Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
John

Δημοσίευση από John »

Το ελπίζω να συγκινηθούν. Ειλικρινα τον τελευταίο καιρό έχω πέσει πολυ ψυχολογικα και ειναι αυτό το θέμα αιτία. Το χειρότερο πράγμα ειναι να έρχεσαι απο τη δουλειά κατάκοπος και πτώμα απο τις 6 το πρωί στο πόδι να προσπαθείς να κρατήσεις ένα μεροκάματο και να έχεις και αυτές τις έννοιες στο κεφάλι σου. Ελπίζω να ψηφιστεί κάποια στιγμή η απαλλαγή γονέων φαντάρων γενικά.

Δεν υπάρχει κάποιος να μας ενημερωσει αν η απαλλαγή μεσω φρουραρχείου γίνεται απλά με γνωματευση; Η αναβολή το ξέρουμε. Η απαλλαγή;

Stratigos__
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Stratigos__ »

Αυτό που θεωρείς δύσκολο να πάρεις την απαλλαγή μέσω φρουραρχείου, αλλά την θεωρείς δεδομένη μέσω στρατοπέδου πως προκύπτει; Και εν πάση περιπτώσει, αφού μας εξηγήσεις γιατί είναι δεδομένη, τότε ποιό είναι το πρόβλημα σου; Η όλη φάση θα διαρκέσει 2-3-4 μέρες το πολύ... Δε νομίζω ότι κανείς θα σε απολύσει, άσε που μπορείς να έχεις κανονίσει να έχεις μια άδεια από τη δουλεία και να μη μάθει κανείς τίποτα!(εφόσον όπως λες η απαλλαγή μέσω στρατοπέδου είναι σίγουρη!) Δεν μιλώ επιθετικά, και εγώ σε 2ετή αναβολή είμαι, στην αρχή της βέβαια ακόμα, και με ενδιαφέρει η υπόθεση... [:) ]
John

Δημοσίευση από John »

Δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Ο γιατρός που μου έδωσε τη γνωμάτευση μου είπε οτι εμπειρικά σπάνια δίνουν απαλλαγές μέσω φρουραρχείου αν δεν υπάρχει αποδεδειγμένη νοσηλεία, σχιζοφρένεια, η λήψη ναρκωτικών ουσιών. Την αναβολή τη δίνουν σχεδόν πάντα. Εγω πήρα διετή αναβολή. Εγω ο λόγος που θέλω να πάρω απαλλαγή δεν είναι επειδή δεν μπορώ να υπηρετήσω. Είναι επειδή είμαι καταχρεωμένος και αυτό για μένα θα ήταν η χαριστική βολή να μην έχω ούτε δουλειά. Μακάρι να μου δώσουν την απαλλαγή μέσω φρουραρχείου. Αν πάω μέσω στρατοπέδου έστω και για λίγες μέρες απενεργοποιείται ο ΑΜΙΚΑ και ο εργοδότης θα καταλάβει απο την ηλεκτρονική καταχώρηση των ενσήμων οτι κάτι συμβαίνει και θα το ψάξει για να είναι κατοχυρωμένος. Επίσης η απασχόληση μισθωτού στον στρατό απαγορεύεται και ενέχει κυρώσεις για τον εργοδότη. Πόσο μάλλον αν δεν το γνωρίζει. Αυτό σημαίνει οτι κινδυνεύω να πάω στρατό αν κριθω Ι4, να χάσω τη δουλειά μου και κατα συνέπεια τον μισθό μου, το δικαίωμα για επιδομα ανεργειας και την αποζημίωση που θα έπαιρνα απο τον εργοδότη αν με εδιωχνε απο μόνος του που δεν ειναι και λίγη γιατι εργάζομαι πολλά χρόνια σε εκείνη την επιχείρηση.

Πρέπει να παλέψω να παρω την απαλλαγή μέσω φρουραρχειου. Αν με κρίνουν Ι4 θα πάρω μια αναβολή για κοινωνικούς λόγους για να εκμετταλευτώ το διάστημα να οργανωθώ για να δω τι μπορώ να κάνω παραπάνω για να κριθώ Ι5 και να πάρω την οριστική απαλλαγή.

stamatis90
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stamatis90 »

John έγραψε:Δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Ο γιατρός που μου έδωσε τη γνωμάτευση μου είπε οτι εμπειρικά σπάνια δίνουν απαλλαγές μέσω φρουραρχείου αν δεν υπάρχει αποδεδειγμένη νοσηλεία, σχιζοφρένεια, η λήψη ναρκωτικών ουσιών.

Έχω δει ότι το έχεις γράψει κι άλλες φορές αυτό και είσαι κατηγορηματικός μάλιστα, αλλά εγώ ξέρω (πέρα απ' αυτά που διαβάζει ο καθένας στο internet) προσωπικά 3 άτομα που πήραν απαλλαγή μέσω φρουραρχείου (και οι 3 είναι ασθενείς του γιατρού που με παρακολουθεί). Όλοι τους είναι 30+ χρονών και πήραν απαλλαγή για χρόνιες διαταραχές άγχους/προσωπικότητας και όχι για σχιζοφρένεια κτλ.

Μάλλον ο γιατρός σου το είπε αυτό γιατί κατάλαβε ότι δεν έχεις τίποτα και θέλεις απλά ένα χαρτί (εκτός και αν του το είπες εσύ ο ίδιος-δεν θυμάμαι τι έχεις γράψει προηγουμένως).

Αλλά στο κάτω-κάτω πήρες την διετή κατευθείαν, ενώ άλλοι με υπαρκτό πρόβλημα καμια φορά την παίρνουν τμηματικά. Ας είχες φροντίσει να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν κάνει όλοι όσοι πήραν απαλλαγή χωρίς να έχουν πρόβλημα (και είναι αρκετοί). Σίγουρα παίρουν και χρόνο και χρήμα και δεν ξέρω και εγώ τι. Πάντως μαγικά και χωρίς κόπο το καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται τίποτα και μόνο απο το forum, όσο και να το ήθελε κάποιος, βοήθεια δεν μπορεί να έρθει.
John

Δημοσίευση από John »

Ο γιατρός του δημόσιου νοσοκομείου θα με προτείνει για απαλλαγή. Αυτό που μου είπε είναι οτι είναι δύσκολο η επιτροπή να επικυρώσει την ενδειξη. Ποτέ δεν υπήρξα τόσο αγχωμένος και καταθλιπτικός στη ζωή μου. Ειλικρινά αν χάσω τη δουλειά μου κυριολεκτικά μετά θα είμαι για να παω να κλειστώ στο τρελάδικο.5000 αυτοκτονίες εν καιρό κρίσης δείχνουν ότι τα προβλήματα τα ψυχολογικά σήμερα είναι αυριο δεν είναι αλλα μπορεί να κοστίσουν και ζωές. Τέτοιους άνθρωπους δεν νομίζω οτι θέλει ο στρατός να βγάλει στη κοινωνία. Όταν το κράτος σε φέρνει σε αδιέξοδο μετα μη διερωτάται για τις συνέπειες. Εύχομαι να είναι έτσι όπως τα λέτε. Θέλω πολύ να σας πιστέψω. Έχω την αναγκη πραγματικά.
riggins
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από riggins »

Γεία σας. Μπαίνω με την εσσό μαιου αλλά για διαφορους λόγους κύριως προσωπικούς και οικονομικούς δεν θέλω να μπώ τώρα φαντάρος αλλά σε 1-2 χρόνια και έτσι θέλω να πάρω μία ανάβολη για ψυχολογίκους λόγους. Έχω χαρτί απο γιατρό. Αφού πάω στο φρουραρχείο και με στείλουν σε γιατρό δικό τους ποία είναι η διαδικασία μετα; Μια τέτοια αναβολή δίνεται εύκολα ή μονο αν έχεις βαρύ πρόβλημα?
stamatis90
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stamatis90 »

John αν μπορείς γράψου κανονικά στο forum να σου στείλω προσωπικό μήνυμα.

riggins όλα αυτά που ρωτάς έχουν χιλιοειπωθεί και στο forum αυτό και σε άπειρα άλλα site. Διάβασε το θέμα Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους.
Pantelis2580
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Pantelis2580 »

Καλησπέρα σας έχχω αναβολή 2 χρόνια για λόγους υγείας και τη Δευτέρα θα περάσω από Επιτροπή στο 414, ξέρει κανείς τη διαδικασία εκεί;
John233
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από John233 »

Γράφτηκα παιδιά στο Forum. Αντε έρχεται η εποχή να φυγει και το αγχος σιγα σιγα. Οτιεχει να γινει θα γινει.
John233
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από John233 »

Παιδιά η καταταξή μου ειναι 4/5 που πέφτει Δευτέρα. Πώς μπορώ να κάνω τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου απο τη στιγμή που τη παρασκευή ειναι πρωτομαγιά και θέλει τουλάχιστον 2 μέρες για τα διαδικαστικά;

ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Γεια σας παιδια εχω παρει αναβολη 2 χρονια μου ειπανε οτι εχω μαθισιακη διαταραχη και γενικα δεν μπορω να υπερετισω πως θα παρω απαλλαγη?
popi92
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από popi92 »

Καλησπέρα σε ολους.

Πήρα την απόφαση να γράψω διοτι με απασχολεί ενα συγκεκριμένο θεμα, απαλλαγής Ι5 λόγω 'Διαταραχής σεξ. Ταυτότητας'.

Πριν προχωρήσετε σε ρατσιστικά, ομοφοβικά, κτλ σχόλια να τονίσω οτι είμαι οντως άνδρας με εμφάνιση γυναίκας.(Οχι αλλαγή φύλλου για προσωπικούς λόγους) και έτσι κυκλοφορώ στην καθημερινότητα μου και μάλιστα εργάζομαι.

Πριν απο καιρό, πέρασα απο το Φρουραρχείο, οπου με παρέπεμψαν σε Γιατρό.

Με την σειρά του ο Γιατρός έγραψε σημείωση απευθείας Απαλλαγή Ι5.

Μερικούς μήνες αργότερα παραπέμφθηκα σε Στρατ. Νοσοκομείο (Επιτρ. Απαλλαγων) οπου

δεν μου έδωσαν Απαλλαγή Ι5 αλλα Αναβολή για 2 χρόνια.

Για ποιον λόγο εγινε αυτό;

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Δεν δίνεται απευθείας Ι5 βάσει ΦΕΚ, πρέπει να πάρεις 2 χρόνια αναβολή και αν συνεχίσεις να έχεις αυτές τις διαταραχές τότε δίνεται οριστική απαλλαγή, Ι5 παίρνουν όσοι όντων έχουν κάνει αλλαγή φύλου, εγχείρηση κτλπ.
Guest

Δημοσίευση από Guest »

John έγραψε:Η ΕΣΣΟ μου τελικά είναι τον ΜΑΙΟ. Απο έγκυρη πηγή έμαθα οτι η απαλλαγή μέσω φρουραρχείου είναι δυσκολη υπόθεση γιατί πρέπει να έχεις αποδεδειγμένη νοσηλεία και διάγνωση σχιζοφρένειας ή αποδεδειγμένα να είσαι χρήστης ουσιών. Η γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού η και δημόσιου γιατρού δεν επικυρώνεται με τυπική διαδικασία απο την επιτροπή απαλλαγών σε περίπτωση απαλλαγής μετα απο 2χρόνια αναβολής. Οπότε η μόνη λύση είναι η απαλλαγή μέσω στρατοπέδου.

Υπάρχει κανείς που να πηρε απο φρουραρχείο απαλλαγή; Η γνωμάτευση του γιατρού αντιγράφεται απο τον στρατιωτικό γιατρό μόνο σε περιπτώσεις αναβολών. Τις απαλλαγές δεν τις δίνουν τόσο εύκολα απο το φρουραρχείο για ψυχολογικούς λόγους. Το θέμα είναι οτι αν χάσω τη δουλειά μου δεν πρόκειται να ξαναβρώ μετα τίποτα.

Θέλω απλά να ξέρω αν υπήρξε ποτε κάποιος που να πήρε απαλλαγή μέσω φρουραρχείου για ψυχολογικούς λόγους μονο με τη γνωμάτευση του δημόσιου γιατρού

John έγραψε:Η ΕΣΣΟ μου τελικά είναι τον ΜΑΙΟ. Απο έγκυρη πηγή έμαθα οτι η απαλλαγή μέσω φρουραρχείου είναι δυσκολη υπόθεση γιατί πρέπει να έχεις αποδεδειγμένη νοσηλεία και διάγνωση σχιζοφρένειας ή αποδεδειγμένα να είσαι χρήστης ουσιών. Η γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού η και δημόσιου γιατρού δεν επικυρώνεται με τυπική διαδικασία απο την επιτροπή απαλλαγών σε περίπτωση απαλλαγής μετα απο 2χρόνια αναβολής. Οπότε η μόνη λύση είναι η απαλλαγή μέσω στρατοπέδου.

Υπάρχει κανείς που να πηρε απο φρουραρχείο απαλλαγή; Η γνωμάτευση του γιατρού αντιγράφεται απο τον στρατιωτικό γιατρό μόνο σε περιπτώσεις αναβολών. Τις απαλλαγές δεν τις δίνουν τόσο εύκολα απο το φρουραρχείο για ψυχολογικούς λόγους. Το θέμα είναι οτι αν χάσω τη δουλειά μου δεν πρόκειται να ξαναβρώ μετα τίποτα.

Θέλω απλά να ξέρω αν υπήρξε ποτε κάποιος που να πήρε απαλλαγή μέσω φρουραρχείου για ψυχολογικούς λόγους μονο με τη γνωμάτευση του δημόσιου γιατρού

Έχεις δίκιο ότι απαλλαγή γενικότερα είναι δύσκολη. Και η αναβολή όμως είναι δύσκολη. Εξαρτάται που θα πέσεις.
Δεν είναι προς το συμφέρον σου να πας με την λογική αν με στείλετε στο στρατό θα κάνω καμιά τρέλα. Πρέπει να είσαι άρρωστος - τρελός, να έχεις ιστορικό και να μπορείς να το αποδείξεις. Να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Σίγουρα δεν θα είναι περίπατος αλλά θυμήσου ότι την απαλλαγή την παίρνεις γιατί δεν μπορείς να πας στον στρατό λόγω αρρώστιας όχι γιατί θα χάσεις την δουλειά σου...

John233
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από John233 »

Είμαι στα όρια στο να αποκτήσω πραγματικά ψυχολογικά προβλήματα. Στη παρούσα φάση που είμαι έχω ψυχολογικά προβλήματα. Αν χάσω τη δουλειά μου θα ειναι η χαριστική βολή. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να σκεφτεί το όλο θεμα της θητείας και να στέλνει πραγματικά άπραγους ανθρώπους να υπηρετήσουν όχι εμένα που προσπαθώ να κρατήσω ένα σπίτι όρθιο και μια δουλειά. Ελπίζω να τα καταφέρω. Εχω δυο γνωματεύσείς η μια πολύ ισχυρή. Το θεμα ειναι να γίνει όλη η διαδικασία απο το φρουραρχείο. Μακάρι να ξεμπερδέυω οριστικά σε μερικές εβδομάδες. Προσευχηθείτε για μένα.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες