Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
επειδη ειμαι απο ΣΝΔ, εχω την εξης απορια, πως καποιος απο θεωρητικη θα μαθει ολα τα μαθηματικα και φυσικη που χρειαζονται; εχεις δει Βilly τι μαθηματα εχει η σχολη?
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 6
Έχεις δίκιο φίλε. Δεν θα είναι εύκολο. Με τα μαθηματικά τα πάω καλά γι'αυτό και θα τα πάρω επιλογή φέτος. Όσων αφορά τη φυσική ποτέ δεν ξετρελάθηκα αλλά εφόσον χρειαστεί στη σχόλη θα στρωθώ να τη μάθω. Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο αλλά έτσι και αλλιώς δεν περιμένω να έχω εύκολα χρόνια αν περάσω τελικά ΣΝΔ. Είμαι καλός μαθητής γι'αυτό κιόλας προσδοκώ να μπω σε σχολή του 2ου πεδίου με 1000 παραπάνω μόρια από έναν που είναι τεχνολογική.roverr24 έγραψε:επειδη ειμαι απο ΣΝΔ, εχω την εξης απορια, πως καποιος απο θεωρητικη θα μαθει ολα τα μαθηματικα και φυσικη που χρειαζονται; εχεις δει Βilly τι μαθηματα εχει η σχολη?
Τα μαθήματα τα έχω κοιτάξει και από ότι έχω δει έχει ανώτερα μαθηματικά και φυσική. http://www.hna.gr/snd/Docs/odigosspoudon/amax.pdf
Δεν έχω άγνοια των καταστάσεων. Το μόνο που με απασχολεί είναι οι φετινές εξετάσεις προς το παρόν. Τώρα αν πρώτα ο θεός περάσω θα στρωθώ να διαβάσω φυσική-μαθηματικά.
Ευχαριστώ για το ενδιαφερον και καλή σταδιοδρομία.

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BillyGrande την Κυρ Σεπ 12, 2010 4:37 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Επιλοχίας
Οντως εχεις δικιο αλλα αυτο ισχυει και για καποιους οι οποιοι περναν μεν απο τεχνολογικη αλλα δεν τα καταφερνουν κ τοσο καλα... φυσικα κ εχουν μια εμπειρια παραπανω αλλα υπαρχουν μαθητες θεωρητικες που αν διαβασουν μπορουν να τ καταφερουν και καλυτερα... εξαλλου εμεις της θεωρητικης ειμαι πιο συνηθισμενοι στο πολυ διαβασμα(βλεπε οτι ολα τα μαθηαμτα μας ειναι θεωρια αρα καθαρα θεμα σωστου διαβασματος)... ασε που το οτι διαλεγουμε αυτη τη κατευθυνση δεν σημαινει οτι δεν τ καταφερνουμε και στα θετικα μαθηματα... απλα προτιμαμε το θεωρητικα... και πιστευω οτι εχουμε κ εμεις δικαιωμα να περασουμε σε αυτες τις σχολες.. αλλωστε για αυτο το λογο μας δινεται η ευκαιρια με τα μαθηματα επιλογης... για σκεψου οτι υπαρχουν ατομα της τεχνολογικης που πανε εκει μονο και μονο για να δωσουν για χαμηλων μοριων στρατιωτικες και αστυνομικες σχολες γιατι δεν εχουν τη διαθεση να προσπαθησουν για περισσοτερα και για να εχουν σιγουρη εξασφαλιση... εμεις για να μπαινουμε σ αυτην την διαδικασια απο θεωρητικη να δψσουμε μαθηματικα να γραψουμε καλα γιατι ειναι βαρυτητας και χανουμε μορια και εντελει να τα καταφερουμε παει να πει οτι το γουσταρουμε πραγματικα και γι αυτο τα δινουμε ολα... ας μην υπαρχει λοιπον πλεον αυτη η προκαταληψη για τα παιδια της θεωρητικης... το θελουμε οσο κ εσεις! ολοι για τον ιδιο λογο προσπαθουμε.. ας μην κολλαμε σε λεπτομερειες... η ουσια βρισκεται στο αποτελεσμα! και ευχομαι σε ολους που δινουμε φετος(ανεξαρτητως κατευθυνσης)καλη επιτυχια!
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Σωστά τα λες Αγγελική. Καλή επιτυχία και σε σένα.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 4
- Ενδιαφέροντα: - free running -
- Επάγγελμα: kommanto junior
εγω περισυ ημουν θεωρητικη. και πραγματι πηρα το σωστο τροπο διαβασματος. πολλα παιδια της τεχνολογικης πραγματι υστερουν πολυ στην"παπαγαλια" καθως το αοδε και τη θεωρια απο ολα τα μαθηματα αργουν να τη μαθουν η τη μαθαινουν και την ξεχνουν αμεσως. αυτο που θελω να πω ειναι πως παροτι ακουσα πως δε θα τα καταφερω , πως ειναι δυσκολα δεν απελπιστικα. και εχω φιλους στο πλευρο μου που καθε φορα που ειμαι χαλια με βοηθανε και με χαλαρωνουν και προσπαθω ακομα πιο πολυ. εκει που θελω να καταληξω ειναι να ρωτησω απλα, αφου θελετε τοσο μα τοσο πολυ να πατε σε αυτη τη σχολη, γιατι δεν αλλαζετε και εσεις κατευθυνση; ο πρωτος καιρος ειναι δυσκολα μετα συνηθιζεις.. και εκει που θα δυσκολευτειται ειναι τα μαθηματικα και η φυσικη μοναχα.. τα αλλα ειναι ευκολα.. παρε και μια βιολογια γενικης.. ολο απ εξω και πιστευω θα αποδωσεις και θα προσπαθησεις και για ευελπιδων οπως κανω εγω
και για οσους δε πιστευουν και με αμφισβητουν
ναι... τα καταφερα και μολις εμαθα να βρισκω ελαχιστο και μεγιστο μετρο στους μιγαδικους χεχε
χαλαλι ο κοπος.. και αγγελικουλα αν καταληξεις στη θεωρητικη σου ευχομαι καθε μα καθε επιτυχια
.
υ. γ. συγνωμη για το μονολογο

υ. γ. συγνωμη για το μονολογο

-
- Επιλοχίας
Ευχαριστω πολυ Ευαγγελια μου και σε σενα το ιδιο ευχομαι!!! αλλα για αλλαγη κατευθυνσης δεν το βλεπω! αυτη η φυσικη μου τ χαλαει! και εχω συνηθισει κιολας στη θεωρητικη... εξαλλου πιστευω πως θα τα καταφερω και απο δω μια χαρα! κ αν μεσα στη σχολη τα βρω σκουρα πουθενα θα ζητησω βοηθεια απο δασκαλο απο συμμαθητη απο καποιον! 

-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Ειμαι σε μεγαλο διλημμα. Ειμαιθεωρητικη. Μαθηματικα-φυσικη ειμαι ασχετη. Μαθηματικα γενικης μετα βιας τα καταλαβαινω αλλα παπαγαλια ειμαι απιαστη, χωρις να το παινευτω. Περισυ που ξαναεδωσα πανελληνιες επιασα στην ιστορια 19,9 και αρχαια 17,4. Θελω ναυτικων δοκιμων και αστυνομια. Πως θα τα καταφερω; Να παρω μαθηματικα και αοθ η μονο μαθηματικα; Μπορω να την πιασω την ναυτικων δοκιμων η τσαμπα θα ρισκαρω να μην παρω το αοθ; Βοηθηστε με σας παρακαλω. Εχω χαθει πια. Ειμαι σε απογνωση, δε ξερω τι να κανω, βοηθεια σας παρακαλω
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
elenitsa_1990 έγραψε:Ειμαι σε μεγαλο διλημμα. Ειμαιθεωρητικη. Μαθηματικα-φυσικη ειμαι ασχετη. Μαθηματικα γενικης μετα βιας τα καταλαβαινω αλλα παπαγαλια ειμαι απιαστη, χωρις να το παινευτω. Περισυ που ξαναεδωσα πανελληνιες επιασα στην ιστορια 19,9 και αρχαια 17,4. Θελω ναυτικων δοκιμων και αστυνομια. Πως θα τα καταφερω; Να παρω μαθηματικα και αοθ η μονο μαθηματικα; Μπορω να την πιασω την ναυτικων δοκιμων η τσαμπα θα ρισκαρω να μην παρω το αοθ; Βοηθηστε με σας παρακαλω. Εχω χαθει πια. Ειμαι σε απογνωση, δε ξερω τι να κανω, βοηθεια σας παρακαλω
Ελένη αν θες να έχεις στις επιλογές σου και ναυτικών δοκίμων και αστυνομία πάρε αοθ και μαθηματικά. Αν θες μόνο ναυτικών δοκίμων πάρε μόνο μαθηματικά. Για δοκίμων να υπολογίζεις πως πρέπει να γράψεις γύρω στα 1000 μόρια παραπάνω από τη βάση της σχολής λόγω του ότι είσαι θεωρητική. Το αν θα τα καταφέρεις εξαρτάται από το πόσο πολύ το θέλεις. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Βρηκα στο internet ενα πινακα υπολογισμο μοριων και με βαση τις βαθμολογιες εβαλα να δω ποσο βγαινει περιπου με το αοθ. Κοιταξτε, εγω θα δωσω για τριτη χρονια. Ειμαι βεβαια στο πανεπιστημιο αλλα δε μου αρεσει η σχολη μου. Αν ξαναδωσω ειναι για ναυτικων δοκιμων που μου αρεσει, σσε, σι γιατι μονο σε αυτες τις σχολες θα με πιανει η ηλικια δηλαδη απο 1-1-90 αφου εχω γεννηθει 20-2-90. Επειδη ομως φοβαμαι σκεφτομαι και το ενδεχομενο της αστυνομιας. Αλλα εγω το αοθ δεν το ξερω καθολου, ειναι πολυ δυσκολο για μενα και τα μαθηματικα μετα βιας μπορω να τα λυσω. Εντεκα εγραψα στις πανελληνιες και αυτο γιατι η ασκηση που ειχε ηταν μια παρομοια με αυτην που ειχα αποστηθισει. Ξερω τι θα πειτε, ειμαι πραγματικα αχρηστη στα μαθηματικα. Τι να κανω; Τα υπολοιπα μαθηματα δοξα τω θεο ξερω να τα παιζω στα δαχτυλα. Αν ξαναπαρω το αοθ, δε ξερω αν θα μπορω να το μαθω. Και σε αυτο χαλια τα πηγα. Πως πηρα δεκα αναρωτιεμαι. Και δε ξερω, φοβαμαι να ρισκαρω ...
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Κοίταξε, καταλαβαίνω ότι κάποια μαθήματα δεν αρέσουν σε όλους. Αλλά το ότι δεν τα καταλαβαίνεις δεν μπορώ να το καταλάβω. Εφόσον θέλεις στρατιωτική σχολή αποκλείεται να μην κάνεις μαθηματικά. Άλλωστε μέσα στην σχολή θα έχει πολύ ανώτερα μαθηματικά. Εκεί τι θα κάνεις; Θα πεις δεν μπορώ; Συμβιβάσου με το γεγονός ότι τα χρειάζεσαι προκειμένου να μπεις στη σχολή που θέλεις. Αν πάλι δεν μπορέσεις τότε καλύτερα που το κατάλαβες όσο είναι νωρίς και όχι μέσα στη σχολή.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δεν ειναι πως δε μου αρεσουν. Με παρεξηγησες. Η ερωτηση μου ειναι αν πρεπει να ρισκαρω να παρω και το αοθ για την αστυνομια η αν πρεπει να παρω μαθηματικα μονο για να εχω παραπανω μορια. Αν δεν παρω το αοθ και μπορω μονο για καποιες σχολες αξιωματικων, τα μορια που μπορει να βγαλω για το τεταρτο πεδιο θα ειναι υψηλοτερα απο οτι αν παρω και τις αρχες οικονομιας; Η αν γραψω καλα, θα μπορω να εχω πανω απο 16000 για το τεταρτο πεδιο μαζι με το αοθ;
...
...
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 29
κοιταξε αν θεσ αστυνομια θα παρεισ υποχρεωτικα και μαθηματικα γενικησ και αοθ. Αν επιλεξεισ σκετα μαθηματικα τοτε θα εχεισ προσβαση μονο στο 4ο πεδιο. Αν ομωσ παρεισ και αοθ τοτε επιλεγεισ ή το 4ο ή το 5ο πεδιο. Δηλαδη εχεισ στη διαθεση σου και τα δυο πεδια. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! Εφοσον εισαι θεωρητικη στο μηχανογραφικο σου δεν μπορεισ να βαλεισ και το 4ο και το 5ο πεδιο συγχρονωσ... Εφοσον παντα εισαι θεωρητικη απο τα δυο πεδια που θα βαλεισ στο μηχανογραφικο Το ενα θα ειναι αναγκαστικα το 1ο (θεωρητικεσ επιστημεσ) και το αλλο οποιο θεσ εσυ (δηλαδη ή το 4ο ή το 5ο) ... Το αοθ σου προσδιδει μορια μονο οταν ειναι πανω απο το μεσο ορο των αλλων μαθηματων... Γενικα ομωσ ειναι ενα πολυ ευκολο μαθημα που δεν απαιτει γνωση μαθηματικων και λογικα θα σε πριμοδοτησει... Βρεθηκα σε αυτην ακριβωσ την κατασταση φετοσ οταν εκανα μηχανογραφικο. Ειχα να επιλεξω μεταξυ 4ου και 5ου πεδιου. Ελπιζω να βοηθησα.elenitsa_1990 έγραψε:Δεν ειναι πως δε μου αρεσουν. Με παρεξηγησες. Η ερωτηση μου ειναι αν πρεπει να ρισκαρω να παρω και το αοθ για την αστυνομια η αν πρεπει να παρω μαθηματικα μονο για να εχω παραπανω μορια. Αν δεν παρω το αοθ και μπορω μονο για καποιες σχολες αξιωματικων, τα μορια που μπορει να βγαλω για το τεταρτο πεδιο θα ειναι υψηλοτερα απο οτι αν παρω και τις αρχες οικονομιας; Η αν γραψω καλα, θα μπορω να εχω πανω απο 16000 για το τεταρτο πεδιο μαζι με το αοθ;
...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τησ Ελλάδας είναι ότι είναι γεμάτη από εμάσ τουσ Έλληνεσ...
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
elenitsa_1990 έγραψε:Δεν ειναι πως δε μου αρεσουν. Με παρεξηγησες. Η ερωτηση μου ειναι αν πρεπει να ρισκαρω να παρω και το αοθ για την αστυνομια η αν πρεπει να παρω μαθηματικα μονο για να εχω παραπανω μορια. Αν δεν παρω το αοθ και μπορω μονο για καποιες σχολες αξιωματικων, τα μορια που μπορει να βγαλω για το τεταρτο πεδιο θα ειναι υψηλοτερα απο οτι αν παρω και τις αρχες οικονομιας; Η αν γραψω καλα, θα μπορω να εχω πανω απο 16000 για το τεταρτο πεδιο μαζι με το αοθ;
...
Με μπέρδεψες λίγο. Αν θες να έχεις στις επιλογές σου και τις αστυνομικες σχολές εννοείται πως πρέπει να πάρεις αοθ. Τώρα αν δεν θες γιατί να το πάρεις. Το καλό με το αοθ είναι πως στο 5ο πεδίο δεν χάνεις μόρια. Αν θες να έχεις περισσότερες επιλογές πάρτο.
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 29
αν δεν θεσ αστυνομια και γενικα 5ο πεδιο δεν το παιρνεισ καθολου. Αν ομωσ αμφιταλαντευσαι αν θεσ αστυνομια καλα ειναι να το παρεισ γιατι ειναι γελοιο σαν μαθημα...BillyGrande έγραψε:Με μπέρδεψες λίγο. Αν θες να έχεις στις επιλογές σου και τις αστυνομικες σχολές εννοείται πως πρέπει να πάρεις αοθ. Τώρα αν δεν θες γιατί να το πάρεις. Το καλό με το αοθ είναι πως στο 5ο πεδίο δεν χάνεις μόρια. Αν θες να έχεις περισσότερες επιλογές πάρτο.elenitsa_1990 έγραψε:Δεν ειναι πως δε μου αρεσουν. Με παρεξηγησες. Η ερωτηση μου ειναι αν πρεπει να ρισκαρω να παρω και το αοθ για την αστυνομια η αν πρεπει να παρω μαθηματικα μονο για να εχω παραπανω μορια. Αν δεν παρω το αοθ και μπορω μονο για καποιες σχολες αξιωματικων, τα μορια που μπορει να βγαλω για το τεταρτο πεδιο θα ειναι υψηλοτερα απο οτι αν παρω και τις αρχες οικονομιας; Η αν γραψω καλα, θα μπορω να εχω πανω απο 16000 για το τεταρτο πεδιο μαζι με το αοθ;
...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα τησ Ελλάδας είναι ότι είναι γεμάτη από εμάσ τουσ Έλληνεσ...
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Σας ευχαριστω θα σκεφτω μεχρι τον οκτωβρη. Αν θα παρω το μαθημα αοθ θα αρχισω να το διαβαζω απο τις αρχες του οκτωβρη
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης