Markos_Hdi έγραψε:Που δηλαδή και στον 2ο παγκόσμιο ποια ήτανε τα όπλα που υπερίσχυαν;PPSh,MP40,Stg,Thompson και γενικά όπλα που δεν είχανε καμία σχέση με ξιφολόγχες.
Το παράδειγμα των γιαπονέζων άστοχο, μιας και εκτός της ανούσιας γενναιότητας που παρουσιάσανε με τα "μπανζάι" δεν είχανε κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Άλλες μάχες του 2ου παγκοσμίου με ξιφολόγχες -εκτός της Πίνδου- εγώ δεν γνωρίζω προσωπικά.
Στο ότι το PPSh το MΡ40,Stg,Thompson ήταν όπλα ''θρύλοι'' του 2ου παγκοσμίου σύμφωνω απολυτα... Αλλα πιστευω οτι δεν έχει να κάνει με την ξιφολογχη... ! Προσωπικά πιστευω οτι είναι παρα πολυ σημαντικη... Είναι πιθανο να υπάρξει μάχη σώμα με σώμα!
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Markos_Hdi έγραψε:Όχι απλά ήτανε όπλα θρύλοι, αλλά αν κάποια όπλα πεζικού κάνανε διαφορά, τότε ήτανε αυτά. Κανένα όπλο με ξιφολόγχη δεν έκανε κάτι.
Στους Ναπολεόντιους πολέμους ναι. Αλλά έχει πάρα μα πάρα πολλά χρόνια που πέρασε η αξία της.
Εχεις απόλυτο δίκιο αλλα πιστεύω οτι ποτε δεν είναι περιττή! Παλία ήταν σίγουρα το πιο σημαντικό αντικείμενο για μια μάχη! Αυτο δε σημαινει οτι επειδη υπαρχουν υπερσύγχρονα όπλα είναι περιττη και η ξιφολόγχη ομως; Συμφωνείς σε αυτο;
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Δε μπορω να πιστεψω οτι σηκωνουμε τοσο ωραια και ψαγμενα πραμματα που σηκωνουν ωραια συζητηση και υγιεις αμφισβητισεις (και δεν μιλαω για τον εαυτο μου) και καθεστε και ξοδευετε ενα καρο post για τις παλιοξιφολογχες. Αν θελετε την γνωμη μου, οι ξιφολογχες ειναι πολυ πιο χρησιμες σε καθημερινη βαση παρα την ωρα της μαχης. Και στο κατω κατω οποιο οπλο και να παραγγειλουμε, αν θελουμε ξιφολογχη θα μας βαλουν! Σιγα το φοβερο αξεσουαρ για να χρειαστει σοβαρες τροποποιησεις το οπλο! Τοσα λεφτα δινουμε, αμα θελουμε να γραφει επανω και "hellenic army rules", θα γραφει. Δεν τιθεται θεμα ξιφολογχης λοιπον.
Antonis21 έγραψε:Δε μπορω να πιστεψω οτι σηκωνουμε τοσο ωραια και ψαγμενα πραμματα που σηκωνουν ωραια συζητηση και υγιεις αμφισβητισεις (και δεν μιλαω για τον εαυτο μου) και καθεστε και ξοδευετε ενα καρο post για τις παλιοξιφολογχες. Αν θελετε την γνωμη μου, οι ξιφολογχες ειναι πολυ πιο χρησιμες σε καθημερινη βαση παρα την ωρα της μαχης. Και στο κατω κατω οποιο οπλο και να παραγγειλουμε, αν θελουμε ξιφολογχη θα μας βαλουν! Σιγα το φοβερο αξεσουαρ για να χρειαστει σοβαρες τροποποιησεις το οπλο! Τοσα λεφτα δινουμε, αμα θελουμε να γραφει επανω και "hellenic army rules", θα γραφει. Δεν τιθεται θεμα ξιφολογχης λοιπον.
Δεν έχεις και άδικο ρε φίλε... Στην τελίκη δεν ειναι τπτ ακοτορθωτο να τοποθετηθεί ξιφολόγχη στο όπλο! Τεσπα εχεις δίκιο σε αυτο που είπες!
Εχεις απόλυτο δίκιο αλλα πιστεύω οτι ποτε δεν είναι περιττή! Παλία ήταν σίγουρα το πιο σημαντικό αντικείμενο για μια μάχη! Αυτο δε σημαινει οτι επειδη υπαρχουν υπερσύγχρονα όπλα είναι περιττη και η ξιφολόγχη ομως; Συμφωνείς σε αυτο;
Σαφέστατα! Αλλά με το ίδιο σκεπτικό όμως και τα katana δεν θα ήτανε ποτέ περιττά μιας και κόβουνε τα πάντα! :)
Σαφέστατα! Αλλά με το ίδιο σκεπτικό όμως και τα katana δεν θα ήτανε ποτέ περιττά μιας και κόβουνε τα πάντα! :)
Στην ουσία συμφωνούμε αλλα θέλουμε λίγη ώρα να το συνήδειτοποιήσουμε! Χαχαχα!
Στάνταρ θα ακονιστούνε αμέσως. Εδώ δεν πρόκειται να γίνουνε πολύ πιο σημαντικά πράγματα και θα κάθονται να ακονίζουνε δεκάδες χιλιάδες ξιφολόγχες; Πάντως προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πας σε πόλεμο με το σκεπτικό αν μου τελειώσουνε οι σφαίρες, έχω και την ξιφολόγχη.
Λεφτα για τραπεζες και για επιδοτησεις κομματων ομως εχουμε. Με την ξιμφολογχη τρυπας καρφωνεις δεν κοβεις το ιδιο και με το ελληνικο μαχαιριδιο κομμαντο καρφωνεις 2 πλευρο δεν κοβεις λαιμο