Μειωμένη θητεία - Προστάτες οικογένειας
Γεια σας μια Ερώτηση Ηθελα να κανω! Εχω παρει αναβολη μεχρι το 2013 απο την σχολη τει που ειχα περασει ! Πριν 3 χρονια ο πατερας μου επαθε βαρη εγκεφαλικο Έχοντας Και με επισιμα χαρτια 86% αναπηρια. Ειμε μοναχογιος η μιτερα μου εχει παρει Χρέη Νοσοκομας του πατερα μου λογο 24 ωρης Παρακολουθήσεις Του. Και εγω ειμαι ο μονος που Εργάζεται Και φερνει Εισόδημα Στο σπιτι. Τι μπορω να κανω με τιν θητεια μου. Περνω μειωμενη και ποσο;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 71
dimos έγραψε:Γεια σας μια Ερώτηση Ηθελα να κανω! Εχω παρει αναβολη μεχρι το 2013 απο την σχολη τει που ειχα περασει ! Πριν 3 χρονια ο πατερας μου επαθε βαρη εγκεφαλικο Έχοντας Και με επισιμα χαρτια 86% αναπηρια. Ειμε μοναχογιος η μιτερα μου εχει παρει Χρέη Νοσοκομας του πατερα μου λογο 24 ωρης Παρακολουθήσεις Του. Και εγω ειμαι ο μονος που Εργάζεται Και φερνει Εισόδημα Στο σπιτι. Τι μπορω να κανω με τιν θητεια μου. Περνω μειωμενη και ποσο;
Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία
8 μήνες!
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ
Αν και διάβασα τις διατάξεις για μειωμένη θητεία και νομίζω δεν δικαιούμαι αλλά επειδή δεν τον γράφει ξεκάθαρα για τη περίπτωση μου, θα θελα να μου πείτε και εσείς... , ο πατέρας μου απεβίωσε πριν 8 μήνες, έχω έναν μεγαλύτερο αδερφό (47 ετών), ο οποίος αποτελεί δική του οικογένεια (έχει παιδιά και γυναίκα), οπότε εγώ ζω με την μητέρα μου, η οποία είναι καρδιοπαθής 65 ετών. Παίζει να δικαιούμαι μείωση θητείας ή μετάθεση κατ' εξαίρεση;
-
- Στρατηγός
Έχω κάνει τα χαρτιά μου για μειωμένη θητέια 8μήνου πριν ακόμα μπω στο ΚΕΝ (27/10) αλλά ακόμα δε μου έχουν απαντήσει. Που μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω τι γίνεται τώρα που είμαι στη μονάδα;
Στη μονάδα δε θα πρέπει να δηλώσω περιοχές προτίμησης; Πότε περίπου γίνεται αυτό;
Στη μονάδα δε θα πρέπει να δηλώσω περιοχές προτίμησης; Πότε περίπου γίνεται αυτό;
-
- Στρατηγός
mile έγραψε:Έχω κάνει τα χαρτιά μου για μειωμένη θητέια 8μήνου πριν ακόμα μπω στο ΚΕΝ (27/10) αλλά ακόμα δε μου έχουν απαντήσει. Που μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω τι γίνεται τώρα που είμαι στη μονάδα;
1. Είναι νωρίς ακόμα για να σου απαντήσουν, αλλά να ρωτάς στο 1ο γραφείο
2. Εγώ όταν είχα πάει σε μονάδα με είχανε ρωτήσει την πρώτη ημέρα σε ποια μονάδα θέλω να πάω
Είμαι 20 ετών και σπουδάζω στο 3ο έτος σε ΤΕΙ. Ο πατέρας μου έχει απεβιώσει από το 2003. Εν έτη 2011:
α) Η μητέρα μου είναι 45 ετών, άνεργη αλλά ικανή για εργασία.
β) Η μεγάλη μου αδερφή είναι 22 ετών και έχει δική της επιχείρηση.
γ) Η μικρή μου αδερφή είναι 11 ετών.
Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή μου αν δικαιούμαι αρκετά μειωμένη θητεία.
Το 2009, όταν πέρασα περιοδεύων, μου είπανε ότι κάνω 8 μήνες αντί για 9 της κανονικής θητείας, αλλά υπάρχει η φημολογία περί 6μηνης.
Μπορείτε να μου πείτε τι θητεία θα κάνω;
Ευχαριστώ.
Το 2009, όταν πέρασα περιοδεύων, μου είπανε ότι κάνω 8 μήνες αντί για 9 της κανονικής θητείας, αλλά υπάρχει η φημολογία περί 6μηνης.
Ευχαριστώ.
-
- Στρατηγός
spirus έγραψε:Είμαι 20 ετών και σπουδάζω στο 3ο έτος σε ΤΕΙ. Ο πατέρας μου έχει απεβιώσει από το 2003. Εν έτη 2011:
Ευχαριστώ.
Μειωμένη θητεία 8μηνης διάρκειας δικαιούνται
Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας, εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο
''Εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο''
Εγώ έχω χάσει τη μητέρα μου κι έχω μια μεγαλύτερη αδερφή. Δικαούμαι οκτάμηνο; Τα έχω κάνει τα χαρτιά μου πάντως αλλά δεν έχω πάρει απάντηση.
Εγώ έχω χάσει τη μητέρα μου κι έχω μια μεγαλύτερη αδερφή. Δικαούμαι οκτάμηνο; Τα έχω κάνει τα χαρτιά μου πάντως αλλά δεν έχω πάρει απάντηση.
-
- Στρατηγός
egweimai έγραψε:''Εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο''
η αδερφή σου είναι ανίκανη;
Greek_Army έγραψε:egweimai έγραψε:''Εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο''
η αδερφή σου είναι ανίκανη;
Οχι... Δεν παιζει ρολο οτι ειμαι ο μονος γιος; Παντως οταν ειχα ρωτησει μου ειχαν πει οτι δικαιουμαι.
-
- Στρατηγός
Διαδικασία - δικαιολογητικά για την υπαγωγή στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης
Η ανικανότητα για εργασία γονέα, αδελφού και Συζύγου πρέπει να οφείλεται σε λόγους υγείας. Δεν
θεωρούνται ανίκανοι για κάθε εργασία όσοι ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα ή εργασία
Όπου στις διατάξεις του άρθρου 7 προβλέπεται ως προϋπόθεση μεταφοράς στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης η ανικανότητα για κάθε εργασία γονέα, αδελφού ή συζύγου, ο αιτών τη μεταφορά υποχρεούται να υποβάλει στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο, εκτός των δικαιολογητικών της υποπαραγράφου ιβ΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 2 του νόμου αυτού και υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο φερόμενος ως ανίκανος για κάθε εργασία γονέας, αδελφός ή σύζυγος δηλώνει ότι δεν ασκεί κάποιο επάγγελμα ή εργασία και τους λόγους υγείας που επικαλείται. Αν από τη δήλωση αυτή ή από άλλα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι το πρόσωπο αυτό ασκεί επάγγελμα ή εργασία δεν παραπέμπεται σε υγειονομική επιτροπή και το αίτημα των ενδιαφερόμενων απορρίπτεται από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο
Αρμόδια για την κρίση της ανικανότητας ή μη για κάθε εργασία όσων επικαλούνται ανικανότητα για εργασία είναι η πλησιέστερη στον τόπο διαμονής τους επιτροπή απαλλαγών του Στρατού Ξηράς. Ειδικά για τους διαμένοντες στο νομό Αττικής, αρμόδια είναι η Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών (ΕΑΑ) ή η Ανωτάτη Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ) ή η Ανωτάτη Αεροπορική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΑΥΕ), εφόσον ο αιτών τη μεταφορά στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης ανήκει στο Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό ή στην Πολεμική Αεροπορία αντίστοιχα.
- AccountSaver
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 4
- Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
- Επάγγελμα: Φοιτητης
Μεγαλυτερος αδερφος υπηρετησε στον στρατο οταν ο πατερας ηταν εν ζωη. Πλεον ειναι στο λημενικο.
Ο πατερας απεβιωσε λιγο πριν την καταταξη μου στον στρατο, παιρνω μειωμενη θητεια ως προταστης πλεον της οικογενειας μιας και ο αδερφος μου λογω δουλειας δημοσιου μενει μονιμα σε αλλη πολη μακρυα απο εδω;
Μητέρα στα 56.
Ο πατερας απεβιωσε λιγο πριν την καταταξη μου στον στρατο, παιρνω μειωμενη θητεια ως προταστης πλεον της οικογενειας μιας και ο αδερφος μου λογω δουλειας δημοσιου μενει μονιμα σε αλλη πολη μακρυα απο εδω;
Μητέρα στα 56.
Update(21-1-2012) :184 Μέρες ακόμα...Update(09-03-2012) :136 Μέρες ακόμα...
-
- Στρατηγός
AccountSaver έγραψε:Μεγαλυτερος αδερφος υπηρετησε στον στρατο οταν ο πατερας ηταν εν ζωη. Πλεον ειναι στο λημενικο.
Μητέρα στα 56.
όταν παρουσιάστηκες δεν ανέφερες το περιστατικό αυτό; Νομίζω πάντως ότι μόνο ο πρωτότοκος κάνει μειωμένη θητεία
- AccountSaver
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 4
- Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
- Επάγγελμα: Φοιτητης
Το ειπά αλλά μου είπαν οτι δεν δικαιούμε, και δεν μου φαίνεται σωστό !
Update(21-1-2012) :184 Μέρες ακόμα...Update(09-03-2012) :136 Μέρες ακόμα...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες