Προμήθεια ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3M

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Στρατού Ξηράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Filippos »

Markos_Hdi έγραψε:Πάντως το Dardo, μόλις διάβασα ότι έχει 3 άτομα πλήρωμα, όχι 2. Μήπως γενικά τα ΤΟΜΑ έχουνε αυτόματο σύστημα γέμισης; Ή ο πυροβολητής εκτελεί και χρέη γεμιστή;
τοτε η μια απο τις δυο πηγες ειναι λαθος. Εγω το ειδα σε ενα βιβλιο που εχω παρει. Εσυ;

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Μόλις τώρα διαβάζω ότι το bmp-3 έχει σύστημα αυτόματης γέμισης. Καλά και τα άλλα που διαβάζω είναι πολύ εντυπωσιακά βέβαια. Δεν ξέρω αν συμβαίνει γενικά βέβαια.
Εκτός από τα ενσωματωμένα οπλικά συστήματα, τα οποία είναι το κύριο πυροβόλο και τα 2 ακόμα συζυγή, έχει εφαρμοσμένα ακόμα 2 πολυβόλα των 7,62, έχει 1 RPG-7,5 RPG-18 και 2 Strela-3. Βέβαια δεν ξέρω αν αυτά είναι μόνο για την ρωσική έκδοση ή αν είναι στάνταρ εξοπλισμός.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

εγω ξερω οτι οι στρατιωτες που ειναι μεσα μπορουν να χρησιμοποιησουν τα οπλα τους χαρη στα οργανα παρατηρησης
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καλά αυτό νομίζω γίνεται σε αρκετά ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

ναι αλλα το BMP-3 εχει χαμηλοτερη τιμη απο ολα τα καινουργια ευρωπαικα-αμερικανικα ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Στο wikipedia το είδα και σε μια άλλη σελίδα που δεν την κράτησα.
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Ετοσ εναρξησ παραδοσεων ξερει κανεισ;

Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

κατσε ρε..

ακομα δεν εφτασε καλα καλα η παραγγελια στα εργοστασια και απο τωρα τα περιμενεις εσυ; Η αληθεια ειναι πως χαιρομαι που πηραμε το BMP-3M κι οχι τα ευρωπαικα(πως μου παει; )

Βασικα χαιρομαι γιατι παιρνουμε αρκετα σε κανονικη τιμη. Με τετοια τιμη θα παιρναμε λιγοτερα απο τα μισα ευρωπαικα. Επισης το BMP ειναι αμφιβιο, κατι που το χρειαζομαστε θα ελεγα.

Αλλα εγω πιστευω οτι θα αρχισουμε να τα παιρνουμε σε 2-3 χρονακια και θα τα εχουμε παραλαβει ολα σε 5-7 χρονια. Τι λετε; Μεσα πεφτω;

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από yandr »

Filippos έγραψε:Αλλα εγω πιστευω οτι θα αρχισουμε να τα παιρνουμε σε 2-3 χρονακια και θα τα εχουμε παραλαβει ολα σε 5-7 χρονια. Τι λετε; Μεσα πεφτω;

Η κρυστάλλινη σφαίρα μου είναι λίγο θολή, όμως αν κρίνω από τα τελευταία προγράμματα η έναρξη θα ξεκινήσει σε 4-5 χρόνια και η ολοκλήρωση τη βλέπω σε βάθος δεκαετίας.

Υποθέσεις όλα αυτά βέβαια...

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Δεν τα θελω τωρα αλλα κατι ακουσα για ορριζοντα 15ετιασ!!

Για αυτο ρωτισα...
Παντοσ αν αποφασιστει γρηγορα η ελληνικη διαμορφοση οι ροσοι ειναι πολη γρηγοροι στην παραγογη...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από yandr »

Κλιμάκιο Ρώσων τεχνικών έρχεται την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υπογραφή της συμφωνίας αγοράς από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις 450 τεθωρακισμένων ρωσικής κατασκευής αξίας περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, υπολογίζεται ότι στην ελληνική οικονομία θα επιστρέψει, μέσω εγχώριων κατασκευών, έως 30% της αξίας των τεθωρακισμένων. Ήδη θεωρείται βέβαιο ότι σημαντικό έργο αναλαμβάνουν τα κρατικά Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ- πρώην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ), η ημικρατική ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης και η εισηγμένη στο Χ. Α. Ιντρακόμ, ενώ μετά την επικείμενη αξιολόγησή της τις επόμενες ημέρες μπαίνει στο παιχνίδι η ιδιωτική βιομηχανία Μιλτέκ, πιθανώς και μερικές ακόμη.

ΤΑ ΝΕΑ
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καλά δεν μου λέτε ρε παιδιά εσείς που τα ξέρετε και καλύτερα. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που κάνουνε παραγγελίες στρατιωτικών εξοπλισμών το ίδιο συμβαίνει; Δηλαδή αγοράζουνε κάποιο καινούριο υλικό και τους το παραδίδουνε 10 χρόνια μετά όταν πλέον δεν θα είναι και τόσο καινούριο;
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Markos_Hdi έγραψε:Καλά δεν μου λέτε ρε παιδιά εσείς που τα ξέρετε και καλύτερα. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που κάνουνε παραγγελίες στρατιωτικών εξοπλισμών το ίδιο συμβαίνει; Δηλαδή αγοράζουνε κάποιο καινούριο υλικό και τους το παραδίδουνε 10 χρόνια μετά όταν πλέον δεν θα είναι και τόσο καινούριο;
MArko κατα ενα μεγαλο μερος φταιμε εμεις με την γραφειοκρατια μας. Δεν νομιζω οι Ρωσοι να καθυστερησουν και πολυ να τα φτιαξουν

Μην ξεχνας τι γινεται με το Μαχητικο νεας γενιας. Απο το 2004 λενε να καταληξουνε σε καποιο, και να δεις οτι θα τελειωσει το 2008 και θα ειμαστε στο ιδιο σημειο που ημασταν στο 04

εχουμε φαει 4 και παμε για το 5 χρονο. ΚΑτα την γνωμη μου κακως καθυστερουμε τοσο πολυ

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καλά άλλο αυτό με το μαχητικό που αργεί να παρθεί απόφαση. Εν μέρει το καταλαβαίνω. Είναι ένα τεράστιο ποσό, την στιγμή που η εθνική οικονομία δεν είναι στα καλύτερά της και πρέπει να γίνει η πιο ορθή επιλογή βασιζόμενοι σε στρατιωτικο-πολιτικο-οικονομικά κριτήρια.
Αλλά στην άλλη περίπτωση που λέμε, η παραγγελία έχει ήδη γίνει. Οπότε δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω για ποιο λόγο μπορεί να μιλάμε για ορίζοντα δεκαετίας στην παράδοση.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Έχει να κάνει με το ρυθμό αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων. ʼAλλο να πληρώνουν 50 και άλλο 150 εκ. (?) το χρόνο.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης