Ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό

Θα παίρνατε μέρος σε ειρηνευτική αποστολή εθελοντικά;

Το δημοψήφισμα λήγει την Κυρ Απρ 17, 2011 4:21 pm

Ναι
164
81%
Όχι
39
19%

Σύνολο ψήφων: 203

Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
-erased-
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από -erased- »

Κι εγώ έτυχε να διαβάσω τα όσα είπε ο antonis21 και επίσης έχω και έναν γνωστό υπολοχαγό που έχει πάει στο Αφγανιστάν και τώρα ετοιμάζεται να φύγει για Κόσοβο οπότε τα ακούω από πρώτο χέρι. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν είναι και τόσο "ειρηνευτικές".
Every soldier has two families.Those you raise,and those you raise hell with.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι μόνο αυτό, αλλά και το ότι αν μείνεις πολύ καιρό παθαίνεις μια κάποια τρέλα.

Θυμάμαι στο ΚΕΤΘ είχα έναν ΕΜΘ Επιλοχία ο οποίος ανέφερε τα περί γεροντίασης και μιλούσε γενικά για κακό περιβάλλον. Αυτός ήταν Κόσοβο για περίπου 6 μήνες και γενικά, παρά τα καλά λεφτά που έδιναν (μιλάμε για 2000), δεν παλευόταν η κατάσταση.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από yandr »

Πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα. Δεν θεωρώ ότι έχει καμία δουλειά ο ελληνικός στρατός εκτός των συνόρων και θα αισθανόμουν πολύ... (καταλαβαίνετε)... Αν πάθαινα τίποτα εκτός των τοιχών.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Eγώ συμφωνώ με τον yandr. Και βέβαια διαφωνώ πλήρως με τον όρο "ειρηνευτικές" αποστολές.
andybgr

Δημοσίευση από andybgr »

Εγώ έχω Φίλους απόστρατους επιλοχίες... Που Έχουν παει στο Κοσοβο... Μου έχουν πει πως ο όρος 'ειρηνευτική αποστολή' είναι λάθος... Τους λέγανε να φυλάξουν ένα μέρος... Πιος ξέρει τι είχε αυτό το μέρος για να φυλάξουν... Και πως σίγουρα υπάρχει κάτι εκεί που δεν πρέπει να βγεί προς τα έξω... ειρηνευτική αποστολή δεν υπάρχει είναι καθαρά για την προστασία ορισμένων συμφερώντων τον 'μεγάλων'... Κανεις δεν ξέρει τι φυλάνε εκει που πάνε... Παρα μόνο αυτοί οι 'μεγάλοι'

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Απο την στιγμή που φύγανε, εαν δεν κανο λαθος, το 501/507 απο κοσοβο σταματήσανε να πανε κληρωτή. Εγω βρέθηκα εκει 02/2002 εως 07/2002

Anonymous

Τελικά πόση είναι η έξτρα αμοιβή αύτών που συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές; Ισχύει ότι είναι υπερτριπλάσια του κανονικού σου μισθού; Γνωρίζει κανείς;

Anonymous

Καλησπερα σε ολους, η απορια μου ειναι αν μπορει να υπηρετησει καποιος στα ειρηνευτικα σωματα που εχουμε σε διαφορες χωρες του εξωτερικου (εκτος Κυπρου) τη θητεια του, η εκει πανε μονο οσοι ειναι μονιμοι στο σταρτο;
Anonymous

Nassos έγραψε: Δεν παίρνουν κληρωτούς. Μόνο Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και ΕΠ. ΟΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση Αγγλικών.

Σε μία μόνο περίπτωση μπορείς να πάρεις μέρος σε τέτοια αποστολή:
Υπάρχει ο θεσμός του ΟΒΑ (Οπλίτη Βραχείας Ανακατατάξεως). Βασικά είναι
1-2 χρόνια παραπάνω θητεία με αμοιβή Μόνιμου Λοχία.

Αν συμμετάσχεις στη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (Κοκκινα Μπερέ) σαν
ΟΒΑ ΙΣΩΣ συμμετάσχεις σε ειρηνευτικές αποστολές με πρόσθετη αμοιβή.

Μη ρωτήσεις τη προϋποθέσεις θέτουν για εισαγωγή στην 71η Α/Μ Ταξιαρχία.
Ρώτα είτε το Στρατολογικό σου Γραφείο είτε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Δηλαδή, ολοκληρώνω την θητεία μου (ειδικές δυνάμεις), μέσα από προκήρυξη μπαίνω ΕΠΟΠ και μετά μπορώ να πάρω μέρος σε ειρηνευτική αποστολή;
Apap
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Apap »

Lykos έγραψε:
Nassos έγραψε: Δεν παίρνουν κληρωτούς. Μόνο Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και ΕΠ. ΟΠ. Απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση Αγγλικών.

Σε μία μόνο περίπτωση μπορείς να πάρεις μέρος σε τέτοια αποστολή:
Υπάρχει ο θεσμός του ΟΒΑ (Οπλίτη Βραχείας Ανακατατάξεως). Βασικά είναι
1-2 χρόνια παραπάνω θητεία με αμοιβή Μόνιμου Λοχία.

Αν συμμετάσχεις στη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία (Κοκκινα Μπερέ) σαν
ΟΒΑ ΙΣΩΣ συμμετάσχεις σε ειρηνευτικές αποστολές με πρόσθετη αμοιβή.

Μη ρωτήσεις τη προϋποθέσεις θέτουν για εισαγωγή στην 71η Α/Μ Ταξιαρχία.
Ρώτα είτε το Στρατολογικό σου Γραφείο είτε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Δηλαδή, ολοκληρώνω την θητεία μου (ειδικές δυνάμεις), μέσα από προκήρυξη μπαίνω ΕΠΟΠ και μετά μπορώ να πάρω μέρος σε ειρηνευτική αποστολή;

Πρέπει να γίνεις πρώτα δεκανέας (γίνεσαι σε 1 χρόνο).
Μετά κάνεις αίτηση και περιμένεις. Θυμάμαι ΕΠ. ΟΠ στη μονάδα μου που περίμεναν να τους καλέσουν και μου έλεγαν ότι γίνεται ψιλο-πανικός με τις αιτήσεις (λίγες θέσεις - πολλές σχετικά αιτήσεις)
Apap
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Apap »

Νίκος έγραψε:Καλησπερα σε ολους, η απορια μου ειναι αν μπορει να υπηρετησει καποιος στα ειρηνευτικα σωματα που εχουμε σε διαφορες χωρες του εξωτερικου (εκτος Κυπρου) τη θητεια του, η εκει πανε μονο οσοι ειναι μονιμοι στο σταρτο;

Μόνο μόνιμοι
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από GenerX »

Όσοι σκέφτονται για "ειρηνευτική" αποστολή, ιδίως σε κάτι Αφγανιστάν κλπ κλπ -δε θυμάμαι πότε πήγε η τελευταία σε εμπόλεμη ζώνη- καλό θα είναι να ξέρουν ότι οι πετρελαϊκές και κάθε εταιρία γιγάντιων συμφερόντων, τους ευχαριστούνε πολύ και νιώθουν υπόχρεοι.
ανυσηχος
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ανυσηχος »

Πεστα ρε gener x!
ΓΙΩΡΓΟΣ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Και εγω οχι ψηφισα... Ας κατσουμε στα αυγα μας λεω εγω και ας τα αφησουμε αυτα...
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Αποστολη γαι βοσνια υποστηριξη παρεμποδισης εχθροπραξιων για ενισχυση και σταθεροποιηση της ειρηνης λοχος στρατονομιας 12 οχηματα 50 προσωπικο στελεχωση επιτελειου 3 ατομα στελεχωση επιτελειου αμιβ 2 ατομα στελεχωση nic 4 atoma (συλογη πληροφοριων εθνικου ενδιαφεροντοσ)
κοσοβο διατηρηση ασφαλους περιβαλλοντος για την εξασφαλιση σιγουρης επιστροφης προσφυγων (2 Μ/Κ 291 οχηματα 602 ατομα προσωπικο ενα αεροσκαφος c-130 ου εδρευει ελευσινα με 10 ατομα προσωπικο και αποστολη της ανθρωπισκτικες μεταφορες στελεχωση επιτελειου kfor με 13 ατομα επιτελικη εργασια
πγδμ αποστολη εξασφαλιση γραμμη συγκοινωνιων προς κοσοβο 6 ατομα επιτελικη εργασια.
πγδμ επιχειρηση προχιμα αποστολη παροχη υποστηριξης για εφαρμογη ενομης ταξης και εσωτερικων δομων του κρατους στελεχωση 1 υγ αξκος ενα αεροσκαφος c-130 16 ατομα προσωπικο και παντα σε ετοιμοτητα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες