα αύξηση 1,5 Ευρώ περίπου! Και δεν γίνεται κανένας λοχίας, τα τελευταία χρόνια. Μόνο ο διοικητης της μονάδας Αν θέλει σε κάνει τιμητικά.
Έχω ακούσει ότι στην Κύπρο, Αν ο δεκανέας δεν φάει φυλακή γίνειται Λοχίας. Δεν είμαι σίγουρος. Επιδίωξέ Να γίνεις Λοχίας Και θα πάρεις περισσότερα από 80 Ευρώ.
Εγώ στην Ελλάδα, όταν έγινα Δεκανέας πήρα αύξηση 1,5 Ευρώ περίπου! Και δεν γίνεται κανένας λοχίας, τα τελευταία χρόνια. Μόνο ο διοικητης της μονάδας Αν θέλει σε κάνει τιμητικά.
YKOA EM έγραψε:Μόνο ο διοικητης της μονάδας Αν θέλει σε κάνει τιμητικά.
Και στην Κύπρο ακριβώς το ίδιο πράγμα ισχύει. Λοχίας γίνεσαι τιμητικά ΜΟΝΟ απο τον Διοικητή του Λόχου σου εφ'όσον ήσουν σωστός και υπόδειγμα Στρατιώτη κατά την διάρκεια της θητείας σου στην ΕΛΔΥΚ και εννοείται πως δεν είχες και ποινές λίγο πρίν τον επαναπατρισμό σου. Μισθό Λοχία δεν προλαβαίνεις να λάβεις. Παρ'όλα αυτά συμφωνώ απόλυτα στο ότι αξίζει κατά πολύ περισσότερο όπως έχουμε ξαναγράψει σε σχέση με τις μονάδες της Ελλάδος.
Ποια είναι η διαδικασία για τους Λ. Υ. Β και με τι βαθμό βγαίνεις;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 27
Αν έχεις την κατάλληλη ειδικότητα θα σου έρθει ένδειξη για ΛΥΒ, μέχρι δεκανέας γίνεσαι, για περισσότερες πληροφορίες διάβασε προηγούμενα μηνύματα
Ευχαριστώ πολύ
Γεια σας παιδια
Με πηραν τηλεφωνο για να μου πουν ποτε θα ερθει το χαρτι... Και μου ειπαν οτι θα ειμαι εφεδρος αξιωματικος... Αλλα δεν θελω να παω. Υπαρχει περιπτωση μολις με κοψουν απο εφερδρο να με κανουν δεκανεα?

-
- Στρατηγός
Αν σου έρθει με την ειδικότητα ένδειξη για ΛΥΒ θα γίνεις αλλιώς όχι
Α δηλαδη αν εχει την ενδειξη λυβ και κοπω απο εφεδρος θα μπορω να παω δεκανεας ενω αν δεν την εχει θα παω απλος φανταρος... Καλα καταλαβα?
-
- Στρατηγός
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
Παιδιά καλησπέρα! Εγώ έχω την ένδειξη ΥΕΑ (ΠΒ), αλλά δεν επιθυμώ να γίνω έφεδρος. Από την άλλη δεν θα με χάλαγε να ήμουν ΛΥΒ. Και τώρα οι ερωτήσεις.
Υπάρχει καμμιά σχέση μεταξύ των ΥΕΑ και των ΛΥΒ ως προς την ένδειξη στο σημείωμα της κατάξης;
Το ότι είμαι ΥΕΑ σημαίνει ότι έχω πιθανότητες να γίνω ΛΥΒ;
Και τέλος, μπορώ κάπως να το προσπαθήσω για ΛΥΒ;
Ευχαριστώ!
Υπάρχει καμμιά σχέση μεταξύ των ΥΕΑ και των ΛΥΒ ως προς την ένδειξη στο σημείωμα της κατάξης;
Ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
Christoforos έγραψε:
Ευχαριστώ!
στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι όχι δεν υπάρχει καμία σχέση, τα άλλα που ρωτάς έχουνε απαντηθεί στα ακριβώς από πάνω σου μηνύματα
@Stef
Αφού κοπείς από ΥΕΑ, λίγες μέρες μετά θα σου ανακοινώσουν την ειδικότητα που θα έχεις για όλη τη θητεία σου. Αν σου πουν Ειδικότητα Υπαξιωματικός, θα περάσεις ΛΥΒ. Επίσης, ένδειξη για ΛΥΒ υπάρχει περίπτωση και να σου έρθει τυχαία (χωρίς να έχεις Ειδικότητα Υπαξιωματικού) τρεις ή τέσσερις μήνες πριν απολυθείς. Συμβαίνει και αυτό.
ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ
Αφού κοπείς από ΥΕΑ, λίγες μέρες μετά θα σου ανακοινώσουν την ειδικότητα που θα έχεις για όλη τη θητεία σου. Αν σου πουν Ειδικότητα Υπαξιωματικός, θα περάσεις ΛΥΒ. Επίσης, ένδειξη για ΛΥΒ υπάρχει περίπτωση και να σου έρθει τυχαία (χωρίς να έχεις Ειδικότητα Υπαξιωματικού) τρεις ή τέσσερις μήνες πριν απολυθείς. Συμβαίνει και αυτό.
ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ
Ποιες ειδικότητες περνάνε ΛΥΒ στα ΛΟΚ ; Αλλάζει κάτι στην 35 ΜΚ πάνω σε αυτό ;
Παιδια καλησπερα. την τεταρτη περιμενο την μεταθεση μου για ειδικες δυναμεις και ελπιζω για το σωμα των πεζοναυτων. θα ηθελα να ρωτησω τι γινετε με το ολο θεμα λυβ και χελ και ποιες διαδικασιες μπορω να κινησω απο μονος μου γιατι στο κεντρο πιο πολυ με μπερδεψαν παρα με βοηθησαν.ευχαριστω εκ των πρωτερων
ΧΕΛ ειναι ειδικοτητα και θα μαθεις αν την πηρες μαζι με τη μεταθεση σου, δε μπορεις να κανεις κατι για τιποτα απο τα 2.
Οσο για το ΛΥΒ, θεωρητικα μπορεις να μιλησεις και να ζητησεις να πας οταν ειναι η ωρα για το σχολειο, το αν θα σε στειλουν ειναι αλλο θεμα, δεν ξερω τι μπορει να παιζει με τη μοναδα σου.
Οσο για το ΛΥΒ, θεωρητικα μπορεις να μιλησεις και να ζητησεις να πας οταν ειναι η ωρα για το σχολειο, το αν θα σε στειλουν ειναι αλλο θεμα, δεν ξερω τι μπορει να παιζει με τη μοναδα σου.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες