Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 32
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Αυτό που θα ήταν καλύτερο είναι να διαβάσεις τα συγκεκριμένα που λέω Ξανά τόσες σελίδες και στα 2 νήματα και απλά να προσπαθήσεις να τα αξιολογήσεις πέρα από τη νοοτροπία του ωχαδερφισμού ή του ''μέχρι τόσα αντέχω'' να δώσω που αποτελούν τη βάση για τις χειρότερες διακρίσεις κάτα των γκέι και τη βάση της δικής μου αντίδρασης μπροστά στις μηδενιστικές αυτές θέσεις με την επίφαση της ''υποστήριξης'' μάλιστα.
- kappa
- Posts in topic: 21
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Μα τελικα εχεις καποιο συγκεκριμενο σημειο η απλα γκρινιαζεις επειδη δεχεσαι ρατσισμο ;
Οπως βλεπεις, δεν εχω ενδοιασμους στο να αναγνωρισω την πραγματικοτηατ την οποια βιωνεις... Εσυ γιατι υπεκφευγεις το να συγκεκριμενοποιησουμε την κουβεντα ;
μονο και μονο, επειδη οι γκεη τρωνε ρατσισμο δεν σημαινει οτι εχουν δικιο και σε ολα
κουβεντα θα κανουμε
καληνυχτα
Οπως βλεπεις, δεν εχω ενδοιασμους στο να αναγνωρισω την πραγματικοτηατ την οποια βιωνεις... Εσυ γιατι υπεκφευγεις το να συγκεκριμενοποιησουμε την κουβεντα ;
μονο και μονο, επειδη οι γκεη τρωνε ρατσισμο δεν σημαινει οτι εχουν δικιο και σε ολα
κουβεντα θα κανουμε
καληνυχτα
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Μα είδαμε και σε αυτό το νήμα και στο άλλο το πόσο ανοιχτός είσαι όταν μας μιλούσες για ''μάτια στα ντούζ'', διαχωρισμοί ''νορμάλ/κραγμένων'' γκέι και παραμονή στο status quo του κρυψίματος κοκ.
Έχω υπάρξει διεξοδικός για το ζήτημα και νομίζω στο σημείο που κάνενας άλλος γκέι χρήστης στο φόρουμ δε το έχει κάνει. Απλά εκεί που συγκεκριμενοποιώ είναι στο να υπογραμμίζω την αντιπαραγωγικότητα των θέσεων σου.
Η κουβέντα δε πάει όπως θέλουμε να την εκβιάσουμε πάντα. Γι αυτό έχεις εμένα, για να σου απαντώ εκεί που χρειάζεται ώστε να δείξω σε όλους που μας διαβάζουν ότι οι δικές σου ντεμί θέσεις είναι αυτές που χθές πρέπει να καταρριφθούν αν θέλουμε να δούμε τους γκέι στο στρατό και στη κοινωνία πραγματικά ισόνομους.
Έχω υπάρξει διεξοδικός για το ζήτημα και νομίζω στο σημείο που κάνενας άλλος γκέι χρήστης στο φόρουμ δε το έχει κάνει. Απλά εκεί που συγκεκριμενοποιώ είναι στο να υπογραμμίζω την αντιπαραγωγικότητα των θέσεων σου.
Η κουβέντα δε πάει όπως θέλουμε να την εκβιάσουμε πάντα. Γι αυτό έχεις εμένα, για να σου απαντώ εκεί που χρειάζεται ώστε να δείξω σε όλους που μας διαβάζουν ότι οι δικές σου ντεμί θέσεις είναι αυτές που χθές πρέπει να καταρριφθούν αν θέλουμε να δούμε τους γκέι στο στρατό και στη κοινωνία πραγματικά ισόνομους.
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Μα ισονομοι σε τι ;
Ειναι η δεν ειναι παραχωρηση απο τη "μερια μου" οτι υπηρετουμε στους ιδιους θαλαμους/μπανια/λουτρα ;
Θα θελες ποτε η μανα/αδερφη/κορη σου να μοιραζονται ιδιες εγκαταστασεις με αντρες για μηνες ;
Δεν ειμαι εγω που ερεθιζομαι σεξουαλικα με αντρες
Οχι οτι ειναι (παναγια μου
) το μειζον προβλημα, αλλα ειναι ενα σημειο για να σου δειξω οτι δεν ειναι ολα οπως τα παρουσιαζεις εσυ
Ειναι η δεν ειναι παραχωρηση απο τη "μερια μου" οτι υπηρετουμε στους ιδιους θαλαμους/μπανια/λουτρα ;
Θα θελες ποτε η μανα/αδερφη/κορη σου να μοιραζονται ιδιες εγκαταστασεις με αντρες για μηνες ;
Δεν ειμαι εγω που ερεθιζομαι σεξουαλικα με αντρες
Οχι οτι ειναι (παναγια μου

-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Καλά πόσες φορές είπες αυτά για τα ντουζ ή για τους διαχωρισμούς κραγμένων/νορμάλ γκει κοκ
Δε καταννοείς το μέγεθος της στερεοτυπίας που φαίνεται πως διασκεδάζεις; Δε καταννοείς ότι μόνο μέσω της καταπολέμησης όλων αυτών των στερεοτύπων και προκαταλήψεων θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη πραγματική ισονομία.
Πραγματικά πόσες φορές μίλησα για θητεία στις ΕΔ βάσει του τι συμβαίνει στη Δύση και πόσες φορές επανήλθες με ''επιχειρήματα'' τύπου ''όχι μέχρι εκεί θέλω/αντέχω να σου δώσω'' και μια χαρά είνα να είστε μούγκα στην Ελλάδα. Μα έλα τώρα αυτά ακριβώς που λες οφείλουμε να καταπολεμήσουμε και όχι τις ανούσιες ερωταπαντήσεις φαυλότητας.
Δε καταννοείς το μέγεθος της στερεοτυπίας που φαίνεται πως διασκεδάζεις; Δε καταννοείς ότι μόνο μέσω της καταπολέμησης όλων αυτών των στερεοτύπων και προκαταλήψεων θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη πραγματική ισονομία.
Πραγματικά πόσες φορές μίλησα για θητεία στις ΕΔ βάσει του τι συμβαίνει στη Δύση και πόσες φορές επανήλθες με ''επιχειρήματα'' τύπου ''όχι μέχρι εκεί θέλω/αντέχω να σου δώσω'' και μια χαρά είνα να είστε μούγκα στην Ελλάδα. Μα έλα τώρα αυτά ακριβώς που λες οφείλουμε να καταπολεμήσουμε και όχι τις ανούσιες ερωταπαντήσεις φαυλότητας.
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Καλα ποσες φορες, απεφυγες να απαντησεις και συνεχισες να κανεις κυρηγμα οτι σε συμφερει
Σε καποια θεματα, οπως πχ στο θεμα των κοινων εγκαταστασεων αφου κανουμε μεις μουγκα, σε αλλα θα κανετε και εσεις
Συμβιβασμος/πολιτικη = η τεχνη του εφικτου
Γιατι αποφευγεις να απαντησεις ; Ειναι η δεν ειναι παραχωρηση απο τη μερια μας, να μοιραζομαστε τις ιδιες εγκαταστασεις μαζι σας ;
Αν δημιουργηθει "καθεστως επιβεβλημενης απολυτου ανοχης" και αρχισετε και να διατυμπανιζετε τις προτιμησεις σας, η ακομα και να δημιουργουνται ζευγαρια και ανοιχτες σχεσεις, ειναι η δεν θα ειναι προκλητικο/ενοχλητικο για τους υπολοιπους στρατιωτες, που εν μεσω μπιχλας, συνωστισμου και αγγαρειων θα πρεπει να νοιωθουν και αμηχανα στον "ιδιωτικο" τους χωρο ;
Δηλαδη τι θα πρεπει να γινει ; Να σας βλεπουμε να φιλιεστε μες το θαλαμο ; Γιατι εκει θα παει με τις γενικοτητες που ζητας.
Ποιος θα μπορει να σας πει τιποτα ;
Δωσε μια απαντηση και ασε τις θεωριες, σε παρακαλω. Και μιλα συγκεκριμενα.
Τι ακριβως θες να αλλαξει η να προστεθει στον κανονισμο (που ετσι κι αλλιως ποινικοποιει την οποια αισχρολογια η πραξη βιας)
Σε καποια θεματα, οπως πχ στο θεμα των κοινων εγκαταστασεων αφου κανουμε μεις μουγκα, σε αλλα θα κανετε και εσεις
Συμβιβασμος/πολιτικη = η τεχνη του εφικτου
Γιατι αποφευγεις να απαντησεις ; Ειναι η δεν ειναι παραχωρηση απο τη μερια μας, να μοιραζομαστε τις ιδιες εγκαταστασεις μαζι σας ;
Αν δημιουργηθει "καθεστως επιβεβλημενης απολυτου ανοχης" και αρχισετε και να διατυμπανιζετε τις προτιμησεις σας, η ακομα και να δημιουργουνται ζευγαρια και ανοιχτες σχεσεις, ειναι η δεν θα ειναι προκλητικο/ενοχλητικο για τους υπολοιπους στρατιωτες, που εν μεσω μπιχλας, συνωστισμου και αγγαρειων θα πρεπει να νοιωθουν και αμηχανα στον "ιδιωτικο" τους χωρο ;
Δηλαδη τι θα πρεπει να γινει ; Να σας βλεπουμε να φιλιεστε μες το θαλαμο ; Γιατι εκει θα παει με τις γενικοτητες που ζητας.
Ποιος θα μπορει να σας πει τιποτα ;
Δωσε μια απαντηση και ασε τις θεωριες, σε παρακαλω. Και μιλα συγκεκριμενα.
Τι ακριβως θες να αλλαξει η να προστεθει στον κανονισμο (που ετσι κι αλλιως ποινικοποιει την οποια αισχρολογια η πραξη βιας)
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Όλα αυτά τα τραγικά ΑΝ και ifs or buts που επιμένεις να λες απλά δείχνουν την υποκειμενικότητα των αντιλήψεων σου για το τι θα γίνει αν και εφόσον. Αδιάφορα. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι όσο και να λυσσάνε οι χειρότεροι oμοφοβικοί στη κοινωνία εμείς θα τονίζουμε ακριβώς αυτή την αντιπαραγωγικότητα των επιχειρημάτων η οποία βασίζεται στη παντελή άγνοια και στερεοτυπία.
Πραγματικά ξέρεις τι μου θυμίζουν όλα αυτά τα ντεμί για τα ντουζ και όλα τα γραφικά που λες ; Μου χτυπάνε σε μια αμορφωσιά, απαιδευσιά και συντήρηση που συναντάς σε τίποτα τριτοκοσμικά καθεστώτα.
Είπαμε χίλιες φορές ότι η ομοφοβία πρέπει να παταχτεί παραδειγματικά, συστηματικά και με τον πιο ανάλγητο και άτεγκτο τρόπο όπως συμβαίνει στις δυτικές χώρες με ταυτόχρονη νομοθεσία που συγκεκριμένα θα έχει το λεκτικό κατά της ομοφοβίας και θα επιτρέπει ανοιχτά στους γκέι να υπηρετούν. Πραγματικά όσο και να χτυπιέσαι να μας πείσεις πως όλα βαίνουν καλώς στην ΕΔ σε ότι αφορά την ομοφοβία θα έχεις να αντιμετωπίζεις συστηματικά και δυναμικά εμένα και τον κάθε εμένα που θα σε προσγειώνει στη πραγματικότητα.
Αλλά το σημαντικό κομμάτι του βλακωδέστατου επιχειρήματος του ''συμβιβασμού'' είναι αυτό που αξίζει να σχολιαστεί ιδιαίτερα επικριτικά. Που το είδες φιλάρα γραμμένο το θέμα του συμβιβασμού ; Δεν έχει να γίνει κανένας συμβιβασμός, διάλογος ή επικοινωνία με την ομοφοβία, το καθεστώς συντήρησης αυτής και πόσο μάλλον την στερεοτυπία που διασκεδάζεις. Πραγματικά δε θα δεχτώ ούτε να μπω σε λογική διαπραγμάτευσης με τον κανέναν σε ότι αφορά τη δυναμική διασφάλιση της απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας στη θητεία στις ΕΔ.
Δεν έχει να γίνει κάποια ''κοινωνική συναίνεση'' και άλλα τραγικά που λες για τα στοιχειώδη. Μηδέν διαλογική και διάθεση συνομιλίας με την άκρατη ομοφοβία του negation.
Συμβιβασμούς, κοινωνικές συναινέσεις, ημίμετρα και άλλα τραγικά αν θες βάλτα ως αρχή στη δική σου ζωή σου. Στη δική μου ζωή (και φρονώ και στη πλειοψηφία των γκέι με καλή ψυχοκοινωνική προσαρμογή) η μοναδική επιλογή ήταν, είναι και θα είναι η κατά μέτωπο επίθεση και το απόλυτο ξερίζωμα του καρκινώματος της ομοφοβίας και αυτή η λογική ενέχει την καταγγελία των συστηματικών αήθων και βλακωδών negation που η επιχειρηματολογία όπως η δική σου υποδαυλίζει.
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Βασικα ουτε που το διαβασα ολοκληρο
Μετα τις πρωτες δυο γραμμες, σε βαρεθηκα.
Ολο αποφευγεις το θεμα.Αν θες να αναφερεις συγκεκριμενα τι θες, να συζητησουμε. Γενικα και αοριστα, "προστατευμενα ειδη" δεν νοοουνται, γιατι τελικα θα καταργηθει η ισονομια, στο ονομα της οποιας ζητας την αποδοση τετοιας ιδιοτητας
Αν θες απλα, να καταγγελεις γενικα τυπωσε κανα φυλλαδιο
γεια χαρα
υγ
δεν υποστηριξα ποτε οτι "ολα βαινουν καλως στις ΕΔ" Ρωτησα ομως επανελειμενως,"τι, ακριβως, ζητας να αλλαξει / προστεθει στον υπαρχων κανονισμο"
Μετα τις πρωτες δυο γραμμες, σε βαρεθηκα.
Ολο αποφευγεις το θεμα.Αν θες να αναφερεις συγκεκριμενα τι θες, να συζητησουμε. Γενικα και αοριστα, "προστατευμενα ειδη" δεν νοοουνται, γιατι τελικα θα καταργηθει η ισονομια, στο ονομα της οποιας ζητας την αποδοση τετοιας ιδιοτητας
Αν θες απλα, να καταγγελεις γενικα τυπωσε κανα φυλλαδιο
γεια χαρα
υγ
δεν υποστηριξα ποτε οτι "ολα βαινουν καλως στις ΕΔ" Ρωτησα ομως επανελειμενως,"τι, ακριβως, ζητας να αλλαξει / προστεθει στον υπαρχων κανονισμο"
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Παιδιά με όλο τον σεβασμό αλλά και χωρίς παρεξήγηση το αρχικό εποικοδομητικό κομμάτι του διαλόγου σας έχει έρθει να αλλάξει η μονοτονία και ο φαύλος κύκλος μιας συζήτησης που πραγματικά δεν βγάζει πουθενά καθώς ο καθένας (και λογικό είναι) θα συνεχίσει να υποστηρίζει μέχρι θανάτου τα επιχειρήματά του και τις θέσεις του. Με βάση λοιπόν αυτή την σκέψη αλλά και την ιδιότητά μου θα αναγκαστώ άν συνεχίσετε σε αυτή την γραμμή είτε να διαγράψω κάποια μηνύματα (γιατί πιστέψτε με είναι σαν floodάρισμα όλο αυτό τώρα τελευταία), είτε να κλειδώσω το θέμα! Σας παρακαλώ κατανοήστε! Σας ευχαριστώ
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Αρχικά Kappa, αποκαλώ και θα συνεχίσω να αποκαλώ τους ομοφυλόφιλους αδερφές/πούστηδες γιατί πολύ απλά δεν θα επέλεγα στο στενό μου περιβάλλον ένα άτομο αυτής της κατηγορίας και έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω όπως έχω κάθε δικαίωμα να μην τους χωνεύω.
Επειδή όμως έχω και μια αγάπη προς τη δημοκρατία Γενικά δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι θα υπάρξει μια υγιής κοινωνίας με πολίτες με διαφορετικά δικαιώματα ανάλογα μα τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή οποιαδήποτε είδος προτιμήσεις. Απλά δεν γίνεται. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι υγιές, δεν είναι νορμάλ.
Σαν άνθρωπος θα συνεχίσω να μην επιλέγω τέτοιους ανθρώπους για φίλους όπως δεν επιλέγω και γυναίκες για φίλες, θα κάνω ότι μπορώ να μην γελάω με τραγικότητες που τυχαίνει να βλέπω στο δρόμο και θα παλέψω όσο μπορώ να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους και στη ζωή και στη δουλειά. Αλλιώς μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια όχι μόνο για την συγκεκριμένη ομάδα ατόμων αλλά και για όλους μας.
p.s. Σου ξαναγράφω τα ίδια που σου είπα και στο προηγούμενο post λίγο όμως πιο αναλυτικά. Αν μου ξαναπείς όμως ότι θες κατι πιο συγκεκριμένο θα σταματήσω να απαντάω, έχει γίνει όντως κουραστικό όλο αυτό για όσους διαβάζουν το thread
Επειδή όμως έχω και μια αγάπη προς τη δημοκρατία Γενικά δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι θα υπάρξει μια υγιής κοινωνίας με πολίτες με διαφορετικά δικαιώματα ανάλογα μα τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή οποιαδήποτε είδος προτιμήσεις. Απλά δεν γίνεται. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι υγιές, δεν είναι νορμάλ.
Σαν άνθρωπος θα συνεχίσω να μην επιλέγω τέτοιους ανθρώπους για φίλους όπως δεν επιλέγω και γυναίκες για φίλες, θα κάνω ότι μπορώ να μην γελάω με τραγικότητες που τυχαίνει να βλέπω στο δρόμο και θα παλέψω όσο μπορώ να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους και στη ζωή και στη δουλειά. Αλλιώς μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια όχι μόνο για την συγκεκριμένη ομάδα ατόμων αλλά και για όλους μας.
p.s. Σου ξαναγράφω τα ίδια που σου είπα και στο προηγούμενο post λίγο όμως πιο αναλυτικά. Αν μου ξαναπείς όμως ότι θες κατι πιο συγκεκριμένο θα σταματήσω να απαντάω, έχει γίνει όντως κουραστικό όλο αυτό για όσους διαβάζουν το thread
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Παυλος
Και ενας ομοφυλοφιλος, εχει ομως δικαιωμα να μην τον χαρακτηριζουν με συγκεκριμενο προσβλητικο τροπο και οποτε πχ ενας τροπος ωστε να καταπολεμηθει η επιθετικη ομοφοβια, θα ηταν η ποινικοποιηση μιας τετοιας ονοματοδοσιας η επισης της ρητορικης μισους (πολυ συχνο φαινομενο απο ιερεις, δυστυχως)
Το οποιο ετσι κι αλλιως υπαρχει ηδη, αν δεν απατωμαι. Το θεμα ειναι οτι, μαλλον, ο νομος/κανονισμος, δεν εφαρμοζεται
να ενα "συγκεκριμενο παραδειγμα". Αυτο εννουσα τοση ωρα
Πανω σε κατι το συγκεκριμενο, μπορει να γινει και συζητηση
Πανω σε μια γενικη αοριστολογια, περι ρατσισμου και απαιτησεων δεν μπορει να γινει κουβεντα, μονο εικασιες και παρανοησεις
"Θελω να με σεβονται" η "Ειμαι θυμα ρατσισμου" η "θελω Ισονομια" ας πουμε, δεν ειναι αιτηματα. Πως τα νομοθετεις αυτα ;
Εγω πχ ειμαι αθρησκος. Θα ηθελα να
-να μην ορκιζομαι σε θρησκευτικα συμβολα (υπαρχει)
-να μην αναγκαζομαι να εκκλησιαζομαι (κι αυτο υπαρχει)
-να απομακρυνθουν ολα τα θρησκευτικα συμβολα (προς συζητηση)
-να μπορω, να παρω τις μερες που οι θρησκευομενοι παιρνουν ως αργια, αναλογως με την πιστη τους, οταν θελω εγω.
Εννοειται οχι, εξτρα. Να κανουν μια σουμα, ποσες ειναι οι μερες θρησκευτικης αργιας και αν εγω δουλευω εκεινες τις μερες, ενω οι αλλοι εορταζουν, να μπορω να τις παρω σαν αργια καποια αλλη στιγμη (προς συζητηση)
Αυτο για μενα θα ηταν "ισονομια/ανεξιθρησκεια"... Αναλογως, θα πρεπει και οι γκεη να υποβαλουν καποιο ψηφισμα η δηλωση, κατι ρε παιδι μου, ωστε να δουμε τι τελος παντων θελουν και να συζητηθει σοβαρα αν πρεπει/μπορει να τους αναγνωριστει και με ποιο τροπο και σε ποιο βαθμο
Μονο και μονο, επειδη καποιος ειναι μειονοτητα, δεν σημαινει οτι μπορει η πρεπει να του αναγνωριστει το οτιδηποτε
πχ, σχετικα με το προηγουμενο παραδειγμα, Αν ενας αθρησκος ζητουσε να μην ειναι πλεον τα Χριστουγεννα, επισημη γιορτη, ε ειναι μαλλον δυσαναλογο αν και ακουγεται "σωστο"
Ελπιζω τωρα να εγινα πιο κατανοητος.
Και ενας ομοφυλοφιλος, εχει ομως δικαιωμα να μην τον χαρακτηριζουν με συγκεκριμενο προσβλητικο τροπο και οποτε πχ ενας τροπος ωστε να καταπολεμηθει η επιθετικη ομοφοβια, θα ηταν η ποινικοποιηση μιας τετοιας ονοματοδοσιας η επισης της ρητορικης μισους (πολυ συχνο φαινομενο απο ιερεις, δυστυχως)
Το οποιο ετσι κι αλλιως υπαρχει ηδη, αν δεν απατωμαι. Το θεμα ειναι οτι, μαλλον, ο νομος/κανονισμος, δεν εφαρμοζεται
να ενα "συγκεκριμενο παραδειγμα". Αυτο εννουσα τοση ωρα
Πανω σε κατι το συγκεκριμενο, μπορει να γινει και συζητηση
Πανω σε μια γενικη αοριστολογια, περι ρατσισμου και απαιτησεων δεν μπορει να γινει κουβεντα, μονο εικασιες και παρανοησεις
"Θελω να με σεβονται" η "Ειμαι θυμα ρατσισμου" η "θελω Ισονομια" ας πουμε, δεν ειναι αιτηματα. Πως τα νομοθετεις αυτα ;
Εγω πχ ειμαι αθρησκος. Θα ηθελα να
-να μην ορκιζομαι σε θρησκευτικα συμβολα (υπαρχει)
-να μην αναγκαζομαι να εκκλησιαζομαι (κι αυτο υπαρχει)
-να απομακρυνθουν ολα τα θρησκευτικα συμβολα (προς συζητηση)
-να μπορω, να παρω τις μερες που οι θρησκευομενοι παιρνουν ως αργια, αναλογως με την πιστη τους, οταν θελω εγω.
Εννοειται οχι, εξτρα. Να κανουν μια σουμα, ποσες ειναι οι μερες θρησκευτικης αργιας και αν εγω δουλευω εκεινες τις μερες, ενω οι αλλοι εορταζουν, να μπορω να τις παρω σαν αργια καποια αλλη στιγμη (προς συζητηση)
Αυτο για μενα θα ηταν "ισονομια/ανεξιθρησκεια"... Αναλογως, θα πρεπει και οι γκεη να υποβαλουν καποιο ψηφισμα η δηλωση, κατι ρε παιδι μου, ωστε να δουμε τι τελος παντων θελουν και να συζητηθει σοβαρα αν πρεπει/μπορει να τους αναγνωριστει και με ποιο τροπο και σε ποιο βαθμο
Μονο και μονο, επειδη καποιος ειναι μειονοτητα, δεν σημαινει οτι μπορει η πρεπει να του αναγνωριστει το οτιδηποτε
πχ, σχετικα με το προηγουμενο παραδειγμα, Αν ενας αθρησκος ζητουσε να μην ειναι πλεον τα Χριστουγεννα, επισημη γιορτη, ε ειναι μαλλον δυσαναλογο αν και ακουγεται "σωστο"
Ελπιζω τωρα να εγινα πιο κατανοητος.
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Pavlos K. έγραψε:Αρχικά Kappa, αποκαλώ και θα συνεχίσω να αποκαλώ τους ομοφυλόφιλους αδερφές/πούστηδες γιατί πολύ απλά δεν θα επέλεγα στο στενό μου περιβάλλον ένα άτομο αυτής της κατηγορίας και έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω όπως έχω κάθε δικαίωμα να μην τους χωνεύω.
To δικαίωμα το έχεις. Πραγματικά όμως με αυτή σου τη στάση πως θα μπορέσεις να καταννοήσεις αυτούς για τους οποίους θέλεις ισονομία ;H έρευνα έχει δείξει πως όταν ένα πλειοψηφικό γκρουπ έρχεται σε στενότερη καθημερινή τριβή με ένα μειονοτικό γκρούπ τότε οι προκαταλήψεις, αρνητικές διακρίσεις και τα στερεότυπα σχεδόν μηδενίζοντε. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές για τη σχέση γκέι/στρέητ όπως έχει φανεί ερευνητικά.
Με τη στάση που μας θέλει να γινόμαστε απόλυτοι και αφοριστικοί Εναντίον μιας μερίδας χάνουμε την ευκαιρία να προκαλέσουμε και να ελέγξουμε το δικό μας σύστημα πεποιθήσεων για στερεότυπα. Ουσιαστικά χάνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το διπλανό μας και να δούμε πως δε διάφερει σε κάτι από εμάς. Ότι είναι ένας άνθρωπος με τις ίδιες επιδιώξεις, τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ανησυχίες με εμάς.
@kappa Καταρχήν το σωστό λεκτικό είναι απαιτώ να με σέβονται. Μια απαίτηση που έχει να κάνει με τα βασικά δικαίωματα του κάθε ανθρώπου για ευημερία και αξιοπρέπεια σε όποιο χώρο δουλειάς και αν βρίσκεται.
Η έρευνα (Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΟΛΚΕ κοκ) έχει δείξει πως οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα σε οποιαδήποτε μορφή εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των ΕΔ είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα βίας, αρνητικής διάκρισης και προκατάληψης σε ποσοστό 30% υψηλότερο από κάποιον στρέητ. Μάλιστα είναι 3 φορές πιο πιθανό να προσληφθεί κάποιος στρέητ σε μια εργασία παρά ένας γκέι που ανοιχτά θα δηλώσει το σεξουαλικό του προσανατολισμό.
Η νομοθεσία των δυτικών χωρών σε ότι αφορά τις ΕΔ έχει συγκεκριμένο λεκτικό για την ομοφοβία και τα δικαιώματα των γκέι να υπηρετούν ανοιχτά και χωρίς φόβο κάτι που προφανώς και λείπει από την Ελλάδα. Έτσι τα νομοθετείς αυτά λοιπόν κάτι που το έχω θέσει εδώ και μέρες προς συζήτηση. Η μεσαιωνική αντίληψη στις ΕΔ της Ελλάδας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη θέση μου με τα διάφορα ΠΔ για ''ψυχοσεξουαλικές διαταραχές'' είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη όταν επιστημονικά η ομοφυλοφιλία έχει καταληκτικά αποδειχτεί πως αποτελεί μια φυσιολογική έκφραση του ανθρώπινου σεξουαλικού προσανατολισμού.
Επείδη λοιπόν όσο μερικοί και να δυσκολεύονται να καταννοήσουν επί τούτου πως η ομοφοβία και οι αρνητικές διακρίσεις εις βάρος των γκέι είναι η αναντίριτη πραγματικότητα στις ΕΔ της Ελλάδας αυτό που πρέπει να τονιστεί ξεκάθαρα Είναι η ρητή νομική διασφάλιση με το συγκεκριμένο λεκτικό κάτα της ομοφοβίας και των διακρίσεων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού. Είναι σημαντικό να μπορώ εγώ επίσημα σε μια αναφορά μου στην υπηρεσία να θέσω θέμα διάκρισης βάση σεξουαλικού προσανατολισμού όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.
Η Ελλάδα γενικά έχει καταδικαστεί πρωτόδικα στο ΕΔΑΔ σε ότι αφορά υποθέσεις ομοφοβίας σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Μάλιστα πέρισυ απέτυχε να εισαγάγει στη νομοθεσία της provision σε ότι αφορά την ομοφοβία, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 απέτυχε άλλη μια φορά να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το hate speech, διάκριση βάση σεξουαλικού προσανατολισμού κοκ.
Δεν είναι πυρινική φυσική να καταννοήσουμε ότι κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει και πρέπει να στέκεται αρωγός στις κοινωνικές ομάδες που είναι θύματα αρνητικών διακρίσεων, προκαταλήψεων και συστηματικών negations. Αυτό κάνουν όλες οι αναπτυγμένες χώρες παγκοσμίως και αυτή είναι η στάση μια ώριμης κοινωνίας με δημοκρατικά αντανακλαστικά σε ότι αφορά τις μειονότητες.
Είναι σημαντικό λοιπόν η συζήτηση να μπεί σε αυτή τη βάση και όχι στη βάση της υποκειμενικότητας του επειδή '' εγώ πιστεύω ότι οι γκέι στις ΕΔ είναι διασφαλισμένοι ή αυτά δε μπορούν να νομοθετηθούν, δε τρέχει κάστανο''. Φρονώ ότι έτσι η συζήτηση μπορεί να πάει παραγωγικά μπροστά.
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Κοιτα, εγω αν δεν το εχεις καταλαβει, δεν προκειται ποτε να δεχθω την δημιουργια "προστατευμενου ειδους" ακριβως γιατι οπως το βλεπω, αυτο ουσιαστικα θα σημαινε την καταργηση της ισονομιας, πανω στην οποια υποτιθεται διδεται μια τετοια προστασια
Δεν μπορεις να επιβαλεις σε κανεναν να σε συμπαθει η να σε σεβεται. Ο αληθινος σεβασμος/συμπαθεια ειναι κατι το αυθορμητο. Η υπαρχει η οχι
Μπορεις να επιβαλεις το να σου φερεται με σεβασμο και την πρεπουσα (εστω και υποκριτικη) ευγενεια.
Υπαρχει διαφορα.
Λες """Μάλιστα είναι 3 φορές πιο πιθανό να προσληφθεί κάποιος στρέητ σε μια εργασία παρά ένας γκέι που ανοιχτά θα δηλώσει το σεξουαλικό του προσανατολισμό. """
Ωραια και ; Τι θες τωρα ; Να θεσπιστει νομος που να λεει οτι το 50 % των προσληψεων θα πρπει να ειναι με το ζορι γκεη ;
Η αν ξαφνικα μια μερα ο εργαζομενος μου αρχισει και φοραει γυναικειο μακιγιαζ εγω να μην μπορω να του πω τιποτα, γιατι ειναι γκεη Και θα υπαρχει νομος που θα του δινει "ασυλια" ;
(και πριν με παρεξηγησεις. Μου εχει συμβει. Εργαζομουν σε μπαρ και το αλλο Το παιδι, απ`οταν ανοιχτηκε και ειδε οτι κανεις, μαζι και γω, δεν ειχαμε ιδιαιτερο προβλημα, καμια φορα ερχοταν μακιγιαρισμενος γιατι μετα ειχε αλλη δουλεια σε γκεη κλαμπ σαν entertainer. Και αντε πες στο μπαρ, δεν ασχολιοταν και κανεις. Αν εχεις ιατρειο η καποιο γραφειο η καταστημα κτλ τκλ τι κανεις ; Ειναι η δεν ειναι προβλημα ;)
Μια τελευταια λοιπον φορα, θα σε ρωτησω αν θα ηθελες να συγκεκριμενοποιησουμε την κουβεντα. Αλλιως εγω θα την αφησω, αφου για πολλοστη φορα απλα γενικα καταγγελεις
Δεν μπορεις να επιβαλεις σε κανεναν να σε συμπαθει η να σε σεβεται. Ο αληθινος σεβασμος/συμπαθεια ειναι κατι το αυθορμητο. Η υπαρχει η οχι
Μπορεις να επιβαλεις το να σου φερεται με σεβασμο και την πρεπουσα (εστω και υποκριτικη) ευγενεια.
Υπαρχει διαφορα.
Λες """Μάλιστα είναι 3 φορές πιο πιθανό να προσληφθεί κάποιος στρέητ σε μια εργασία παρά ένας γκέι που ανοιχτά θα δηλώσει το σεξουαλικό του προσανατολισμό. """
Ωραια και ; Τι θες τωρα ; Να θεσπιστει νομος που να λεει οτι το 50 % των προσληψεων θα πρπει να ειναι με το ζορι γκεη ;
Η αν ξαφνικα μια μερα ο εργαζομενος μου αρχισει και φοραει γυναικειο μακιγιαζ εγω να μην μπορω να του πω τιποτα, γιατι ειναι γκεη Και θα υπαρχει νομος που θα του δινει "ασυλια" ;
(και πριν με παρεξηγησεις. Μου εχει συμβει. Εργαζομουν σε μπαρ και το αλλο Το παιδι, απ`οταν ανοιχτηκε και ειδε οτι κανεις, μαζι και γω, δεν ειχαμε ιδιαιτερο προβλημα, καμια φορα ερχοταν μακιγιαρισμενος γιατι μετα ειχε αλλη δουλεια σε γκεη κλαμπ σαν entertainer. Και αντε πες στο μπαρ, δεν ασχολιοταν και κανεις. Αν εχεις ιατρειο η καποιο γραφειο η καταστημα κτλ τκλ τι κανεις ; Ειναι η δεν ειναι προβλημα ;)
Μια τελευταια λοιπον φορα, θα σε ρωτησω αν θα ηθελες να συγκεκριμενοποιησουμε την κουβεντα. Αλλιως εγω θα την αφησω, αφου για πολλοστη φορα απλα γενικα καταγγελεις
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Καταλαβαίνω ότι στο μυαλό κάποιου οι γκέι στις ΕΔ μπορεί να φοράνε μακιγιάζ (sic) να είναι σούργελα ή οτιδήποτε βάση των δικών τους στερεοτύπων, ατυχών περιστατικών ή απλά κατάφορης και απροκάλυπτης ομοφοβίας και άγνοιας.
Εκεί δε μπορούμε να βοηθήσουμε παρά μόνο να υπογραμμίζουμε συνέχως ότι τα αρνητικά στερεότυπα πρέπει να χτυπηθούν κατά κράτος και είναι προφανές ότι το τσουβάλιασμα βάσει συμπεριφοράς για οποιαδήποτε ομάδα συνήθως αφορά άτομα τα οποία είτε είναι ελλειπώς ενημερωμένα είτε έχουν ομοφοβικές τάσεις συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους γκέι. Δε μας αφορά τι μπορεί η υποκειμενικότητα του καθένα να θεωρεί πιστεύει κοκ. Αυτό που μας αφορά είναι η ενημέρωση στη σωστή βάση.
Ο καταγγελτικός λόγος κάθε άλλο από γενικόλογος είναι. Αφορά τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα που έχω θέσει και τα οποία εσύ αγνοείς απλά και μόνο για να μπορέσεις πιο εύκολα να επιμένεις στο συστηματικό negation που απορρέει από αυτή τη συμπεριφορά γενικά στη κοινωνία.
Μπορεί εσύ ή ο οποιοσδήποτε να μην θέλεις να έχουμε καθεστώς προστασίας σε ότι αφορά μειονοτικές κοινωνικές ομάδες. Είτε για λόγους εγωισμού είτε για λόγους άγνοιας. Πάλι και αυτό στη προκειμένη είναι αδιάφορο. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κάθε ευνομούμενης κοινωνίας οφείλουν να προστατεύουν ρητά τις ομάδες εκείνες που γνωρίζουμε καλά (ερευνητικά, επιστημονικά κοκ) ότι είναι θύματα κοινωνικού αποκλεισμού, προκατάληψης, αρνητικής διάκρισης κοκ, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι.
Οπότε πριν εγκαλέσεις εμένα για γενικότητα θα πρότεινα να ξανα διαβάσεις τα πολύ συγκεκριμένα σημεία που λέω. Το να με εγκαλέις εμένα για κάτι που δεν έχει βάση δε θα με σταματήσει να υπογραμμίζω τη διαλογική του negation που με κάθε ευκαιρία (πχ και στο τελευταίο πόστ σου) χρησιμοποιείς για να ακροβατείς στα non arguments που υποδαυλίζουν την προκατάληψη και αρνητική διάκριση για τους γκέι στις ΕΔ.
Εκεί δε μπορούμε να βοηθήσουμε παρά μόνο να υπογραμμίζουμε συνέχως ότι τα αρνητικά στερεότυπα πρέπει να χτυπηθούν κατά κράτος και είναι προφανές ότι το τσουβάλιασμα βάσει συμπεριφοράς για οποιαδήποτε ομάδα συνήθως αφορά άτομα τα οποία είτε είναι ελλειπώς ενημερωμένα είτε έχουν ομοφοβικές τάσεις συγκεκριμένα σε ότι αφορά τους γκέι. Δε μας αφορά τι μπορεί η υποκειμενικότητα του καθένα να θεωρεί πιστεύει κοκ. Αυτό που μας αφορά είναι η ενημέρωση στη σωστή βάση.
Ο καταγγελτικός λόγος κάθε άλλο από γενικόλογος είναι. Αφορά τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα που έχω θέσει και τα οποία εσύ αγνοείς απλά και μόνο για να μπορέσεις πιο εύκολα να επιμένεις στο συστηματικό negation που απορρέει από αυτή τη συμπεριφορά γενικά στη κοινωνία.
Μπορεί εσύ ή ο οποιοσδήποτε να μην θέλεις να έχουμε καθεστώς προστασίας σε ότι αφορά μειονοτικές κοινωνικές ομάδες. Είτε για λόγους εγωισμού είτε για λόγους άγνοιας. Πάλι και αυτό στη προκειμένη είναι αδιάφορο. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κάθε ευνομούμενης κοινωνίας οφείλουν να προστατεύουν ρητά τις ομάδες εκείνες που γνωρίζουμε καλά (ερευνητικά, επιστημονικά κοκ) ότι είναι θύματα κοινωνικού αποκλεισμού, προκατάληψης, αρνητικής διάκρισης κοκ, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι.
Οπότε πριν εγκαλέσεις εμένα για γενικότητα θα πρότεινα να ξανα διαβάσεις τα πολύ συγκεκριμένα σημεία που λέω. Το να με εγκαλέις εμένα για κάτι που δεν έχει βάση δε θα με σταματήσει να υπογραμμίζω τη διαλογική του negation που με κάθε ευκαιρία (πχ και στο τελευταίο πόστ σου) χρησιμοποιείς για να ακροβατείς στα non arguments που υποδαυλίζουν την προκατάληψη και αρνητική διάκριση για τους γκέι στις ΕΔ.
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
MΑ παλι τα ιδια λες
Ολο επαναλαμβανεις την καραμελα του negation και του στερεοτυπου κτλ τκλ και επιτιθεσαι στα επιχειρηματα μου για να μην τα συζητας
Το προβλημα δεν υπαρχει με τους γκεη, υπαρχει με συγκεκριμενες συμπεριφορες, που ναι, ειναι κοινοτυπες/στερεοτυπικες των γκεη
"Προστατευμενη μειονοτητα" ας πουμε,σωστως, ειναι οι μαυροι στην Αμερικη, γιατι ειτε ενας ειναι καλος ειτε κακος, μπορει να τρωει ρατσισμο μονο και μονο λογω του χρωματος του δερματος, που φαινεται
Το να αναγνωριστει στους γκεη καθεστως "προστατευμενης μειονοτητας" ομως σημαινει, οτι ειτε ο αλλος ειναι κακος ειτε καλος (σε μια δουλεια κτλ κτλ) με το που δηλωνει γκεη (που δεν φαινεται παντα, ουτε αποδεικνυεται ετσι ευκολα) ειναι "το θυμα" που ολοι το πολεμανε
Εγω αυτο το βρισκω λαθος και υστερικο.
Οσον αφορα, πχ το θεμα της "φυλοσεξουαλικης διαταραχης" που λες, μπορει και να παιζει, μπορει και οχι
Αν καποιος ντυνεται γυναικα ειναι η δεν ειναι φυλοσεξουαλικη διαταραχη; Αν καποιος ειναι δυσλειτουργικα, για τον ρολο του, θυληπρεπης γιατι να μην μπορει η υπηρεσια να τον βαλει σε αλλη θεση ;(δεν μιλαω για αποστρατευση, που θα`πρεπε να ειναι κατι το πολυ σπανιο και για πολυ ακραιες περιπτωσεις, οπως τρανσεξουαλισμο)
Σιγουρα και θα πρεπει ο κανονισμος να αλλαξει, ετσι ωστε Να μπορει καποιος, ελευθερα, να υπαρχει σαν γκεη αξιωματικος, αλλα οχι οποτε καποιος δεν συμφωνει με το επιπεδο της δουλειας του, ο γκεη να εχει τη δυνατοτητα, να παιζει το χαρτι του "θυματος"
Αν βεβαια, εχουν ηδη υπαρξει αλλα φαινομενα οπως προσβολες συγκεκριμενου τυπου, που οντως δειχνουν μια συγκεκριμενη προκαταληψη εναντιων των γκεη, απο συναδελφους, τοτε ναι να μπορει να γινει και επισημη καταγγελεια σχετικα με "διακριση κατα σεξουαλικου προσανατολισμου"
Απλα, λεω, οτι με ψυχραιμια ολα μπορουν να λυθουν με ομαλο τροπο, ωστε να ικανοποιουν ολες τις οπτικες και πιθανες περιπτωσεις
Ολο επαναλαμβανεις την καραμελα του negation και του στερεοτυπου κτλ τκλ και επιτιθεσαι στα επιχειρηματα μου για να μην τα συζητας
Το προβλημα δεν υπαρχει με τους γκεη, υπαρχει με συγκεκριμενες συμπεριφορες, που ναι, ειναι κοινοτυπες/στερεοτυπικες των γκεη
"Προστατευμενη μειονοτητα" ας πουμε,σωστως, ειναι οι μαυροι στην Αμερικη, γιατι ειτε ενας ειναι καλος ειτε κακος, μπορει να τρωει ρατσισμο μονο και μονο λογω του χρωματος του δερματος, που φαινεται
Το να αναγνωριστει στους γκεη καθεστως "προστατευμενης μειονοτητας" ομως σημαινει, οτι ειτε ο αλλος ειναι κακος ειτε καλος (σε μια δουλεια κτλ κτλ) με το που δηλωνει γκεη (που δεν φαινεται παντα, ουτε αποδεικνυεται ετσι ευκολα) ειναι "το θυμα" που ολοι το πολεμανε
Εγω αυτο το βρισκω λαθος και υστερικο.
Οσον αφορα, πχ το θεμα της "φυλοσεξουαλικης διαταραχης" που λες, μπορει και να παιζει, μπορει και οχι
Αν καποιος ντυνεται γυναικα ειναι η δεν ειναι φυλοσεξουαλικη διαταραχη; Αν καποιος ειναι δυσλειτουργικα, για τον ρολο του, θυληπρεπης γιατι να μην μπορει η υπηρεσια να τον βαλει σε αλλη θεση ;(δεν μιλαω για αποστρατευση, που θα`πρεπε να ειναι κατι το πολυ σπανιο και για πολυ ακραιες περιπτωσεις, οπως τρανσεξουαλισμο)
Σιγουρα και θα πρεπει ο κανονισμος να αλλαξει, ετσι ωστε Να μπορει καποιος, ελευθερα, να υπαρχει σαν γκεη αξιωματικος, αλλα οχι οποτε καποιος δεν συμφωνει με το επιπεδο της δουλειας του, ο γκεη να εχει τη δυνατοτητα, να παιζει το χαρτι του "θυματος"
Αν βεβαια, εχουν ηδη υπαρξει αλλα φαινομενα οπως προσβολες συγκεκριμενου τυπου, που οντως δειχνουν μια συγκεκριμενη προκαταληψη εναντιων των γκεη, απο συναδελφους, τοτε ναι να μπορει να γινει και επισημη καταγγελεια σχετικα με "διακριση κατα σεξουαλικου προσανατολισμου"
Απλα, λεω, οτι με ψυχραιμια ολα μπορουν να λυθουν με ομαλο τροπο, ωστε να ικανοποιουν ολες τις οπτικες και πιθανες περιπτωσεις
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες