Βάσεις - μόρια για ΣΜΥ (2010)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Rafale »

Η εισαγωγή υποψηφίων στη ΣΜΥ (ανεξαρτήτως φύλου) γίνεται με το ισχύον σύστημα γενικών εξετάσεων, που διενεργούνται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ. Ε. Π. Θ.). Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή τους είναι η υποβολή των προβλεπομένων από την εγκύκλιο δικαιολογητικών στη Σχολή και η επιτυχής δοκιμασία τους στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας (Υ. ΕΘ. Α.).
Οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ), περιλαμβάνουν τα εξής στάδια:

Εικόνα Υγειονομική εξέταση

Γίνεται σύμφωνα με το ΠΔ 133/2002 και το ΠΔ 207/2007 σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία και προγραμματίζεται από τη Σχολή σε συνεργασία με τις άλλες Στρατιωτικές Σχολές.

Εικόνα Ψυχοτεχνική δοκιμασία

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε γραπτή και προφορική δοκιμασία για τη διαπίστωση της ψυχικής υγείας τους (TEST προσωπικότητας), από επιτροπή αρμοδίων Αξιωματικών (Ψυχολόγων - Ψυχιάτρων).

Εικόνα Αθλητική δοκιμασία

Οι υποψήφιοι που θα κριθούν ικανοί από τις Υγειονομικές Επιτροπές, στη συνέχεια θα υποβληθούν σε Αθλητικές Δοκιμασίες (ανεξαρτήτως φύλου), που γίνονται σε εγκαταστάσεις της Σχολής και περιλαμβάνουν για την δοκιμασία του έτους 2008 τα παρακάτω όρια:

Αγωνίσματα Όπλα Σώματα Παρατηρήσεις Δρόμος 100μ. 16'' 17'' Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα για τους δρόμους 1 προσπάθεια ενώ για τα άλματα και τις ρίψεις 3 προσπάθειες.

Δρόμος 1.000μ. 4' 20'' 4' 30'' 'Αλμα σε ύψος με φόρα 1,05μ. 1,00μ. 'Αλμα σε μήκος με φόρα 3,60μ. 3,60μ. Ρίψη σφαίρας 7,275χλγ (μέσος όρος ρίψης με δεξί και αριστερό χέρι) 4,50μ. 4,40μ.

Με τις εξετάσεις αυτές κρίνεται μόνο η καταλληλότητα των υποψηφίων να ακολουθήσουν το στρατιωτικό επάγγελμα και οι επιδόσεις δε λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της βαθμολογίας εισαγωγής.

Με το τέλος των ΠΚΕ διαβιβάζονται στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. καταστάσεις αποτελεσμάτων. Το ΥΠΕΠΘ με βάση αυτές και αφού λάβει υπόψη τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων και τη συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσαν, κοινοποιεί την τελική κατάσταση επιτυχόντων στη Σχολή. Αλλα καλυτερα να πηγαινες για την ερωτηση στο αντιστοιχο επιμερους "σμυ"
ilias83
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ilias83 »

Θελει λυκειο;
MGEN
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από MGEN »

ilias83 έγραψε:Θελει λυκειο;

ΝΑΙ
ilias83
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ilias83 »

Θελει να παει η κορη μου εχει βγαλει λυκειο πρεπει να περιμενει να βγει καποια προκυρηξη;
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

ilias83 έγραψε:Θελει να παει η κορη μου εχει βγαλει λυκειο πρεπει να περιμενει να βγει καποια προκυρηξη;

Για να μπεις στην ΣΜΥ μπορεις μονο μεσω παννεληνιων εξετασεων, στο τελος της σχολικης χρονιας θα καταθεση το μηχανογραφικο που θα εχει δηλωσει της σταρτιωτικες σχολες κ μετα θα παει για τα αθληματα κ τα υγειονομικ-ψυχοτεχνικα, υποψην οτι μπορεις να μπεις μεχρι 21 ετων
MGEN
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από MGEN »

ilias83 έγραψε:Θελει να παει η κορη μου εχει βγαλει λυκειο πρεπει να περιμενει να βγει καποια προκυρηξη;

Η εγκύκλιος βγαίνει συνήθως το Μάρτιο, αλλά αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα για τις λεπτομέρειες των εξετάσεων μπορείς να πας στο παρακάτω link που είναι η περσινή εγκύκλιος:

Εγκύκλιος Μαρτίου 2009
ilias83
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από ilias83 »

Ευχαριστω
GiorgosPZN
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από GiorgosPZN »

Ξερει κανεις τι μορια χρειαζεσε για τα ΟΠΛΑ?
19adonis92
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 52

Δημοσίευση από 19adonis92 »

Γιατι να ξανα πανε στο 14000-15000; Πιστευεις οτι ατομα που θα γραφουν 14000 θα διαλεξουν την σμυ αν δεν αγαπανε τον στρατο?
panagiotisOYK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από panagiotisOYK »

19adonis92 έγραψε:Γιατι να ξανα πανε στο 14000-15000; Πιστευεις οτι ατομα που θα γραφουν 14000 θα διαλεξουν την σμυ αν δεν αγαπανε τον στρατο;
Εννοειτε γιατι ολοι τωρα ψαχνουν να βρουν μια μονιμη δουλεια ασχετος αν ειναι μαθητες των 14000 η των 20000 μοριων. Το χειροτερο ειναι οτι δεν ξερουν τι θα βρουνΕικόνα και τι τρεξιμο θα ριξουν αλλα δεν ψαχνουν κιολας να μαθουν και μετα αυτοι οι ιδιοι θα την παρατησουν την σχολη και μετα καινες οι θεσεις Εικόνα. Ετσι πως να μην ξανα πανε στο 14-15 οι βασεις αφου τωρα θα υπαρχει και περισσοτερος ανταγωνισμος;

19adonis92
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Τωρα με αγχωσες φιλε γιατι εγω θελω να παω γιατι το αγαπαω και οχι για την συγουρη δουλεια. Και καταλαβα οτι μαλλον εχεις δικιο και θα κλαιω οταν βγουν οι βασεις. Κριμα
peter1992
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από peter1992 »

Μπα μην αγχωνεσαι οι βασεις δν παιζει να ανεβουν σε ενα χρονο τοσο πολυ

ουτως η αλλως με το στρατο εχουν προβλημα αρκετοι

εδω δεν πανε να υπηρετησουν

panagiotisOYK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από panagiotisOYK »

Ναι αλλα ποσοι ειναι αυτοι που δεν τα πανε καλα με το στρατο; Εγω στο σχολειο μου βλεπω οτι δεν ξερουν τιποτα, δεν ξερουν την διαφορα αναμεσα στα οπλα και τα σωματα απλα θελουν σιγουρα λεφτα. Τους ρωταω τι θα δηλωσουν και με ρωτανε που ξυνονται πιο πολυ; ΝευριαζωΕικόνα με κατι τετοιους. Ελεος!
19adonis92
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Φιλε ακριβως αυτο εχω δει και εγω και νευριαζω σε επιπεδο που τους αρχιζω στα βρυσιδια... Οσο σκευτομαι οτι μπορει καποιος απο αυτους να μου παρει την ευκαιρια μου να κανω αυτο που ονειρευομαι σε ολη μου τη ζωη νιωθω απεσια. Απλα καντους να καταλαβουν οτι δεν ειναι παιχνιδι εκει μεσα και αστους να κανουν οτι νομιζουν
peter1992
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από peter1992 »

Ετσι οπως ειναι το συστημα στα ασει ασσυ ετσι θα συμβαινει ειδικα στν εποχη αυτη
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες