Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από Lyapunov13 »

Περασα κ εγω απο το Φρουραρχειο σημερα για πρωτη φορα μετα απο αρκετο διαβασμα στο φορουμ.

Εφτασα στο Φρουραρχειο στις 03.15 και ημουν 5ος στη σειρα. Ο κοσμος αυξανοτανε εκθετικα και η ουρα κατα τις 06.00 ηταν πραγματικα πανω απο 500μετρα. Οι πυλες ανοιξανε στις 06.50 οπου για κακη μου τυχη ο Λοχαγος εδωσε εντολη να εξυπηρετηθουν πρωτοι οσοι παρουσιαζονται στις 6 Μαιου (σημερα) οποτε απο 5ος εφτασα να ειμαι 505ος στην κυριολεξιαγιατι παρουσιαζομουν στις 9 Μαιου! Δεν πτοηθηκα και απλα περιμενα με το πληθος! Εξυπηρετηθηκα στις 11.30 τελικα.

Η διαδικασια ηταν πολυ ευκολη αυτη την εβδομαδα σε σχεση με οτι γραφτηκε στις προηξουμενες σελιδες. Οι αξιωματικοι συνεχως λεγανε "μην αγχωενεστε και μην σπρωχνετε ολοι θα παρετε αναβολη". Για ψυχολογικους λογους υπηρχε ΜΟΝΟΝ μια ουρα σε ενα μικρο κονταινερ. Στο κονταινερ υπηρχε ψυχιατρος, και καποια αλλα μελη που σου δινανε τα εξης δικαιολογητικα:

- παραπεμπτικο σημειωμα Ιατρου μοναδας

- γνωματευση υγειονομικης επιτροπης

Δεν υπηρχε καμια ερωτηση εκ μερους τους παρα μονον το "εχεις χαρτι γιατρου; ". Οσοι ειχανε χαρτια γιατρου πηρανε 12 μηνες αναβολη. Οσι δεν ειχανε πηρανε μονον 6 μηνες. Καποιες εξαιρετικες και εξωφλαμες περιπτωσεις παιδιων που οντως ειχανε προβλημα πηρανε 24μηνη αναβολη.

Τα δυο παραπανω δικαιολογητικα μαζι με το φυλλο καταταξης τα καταθετουμε στο Ρουφ. Εκει συμπληρωνουμε μια αιτηση οτι θα περασουμε ενωπιον την Επιτροπης Απαλλαγων εντος 30 ημερων (αλλιως θα επιβληθει προστιμο). Θα ερθει χαρτι ταχυδρομικος στο σπιτι απο ποια ημερομηνια και μετα μπορουμε να περασουμε στην επιτροπη.

Σχολια

- Οι αξιωματικοι ηταν πολυ βοηθητικοι σε ολη την διαδικασια. Σε αντιθεση με πολλα ***** στην ουρα που ηταν αγενης και σπρωχνανε να χωθουν πιο μπροστα στην ουρα. Κανενας σεβασμος πραγματικα.

- Το μεγαλυτερο μπλεξιμο στη διαδικασια το δημιουργουν οι συνοδοι γονεις. Χωρις καμια δικαιολογια, επειδη μπορουν λογω ηλικιας, πανε και χωνονται παντα μπροστα στην ουρα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

vasilis401 έγραψε:Κάτι παράξενο ήταν ότι μου ζήτησαν βεβαίωση σπουδών ή πτυχίο (είχα αναβολή λόγω σπουδών που έληξε), αλλιώς μου είπαν ότι θα μου επιβληθεί 1 μήνας θητεία έξτρα ο οποίος είναι εξαγοράσιμος έναντι 90ε. Δεν είχα τα χαρτιά. Ζμπουτσαμ.

Μου ζητησαν και εμενα τη βεβαιωση του διδακτορικου μου. Αλλα ρωτησα την κοπελα και μου ειπε μπορουμε να το παμε εως και μια ημερα πριν παρουσιαστουμε. Επειδη ομως δεν προκειταε ποτε να γινει αυτο (αν πανε ολα καλα και παρουμε το Ι5) δεν υπαρχει προστιμο μου ειπε. Ειναι μονον για οσους καποια στιγμη οντως παρουσιαστουνε κανοινκα.

Lb

Δημοσίευση από Lb »

Παρουσιάζομαι την Τετάρτη, αν περάσω αύριο από το Φρουραρχείο στις έξι π. μ. λέτε να εξυπηρετηθώ ή όχι; Με είχαν διώξει την Παρασκευή και μου είπαν να περάσω Τρίτη ξημερώματα. Δεν αντέχω άλλο αυτό το άγχος, που να πάρει...
Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Lb έγραψε:Παρουσιάζομαι την Τετάρτη, αν περάσω αύριο από το Φρουραρχείο στις έξι π. Μ. Λέτε να εξυπηρετηθώ ή όχι; Με είχαν διώξει την Παρασκευή και μου είπαν να περάσω Τρίτη ξημερώματα. Δεν αντέχω άλλο αυτό το άγχος, που να πάρει...

οπως εγραψα πιο πανω παρουσιαζομουν Πεμπτη και περασα σημερα κανονικα. Πηγαινε πιο νωρις απο 6 αν θες να εχεις ελπιδες στο αρχικο ντου που γινεται οταν ανοιγει η πυλη. Πραγματικα ορμανε ολοι μεσα και τρεχουν μεχρι την δευτερη πυλη.

Lb

Δημοσίευση από Lb »

Φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω και θα κυρηχθώ ανυπότακτος και δεν θα αντέξω στην ιδέα ότι θα με καταδιώκει ο στρατός. Ήθελα να τελειώνω πιο γρήγορα αλλά έγινε όλο αυτό με την αργεία τους και μου προστέθηκε ακόμη περισσότερο άγχος, τόσο που ειλικρινά μου έρχεται να ξεράσω.
Prowler
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Prowler »

Lyapunov13 έγραψε:οπως εγραψα πιο πανω παρουσιαζομουν Πεμπτη και περασα σημερα κανονικα. Πηγαινε πιο νωρις απο 6 αν θες να εχεις ελπιδες στο αρχικο ντου που γινεται οταν ανοιγει η πυλη. Πραγματικα ορμανε ολοι μεσα και τρεχουν μεχρι την δευτερη πυλη.

Πάντως εγώ την Πέμπτη που ήμουν φρουραρχειο, δεν έγινε κάποιο ντου. Μια χαρά ήρεμα μπήκαμε με τη σειρά μας μάλιστα. Ίσως ήμουν τυχερός.

Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Prowler έγραψε:Πάντως εγώ την Πέμπτη που ήμουν φρουραρχειο, δεν έγινε κάποιο ντου. Μια χαρά ήρεμα μπήκαμε με τη σειρά μας μάλιστα. Ίσως ήμουν τυχερός.

Ναι φιλε μου και ετσι πρεπει να γινεται. Χθες ομως εσκασαν 100 πατεραδες 06.00 το πρωι και απαiτουσαν να μπουνε πρωτοι "επειδη οι γιοι τους μπαινανε χθες και θελανε προτεραιοτητα". Οποτε αυτοματα χαθηκε καθε ειδους ουρα που ειχε ηδη σχηματιστει.

Εχει διαφορα αν τη μερα που πας Φρουραρχειο αν ειναι και μερα κατααξης. Καθως πολοι διαλεγουν να πανε ακριβως τη μερα που παρουσιαζονται και απαιτουν προτεραιοτητα. Πολυ σημαντικη λεπτομερεια...

Lb έγραψε:Φοβάμαι ότι δεν θα προλάβω και θα κυρηχθώ ανυπότακτος και δεν θα αντέξω στην ιδέα ότι θα με καταδιώκει ο στρατός. Ήθελα να τελειώνω πιο γρήγορα αλλά έγινε όλο αυτό με την αργεία τους και μου προστέθηκε ακόμη περισσότερο άγχος, τόσο που ειλικρινά μου έρχεται να ξεράσω.

Μην αγχωνεσαι καθολου. Η διαδικασια ειναι απλη και γινεται μεγαλος χαβαλες. Σου ειπα, το μονο προβλημα που ειδα στο Φρουραρχειο ειναι οτι καποιοι σπρωχνουν και χανεις τη σειρα σου. Οποτε το χειροτερο που μπορει να γινει ειναι να περιμενεις 4-5 ωρες. Αλλα θα παρεις αναβολη/απαλλαγη, ολοι πηραν/θα παρουν τις επομενες ημερες. Κανενας δεν βγαινει ανυποτακτος οταν παει Φρουραρχειο και εχει χαρτια γιατρου. Ακομα και ατομα χωρις χαρτια πηραν 6 μηνες αναβολη (υπηρχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ χωρς ιατρικες γνωματευσεις και απλα κανουν τη διαδικασια πιο χρονοβορα για ολους μας).

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Παιδιά διάβασα ό, τι γράφετε κι ενώ ήταν να πάω σήμερα θα πάω αύριο που παρουσιάζομαι. Παρουσιάζομαι στη Θήβα. Φαντάζομαι δε χρειάζεται να πάω μέχρι εκεί. Είναι οκ να πάω στο φρουραρχείο; Φτάνει το χαρτί της κατάταξης και το χαρτί του γιατρού;

Όσοι πήγατε σήμερα πώς ήταν τα πράγματα;

Άβαταρ μέλους
feleki
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από feleki »

Καλησπερα παιδες. Εγω παρουσιαζομαι 10 του μηνα και εχω παει 2 φορες στο Φρουραρχειο για για απαλλαγη/αναβολη για παθολογικους λογους αλλα δεν καταφερα να εξυπηρετηθω. Το θεμα μου ειναι οτι παρουσιαζομαι Εβρο και εχω κλεισει ηδη εισητηρια για τις 10 οποτε να παω αφθημερον Φρουραρχειο δεν παιζει. Αν παω στις 9 πιστευετε θα εξυπηρετηθω;

Επισης φανταζομαι οτι θα με στειλουν σε καποιο νοσοκομειο για εξετασεις οποτε φοβαμαι οτι δε θα προλαβω να καταθεσω τα χαρτια μου on time.

Manw

Δημοσίευση από Manw »

Καλησπέρα, πήγα σήμερα για να κάνω αίτηση για αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, αλλα στην πύλη μου είπαν έλα την μέρα που παρουσιάζεσαι (13/05) γιατί έχουμε πολλά άτομα μέσα. Στο ΡΟΥΦ όμως μου είχαν πει να πάω τουλάχιστον 5 μέρες πριν παρουσιαστώ. Στην πύλη μου έδωσαν και ένα χαρτάκι. Λέτε να ξαναπάω πολύ πρωί μπας και με βάλουν μέσα η πάλι θα με διώξουν;
abaroth
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από abaroth »

Καλησπέρα, πήγα σήμερα για να κάνω αίτηση για αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, αλλα στην πύλη μου είπαν έλα την μέρα που παρουσιάζεσαι (13/05) γιατί έχουμε πολλά άτομα μέσα. Στο ΡΟΥΦ όμως μου είχαν πει να πάω τουλάχιστον 5 μέρες πριν παρουσιαστώ. Στην πύλη μου έδωσαν και ένα χαρτάκι. Λέτε να ξαναπάω πολύ πρωί η πάλι θα με διώξουν; Παρουσιάζεται κανένας την ίδια μέρα; Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον με ότι ξέρουμε
Katsipanos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Katsipanos »

Αλανια καλυτερα κα τηρουμε και να σεβομαστε λιγο αυτους που πανε την ιδια μερα που παρουσιαζονται. Ας βαλουμε εμεις τελος σε αυτο το χαος που επικρατει και να πηγαινουμε κι εμεις την ημερα που παρουσιαζομαστε. Μην ανυσυχει κανεις την τελευταια μερα σε εξυπυρετουν δεν υπαρχει υπαρπτωση να σε αφησουν να βγεις ανυποτακτος.
Leo

Δημοσίευση από Leo »

Στην κερκυρα ειμαι δηλωμενος (στρατολογια και διευθηνση) αλλα μου είπαν απο το ρουφ και απο την πύλη του φρουραρχείου οτι μπορώ να εξυπηρετηθω κανονικά!
BILLYS

Δημοσίευση από BILLYS »

Παιδιά χθες βρέθηκε και εγώ στο ΡΟΥΦ αλλά παρουσιάζομαι 10 του μηνός. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να περιμένω να τελειώσουν οι 6 και μετά (καθώς θα έτρωγα 5-6 ώρες) και ήδη ήμουν στην ουρά από τις 5:30 το πρωί.

Απλά θα πάω 10 του μηνός, θα δείξω το ωραιότατο χαρτάκι στην πύλη και θα με αφήσουν. Το πολύ πολύ να περιμένω στην ουρά (μετά την 1η πύλη). Απλά και όσοι πάτε την ημέρα που παρουσιάζεστε δεν χρειάζεται να πάτε ούτε 5 το πρωί ούτε 12 το μεσημέρι.
Πάτε απλά μία φυσιολογική ώρα κατά τις 6¨30 είναι καλά να είστε στην πύλη.

Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Katsipanos έγραψε:Αλανια καλυτερα κα τηρουμε και να σεβομαστε λιγο αυτους που πανε την ιδια μερα που παρουσιαζονται. Ας βαλουμε εμεις τελος σε αυτο το χαος που επικρατει και να πηγαινουμε κι εμεις την ημερα που παρουσιαζομαστε. Μην ανυσυχει κανεις την τελευταια μερα σε εξυπυρετουν δεν υπαρχει υπαρπτωση να σε αφησουν να βγεις ανυποτακτος.

ξεχνας ομως οτι πολλοι ερχονται απο εξωτερικο και ειχαν κλεισει εισητηρια με βαση τον νομο "5 μερες πριν τη μερα καταταξης ως τη μερα καταταξης". Δεν μπορεις να αποκλεισεις κανεναν απο το να πηγαινει στο Φρουραρχει οταν δικαιουται. Προφανως οποιος παρουσιαζεται εχει προτεραιοτητα αλλα δεν χανει κανεις τιποτα να περιμενει να μπει πιο μετα.

Leo

Δημοσίευση από Leo »

naglorious έγραψε:
Leo έγραψε:Ρε παιδιά εγώ ρώτησα τον φαντάρο στην πύλη στο φρουραρχίο αθηνών και μου είπε οτι δεν παίζει ρόλο και εξυπηρετούν κανονικά απο όπου και αν είναι τα χαρτια σου. Ας επιβεβαιώσει κάποιος.

Αν ανήκεις στην Αττική θα πας στο φρουραρχείο Αθηνών. Εγώ άλλαξα διεύθυνση στο Ρουφ γιατί ήμουν ακόμα δηλωμένος κυκλάδες και θα έπρεπε να τρέχω στη Σύρο.

με ενα χαρτί π. Χ το συμβόλαιο του σπιτιου σου την αλάζουν την διεύθηνση;

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες