Ιατρικές εξετάσεις στο στρατό

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΑΛΕX

Δημοσίευση από ΑΛΕX »

Παιδιά καλησπέρα. Μπαίνω 3-5-11 Αυλώνα-ΚΕΤΘ τεθωρακισμένα και θέλω την γνώμη σας σε κάτι θεματάκια.
Έχω μαγνητική που δείχνει προβολές μεσοσπονδυλίων δίσκων στην μέση (οσφυική μοίρα) και απ' ότι ακούω αυτό πάει Ι3-Ι4; Το θέμα μου είναι ότι και σκοπιές θέλω να βαρέσω (έτσι για την εμπειρία) και εκπαίδευση και όλα και δεν θέλω να νιώθω ότι αδικώ τους συμφάνταρους μου κι ούτε φυσικά να με έχουν κι αυτοί στην μπούκα. Άρα πρέπει να το κρύψω! Το δίλημμα μου είναι ότι φοβάμαι πως η ορθοστασία της σκοπιάς θα με χειροτερέψει και δεν ξέρω τι να κάνω; Εσείς τι λέτε;(γενικά η ορθοστασία με ενοχλεί αρκετά)
Σε περίπτωση που δεν το δηλώσω και δω μετά απο καιρό ότι πονάω και δεν την παλεύω, τι γίνεται τότε;
(π. Χ ο αδερφός μου που'χει το ίδιο πρόβλημα, το ανακάλυψε προς τον 8ο μήνα της θητείας του και αν και το στείλαν 401 και κάναν και μαγνητική, του παν ότι δεν έχει τίποτα και αφού συνέχισε να πονάει, μετά από πολύ πρήξιμο τον άφησαν να κάνει μόνο θαλαμοφυλίκι)
Αν πάντως αποφασίσω να το δηλώσω, παίρνω την μαγνητική μαζί μου στο ΚΕΤΘ ή απλά τους το λεώ και με στέλνουν 401;

Υ. Γ. Από Αθήνα για Αυλώνα λεωφορείο υπάρχει;
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Μπορω να παω τις εξετασεις αιματος που εκανα στο ιδιωτικο εξωτερικο μικροβιολογιο εργαστιριο οταν παρουσιαστω; Ακουσα οτι για να δουν την ομαδα αιματος σε παιρνουν αιμα. Αμα παω το χαρτι με την οναδα αιματος θα με ξαναπαπουν αυτοι αιμα;
Άβαταρ μέλους
giwrgos19
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από giwrgos19 »

Guest έγραψε:Μπορω να παω τις εξετασεις αιματος που εκανα στο ιδιωτικο εξωτερικο μικροβιολογιο εργαστιριο οταν παρουσιαστω; Ακουσα οτι για να δουν την ομαδα αιματος σε παιρνουν αιμα. Αμα παω το χαρτι με την οναδα αιματος θα με ξαναπαπουν αυτοι αιμα;

δεν χερω αν θα στις δεχτουν αλλα μου φενετε λιγο αστειο...3 εμβολια θα σου κανουν. Τι σε πειραζει ενα τσιμπιμα παραπανω και ελαχιστα ml που θα σου παρουν... Εικόνα
Μόνο φτερά των 'αετών' βρίσκεις μετά τις μπόρες, γιατί εκείνα τα πουλιά πετούνε τέτοιες ώρες!
ΘΑΝΟΣ

Δημοσίευση από ΘΑΝΟΣ »

ΑΛΕΧ το θεμα δεν ειναι τι θέλεις, αλλά τί μπορείς να κάνεις. Το ίδιο προβλημα είχα κι εγώ, δηλαδή 2 δισκοκοίλες και στον Αυλώνα επίσης παρουσιάστηκα. Θέλωντας να υπηρετησω κανονικά ένοπλη θητεία δεν ειπα το πρόβλημα που ειχα με τη μεση μου. Πήρα ετσι ικανότητα Ι1 και όλα ηταν καλά.'Ημουν στην 2/2. Έκανα τα παντα σαν κανονικος Ι1.

Ο καιρός περνούσε, ορκιστήκαμε, πήραμε ειδικοτητα,(εγώ έγινα ΟΔΜΑ) και αλλαξαμε επιλαρχία για την ειδικότητα. Στο μεταξύ έκανα τα πάντα κανονικά. Σκοπιες θυμαμαι στα καυσιμα, στα πυρομαχικά, στα μεγειρία, φυλάκια, φρουρα, παντου. Και ενω ημουν χαρουμενος που τα καταφέρνω, θυμάμαι οτι όταν μπήκα στον 5 μήνα, άρχισαν τα δύσκολα.

Στις ασκήσεις με το όπλο ειχα πόνους που κάθε μέρα γίνονταν πιο έντονοι εως φρικτοί θα έλεγα. Δεν μπορουσα να σταθώ καν όρθιος. Ένιωθα αφόρητους πόνους που έφταναν και στο πόδι. Ήμουν έτοιμος να καταρρευσω από τον πόνο. Τελικά ζήτησα να με δει γιατρός και εκεινος με έστειλε στην νευροχειρουργικη κλινική του 401 στην κατεχάκη.

Κανω μαγνητικές και μου λέει ο Γιατρός ότι πάσχω απο πρόπτωση μεσοσπονδύλιων δίσκων Ο3-Ο4, Ο4-Ο5 με συνδρομη ρίζας. Εκει άρχισαν τα δύσκολα, αφου για να μου αλλάξει την ικανότητα σε Ι4 άοπλο, όπως μου είπε έπρεπε να πάρω αναβολή. Αυτα τα λέω για να καταλάβεις οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο ευκολα.

Στο στρατό αλλά και παντού λεμε την αληθεια. Εξάλλου το πρόβλημα υγειας, δεν ειναι κάτι για το οποιο κάποιος πρέπει να ντρέπεται. Για να αντεξεις ολόκληρη θητεια με δισκοπάθεια στη μέση, και να υπηρετήσεις σαν Ι1 δεν γίνεται. Ειναι τετοια η εκπεδευση που απλά ξεχασέ το.
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

PrinCePanoSS έγραψε:Εχει παραβαν μεσα η ολοι στην σειρα, κοιτα αν ειναι δυο απο οτι ξερω σωστα
Εγώ έχω ακούσει διάφορα για το πώς θα μας τα δουν μάλλον εξαρτάτε από το κεν και το γιατρό.

Το θέμα είναι ότι το κάνουν απλά για να σε ξευτελίσουν να σε γελοιοποιήσουν να σου θίξουν τον ανδρισμό σου και φυσικά να χορτάσει το μάτι τους από άνδρες με διάφορα προσόντα!Εικόνα

Κοιτούν: Και το μέγεθος υπάρχουν άνδρες που δεν έχουν πέος είναι ''θαμμένο'', τους όρχεις αν είναι μικροί, αν είναι ένας σε βγάζουν ι2. Αν είσαι υποσπαδίας, για αφροδίσια, για φίμωση όλα αυτά είναι φανερά και γιατρός να μην είσαι. Αν βρουν κάτι απλά θα σου δώσουν θεραπεία στην Κύπρο άκουσα πως τους κάνουν και χειρουργείο για να τους το διορθώσουν.

Δεν σε απαλλάσσουν σε καμία περίπτωση απλά αν διαφέρεις από το φυσιολογικό μπορεί να έχεις ψυχολογικά προβλήματα, το μόνο που θα γίνει είναι να σου πουν το πρόβλημα και να κάνεις εσύ μια θεραπεία είτε άμεσα αν είναι αφροδίσιο είτε αργότερα αν θέλει χειρουργείο.

Τώρα οι ομοφυλόφιλοι δεν θα φανούν εκτός και αν τους προδώσει η ''χαρά'' τους, αλλά και πάλι δεν θα γίνει κάτι!

Το σίγουρο είναι πως θα σου το δουν τις επόμενες μέρες στο μπάνιο οπότε δεν το γλυτώνεις.

Τα παραβάν αν υπάρχουν να τα χρησιμοποιήσετε όλοι, όχι για να κρύψετε κάτι αλλά αυτοί πληρώνονται για να τα δουν ας τους πάρει περισσότερη ώρα οι εξεταζόμενοι θα μείνουν μέσα έτσι και αλλιώς! Εξάλλου υπάρχει και το ιατρικό απόρρητο και οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν τον ασθενή ιδιαιτέρως όχι να τον γδύνουν μπροστά σε άλλους!

kostas

Δημοσίευση από kostas »

Διάβασα στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τις αρρώστιες που θα κρίνουν τη σωματική μας ικανότητα καλά είναι δυνατών να ελέγξουν όλα αυτά;

Πόση ώρα θα μας εξετάζουν αν εξαιρέσει κανείς τις αιματολογικές και την ακτινογραφία.

Όλα τα άλλα, τα δερματικά, τα ψυχολογικά με τα γεννητικά όργανα ακοής όρασης λαιμός λάρυγγας στόμα χείλη κ. Α

Εντύπωση μου έκαναν οι ''παραφυλιες'' κοίταξα να δω τι είναι και τελικά τις βρήκα πως θα καταλάβουν αν κάποιος πάσχει από κάτι από όλα αυτά;

Ακόμη διάβασα κάτι για τον προστάτη και για ορμονικά σχετικά με τους όρχεις να υποθέσω με την εξέταση αίματος θα το ελέγξουν και όχι με τον κλασικό τρόπο;

Ακόμη κάτι που λέει για την ούρηση σε όρθια στάση και για στένεμα της ουρήθρας και γενικά για την ουροδόχο κύστη θα μας το πασπατεύουν για πολύ ώρα, όχι πως έχω να κρύψω κάτι αλλά πώς να το κάνουμε στην ηλικία μου δεν είναι και εύκολο να έχω κάποιον να μου το επεξεργάζεται Εικόνα
Michalis

Δημοσίευση από Michalis »

Γεια σε όλους!

Παρουσιάζομαι Αύγουστο και έχω μια απορία που με καίει: Όταν ακόμα πήγαινα 1η γυμνασίου είχα μια πολύ κακιά εμπειρία με τον οδοντίατρο! Από τότε δεν πλησιάζω, αν και έχω 4-5 δόντια που θέλουν φτιάξιμο (από τα πίσω) ωστόσο δεν έχω πρόβλημα να μασάω ούτε πονάω ποτέ. Όταν παρουσιαζόμαστε ελέγχουν και δόντια; Και αν ναι, παίζει να μου πουν κάτι ή να μην βγω Ι1;

Σας παρακαλώ απαντήστε μου γιατί έχω αγχωθεί! Κάποιοι λένε ότι τα κοιτάνε και κάποιοι όχι...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 51

Δημοσίευση από Greek_Army »

Michalis έγραψε:Γεια σε όλους!

Παρουσιάζομαι Αύγουστο και έχω μια απορία που με καίει: Όταν ακόμα πήγαινα 1η γυμνασίου είχα μια πολύ κακιά εμπειρία με τον οδοντίατρο! Από τότε δεν πλησιάζω, αν και έχω 4-5 δόντια που θέλουν φτιάξιμο (από τα πίσω) ωστόσο δεν έχω πρόβλημα να μασάω ούτε πονάω ποτέ. Όταν παρουσιαζόμαστε ελέγχουν και δόντια; Και αν ναι, παίζει να μου πουν κάτι ή να μην βγω Ι1;

Σας παρακαλώ απαντήστε μου γιατί έχω αγχωθεί! Κάποιοι λένε ότι τα κοιτάνε και κάποιοι όχι...

Ευκαιρία να τα φτιάξεις μέσα στο στρατό, όχι δεν θα σου πούνε κάτι
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Κανονικά κοιτούν το στόμα σύμφωνα με την εφημεριδα της κυβερνήσεως για τη σωματική ικανότητα.

Με χαλασμένα δόντια λόγο τερηδόνας βγαίνεις ι1

Στο στρατό έχεις δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.

Εγώ σου λέω να πας τρέχοντας στο γιατρό αν έχεις πρόβλημα τερηδόνας. Μετά θα είναι αργά. Θα χαλάσουν τα δόντια σου και θα υποφέρεις. Δεν θα το γλυτώσεις το γιατρό ποτέ, πήγαινε για σφράγισμα αμέσως.

Μιχαλης

Δημοσίευση από Μιχαλης »

Καλησπερα σε ολους. Παρουσιαζομαι στις 30/8 στην Τριπολη και αν και διαβασα ολεσς τις απαντησεις Και με βοηθησαν πολυ, θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με την εξεταση που αφορα στα γεννητικα οργανα! Ισχυει αυτο που διαβασα για 20 20 ατομα μαζι και η εξεταση ειναι ενδελεχης; Οχι οτι εχς καποιο προβλημα απλα δεν αισθανομαι και τοσο ανετα! Και 2ον για ακτινογραφια θωρακος μπορω να παω και σε καποιο ΙΚΑ ή μονο σε νοσοκομεια (ευαγγελισμος κτλ) ευχαριστω πολυ!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 24
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι παιδιά,1-2 δευτερολεπτα για τα "μπαλάκια" και τίποτε παραπάνω. Σιγά πια...

Ακτινογραφία ΜΟΝΟ σε Δημόσιο ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ακτινογραφία θώρακα για την κατάταξη
Μιχαλης

Δημοσίευση από Μιχαλης »

Ευχαριστω πολυ!
Mπαμπης

Δημοσίευση από Mπαμπης »

Καλησπερα

εγω ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει
δλδ τι προβλημα μπορει να εχουν τα μπαλακια και τα εξεταζουν;
επισης ισχυει οτι εισαι μαζι με αλλους 20 κ σε βαζουν να σκηψεις κλπ
μονο εγω πιστευω οτι αυτο ειναι ντροπιαστικο;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 51

Δημοσίευση από Greek_Army »

Mπαμπης έγραψε:Καλησπερα

εγω ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει
δλδ τι προβλημα μπορει να εχουν τα μπαλακια και τα εξεταζουν;
επισης ισχυει οτι εισαι μαζι με αλλους 20 κ σε βαζουν να σκηψεις κλπ
μονο εγω πιστευω οτι αυτο ειναι ντροπιαστικο;

Aν δεν έχεις 2 όρχεις βγαίνεις Ι3 απ'όσο θυμάμαι

Ναι σίγα το ντροπιαστικό... Εδώ θα κάνεις μπάνιο με άλλους τόσους... Εικόνα
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Είναι ντροπιαστικό για όλους, μην αισθάνεσαι κομπλεξικά αυτό απασχολεί όλους όσους είτε το παραδέχονται είτε όχι. Όλοι νιώθουν αμήχανα εκείνη την ώρα αφού οι πλειοψηφία δεν έχει γδυθεί ποτέ μπροστά σε άλλους άνδρες! Ούτε γιατρός τους τα πιασε.

Ι2 βγαίνεις και κάνεις τα πάντα κανονικότατα αλλά και σοβαρό πρόβλημα να έχεις δεν σε απελάσουν αν δεν σου προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα.

Greek_Army Μην το λες αυτό για το μπάνιο θα αρχίσουν να αναρτιούνται αν είναι ομαδικά!

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες