Αυτοκτονίες στο στρατό

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 35

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: Γιατι;

Γιατι ειπες οτι θα αυτοκτονησεις αρα Δε θες η δεν καταλαβα;
Anonymous

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Anonymous »

Οχι λαθος καταλαβες θελω να παω στα Ο. Υ. Κ και πισεβω οτι θα τα παω πολυ καλα επειδεις το θελω αλλα και για την ΠΑΤΡΙΔΑ. Αλλα αμα δεν τα παω καλα θα αυτοκτονησω γιατι θα ειμαι αχρηστος για την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: Οχι λαθος καταλαβες θελω να παω στα Ο. Υ. Κ και πισεβω οτι θα τα παω πολυ καλα επειδεις το θελω αλλα και για την ΠΑΤΡΙΔΑ. Αλλα αμα δεν τα παω καλα θα αυτοκτονησω γιατι θα ειμαι αχρηστος για την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Στο ευχομαι μεσα απο την καρδια μου Να πιασεις το ονειρο τετοιες ψυχες παντου θα ειναι χρησιμες να το θυμασαι!
Anonymous

Αυτοκτονίες στο στρατό

Ευχαριστω

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: Ευχαριστω

Να εισαι καλα Εικόνα
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

ΟΥΚ ή θάνατος ένα πράγμα

χαχα αλλάζουν τα συνθήματα.

Κι όταν πεθαίνεις ένα "οϋκ" βγάζεις και κλείνεις τα μάτια. Έτσι γίνεται τουλάχιστον στις ταινίες ή στο Southpark με τον Mole...

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Δημήτρης Β πάντα υπάρχει λόγος να αυτοκτονήσεις, όπως και για το ο, τιδήποτε.

Είναι πολύ απλό.

Αφού η θητεία είναι υποχρεωτική, υποχρεωτικός θα είναι και ο έλεγχος σε όσους "εθελοντές" μπαίνουν στον στρατό.

Δεν γίνεται να έχουν πρόσβαση σε όπλα κάποια άτομα. Καμία απολύτως πρόσβαση. Δε γουστάρω να έρθει να μου κολλήσει ένας το όπλο και να με ρωτάει αν θέλω μπισκότο π. Χ.

Όχι ό, τι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν γίνεται να προσαρμοστούν σε αυτό το ανούσιο πράγμα που λέγεται στρατός.

Έλεγχο σε όλους λοιπόν. Ουσιαστικό έλεγχο, όχι *****

Anonymous

Αυτοκτονίες στο στρατό

GenerX Λες Ο. Υ. Κ η θανατος και κανεις χαχα γαιτι γελας ειπα τιποτα αστειο η τιποτα παραλογο;
ΓΙΩΡΓΟΣ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

GenerX έγραψε:Δημήτρης Β πάντα υπάρχει λόγος να αυτοκτονήσεις, όπως και για το ο, τιδήποτε. Είναι πολύ απλό.

Αφού η θητεία είναι υποχρεωτική, υποχρεωτικός θα είναι και ο έλεγχος σε όσους "εθελοντές" μπαίνουν στον στρατό.

Δεν γίνεται να έχουν πρόσβαση σε όπλα κάποια άτομα. Καμία απολύτως πρόσβαση. Δε γουστάρω να έρθει να μου κολλήσει ένας το όπλο και να με ρωτάει αν θέλω μπισκότο π. Χ.

Όχι ό, τι είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν γίνεται να προσαρμοστούν σε αυτό το ανούσιο πράγμα που λέγεται στρατός.

Έλεγχο σε όλους λοιπόν. Ουσιαστικό έλεγχο, όχι *****

μονο οι μαμακιδες αυτοκτονουν ρε! Ο Γιαννης θελει να παει ΟΥΚ και μπραβο του που παει για την πατριδα! Ευγε παλικαρι μου!ΕικόναΕικόναΕικόνα
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

ΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε:GenerX Λες Ο. Υ. Κ η θανατος και κανεις χαχα γαιτι γελας ειπα τιποτα αστειο η τιποτα παραλογο;
Ολα οκ γιαννη Εικόνα
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Σε μελετες που παρουσιαστηκαν ως αιτια για αυτοκτονιες αναφερονται οι ψυχικες διαταραχες η εξαρτηση απο ουσιες ερωτικες απογοητευσεις σαν πρωτο λογο καταγραφουν τις ερωτικες απογοητευσεις.
ς αυτο φαινεται να συνετλουν τα κινηταναφου οι νεοι διατηρουν συνεχη επαφη ενω στρκοι γιατροι εκτιμουν οτι η στρατευση στα 18 θα πολλαπλασιασει τα φαινομενα.
σχεσεις με το αλλο φυλο 56%
οικογενειακο περιβαλλον 44%
χρηση τοξικων ουσιων 19%
προβληματα στο στρδο 12%
διαφορες εξωτερικες αιτιες 16%
μεγαλυτερο προβλημα εχει ο στρατος ξηρας οπου το ποσοστο αυτοκτονιων ειναι τριπλασιο του πν και μια μιαμιση φορα πανω απο πα.
η χειροτερη κατασταση παρατηρητε σε στρδα του εβρου και του ανατολικου αιγαιου οπου βρισκονται οι μοναδες με τις περισσοτερες απαιτησεις.
αντιθετα το πν οι αυτοκτονιες ειναι λιγες ενω εχει καθιερωθει η πρωτη σφαιρα στο γεμιστηρα να ειναι ασφαιρη.
αυτο φαινεται να ειχε αποτελεσμα καθως υπαρχουν περιπτωσεις ναυτων που μετα το σοκ της εκρηξης του αβολιδοτου δεν ξαναπατησαν την σκανδαλη
περισσοτεροθι απο τους μισους αυτοχειρες στρατιωτες η μονιμα στελεχη που προχωρησαν στο απονενοημενο διαβημα μεσα στο στρδο ειχαν εκφρασει ανοιχτα την προθεση τους το τελευταιο 24ωρο την προθεση τους.
οι αρμοδιοι εφιστουν την προσοχη των υπευθυνων για ληψη μετρων αλλα και μεγαλη προσοχη κατα τις πρωινες ωρες και μηνες μαιο ιουνιο και ιουλιο.
ειναι η ρητηκαι χαρακτηριστικη η απαγορευση των κινητων τηλεφωνων αφου παρατηρηθηκε σε καποιες περιπτωσεις αυτοχειριας καταλυτικο και αρνητικο ρολο επαιξε μηνυμα κληση
μη ξεχνουμε οτι το γες ειχε βγακλει διαταγες για διπλοσκοπιες ωστε οι στρατευθσιμοι να μην ειναι μονοι τους στις σκοπιες. Ειχε οριστει μαλιστα και διαταγη οτι η υπηρεσια του σκοπου θα εκτελειτε παντα με διπλοσκοπια χωρις βεβαια να αυξηθει το προσωπικο ασφαλειας.
ο ενας σκοπος να βρισκεται κοντα στγην αλλη σκοπια ελεγχωντας διαρκως το χωρο ευθυνης.
να πουμε ομως και οτι η ελλαδα ειναι σχεδον η μονη χωρα στην ευρωπη που χρησιμοποιει σκοπια ως μετρο ασφαλειας των στρδων.
σε ολες τις αλλες χωρες οι φανταροι αντικατασταθηκαν απο καμερες και οι σκοπιες απο ενα μικρομ κεντρο επιχειρησεων με στρκο προσωπικο να παρακολουθει τι γινεται γυρω απο το στρατοπεδο!
Anonymous

Αυτοκτονίες στο στρατό

Αυτοκτονία υποσμηνία της Πολεμικής ΑεροπορίαςΑδιευκρίνιστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν έναν 27χρονο επαγγελματία οπλίτη της Πολεμικής Αεροπορίας στο απονεννοημένο διάβημα.

Ο υποσμηνίας έβαλε τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του τυφέκιο, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία σε μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας στα Άνω Λιόσια. Ο άτυχος Επ. Οπ. Εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος στις 03.45 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο 27χρονος δεν φαίνεται να έχει αφήσει σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Στη συγκεκριμένη μονάδα όπου και αυτοπυροβολήθηκε, ο υποσμηνίας είχε μετατεθεί πριν από λίγους μήνες. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι από 2-3 υπηρεσίες το μήνα που έκαναν συνήθως, τους τελευταίους μήνες οι Επ. Οπ. Στην Πολεμική Αεροπορία κάνουν από 10 μέχρι και 15 υπηρεσίες, γεγονός που εικάζεται ότι λειτουργεί επιβαρυντικά.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ... ΠΑΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΝ Π. Α ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 10-15 ΥΠΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ Η ΕΠΟΠ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ 3-4

MagicianOfNight
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από MagicianOfNight »

Επειδή το θέμα έχει πολλά παρακλάδια θα σας πω εγώ τι κάναμε ορισμένοι ΦΑΝΤΑΡΟΙ σε ένα παιδί με ψυχολογικά προβλήματα στο στρατόπεδο που ήμουν μέχρι πριν κάτι μέρες! Δεν θα πω συγκεκριμένα πράγματα (όνομα στρατοπέδου κλπ) για ευνόητους λόγους αλλα θα σας πω τι κάνουν ορισμένα άτομα όταν βλέπουν ότι κάποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα η μειωμένη ψυχολογία λόγο στρατού. Στο στρατόπεδο που ήμουν είχαμε ένα παλικάρι το οποιο είχε ψυχολογικά προβλήματα και έκλαιγε συνεχεια επειδή ήταν μακριά από το σπίτι του και του λείπανε οι δικοί του. Τον είχα από κοντά και μιλάγαμε συνεχεια και μια μέρα μου λέει θέλω να αυτοκτονήσω δεν είμαι καλά και διαφορα τέτοια. Άμεσος σκέφτηκα να το πω σε κάποιον γιατρό για να τον κοιτάξει αλλα σκέφτηκα ότι θα γινόταν χειρότερα και προσπάθησα να τον βοηθήσω όσο μπορώ λέγοντας του ότι θετικό σκεφτόμουν εκείνη την ώρα. Έκανε το λάθος και το είπε παραέξω και σε άλλους φαντάρους. Όταν μαθεύτηκε στο στρατόπεδο άρχισαν να τον κοροϊδεύουνε και να του λένε "αυτοκτονα" ρε να απολυθούμε και όταν αυτοκτονήσεις πες μας να μαζευτούμε να σε δούμε. Όσο τα άκουγε αυτά τόσο φρίκαρε! Τον ηρεμούσα όσο μπορώ. Ίσος ήμουν ο μονος που δεν ήθελα το κακό του για να απολυθούμε! Με τα πολλά το παλικάρι ηρέμησε και έφυγε από το στρατόπεδο και πήρε κατεξαίρεση κοντά στο σπίτι του. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι δεν είναι μονο η πίεση στο στρατό από τα στελέχη που κάνει ζημια και προκαλεί τέτοια περιστατικά. Πολλές φορες και οι ίδιοι οι φαντάροι κοιτάνε μεταξύ τους να βρούνε μερικά αδύναμα άτομα να τα εκμεταλευτουν για δικό τους συμφέρον ειτε για να χωνουν υπηρεσιες ειτε να τα κοροιδευουν ετσι για να περνανε την ωρα τους χωρίς να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην ψυχολογία του αλλου! Θέλω να πω λοιπόν ότι δεν είναι μονο τα ατυχήματα που γίνονται στον στρατό είναι και οι επιπτώσεις που έχουν οι συμπεριφορές ορισμένων φαντάρων απέναντι σε κάποιους άλλους... Καλο θα είναι όταν βλέπουν τέτοια περιστατικά κάποιοι ανώτεροι να τα τιμωρούν παραδειγματικά γιατί η κατάσταση στο στρατόπεδο ξεφεύγει!
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

MagicianOfNight έγραψε:Επειδή το θέμα έχει πολλά παρακλάδια θα σας πω εγώ τι κάναμε ορισμένοι ΦΑΝΤΑΡΟΙ σε ένα παιδί με ψυχολογικά προβλήματα στο στρατόπεδο που ήμουν μέχρι πριν κάτι μέρες! Δεν θα πω συγκεκριμένα πράγματα (όνομα στρατοπέδου κλπ) για ευνόητους λόγους αλλα θα σας πω τι κάνουν ορισμένα άτομα όταν βλέπουν ότι κάποιος έχει ψυχολογικά προβλήματα η μειωμένη ψυχολογία λόγο στρατού. Στο στρατόπεδο που ήμουν είχαμε ένα παλικάρι το οποιο είχε ψυχολογικά προβλήματα και έκλαιγε συνεχεια επειδή ήταν μακριά από το σπίτι του και του λείπανε οι δικοί του. Τον είχα από κοντά και μιλάγαμε συνεχεια και μια μέρα μου λέει θέλω να αυτοκτονήσω δεν είμαι καλά και διαφορα τέτοια. Άμεσος σκέφτηκα να το πω σε κάποιον γιατρό για να τον κοιτάξει αλλα σκέφτηκα ότι θα γινόταν χειρότερα και προσπάθησα να τον βοηθήσω όσο μπορώ λέγοντας του ότι θετικό σκεφτόμουν εκείνη την ώρα. Έκανε το λάθος και το είπε παραέξω και σε άλλους φαντάρους. Όταν μαθεύτηκε στο στρατόπεδο άρχισαν να τον κοροϊδεύουνε και να του λένε "αυτοκτονα" ρε να απολυθούμε και όταν αυτοκτονήσεις πες μας να μαζευτούμε να σε δούμε. Όσο τα άκουγε αυτά τόσο φρίκαρε! Τον ηρεμούσα όσο μπορώ. Ίσος ήμουν ο μονος που δεν ήθελα το κακό του για να απολυθούμε! Με τα πολλά το παλικάρι ηρέμησε και έφυγε από το στρατόπεδο και πήρε κατεξαίρεση κοντά στο σπίτι του. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι δεν είναι μονο η πίεση στο στρατό από τα στελέχη που κάνει ζημια και προκαλεί τέτοια περιστατικά. Πολλές φορες και οι ίδιοι οι φαντάροι κοιτάνε μεταξύ τους να βρούνε μερικά αδύναμα άτομα να τα εκμεταλευτουν για δικό τους συμφέρον ειτε για να χωνουν υπηρεσιες ειτε να τα κοροιδευουν ετσι για να περνανε την ωρα τους χωρίς να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην ψυχολογία του αλλου! Θέλω να πω λοιπόν ότι δεν είναι μονο τα ατυχήματα που γίνονται στον στρατό είναι και οι επιπτώσεις που έχουν οι συμπεριφορές ορισμένων φαντάρων απέναντι σε κάποιους άλλους... Καλο θα είναι όταν βλέπουν τέτοια περιστατικά κάποιοι ανώτεροι να τα τιμωρούν παραδειγματικά γιατί η κατάσταση στο στρατόπεδο ξεφεύγει!
Ειναι αξιον σημειωσεως ολο το περιστατικο που ανεφερες και ανοιξες ενα μεγαλο παρακλαδι των αυτοκτονιων Που τυγχανει να συμβαινει απο τους ιδιους τους φανταρους σε ατομο με καποιο προβλημα. Οπως και να το δει κανεις ειναι απαραδεκτο να συμβαινουν αυτες οι συμεριφορες μεταξυ στρατιωτων. αυτο εχει οδηγησει και σε αυτοκτονιες στρατιωτων ο εμπαιγμος αλλα περισσοτερ η παρακινηση στο να προβει σε ενεργειες τετοιου ειδους καποιος εγω δεν θα το ονομασω με "ψυχολογικα προβληματα" αλλα θα τον πω με καποιες παραπανω ευαισθησιες απο τους υπολοιπους. Εν κατακλειδι πρεπει να καταλαβουν ολοι που πανε να υπηρετησουν τη θητεια τους οτι οταν συναντουν τετοια ατομα πρεπει αμεσως να το αναφερουν στο γιατρο και να προσπαθουν να τον προσεγγισουν Με τον πιο ηπιο τροπο. Αυτο το ατομο εχει την αναγκη ολων μας γιατι πανω απο ολα ειμαστε ανθρωποι.

argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από argeadas »

Νομίζω πως Ο παραπάνω νεοαπολυθείς που μας γράφει την ιστορία με τον αδύναμο κληρωτό... έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος ευθύνης από του φαντάρους που ενοχλούσανε τον αδύναμο.

Γιατί;

Πολύ απλά γιατί δεν το ανέφερε στον λοχαγό του αδύναμου έτσι όστε ο λοχαγός να ενεργήση ανάλογα.

Αν ου μη γένοιτο ο φαντάρος αυτοκτονούσε... Πάλι ο στρατός θα έφταιγε και όχι οι κακομαθημένοι φαντάροι.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης