Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
polemarxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από polemarxos »

Σιγα μην καταργησουν τον στρατο επειδη βαριενται μερικοι να πανε αντε να πουμε. Σε λιγο θα θελετε να σας ταιζουν και στο στομα Εμεις μετα γτ πηγαμε?
DasBoot
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2
Επάγγελμα: Μηχανικος

Δημοσίευση από DasBoot »

Την πατησατε :D Ενα ειναι σιγουρο η θητεια ειναι χαμενος χρονος
τωρα το ποσο απαραιτητη ειναι αυτο σηκωνει μεγαλη συζητηση...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DasBoot έγραψε:Την πατησατε :D Ενα ειναι σιγουρο η θητεια ειναι χαμενος χρονος
τωρα το ποσο απαραιτητη ειναι αυτο σηκωνει μεγαλη συζητηση...

ετσι ειναι. Το θεμα ειναι οτι μπορει να γινει ενδιαφερον η θητεια, αλλα σε καποιους αυτο δεν ενδιαφερει καθολου. Φασινα, να ειναι τετραγωνοποιημενος ο φακελος, κ αυτο ειναι. Ετσι δεν παμε μπροστα. Ολα ειναι χρησιμα, κ ο φακελος μετρημενος με χαρακα (το εχω κανει απειρες φορες) χρησιμος ειναι, αλλα η εμμονη με αυτο, δεν βοηθαει τα πραγματα.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 54
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Που χάθηκες KLem για να μας απαντήσεις; Μπά, σιγά μην μας απαντήσεις... Εικόνα
307-lele

Δημοσίευση από 307-lele »

Nassos έγραψε:Έλεος ρε π%^στη μου, άλλοι έκαναν 24 και 32 μήνες σε πολύ χειρότερες συνθήκες και δεν πάθανε τίποτα. Ήμαρτον με τη προπαγάνδα του κάθε εξυπνάκια.

Να τος ο ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ του forum!

Εχεις σοβαρό πρόβλημα στο μυαλό.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

307-lele έγραψε:
Nassos έγραψε:Έλεος ρε π%^στη μου, άλλοι έκαναν 24 και 32 μήνες σε πολύ χειρότερες συνθήκες και δεν πάθανε τίποτα. Ήμαρτον με τη προπαγάνδα του κάθε εξυπνάκια.

Να τος ο ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΣ του forum!

Εχεις σοβαρό πρόβλημα στο μυαλό.

Δεν μας χεζ... Ρε εξυπνάκια πρώι-πρωί. Που θα μου πεις αν έχω και σοβαρό πρόβλημα στο μυαλό λές και με ξέρεις.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ανωνυμία μεγάλη μαγκιά. Γεια σου ρε λέουρα 307 μοντέλο της πεζό.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από evritis309 »

Να πω κ εγώ τη γνώμη μου για το όλο θέμα.

Καταρχήν να δηλώσω κ εγώ ότι δηλώνω υποστηρικτής ενός πλήρους επαγγελματικού στρατού. Κακά τα ψέμματα παιδιά, ή θα έχουμε θητεία 2-3 χρόνια όπως το Ισραήλ ή η Σιγκαπούρη ή πλήρως επαγγελματικό στρατό. Αυτό το έκτρωμα που έχουμε τώρα είναι επιεικώς απαράδεκτο. Κ επειδή πρώτον αμφιβάλλω ότι θα υπάρχει πολιτικός που θα επικυρώσει αύξηση της θητείας κ δεύτερον εγώ 9μηνο έκανα οπότε είναι σαν να μιλάω εκ του ασφαλούς, Έχω τη γνώμη που έχω.

Από την άλλη οι στρατοί κληρωτών είναι εξαιρετικά χρήσιμοι δε περίπτωση γενικής σύρραξης μεταξύ 2 η περισσότερων κρατών, όπου τα στρατεύματα των αντιπάλων είναι μεγάλα σε μέγεθος και οι απώλειες τρομακτικές, οπότε χρειάζεσαι αρκετό κρέας για τα κανόνια. Δεν είναι τυχαίο που κανένα από τα κράτη που πολέμησαν σκληρά στους 2 παγκόσμιους πολέμους δεν είχε αποκλειστικά κ μόνο επαγγελματίες. Στην περίπτωση μας έχοντας 800 μονάδες κ μερικούς μονίμους απλά είναι αστείο να ονειρευόμαστε μόνο αυτούς στο στρατό.

Το θέμα είναι σαν κράτος να σοβαρευτούμε επιτέλους κ να αναρωτηθούμε σχετικά με το μέλλον του Ελληνικού στρατού. Γιατί έχουμε τον στρατό έτσι όπως είναι; Ποια η αποστολή του; Τον θέλουμε για την αντιμετώπιση μιας Τουρκικής απειλής όπου πιστεύουμε ότι ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός; Υπάρχει περίπτωση οι Τούρκοι να επιτεθούν κάποτε; Οι συγκυρίες της εποχής (κ οι 2 μέλη του ΝΑΤΟ, εμείς μέλη κ της ΕΕ) επιτρέπουν στην Τουρκία να κάνει κάτι τέτοιο; Η μήπως μόνο οι επαγγελματίες σε αντίστοιχο αριθμό μονάδων επαρκούν για την άμυνα της Χώρας; Αυτά είναι ερωτήματα που δεν μπορώ να απαντήσω δυστυχώς. Αλλά απαιτώ αυτοί που έχουν αρμοδιότητα να απαντήσουν να το κάνουν κα΄ποτε για να τελειώνει το κουκλοθέατρο.

Σε περίπτωση που είναι τόσο αναγκαία η ύπαρξη κληρωτών θα ήθελα΄2 σημαντικές αλλαγές. Πρώτον καλύτερη κ πιο ουσιαστική εκπαίδευση. Δεν μπορεί να κάνεις 1 βολή το μήνα,2 νυχτερινές της πλάκας, άντε καμιά πορεία, σκηνάκια, καμιά επάνδρωση κτλ τα οποία πιάνουν το 5% της θητείας κ το υπόλοιπο της θητείας να αναλώνεται σε ένα κάρο λαλακίες. Δεν υπήρχε χειρότερο πράγμα από το να σε ξυπνάνε καλοκαιριάτικα από τον μεσημεριανό ύπνο ντεμέκ για εκπαίδευση κ να καταλήγεις να κάνεις γόπινγκ, μάζεμα φύλλων και όλα τα γνωστά. Το πρόγραμμα λέει εκπαίδευση, εκπαίδευσε μας το κερατό μου μέσα!

Επίσης να σταματήσει το πράγμα να γίνεται πιο γελοίο με τις ανούσιες ειδικότητες. Τι υπάρχουν ειδικότητες όπως σκοπευτής MLRS ή πλήρωμα άρματος αφού για τον μέσο φαντάρο είναι απλά τυπικού χαρακτήρα κ καταλήγει απλός σκοπάνθρωπος;

Το άλλο που θα ήθελα να αλλάξει είναι οι μικτές μονάδες κληρωτών κ ΕΠΟΠ. Κακά τα ψέμματα, δεν μπορείς να έχεις στρατιώτες 2 ταχυτήτων. Κάποιους οι οποίοι θα είναι φανερά πιο ευνοημένοι από τους άλλους, ακόμα κ κατά παράβαση της ιεραρχίας. Στην μονάδα μου ακόμα κ οι ΕΠΟΠ στρατιώτες αναγραφόταν σαν υπαξιωματικοί, ενώ οι έφεδροι δεκανείς ως στρατιώτες. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Αυτά τα αν αλλάξουν σας πληροφορώ ότι ο στρατός θα γίνει πολύ πιο υποφερτός για όλους. Αν θεωρείτε ότι οι προτάσεις μου είναι για τον ένα ή τον άλλο λόγο ανέφικτες (μικρή θητεία, αδιαφορία κληρωτών κ στελεχών η δεν ξέρω γω τι άλλο), καταργήστε τη θητεία, έτσι ώστε να πηγαίνει μόνο όποιος θέλει κ σβήστε αυτή τη μαυρη τρύπα στη ζωή κάθε Έλληνα. Επιτέλους πια!
313 ΛΕΛΕ

Δημοσίευση από 313 ΛΕΛΕ »

9 χαμενοι μηνες απο τη ζωη μου εξαιτιας των οποιων εχασα τη δουλεια μου... καταργηση τωρα!
PETER.D
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από PETER.D »

Ασε μας ρε φιλε τωρα. Αμα δεν ηθελες να καθεσαι να πηγαινες με τις ειδικες δυναμεις.
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΟΧΙΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ »

Αν καταργηθει η θητεια μας βλεπω σε λιγο καιρο ολους ανεκπεδευετους και κατακτημενους
Αρχιστράτηγος

Δημοσίευση από Αρχιστράτηγος »

Τώρα είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό;
Εσύ μπορεί να πήγες επειδή είσαι παράφρων και γουστάρεις να στηρίζεις κάτι στρεβλό και χαζό, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το κάνουν και οι υπόλοιποι.

Ο ΕΣ δεν είναι σε θέση να κάνει το αυτονόητο: Φύλαξη συννόρων. Είμαστε από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης, με τον περισσότερο στρατό ανά κάτοικο και μονάδα επιφάνειας (γης) και έχουμε τους περισσότερους λαθρομετανάστες. Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι ένας φαντάρος που η εκπαίδευσή του βασίζεται στο γόπινγκ και την καλλιόπη θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε μια πολεμική σύρραξη πράγμα που να είσαι βέβαιος οτι είναι σε θέση να κάνει μια μέση Ευρωπαϊκή χώρα.

Γιατί η Γερμανία δεν νιώθει να απειλείται από την Γαλλία, ή την Αγγλία (εχθροί στο παρελθόν) ; Προφανώς γιατί τα έχουν βρει μεταξύ τους, έχουν ανοίξει τα σύννορα και αντί να δίνουν το 2.5% του ΑΕΠ για να στρατό το δαπανούν σε τεχνολογία και εκπαίδευση που πουλάνε πάλι σε σένα τελικα μέσω (τραγική ειρωνία) υποβριχύων που γέρνουν.
Πλήρωνε για να συντηρείς το θέατρο του παραλόγου κορόιδο και ζήσε νιώθοντας ότι χρωστάς την ελευθερία σου στον κάθε μπούφο καραβανά.

Υ. Γ.: Βρήκα κι εγώ forum να τα γράψω όμως... Οι μισοί εδώ μέσα τρώνε ψωμί από αυτή τη σαπίλα που λέγεται ΕΣ

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Αρχιστράτηγος έγραψε:
Υ. Γ.: Βρήκα κι εγώ forum να τα γράψω όμως... Οι μισοί εδώ μέσα τρώνε ψωμί από αυτή τη σαπίλα που λέγεται ΕΣ

• Ούτε το 1 τοις χιλίοις δεν 'τρώει' ψωμί από τον ελληνικό στρατό στο φόρουμ
  • Η σαπίλα του στρατού είναι αντιπροσωπευτική της σαπίλας της ελληνικής κοινωνίας και είναι άδικο να την ξεχωρίζεις. Αν αντιτίθεσαι στην σαπίλα μπορούμε να συζητήσουμε την κατάργηση της Ελλάδας αν θες.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Εσύ μπορεί να πήγες επειδή είσαι παράφρων και γουστάρεις να στηρίζεις κάτι στρεβλό και χαζό, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να το κάνουν και οι υπόλοιποι.

Μάλιστα, δηλαδή εμείς που πήγαμε 12 ή 18 μήνες επειδή θέλαμε να τηρήσουμε το νόμο ενώ ξέραμε από πολύ πριν τι γίνεται εκει μέσα είμαστε παράφρονες ή στρατόκαβλοι έτσι;

Και αλήθεια, γιατί είναι στρεβλό και χαζό; Ποίος φταίει για αυτό; Μήπως η πολιτική ηγεσία; Μπά...

Ο ΕΣ δεν είναι σε θέση να κάνει το αυτονόητο: Φύλαξη συννόρων.

Ποίος να φταίει και γι'αυτό άραγε... Η πολιτική ηγεσία; Μπά...

Γιατί η Γερμανία δεν νιώθει να απειλείται από την Γαλλία, ή την Αγγλία (εχθροί στο παρελθόν) ; Προφανώς γιατί τα έχουν βρει μεταξύ τους, έχουν ανοίξει τα σύννορα και αντί να δίνουν το 2.5% του ΑΕΠ για να στρατό το δαπανούν σε τεχνολογία και εκπαίδευση που πουλάνε πάλι σε σένα τελικα μέσω (τραγική ειρωνία) υποβριχύων που γέρνουν.

Αχαχαχα, ωραίο επιχείρημα μεγάλε! Μάλλον ξεχνάς ότι απέναντι έχουμε μια Τουρκία και όχι μια Γερμανία.

Πλήρωνε για να συντηρείς το θέατρο του παραλόγου κορόιδο και ζήσε νιώθοντας ότι χρωστάς την ελευθερία σου στον κάθε μπούφο καραβανά.

Ενώ με την κατάργηση της θητείας και την πλήρη επαγγελματοποίηση θα ελαφρυνθείς αμέσως από αυτή την δαπάνη έτσι; Και αλήθεια, ποίος προσέλαβε τον μπούφο καραβανά; Μήπως κάποιος ο οποίος ήθελε τη ψήφο του;

Έχουμε τόσους Στρατιωτικούς εδώ μέσα και δεν το ξέραμε;Εικόνα

Ένα επίσης μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας τρώει ψωμί από την έτερη σαπίλα που λέγεται Δημόσιος Τομέας ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να στραγγαλίζει την όποια Ιδιωτική πρωτοβουλία. Αλλά τι να κάνουμε, ήθελαν σχεδόν όλοι να βολευτούν στον Παράδεισο που λέγεται "Δημόσιο" για να κάαααθονται.

Και τώρα νεοΈλληνα φάε στη μάπα τη κακογουστιά, το χύμα, την αναξιοκρατία, τη λαμογιά, την ανεργία, την οικονομική και κοινωνική πτώχευση...

ΥΓ: Εξήγησε μου γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι τόσα χρόνια πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών. Μήπως είναι και αυτοί παράφρονες, χουντικοί και δεν συμμαζεύεται;
Thanos

Δημοσίευση από Thanos »

Προσωπικά πιστεύω πως είναι θέμα μηνών η μείωση της στρατιωτικής θητείας, και θα συμφωνήσω με μία τέτοια πράξη. Δυστυχώς η Ελλαδίτσα μας είναι τόσο μικρή, σαν ένα μεγάλο "ευρωπαικό χωριό" που η ράδιο αρβύλα δινει και παιρνει. Ένα φιλαράκι έφυγε φαντάρος τον Νοέμβρη επειδή τον πιέσαν οι γονείς του να φύγει καθώς ακουγόταν πως θα αυξηθεί στους 12 ή 14 με αποτέλεσμα να αφήσει τις σπουδές του και τα τελαυταία 8 μαθήματα που χρωστάει. Παλαιότερα από ένα ξάδερφό μου που υπηρέτησε 12 μηνο μου ελεγε πως θα αυξηθεί στους 14. Το αποτελεσμα; Μειωθηκε στους 9.

Στη Μακεδονια έκλεισαν κάποια κέντρα εκπαιδευσης, οι αδειες αυξηθηκαν, οι εξοδοι αυξανονται για να αποταμιευσουν τροφιμα, καλυτερα ο φανταρος να φαει εξω κανα γυρο με τα λεφτα του παρα να φαει μεσα στο στρατοπεδο.

Επίσης η καραμελιτσα με την εχθρικη τουρκια κατα καποιο τροπο καταριπτεται με το γεγονος οτι η στρατοκρατουμενη Τουρκια εχει διαβαθμισμενο στρατο. Αυτος που ειναι κατοχος πτυχιου υπηρετει 6 μηνες. Επισης δεν ξερω αν διαβασατε οτι μια επισημη προταση εκανε χαρουμενη τη νεολαια της Τουρκιας. Ποια προταση; Καταργηση της υποχρεωτικης θητειας, με ενα μηνα μονο βασικης εκπαιδευσης και το υπολοιπο εξαγορασιμο. Ποιος; Η Τουρκια! Επισης, Αλβανια, Βουλγαρια, Σερβια, Σκοπια, χωρες αδυναμες, κατηργησαν την υποχρεωτικη στρατευση.

Προταση δικη μου ειναι να μειωθει η θητεια στο ελαχιστο, μονο για τη βασικη εκπαιδευση, το υπολοιπο της θητειας εξαγορασιμο (σκεφτειτε τα χρηματα που θα ξοδευε ενας φανταρος στους 9 μηνες σε αχρηστα πραγματα να τα δινει στον στρατο και να εξαγοραζει τους υπολοιπους μηνες). Ετσι αυξανονται τα εσοδα του στρατου, μειωνονται οι δαπανες σιτησης κτλ, και τα χρηματα αυτα που εξοικονομουνται προσφερονται για εξοπλισμο. Επισης να δινεται η δυνατοτητα εθελοντικης 9,12, η μεγαλυτερης θητειας. Υπαρχουν πολλα παιδια που τους αρεσει και χαιρονται να υπηρετουν. Και θα το κανουν πολυ καλυτερα απο μενα η απο "σενα" που θα το κανουμε απο αγκαρια. Επισης να υπαρχει και η ενναλακτικη θητεια, προσφορα σε κοινωνικες ομαδες και ιδρυματα. Ενας πολεμος δεν ειναι μονο παιρνω το τουφεκι μου και ανεβαινω στα βουνα, ειναι και προσφερω στην χωρα μου βοηθωντας τους πληγεντες.

Επισης θεωρω πως δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι το ιδιο. Και συνεπως δεν ειμαστε ολοι για τον στρατο. Προσωπικα θεωρω τον εαυτο μου ανικανο να πιασω οπλο στα χερια μου και να σκοτωσω. Θα στερησω τη ζωη καποιου και θα δωσω πενθος στην οικογενεια του. Και αυτο που λεμε να πεθανουμε για τη μαμα πατριδα. Για ποια πατριδα; Για μια πατριδα που μας πουλαει και μας αγοραζει μισοτιμης; Που μας βγαζει στην ανεργια; Που δεν μας αναγνωριζει τα πτυχια; Ν απεθανω για μια πατριδα που στην πρωτη ευκαιρια θα την εγκαταλειψουμε για ενα καλυτερο μελλον; Πειτε μου εσεις, με τι ψυχη θα πολεμησω εγω για μια τετοια πατριδα;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης