Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

mr.Vox έγραψε:
Σήμερα μετά από επανελειμένες προσπάθειες κατάφερα και βρήκα τηλεφωνικώς Τον αρμόδιο στο αστυνομικό τμήμα για την ανανέωση της άδειας ργασίας. Αύριο μου είπε να πάω από το γραφείο. Τελικά αόριστα μου είπε ότι θα παραλάβω την άδεια διάρκειας έξι μηνών. Ουσιαστικά σε τρεις μήνες λήγει.

Με το γραφείο που μίλησε στην ΓΑΔΑ λέει ότι του έβαλαν και χέρι γιατί δεν ήξερε την νομοθεσία. Όταν τον ρώτησα να μου πεί το ονοματεπώνυμο του Κυρίου που μίλησε δεν ήξερε.

Η νομοθεσία ορίζει τα εξής:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 209 8 Οκτωβρίου 2008

Άρθρο 9 1. Για πέντε (5) έτη από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου για την ανανέωση των αδειών εργασίας του προσωπικού ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας δεν απαιτείται ο προβλεπό− μενος από την παράγραφο 4 του άρθρου 3 του ν.2518/1997 (ΦΕΚ 164 Α΄) τίτλος επαγγελματικής κατάρτισης.

2. Μέχρι την έκδοση και θέση σε ισχύ της απόφασης που προβλέπεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 του ν.2518/1997, όπως αυτή αντικαθίσταται με τον πα− ρόντα νόμο, η στολή του προσωπικού ασφαλείας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλεί− ας εγκρίνεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του α. Ν.1342/1938 (ΦΕΚ 290 Α΄).

Σελίδα 3716

Θα δούμε τι θα μου πει και μάλλον θα απευθυνθώ εγώ στο γραφείο στην ΓΑΔΑ αλλιώς αν δεν βγάλω άκρη στον συνήγορο του πολίτη. Δεν μπορεί ο κάθε καρεκλοκένταυρος να ενεργεί όπως θέλει να είναι ανώνυμος και να μην απαντάει δικαιολογημένα γραπτώς σε αυτά που ανωνύμως ισχυρίζεται. Θα πάω να δώσω εξετυάσεις στα ΙΕΚ φυσικά για να τελειώνει αυτή ιστορία αλλά δεν θα πάω όποτε θέλει αυτός αλλά στο διάστημα που μου επιτρέπει η διάρκεια της άδεις μου.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

mr.Vox έγραψε:
mr.Vox έγραψε:
Σήμερα μετά από επανελειμένες προσπάθειες κατάφερα και βρήκα τηλεφωνικώς Τον αρμόδιο στο αστυνομικό τμήμα για την ανανέωση της άδειας ργασίας. Αύριο μου είπε να πάω από το γραφείο. Τελικά αόριστα μου είπε ότι θα παραλάβω την άδεια διάρκειας έξι μηνών. Ουσιαστικά σε τρεις μήνες λήγει.

Με το γραφείο που μίλησε στην ΓΑΔΑ λέει ότι του έβαλαν και χέρι γιατί δεν ήξερε την νομοθεσία. Όταν τον ρώτησα να μου πεί το ονοματεπώνυμο του Κυρίου που μίλησε δεν ήξερε.

Η νομοθεσία ορίζει τα εξής:

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 209 8 Οκτωβρίου 2008

Άρθρο 9 1. Για πέντε (5) έτη από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου για την ανανέωση των αδειών εργασίας του προσωπικού ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας δεν απαιτείται ο προβλεπόμενος από την παράγραφο 4 του άρθρου 3 του ν.2518/1997 (ΦΕΚ 164 Α΄) τίτλος επαγγελματικής κατάρτισης.

2. Μέχρι την έκδοση και θέση σε ισχύ της απόφασης που προβλέπεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 του ν.2518/1997, όπως αυτή αντικαθίσταται με τον πα− ρόντα νόμο, η στολή του προσωπικού ασφαλείας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας εγκρίνεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του α. Ν.1342/1938 (ΦΕΚ 290 Α΄).

Σελίδα 3716

Θα δούμε τι θα μου πει και μάλλον θα απευθυνθώ εγώ στο γραφείο στην ΓΑΔΑ αλλιώς αν δεν βγάλω άκρη στον συνήγορο του πολίτη. Δεν μπορεί ο κάθε καρεκλοκένταυρος να ενεργεί όπως θέλει να είναι ανώνυμος και να μην απαντάει δικαιολογημένα γραπτώς σε αυτά που ανωνύμως ισχυρίζεται. Θα πάω να δώσω εξετάσεις στα ΙΕΚ φυσικά για να τελειώνει αυτή ιστορία αλλά δεν θα πάω όποτε θέλει αυτός αλλά στο διάστημα που μου επιτρέπει η διάρκεια της άδειας μου.

Εικόνα
Matina

Δημοσίευση από Matina »

Μπορείς να τηλεφωνήσεις στη Νέα Γνώση... Εκεί Πήρε και ο αδερφός μου για να βγάλει άδεια security... Θα σου πούν τα πάντα... Και θα σου βρούν και δουλειά... Το τηλ είναι 2109029780

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

Γνωριζει κανεις να μου πει αν η αστυνομια για να εκδοσει αδεια σεκιουριτι κανει δεκτο χαρτι απο ιδιωτη ψυχιατρο; αν καποιος γνωριζει και ειναι 100% σιγουρος ας απαντησει... ευχαριστω...
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Από Δημόσιο νοσοκομείο πρέπει να είναι. Πολλά αστυνομικά τμήματα ζητούσαν μαζί με την βεβαίωση ψυχιάτρου και τα αποτελέσματα των εξετάσεων ούρων. Παλαιότερα γινόταν δεκτό και από ιδιώτη. Είναι το πως ερμήνευε αν είχε διβάσει το κάθε αρμόδιο όργανο την νομοθεσία.

ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ τι ισχύει πρέπει να ανγράφεται εδώ σε αυτό το ΦΕΚ (Φ. Ε. Κ. Τ. Β΄ 1967/10-9-09).

Θα το Διαβάσω και εγώ Αλλά τώρα δεν έχω χρόνο

Εικόνα

δημητρα78
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από δημητρα78 »

Καλησπερα σας!εγω εβγαλα την σχολη αλλα το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω δουλεια.

εχω γυρω στα 11 χρονια προυπηρεσια σαν σεκιουριτυ.

στην σχολη μας ελεγαν οι αστυνομικοι οτι οταν παρετε το χαρτι θα βρειτε αμεσως δουλεια και αλλα τετοια...

μαλλον επεσαν ολοι με τα μουτρα... !

Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Αν έχεις έντεκα χρόνια προυπηρεσία δύσκολο να βρεις δουλειά ιδίως αν είσαι και γυναίακα. Ίσως τώρα που καταργήθηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας και θα γίνονται πλέον ατομικές συμβάσεις να βρεις με κάνα 400 Ευρώ το μήνα με φουλ ωράριο και ίσως και δωδεκάωρα. Το θέμα είναι να βρεις μια δουλειά με σωστά και ανθρώπινα ωράρια και όχι αυτό που ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Επειδή έχουν εκδοθεί πάρα πολλές άδειες εργασίας οι οποίες είναι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας εργασία δεν υπάρχει. Ισχύει το φύγε εσύ, έλα εσύ, αλλά και ότι αφού κάποιος πιάσει δουλειά αρχίζουν μετά από κάποιο διάστημα. Σήμερα Ραφήνα αύριο Ελευσίνα οπότε για αυτά τα χρήματα ο άλλος φεύγει από μόνος του. Για αυτό και οι αγγελίες συνέχεια ανανεώνονται.Σε πέντε χρόνια περίπου που θα Λήξουν και οι τελευταίες χωρίς πιστοποιήση ίσως ξεκαθαρίσει το πράγμα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

mr.Vox έγραψε:Λογικά πρέπει να είναι το ίδιο. Απλά όσοι έχουν προυπηρεσία δεν είναι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το ΙΕΚ των δύο ετών.

Τελικά δεν είναι το ίδιο. Το ΙΕΚ των δύο ετών αφορά την ειδικότητα του «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» Ενώ των 105 ωρών ή καθόλου ωρών (διαβάζεις και δίνεις εξετάσεις) αφορά «Στελέχη παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας»

Το «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» που πιστοποιείται μέσω εξετάσεων ΕΟΠΠΕΠ και ΚΕΜΕΑ μετά από παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης σε ΚΕΚ ή ΙΕΚ δεν επέχει θέση Στελέχους Υπηρεσιών Ασφαλείας.

ΥΥπάρχουν διαθέσιμα τα αντίστοιχα ΦΕΚ εδώ:

http://www.easybytez.com/20y8uhfx4asu/Ν3707 ΙΔ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.pdf ΙΔ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.pdf
http://www.easybytez.com/5fx1dveezqv5/ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝ. ΠΛΑΙΣΙΟ.pdf ΙΔ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝ. ΠΛΑΙΣΙΟ.pdf

jonic
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από jonic »

mr.Vox έγραψε:
mr.Vox έγραψε:Λογικά πρέπει να είναι το ίδιο. Απλά όσοι έχουν προυπηρεσία δεν είναι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το ΙΕΚ των δύο ετών.

Τελικά δεν είναι το ίδιο. Το ΙΕΚ των δύο ετών αφορά την ειδικότητα του «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» Ενώ των 105 ωρών ή καθόλου ωρών (διαβάζεις και δίνεις εξετάσεις) αφορά «Στελέχη παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας»

Το «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας» που πιστοποιείται μέσω εξετάσεων ΕΟΠΠΕΠ και ΚΕΜΕΑ μετά από παρακολούθηση ταχύρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης σε ΚΕΚ ή ΙΕΚ δεν επέχει θέση Στελέχους Υπηρεσιών Ασφαλείας.

http://www.easybytez.com/5fx1dveezqv5/ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝ. ΠΛΑΙΣΙΟ.pdf ΙΔ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝ. ΠΛΑΙΣΙΟ.pdf

δεν είναι το ίδιο αλλα το θέμα είναι οτι αυτο τον ΙΕΚ δεν έβγαλε ποτέ να την ευκαιρία για πιστοποίηση! Δλδ οσοι πήγαν άκομα θα περίμεναν να δώσουν, και στο τέλος θα αναγκάζονται να δώσουν την αλλη πιστοποίηση, αρα τσάμπα λεφτά κ τσάμπα χρονος !
Ωστόσο υπάρχει κ αύτος ο νόμος...
Ο Ν.4229/2014 εκτός από την διορθωτική διάταξη για την 6-μηνιαία ισχύ των αδειών που ανανεώνονται χωρίς την προσκόμιση του Πιστοποιητικού ΕΟΠΠΕΠ-ΚΕΜΕΑ έφερε και άλλη μία σημαντική αλλαγή. Σύμφωνα με το Άρθρο 11, παρ.9 το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 1 της περίπτωσης α΄ της παρ.1 του άρθρου 6 του ν.2009/1992 (φοίτηση 1 ή 2 εξάμηνα) αντιστοιχεί στο Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 3 που χορηγείται στους αποφοίτους των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (3-ετής φοίτηση).
Ο ΕΟΠΠΕΠ μέχρι τώρα χορηγούσε βεβαίωση επάρκειας αντίστοιχη με το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 1 της ειδικότητας ΙΕΚ «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας». Σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου πιθανότατα πλέον θα πρέπει να χορηγείται βεβαίωση επάρκειας αντίστοιχη με Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 3 Σ. Ε. Κ.
Η συγκεκριμένη διάταξη αν και φαίνεται ότι είναι υπέρ των εργαζομένων ενδέχεται να προκαλέσει στο άμεσο μέλλον πρόβλημα στην διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης αφού στις Σ. Ε. Κ. Δεν υπάρχει ειδικότητα που να καλύπτει το αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

δημητρα78
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από δημητρα78 »

mr.Vox έγραψε:Αν έχεις έντεκα χρόνια προυπηρεσία δύσκολο να βρεις δουλειά ιδίως αν είσαι και γυναίακα. Ίσως τώρα που καταργήθηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας και θα γίνονται πλέον ατομικές συμβάσεις να βρεις με κάνα 400 Ευρώ το μήνα με φουλ ωράριο και ίσως και δωδεκάωρα. Το θέμα είναι να βρεις μια δουλειά με σωστά και ανθρώπινα ωράρια και όχι αυτό που ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Επειδή έχουν εκδοθεί πάρα πολλές άδειες εργασίας οι οποίες είναι περισσότερες από τις θέσεις εργασίας εργασία δεν υπάρχει. Ισχύει το φύγε εσύ, έλα εσύ, αλλά και ότι αφού κάποιος πιάσει δουλειά αρχίζουν μετά από κάποιο διάστημα. Σήμερα Ραφήνα αύριο Ελευσίνα οπότε για αυτά τα χρήματα ο άλλος φεύγει από μόνος του. Για αυτό και οι αγγελίες συνέχεια ανανεώνονται.Σε πέντε χρόνια περίπου που θα Λήξουν και οι τελευταίες χωρίς πιστοποιήση ίσως ξεκαθαρίσει το πράγμα.

Εικόνα

Εχω κανει σε 5 εταιρειες αιτησεις και συνεντευξεις και οταν βλεπουν το βιογραφικο, λενε ολα καλα και ολα ωραια... Θα σας ειδοποιησουμε... Εννοειται πως δεν τηλ. Μετα!οι πιο πολλοι πληρωνουν με την ωρα τωρα, μαζευεις ωρες και πληρωνεσαι.

ισχυει αυτο που λες για τις γυναικες αλλα οχι σε ολες τις εταιρειες. Σε αγγελιες ζητανε απο την αρχη αντρες και μεχρι 30 ετων.

απλα σε μενα ισχυει μαλλον αυτο, λογω προυπηρεσιας... !

μας εβαλαν να πληρωσουμε ενα σωρο λεφτα για την πιστοποιηση και τωρα δεν βρισκω δουλεια... Στην σχολη απο τους 20 μαθητες, οι 3 μονο ειμασταν που ειχαμε ξανα δουλεψει σεκιουριτι, ολοι οι υπολοιποι για πρωτη φορα θα πηγαιναν, επειδη ακουσαν οτι θα βρουν σιγουρα... Εικόνα ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... !

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Greek_Army »

jonic έγραψε:
mr.Vox έγραψε:

δεν είναι το ίδιο αλλα το θέμα είναι οτι αυτο τον ΙΕΚ δεν έβγαλε ποτέ να την ευκαιρία για πιστοποίηση! Δλδ οσοι πήγαν άκομα θα περίμεναν να δώσουν, και στο τέλος θα αναγκάζονται να δώσουν την αλλη πιστοποίηση, αρα τσάμπα λεφτά κ τσάμπα χρονος !
Ωστόσο υπάρχει κ αύτος ο νόμος...
Ο Ν.4229/2014 εκτός από την διορθωτική διάταξη για την 6-μηνιαία ισχύ των αδειών που ανανεώνονται χωρίς την προσκόμιση του Πιστοποιητικού ΕΟΠΠΕΠ-ΚΕΜΕΑ έφερε και άλλη μία σημαντική αλλαγή. Σύμφωνα με το Άρθρο 11, παρ.9 το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 1 της περίπτωσης α΄ της παρ.1 του άρθρου 6 του ν.2009/1992 (φοίτηση 1 ή 2 εξάμηνα) αντιστοιχεί στο Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 3 που χορηγείται στους αποφοίτους των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (3-ετής φοίτηση).
Ο ΕΟΠΠΕΠ μέχρι τώρα χορηγούσε βεβαίωση επάρκειας αντίστοιχη με το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 1 της ειδικότητας ΙΕΚ «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας». Σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου πιθανότατα πλέον θα πρέπει να χορηγείται βεβαίωση επάρκειας αντίστοιχη με Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 3 Σ. Ε. Κ.
Η συγκεκριμένη διάταξη αν και φαίνεται ότι είναι υπέρ των εργαζομένων ενδέχεται να προκαλέσει στο άμεσο μέλλον πρόβλημα στην διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης αφού στις Σ. Ε. Κ. Δεν υπάρχει ειδικότητα που να καλύπτει το αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Γι'αυτό ακυρώθηκε η εξεταστική του Απριλίου;
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Πάντως αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει τα ΙΕΚ με απουσίες κτλ δεν μπορεί να συμετάσχει στις εξετάσεις όποτε και αυτές γίνουν για την πιστοποίηση Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών.

Το θέμα όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι κουλουβάχατα.

Άβαταρ μέλους
iliass.tzs
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από iliass.tzs »

Να ρωτησω κατι ασχετο... Αυτα που γραφει στη υλη του ιεκ στελεχος υπηρεσιων ασφαλειας οτι μαθαινεις να εξουδετερωνεις εκρητικους μηχανισμους, κανεις σκοποβολη ισχυουν;

Τοίς Τολμώσι η Τύχη
jonic
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από jonic »

iliass.tzs έγραψε:Να ρωτησω κατι ασχετο... Αυτα που γραφει στη υλη του ιεκ στελεχος υπηρεσιων ασφαλειας οτι μαθαινεις να εξουδετερωνεις εκρητικους μηχανισμους, κανεις σκοποβολη ισχυουν;

δέν μαθαίνεις να εξουδετερώνεις εκρηκτικούς μηχανισμούς, βασικές γνώσεις το τί ειναι εκρηκτικός μηχανισμός, απο τι αποτελείται, είδη κτλ ! Για την σκοποβολη, ναι... Μαθαινεις θεωρητικά καποια πράγματα κ μετα έχει κ πρακτική !
Άβαταρ μέλους
iliass.tzs
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από iliass.tzs »

Ευχαριστω... Να ρωτησω και κατι αλλο, πιστευεις οτι αξιζει να τελειωσεις αυτο το ιεκ; Εχει αποκατασταση; Η να πας να κανεις τα σεμιναρια και να δωσεις εξετασεις στο κεμεα;

Τοίς Τολμώσι η Τύχη
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης