Συνοδός στρατιωτικού σκύλου

Πληροφορίες για όλες τις ειδικότητες από μελλοντικούς συναδέλφους που ήδη υπηρετούν σε αντίστοιχες θέσεις.
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από Συνοδός... »

Μόνο στην ώρα της υπηρεσίας περιπόλου!
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από illy »

Ναι αυτο εννοω, αν κρατατε παντα οπλο στην υπηρεσια! Οκ ευχαριστω...
Dum spiro spero
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Παρακαλώ!
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Velerefontis »

P-7 κυριε συναδελφε;
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Κ. Συνάδελφε συνοδέ καταρχήν ηρέμησε...
Λοιπόν...
Αν πάρεις και διαβάσεις την Π. Δ που μόλις έβγαλε ο θεσμός μας θα μπορούσες να μιλάς καταρχήν πιο όμορφα για την δουλειά σου! Για την δουλειά που ναι μεν σε κατέστρεψε οικονομικά (όπως λες) αλλά σε αυτήν είσαι και με αυτήν ταϊζεις την οικογένειά σου, με αυτήν αυτοσυντηρείσαι! Λοιπόν... Για την συγκεκριμένη μονάδα που αναφέρεις και για οποια δήποτε μονάδα λειτουργεί ετσι απλά κάθησε και σκέψου...
-ποιοι είναι αυτοί που εχουν δώσει το δικαίωμα παλαιότερα ίσως; Αλλά μπορεί και τώρα;(Δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο... Δεν σε ξέρω) απλά αναρωτήσου πρώτα το γιατί εχουν γίνει ετσι τα πράγματα και υστερα μίλα κ κατηγόρεισαι την δουλειά σου! Απλά μάθε να βλέπεις τα γεγονότα ρεαλιστικά και όχι όπως εσύ θέλεις να τα βλέπεις! Θυμήσου τα παλαιότερα χρόνια τι γινόταν και τότε ξανα μιλάμε (ισως γι'αυτό γίνοντε όλα αυτά κ. Συνάδελφε) Αν κάποιοι αρχαιότεροι κάνανε σωστά την δουλειά τους τότε ίσως τώρα όλα να ηταν καλύτερα!

Οσον αφορά τους ανθρώπους που κατηγορείς στη ΔΥΓ όπως είπες και εσύ ηταν συνοδοί...
και σε ρωτάω... Εσύ αν γινόσουν εκπαιδευτής θα έλεγες ας βολευτώ εγώ και αστους συνοδούς στο έλεος του Θεού;
Αν η απάντησή σου είναι "ΝΑΙ" εδώ θέλω να σου πω οτι γι'αυτό και δεν είσαι εκπαιδευτής και αν η απάντησή σου είναι "ΟΧΙ" εκείνοι λοιπόν, γιατί να το πουνε; Μηπως δεν ξέρουν πως ειναι η υπηρεσία μας; Αλλά όχι... Εμείς κάπου πρέπει να ρίξουμε ευθύνες για να μη τις πάρουμε πάνω μας κ ας ξερουμε μέσα μας οτι εμείς ευθυνόμαστε για όλα... (συγκεκριμένα οι παλαιότεροι του θεσμού) !(Ξανα λέω... Δεν σε ξέρω κ δεν ξέρω αν εισαι παλαιός η νέος συνοδός αλλά ότι και να είσαι ετσι έχουν τα πράγματα κ. Συνάδελφε!)

Ευχαριστώ!
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Λοιπόν oxidio... Καλησπέρα!
Στην προηγούμενη προκύρηξη πήραν 36 ατομα συνοδούς εκ των οποίων κάποιες είναι γυναίκες... ! Αυτό για να σε καθησυχάσω για αρχή οτι μπορείς πλέον να κάνεις τα χαρτιά σου σαν συνοδός σκύλου στον Ε. Σ. Αυτό έγινε μετά από τα δικαστήρια που έκαναν οι γυναίκες προς ισότητα των δύο φύλων και κέρδισαν! Επίσης θα συμφωνησω οτι υπάρχουν εξίσου δυνατές και έξυπνες γυναίκες οι οποίες μπορούν να γίνουν συνοδοί και είμαι σίγουρος οτι μπορούν να γίνου και καλύτερες από τους άντρες! Απλά το θέμα είναι άλλο και πηστεύω γι'αυτό δεν έπερναν τόσο καιρό γυναίκες... Θα σου πω οτι οι συνοδοί άντρες πηγαίνουν σαν ομάδα η οποία αποτελείται από 4 άτομα και ετσι εξυπηρετεί ο ένας τον άλλον όταν λείπει σε άδεια κάποιος από τους 4... Όπως κ κάθε βράδυ υπηρεσία έχει ένας! Υποθέτω λοιπόν οτι γυναίκες συνοδούς στον θεσμό τόσα χρόνια δεν πηραν γιατί γνωρίζεις πολύ καλά οτι μία γυναίκα έχει τα μηνιαία γυναικολογικά της προβλήματα, επίσης αν η γυναίκα συνοδός κυοφορεί τότε οι μήνες που θα λείπει από την ομάδα και πόσο μάλον από το στοιχείο της θα είναι αρκετοί για να ξανα αρχίσει από το μηδέν. Υπάρχει σχετική διαταγή που λεει για την επαναδιάθεση αν περάσουν 4 μηνες! Τέλος πάντων... Αυτά είχα να σου πω για το θεσμό κ για τις γυναίκες... Η αλήθεια είναι οτι δεν γνωρίζω κ εγώ τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση αλλά σίγουρα η διεύθυνση σύντομα θα μεριμνήσει κ γι'αυτό! Σου εύχομαι καλή επιτυχία αν το θέλεις πραγματικά!

Ευχαριστώ!
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Καλημέρα Illy...
Προφανώς ο κύριος εκπαιδευτής για να μην σου λέει τους λόγους που δεν του αρέσει η ειδικότητά μας αλλά την έχει φάει κ με το τσουβάλι πηγάζουν δύο συμπεράσματα...
1. Οτι δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι και...
2. Οτι ο κ. Εκπαιδευτής δεν την έχει φάει με το τσουβάλι αλλά μπορεί να έχει κρίση για αυτή κ απ'ότι βλέπεις αρνητική... Δυστυχώς!

Λοιπόν η ειδικότητα εχει πολύ ενδιαφέρον και η φίλη σου έκανε την καλύτερη επιλογή που πήγε σε αυτή την ειδικότητα αν και δεν γνωρίζω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ακόμη με τις γυναίκες αλλά είμαι σίγουρος οτι η υπηρεσία θα μεριμνήσει για το καλύτερο δυνατό.
Στα κέντρα εκπαιδεύσεως δεν στα παρουσιάζουν όλα υπέροχα, κάνει λάθος ο κ. Εκπαιδευτής... Στα παρουσιάζουν ως έχουν, γιατί εκείνοι τα έχουν ζήσει ενώ εσύ όχι. Στη μονάδα που θα μετατεθεί η φίλη σου θα είναι ζόρικα τα πράγματα οπως σε κάθε μονάδα, γιατί από τη φύση του η νύχτα συνδιάζεται με τρόμο... Πόσο μάλον όταν είσαι μόνη σου στο σκοτάδι! Αλλάάά... Γι'αυτό λεγόμαστε "ΣΥΝΟΔΟΙ ΣΚΥΛΩΝ" εδώ είναι η διαφορά με τον υπόλοιπο στρατό... Εμείς δουλεύουμε την νύχτα και όσο έχουμε τον πιστό μας φίλο στο πλάϊ μας και όσο καλύτερα τον ξέρουμε (αυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση κ τον χρόνο που αφιερώνει ο κθε συνοδός στο σκύλο του) δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα παρά μόνο τον ΘΕΟ!
... Οσο για τους συνοδούς που δεν έχουν σκύλο αυτό σήμερα δεν υπάρχει! Η υπηρεσία κ ο θεσμός έχει προχωρήσει πάρα πολύ και οι καινουριοι συνοδοί έχουν καλυφθεί όλοι με σκυλιά όπως επίσης τα σχολεία για συνοδούς δεν σταματάνε και καλύπτουν και τους παλαιότερους συνοδούς άμεσα με σκύλο. Οπότε... Καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι κάποιοι έχουν προβλήματα με τις θέσεις κ τα ονόματα που μας διοικούν γι'αυτό και τους αποκαλούν "χαρτογιακάδες" αλλά εκείνοι οι κάποιοι δεν ξέρουν οτι οι συνοδοί αποτελούν το πιο δυνατό κομμάτι του θεσμού και εκείνοι απλά ενεργούν με τις πράξεις των συνοδών! Αν είσαι κύριος στη δουλειά σου, δεν φοβάσαι τίποτα! Ο στρατός σου δίνει το δικαίωμα να μιλήσεις κ να κάνεις τις όποιες προτάσεις εσύ θέλεις... Οπότε προχώρα αν το αγαπάς πραγματικά και θα δεις οτι τα πράγματα είναι απλά αλλά εμείς οι άνθρωποι τα παρουσιάζουμε περίπλοκα κ δύσκολα!

Ευχαριστώ!
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Καλημέρα κ. Εκπαιδευτά ΣΕΣ-Σ...
Λέτε... "Οσο μας διοικούν αυτοί στη ΔΥΓ που δεν φόρεσαν ποτέ παραλαγή"...
Αν δεν λεγόταν ΔΥΓ; Θα είμασταν καλύτερα πηστεύεται;
Αν και εκείνοι φορούσαν παραλαγή; Ακόμη καλύτερα;
κ. Εκπαιδευτά... Αν πηγαίνατε εσείς στη ΔΥΓ είμαι σίγουρος οτι θα είχαμε τον καλύετρο θεσμό που υπάρχει... Σωστά;
Μα είμαστε σοβαροί κ. Εκπαιδευτά; Αυτά σας απασχολούν εσάς; Ποιοι υπηρετούν στη ΔΥΓ και ποιοι φορούν παραλαγή; ΕΛΕΟΣ! Τα ίδια πράγματα που κάνουν στη ΔΥΓ μπορείτε να τα κάνεται και εσείς από την κτηνιατρική σας μονάδα... Μπορείται να βοηθήσεται τον θεσμό μας με τις αναφορές σας καθώς θα εμπεριέχουν τις δικές σας προτάσεις και εκείνοι στη ΔΥΓ θα το διαβάσουν και θα πράξουν ανάλογα αν θεωρήσουν κάτι σωστό που θα μπορούσε να ανεβάσει τον θεσμό ακόμη πιο ψηλά! Δυστυχώς ή ευτυχώς κ. Εκπαιδευτά... Δεν γίνεται να πάμε κ να υπηρετήσουμε όλοι στη ΔΥΓ κ να κάνουμε ο καθένας το δικό του! Ομως μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας αυτή την νοοτροπία στο ποιοι είναι στη ΔΥΓ κ να προσφέρουμε εξίσου δυνατό έργο από την μονάδα μας! Οι ανθρώποι κάνουν τις θέσεις κ όχι οι θέσεις τους ανθρώπους... Πηστέψτε πως και στη ΔΥΓ να πάτε, αν δεν προσφέρεται αυτά που πρέπει θα φύγεται την ίδια μέρα! Οπότε... Για να είναι αυτοί που είναι στη ΔΥΓ το αξίζουν και αν ανοίξετε τα μάτια σας κ δείτε πιο έξω από τη ΔΥΓ θα καταλάβεται κ εσείς οτι αξίζουν κ το δικό μας εργο είναι από τη δική μας θέση άλλοτε μικρότερο κ άλλοτε μεγαλύτερο! Μακάρι να δείτε διαφορετικά τα πράγματα και να προσφέρεται θετικά στο θεσμό όσο το δυνατόν περισσότερο κ όχι να εκφράζεται λύπη κ οργή για τη δουλειά σας κ τους συνάδελφού σας!

Ευχαριστώ κ. Εκπαιδευτά και σας ζητώ συγνώμη αν σας στενοχώρησα με την αλήθεια... !
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Καλησπέρα κ. Απογοητευμένε...
Αν μιλάς για τους συνοδούς της σήμερα εποχής φίλε μερικά από αυτά που λες είναι λάθος...

Τους συνοδούς της σήμερα εποχής δεν τους ενοχλεί κανένας στο Σ. Ξ. Κάνουν την υπηρεσία τους όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και ύστερα πηγαίνουν σπιτάκι τους... Για τους "καραβανάδες" όπως αποκαλείς δεν γνωρίζω τι ισχύει, γιατί οι συνοδοί ουτε καραβανάδες είναι αλλά ουτε "βογκάνε" όπως πάλι λες! Είναι επαγγελματίες στρατιωτικοί που στόχος τους είναι η άμυνα κ διαφύλαξη της χώρας μας και αυτό το κάνουν με αφοσίωση κ αγάπη στην ειδικότητά τους!
Από εκεί κ πέρα το λες κ μόνος σου οτι το ωράριο των συνοδών είναι εξαντλητικό... Πως θα μπορούσαν λοιπόν οι συνοδοί μετά από ένα εξαντλητικό ωράριο, να κάνουν κ ακόμη 1002 πράγματα όπως λες; Κάπου αυτά που λες συγκρούοντε, διότι προφανώς σου έχουν δώσει λάθος πληροφορίες! Δυστυχώς για ακόμη μία φορά.
Οι συνοδοί σκύλων φίλε μου "ίσως" είναι μία από τις ειδικότητες του στρατού που έχει κύρια ενασχόληση το αντικείμενό της!(Λέω "ίσως" γιατί μπορεί να υπάρχουν κ άλλες τις οποίες δεν γνωρίζω... Για τους συνοδούς στρκων σκύλων όμως, είμαι απόλυτα σίγουρος) !
Σημείωση: "Μην απογοητεύεστε τόσο εύκολα με απλά λόγια κάποιων! Ενδιαφερθείτε για αυτό που σας αρέσει ρωτήστε και μάθετε τα καλά του επαγγέλματός σας και τα άσχημα διορθώστε τα με τον κόπο σας, με το μυαλό σας και την δική σας αξία ώστε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα για όλους μας! "

Ευχαριστώ!
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Καλησπέρα κ πάλι κ. Εκπαιδευτά...
Λέτε κ πάλι... "ακούστε αυτά που σας λέω κ μη σας πουλάνε φούμαρα"
Και σας ρωτώ εγώ... Τα φούμαρα ποιοι τα πουλάνε;
Οι κύριοι κ οι κυρίες που έχουν την διάθεση να υπηρετήσουν ως συνοδοί έχουν την ηλικία των 18 μεχρι 28 ετών. Οι μεν κύριοι που έχουν υπηρετήσει γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει στρατός κ έρχοντε με την θέλησή τους στο στράτευμα ή δηλωνουν κατα την διάρκεια της θητείας τους να παραμείνουν κ υπάρχουν κ κάποιοι που μπαίνουν αμεσως αφού τελειώσουν το σχολείο και ναι, εκείνοι δεν γνωριζουν σχεδόν τιποτα. Οι δε κυρίες είναι σαν το τελευταίο κομμάτι των ανδρών καθώς δεν μπορούν να υπηρετήσουν γνωρίζουν λίγα πράγματα για το στράτευμα! Ελπίζω να συμφωνούμε ως εδώ!
Λοιπόν... Αφου εισαχθούν στο στράτευμα με την ειδικότητά μας... Μετά έρχοντε στα κέντρα εκπαιδεύσεως στα οποία σε ένα θα υπηρετείται κ εσείς σαν εκπαιδευτής και εκεί εκπαιδεύοντε και οι καινούριοι συνάδελφοι μας... Οπότε μεχρι τότε δεν τους πουλούσε κανένας φούμαρα, διότι μεχρι τότε δεν γνωριζαν κ τιποτα... Απλά περνούσαν τις διαδικασίες προσληψης στο στρατευμα!(αθλητικές δωκιμασίες-ψυχοτεχνικά... Κτλ... )
Το αποτέλεσμα ποιο είναι κ. Εκπαιδευτά; Οτι στα κεντρα εκπαιδεύσεως μας πουλάνε φούμαρα; Προσωπικά επειδή πέρασα την πόρτα μιας κτηνιατρικής μονάδος δεν μου πούλησε κανένας ανώτερος συνάδελφός σας φούμαρα παρά μόνο με ενθάρυνε για την ειδικότητά μας και μου έλεγε τα θετικά αλλά και αρνητικά της. Τις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσω με το σκύλο μου, με συμβούλευε για αυτές κ όλα οσα αφορούν την ειδικότητά μας κ. Εκπαιδευτά... Τίποτα παραπάνω κ τίποτα παρακάτω! Τώρα για εσάς κ. Επαιδευτά, δεν ξερω ποιους συναδελφους σας ακούσατε να πουλάνε φούμαρα και δεν τους σταματήσατε να μιλούν με τον τρόπο σας κ την διακριτικότητά σας! Κακώς δεν τους σταματήσατε αν κάποια στιγμή έγινε κάτι τέτοιο και ένα μερίδιο ευθύνης (το μαγαλύτερο) το έχεται εσείς που το επιτρέψατε κ. Εκπαιδευτά! Κάποιοι που πουλάνε φούμαρα είναι άλλη η θέση τους κ όχι στο στράτευμα κ ειδικότερα στην ειδικότητα που κ εγώ εκτελώ! Εκείνους τους διώχνουμε κ δεν τους καλύπτουμε κ. Εκπαιδευτά, γιατί μας μειώνουν σαν στρατιωτικούς αλλά και σαν προσωπικότητες!
Ωστόσο αισθάνομαι τυχερός που δεν έκανα τα πρώτα μου βήματα στην μονάδα που υπηρετείται και δεν μου πούλησε κανένας τα φούμαρά του! Τώρα βάβαια από εσάς... Δεν βλέπω να γράφεται και κάτι καλύτερο από αυτά που πουλάνε στην δική σας μονάδα και φοβάμαι πως και εσείς φούμαρα θα πουλάτε. Δυστυχώς! Ελπίζω αν το κάνετε και εσείς αυτό (το να πουλάτε φούμαρα) σύντομα στη ΔΥΓ να παραλάβουν την παραίτησή σας με δική σας πρωτοβουλία, διότι όπως προ είπα... Δεν έχουν θέση αυτοί στο στράτευμα κ ειδικότερα στην ειδικότητά μου! Κατά τ'άλλα σας φταίει η ΔΥΓ κ. Εκπαιδευτά... !

Σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά κ. Εκπαιδευτά που μου δώσατε το δικαίωμα να πω την αλήθεια στους κυριους και κυρίες που θέλουν να ασχοληθούν με την ειδικότητά μας!
Προσωπικά... Δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να πουλάει φούμαρα για την ειδικότητά μου!
Και πάλι... Ευχαριστώ!
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Απόστολε καλησπέρα...
Οι "σκυλάδες" προφανώς θα έχουν πολλά χρόνια στη μονάδα σου, γιατί θα τραγουδάνε ωραία "σκυλάδικα"...
Φίλε Απόστολε είναι απλά μια διόρθωση... Δεν λέγοντε "σκυλάδες"...
Λέγοντε "ΣΥΝΟΔΟΙ ΣΚΥΛΩΝ" στο στρατό ξηράς τουλάχιστον, γιατί στην αεροπορία λέγοντε διαφορετικά... Νομιζω (ΑΦΜΣ) αμυνα φρουρού μετά σκύλου αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος! Είμαι 1000% σίγουρος όμως οτι σε κανένα σώμα δεν λέγοντε "σκυλάδες"... Θα παρακαλούσα να μην μειώνουμε την ειδικότητα έστω κ με την ονομασία της!

Ευχαριστώ!
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Συνοδε, το να αναφερεις την ειδικοτητα σου ως "σκυλας" δεν σημαινει οτι μειωνεις την ειδικοτητα... Απλα χρησιμοποιεις μια πιο καθημερινη λεξη, μια λεξη "αργκο" ας πουμε... Εγω δεν βρισκω κατι προσβλητικο ή μειωτικο σε αυτη την λεξη... Οπως λεμε κεπυκαριος, πεζικαριος, τεθωρας, σεμετζης, λοκατζης κλπ
Dum spiro spero
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Εικόνα Εχεις κάποιο δίκιο σε αυτό που λες, γιατί όλοι μας αποκαλλούμε ετσι τους (ΤΘ) (ΠΖ) κτλ... Αλλά και εκείνοι όταν κάποιος για πλάκα τους αποκάλλεσαι ετσι, το επέτρεψαν και τους έμεινε μεχρι σήμερα αλλά όπως κ να έχει... Οταν ακούς (τέθωρας-πεζικάριος. Κεπικάριος κτλ... ) καταλαβαίνει ο άλλος οτι μιλάει για τον στρατό... Οταν λες σκυλάς;
Που πάει το μυαλό σου;
Εμένα μόνο στα μπουζούκια κ για να προστατεύσω την ειδικότητα απλά έκανα μια παρατήρηση και θα παρακαλούσα να αρχίζει να ενοχλεί κ εσένα αυτό το όνομα και να διορθώνουμε άμεσα οταν το ακούμε ετσι ωστε να διατηρείσουμε την ποιοτητα της ειδικότητας!

Ευχαριστώ!
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Κοιταξε να δεις, απο την στιγμη που ειμαστε σε ενα στρατιωτικο φορουμ τοτε σιγουρα σε παραπεμπει εκει, δηλαδη στον συνοδο σκυλου αλλα υπο αλλες συνθηκες ναι τοτε παει αλλου το θεμα... Εμενα παντως δεν με πειραζει, εχει πλακα κιολαςΕικόναΕικόνα Αλλα εφοσον ενοχλουνται τα στελεχη που εχουν αυτη την ειδικοτητα, τοτε θα το σεβαστω απολυτα!
Dum spiro spero
Συνοδός...
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Και πάλι σε ευχαριστώ!
Οπως φαντάζομαι και όλα τα στελέχοι!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση