ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γειά σας με πήραν ΕΛΔΥΚ. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι Διαβιβαστές είναι μαζί με τους Πεζικάριους.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 56
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Απ'όσο γνωρίζω είναι στα Τεθωρακισμένα.
ilias83
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ilias83 »

Το δηλωνεις για να πας κυπρο; Και ποσα χρηματα περισσοτερο παιρνεις αμα πας;

geo_opus
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από geo_opus »

1) Ναι οι διαβιβαστές είναι μαζί με τους πεζικάριους και στα 2 ταγματα, αλλά και στο σύνταγμα της ΕΛΔΥΚ υπάρχει λόχος διαβιβαστών.
2) το δηλώνεις για να πας ΕΛΔΥΚ αλλά μπορεί και να σε πάρουν και χωρίς να το δηλώσεις
3) οι στρατιώτες παίρνουν γύρω στα 300? το μήνα, οι Δεκανείς 382,70.
Anonymous

Μαγκες απο το κεβδ φευγω κ παω κυπρο. δεν ηθελα να παω μα με πηραν. εχω καποιες αποριες, τα χριστουγεννα μας ειπαν πως θα παρουμε 10 μερες αδεια. μετα ποτε παιζει ξανα να ερω Ελλάδα; ειναι καλα γενικα εκει; γιατι σε οποιο φιλο μου λεω οτι παω κυπρο μου λεει ωχ...
Anonymous

Παιδια να ρωτησω κατι ακομα, υπαρχει περιπτωση να με στειλουν σε στρατοπεδο με κυπριους;
ilias83
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ilias83 »

Καλησπερα και απο μενα. Σε περιπτωση που πας ελδυκ και δεν θελεις, η δεν σου αρεσει, μπορεις να φυγεις;
geo_opus
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από geo_opus »

1) δεν νομίζω να σου δώσουν 10 μέρες άδεια εορταστική, ύπάρχουν 3 γκρουπ (χριστουγεννα, πρωτοχρονια, θεοφάνεια) απο 6 μέρες το καθένα. Διαλέγεις και πέρνεις 1 απο τα 3.2) επόμενη άδεια δεν μπορείς να πάρεις αν δεν πάρουν οι παλαιώτερες ΕΣΣΟ τα υπολοιπα τους

3) καλό είναι να πάρεις την επόμενη άδεια αφου επαναπατριστεί οι παλαιωτέρα ΕΣΣΟ, επίσης καλά είναι να την πάρεις όσο αρφότερα μπορείς γιατί προς το τέλος πάντα... Δεν την παλευει κανεις.

4) στρατόπεδο ελλαδίτες με κύπριους μάζι δεν νομίζω να υπάρχει

5) για να φύγεις απο την Κύπρο μπορείς μόνο αν ζητήσεις επανεξεταση και βγεις Ι3 ή διαφορετικά μέ αναβολή.

Anonymous

Παιδες μεθαυριο πεταω για κυπρο με ειδικοτητα χηρηστης ολμων...
μπωρω να αλλαξω ειδικοτιτα; Γιατι δεν μου αρεσει...
Anonymous

Σκοπεύω να πάω τεθωρακισμένα και να υπηρετήσω στην Κυπρο. Μπορεί να μου πει κάποιος ποιες επιλαρχίες υπάρχουν εκεί; Είναι μακριά από τη Λάρνακα; Πώς είναι η ζωή;
Anonymous

Παιδια μην ψαρωνετε σε τπτ ! Μια χαρα ειναι στην Κυπρο ! Και εγω εκει υπηρετω τωρα ! Εφυγα απο το ΚΕΠΒ της Θηβας με το ζορι θα ελεγα για Κυπρο ! Και εμενα οι φιλοι μου ολοι τις ιδιες ***** ελεγαν! Οτι θα παω Κυπρο και θα με τρεχουν και δεν θα ξαναδω το σπιτι μου και αλλες ***** τετοιες.
Μια χαρ ειναι ! Ειμαι 308 με ειδικοτητα διαβιβαστης.
Στην Κυπρο πατησα το ποδι μου στις 14/10 και στο αεροδρομιο πετυχα σειρα που επαναπατριζοταν, φαγαμε λιγο κραξιμο αλλα γραφτε τους ολους ! Κλειστε τα αυτια σας και μην δινετε σημασια. Το μονο πακετο θα ειναι οτι θα χωριστειτε με πολλα φιλαρακια σας ! Εγω ας πουμε δεν ηξερα κανεναν εκει που πηγα ! Ημουν εγω και αλλοι 6 εκει που πηγαμε ! Για ευνοητους λογους δεν θα πω την μοναδα γιατι ολοι κ ολοι ειμαστε 20 ατομα εκει ! Οι εντυπωσεις μου μολις περασαμε την πυλη του στρατοπεδου ηταν αναμεικτες! Για αυτο που ρωτησε ενας φιλος πιο πανω, ναι ισως να ειστε μικτοι με Κυπριους ! Ειναι η γνωστη ΕΛΔΥΚ 3/1 (σε αυτη ειμαι και εγω) και μου μεχρι να παω Κυπρο δεν ηξερα τι ειναι αυτο ! Εγω ηξερα την ΕΛΔΥΚ οχι την ΕΛΔΥΚ 3/1 ! Η 3/1 σημαινει οτι ειστε μικτοι με Κυπριους. Με το που θα πατε θα εχετε εβδομαδα προσαρμογης και μετα θα πατε ανα ειδικοτητες για εκπαιδευση ! Εγω που Ειμαι διαβιβαστης εκανα 4 εβδομαδες στην Αγ. Βαρβαρα και μετα ξαναγυρισα στην μοναδα μου ! Εκει στην εκπαιδευση εναι λιγο πιο ζορικα αλλα με την καταλληλη παρεα τα ξεχνας ολα ! Μερικοι διοικητες δινουν τιμητικες στους 3 πρωτους απο καθε ειδικοτητα ! Ετσι κανει ο δικος μου ΔΚΤΗΣ τουλαχιστον και μολις το ακουσα ξεπατωθηκα στο διαβασμα ! Βγηκα 1ος λοιπον και πηρα 5 μερες τιμητικη ! Τωρα που γραφω ειμαι στο σπιτι μου με αδεια για 11 μερες ! Πηρα την τιμητικη και κατι αλλες τιμητικες απο την μοναδα μου για κατι ασυρματους που εφτιαξα ! Να θυμαστε οτι μολις παρετε την 1η αδεια και μετα ο καιρος θα περναει νερακι ! Εχω κανει 2 μηνες κυπρο μεχρι τωρα και μου μενουν αλλοι 4 εκει !
Δεν θελω καν να ακουω για αναβολες ! Ολα ειναι ενα κουκλοθεατρο που στο χερι σας ειναι να το περαστε ανωδυνα ! Θα δειτε οτι και οι Κυπριοι δεν ειναι και τοσο κωλοπαιδα οσο λενε ! Θα βρειτε και τετοιους μιας και κανουν 22 μηνες αυτοι και μας φωναζουν πουστονεα αλλα τελικα εμεις θα απολυθουμε πρωτοι και αυτοι θα βαρανε νουμερα ! Σε γενικες γραμμες μην ανοιγεστε πολυ και να κρατατε παντα μια πισινη!
Κουραγιο μαγκες ! Ενα ψεμα ειναι και θα περασει !
Γιαννης. Ελδυκ 3/1
Anonymous

Εγω ειμαι μαυροσκουφης και θα παω κυπρο 19 γεναρη.
εχω ακουσει οτι τους μαυροσκουφηδες τους πανε 5η εμα και 7η εμα
και τους γαμανε σαν τους ειδικοδυναμιτες ισχιει κατι τετοιο;
επεισης μου παν οτι ειναι κρυφα στρατοπεδα και ''καλα'' προς τους Τουρκους.
τι ξερετε γι αυτα τα δυο στρατοπεδα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

captain έγραψε:Εγω ειμαι μαυροσκουφης και θα παω κυπρο 19 γεναρη.

Ναι, γιατί θεωρείται εμπόλεμη ζώνη και όντως είναι "κρυφά" από τους Τούρκους.
Anonymous

Nassos έγραψε:
captain έγραψε:Εγω ειμαι μαυροσκουφης και θα παω κυπρο 19 γεναρη.

Ναι, γιατί θεωρείται εμπόλεμη ζώνη και όντως είναι "κρυφά" από τους Τούρκους.

ξερεις τιποτα αλλο για την 5η κ 7η εμα; Θα περασω τους 7 μηνες δυσκολα;
οι φυλακες εξαγοραζονται;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν ξέρω κάτι άλλο για αυτές τις μονάδες.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης