Προκήρυξη σπουδαστών ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ (2009)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

1988 ημερομηνία γέννησης. Υπ/κος; ;

Αν εννοεις υπήκοος ναι.

Αν εννοεις υπαξιωματικός οχι.

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από kallitexnis »

Γιώργος έγραψε: 1988 ημερομηνία γέννησης. Υπ/κος; ;

Αν εννοεις υπήκοος ναι.

Αν εννοεις υπαξιωματικός οχι.

Εννοώ υπαξιωματικός. Λοιπόν ή θα κινηθείς με το 10% ή θα ξαναδώσεις πανελλήνιες. Στο όριο είσαι μέσα γιατί στην προκύρηξη που θα ακολουθήσει θα έχει όριο ηλικίας από 1-1-1988 και μεταγενέστερα(για σχολές αξιωματικών-δηλαδή ΣΣΕ, ΣΝΔ και Σ. Ι. ). Δεν γίνεται να μπείς χωρίς εξετάσεις απ'όσο ξέρω. Ρώτησε και στο στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου για σιγουριά αλλά δεν νομίζω να γίνεται.
ΜΑΧΙΜΟΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ΜΑΧΙΜΟΣ »

Παιδια επιτελους στις στρατιωτικες σχολες να μπαινουν οσοι πρεπει να μπουν, αυτοι που το αγαπανε πραγματικα, αυτοι που δεν σκεφτονται τιποτα αλλο ολη μερα εκτος απο το οπλο που θελουν να ενταχθουν, αυτοι που βλεπουν στρατιωτικο και οι καρδια τους χτυπαει σαν τρελη, αυτοι που δεν μπαινουν για τα χρηματα αλλα αντιθετως θα πληρωναν για να βρισκονταν στη θεση αυτων που φυγανε απο τις σχολες διοτι θυμηθηκαν ξαφνικα οτι δεν τους ταιριαζει, αυτοι που θα τιμησουν την πατριδα και τα κεκτημενα της οταν χρειαστει. Παιδια δεν ειμαι πολυλογας απλα ειναι λογια μιας υγιεις τρελας που εχω για το στρατο και πιο πολυ για το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ αλλα και λογια αγανακτησης, βλεπετε δινω φετος για τριτη συνεχη φορα για τη ΣΝΔ-ΜΑΧΙΜΟΙ και εχω βαρεθει να βλεπω τα αισχη. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΒΥΣΜΑΤΟΔΗΜΟΣΙΟ.
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

ΜΑΧΙΜΟΣ έγραψε: Παιδια επιτελους στις στρατιωτικες σχολες να μπαινουν οσοι πρεπει να μπουν, αυτοι που το αγαπανε πραγματικα, αυτοι που δεν σκεφτονται τιποτα αλλο ολη μερα εκτος απο το οπλο που θελουν να ενταχθουν, αυτοι που βλεπουν στρατιωτικο και οι καρδια τους χτυπαει σαν τρελη, αυτοι που δεν μπαινουν για τα χρηματα αλλα αντιθετως θα πληρωναν για να βρισκονταν στη θεση αυτων που φυγανε απο τις σχολες διοτι θυμηθηκαν ξαφνικα οτι δεν τους ταιριαζει, αυτοι που θα τιμησουν την πατριδα και τα κεκτημενα της οταν χρειαστει. Παιδια δεν ειμαι πολυλογας απλα ειναι λογια μιας υγιεις τρελας που εχω για το στρατο και πιο πολυ για το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ αλλα και λογια αγανακτησης, βλεπετε δινω φετος για τριτη συνεχη φορα για τη ΣΝΔ-ΜΑΧΙΜΟΙ και εχω βαρεθει να βλεπω τα αισχη. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΒΥΣΜΑΤΟΔΗΜΟΣΙΟ.
Και 'γώ έτσι έπαθα από κάτι τέτοιους. Έχασα μία θέση στην ΣΣΕ γιατί 1ον: κάποιοι έφυγαν και 2ον: φέτος που "άδειασε"από άσσους Η ΣΣΕ δεν είχε επιλαχόντες. Καλή επιτυχία ΜΑΧΙΜΕ
ΜΑΧΙΜΟΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από ΜΑΧΙΜΟΣ »

Να σε καλα kallitexni ευχαριστω πολυ. Και γω απο κατι τετοιους υποψηφιους η ΜΗ θα μπορουσε απο περσυ να ημουν μεσα. Περσυ φυγανε γυρω στους εξι δοκιμους απο τη ΣΝΔ. Τι εννοεις λεγοντας ασσους;
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

ΜΑΧΙΜΟΣ έγραψε: Να σε καλα kallitexni ευχαριστω πολυ. Και γω απο κατι τετοιους υποψηφιους η ΜΗ θα μπορουσε απο περσυ να ημουν μεσα. Περσυ φυγανε γυρω στους εξι δοκιμους απο τη ΣΝΔ. Τι εννοεις λεγοντας ασσους;
Άσσοι ονομάζονται οι σπουδαστές πρώτης τάξεως σε κάθε στρατιωτική σχολή. Αλλίως ασσουκλώνια, ασσούκλες, νέοι κλπ...
kartman
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kartman »

Σας συνγχαίρω όλους για τις απόψεις σας...

Επιτέλους, ΕΞΩ οι Στρατιωτικές Σχολές απο τις Πανελλήνιες... να μπαίνουν πρόσωπα που το θέλουν πραγματικά και έχουν την κλίση να το κάνουν, όχι αυτοί που κοιτάζουν την αποκατάσταση...

Είχα δώσει ΣΝΔ το 1989,1990,1991... τότε που ακόμα ο στίβος της Σχολής ήταν με χώμα...

Σε καταλαβαίνω φίλε μου απόλυτα... Αν ΣΗΜΕΡΑ μου έδιναν μία και μοναδική ευκαιρία να ξαναέδινα, να είσαι σίγουρος οτι θα περνούσα ΠΡΩΤΟΣ, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ...

Η αποτυχία μου αυτή με επιρρέασε βαθύτατα, ακόμη και μέχρι σήμερα...

Για την ιστορία, δεν πέρασα τα Μαθηματικά στις Πανελλήνιες...

Και ερωτώ...

Απο μικρό παιδί (είμαι απο νησί) όταν έβλεπα πλοίο -ειδικά Πολεμικό να έρχεται, έπαιρνα το ποδηλατάκι μου και έτρεχα να το δώ να αράζει... Πολλές φορές, έτυχε να το δένω και εγώ στον μόλο, πρίν ακόμα και απο το συνεργείο της τοπικής Ναυτικής Διοίκησης...

Έτσι, έμαθα στην πράξη παρακολουθώντας τους ελιγμούς πρόσδεσης, ποιός κάβος είναι ο νούμερο 1, ο νούμερο 2, πως γίνεται το ανάποδα, το πρόσω, το μπόου και πολλά άλλα...

Έτσι λοιπόν, ΔΕΝ θεωρώ δίκαιο το σύστημα που με πέταξε έξω απο τον νεανικό μου (; ) πόθο...

Και για όσους λένε οτι το παλαιό σύστημα είχε μεροληψίες, εύννοιες κλπ. , θυμίζω οτι ήταν αυτό που γέννησε τους ΗΡΩΕΣ που μνημονεύουμε σήμερα...

Έχω άδικο;

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Καθόλου. Εγώ έδωσα 4 φορές για ΣΣΕ και είμαι υπαξιωματικός και σκέφτομαι να δώσω του χρόνου πρώτα ο θεός.

ΜΑΧΙΜΟΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από ΜΑΧΙΜΟΣ »

Α ρε φιλε kartman μου ξεσκισες την ψυχολογια σε καταλαβαινω απολυτα ξερω πως ειναι ειλικρινα, ξερω πως ειναι να αγαπας κατι τοσο πολυ, να νιωθεις οτι εισαι τοσο κοντα στο να πετυχεις και ξαφνικα να απομακρυνεσαι απο το ονειρο σου και καλα εγω ξαναξαναδινω εσυ; Φιλε πραγματικα δεν θελω μετα απο 20 χρονια να πω τα ιδια λογια με σενα. Κοιτα τωρα τυχη το 1990 εδωσε ενας θειος μου και ξαναδωσε το 1991 και περασε μαχιμος.
ΜΑΧΙΜΟΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από ΜΑΧΙΜΟΣ »

Οσο για σενα φιλε kallitexni να ξαναδωσεις αμα το θες πολυ γιατι οχι. Εχεις τελειωσει σμυ η απο εποπ; Αν ξαναδωσεις μετα απο τοσα χρονια δεν υπαρχει προβλημα λογω ηλικιας;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από yandr »

kartman έγραψε: Επιτέλους, ΕΞΩ οι Στρατιωτικές Σχολές απο τις Πανελλήνιες... να μπαίνουν πρόσωπα που το θέλουν πραγματικά και έχουν την κλίση να το κάνουν, όχι αυτοί που κοιτάζουν την αποκατάσταση...

Δηλαδή με τι κριτήρια να μπαίνουν στις σχολές;

Και ποιος λέει ότι δεν χρειάζονται τα μαθηματικά και όλα τα άλλα μαθήματα σε έναν αξιωματικό σύγχρονου στρατού;

kartman
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kartman »

Το πρόβλημα είναι οτι μπαίνουν κάποιοι οι οποίοι βλέπουν τις εν λόγω σχολές ως μέσο βιοπορισμού και αποκατάστασης, στερώντας απο κάποιους άλλους μια θέση, που για πολλούς αποτελεί όνειρο ζωής.

Οι Στρατιωτικές Σχολές για μένα ΔΕΝ είναι ΑΕΙ, μπορεί να ανήκουν τυπικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά οι βάσεις εισαγωγής να φτάνουν και να ξεπερνούν πολλές φορές κάποια τυπικά ΑΕΙ όπως Μαθηματικών κ. Α. , πρέπει να μας προβληματήσουν. Όσο για τον φίλο κάπου παραπάνω που είπε οτι εάν καταργηθούν οι πανελλήνιες οι σχολές θα γίνουν Επ. Οπ κλπ. , μάλλον αδικεί αυτός ο χαρακτηρισμός τις παλαιότερες γενιές, που αν και μπορεί να μην ήξεραν τα μαθηματικά που ενδεχομένως ξέρουν οι σημερινοί, κράτησαν την ΣΗΜΑΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ με τη ζωή τους χωρίς να υποσταλλεί ποτέ.

Και για όσους μπορεί να μην θυμούνται, τότε για να μπείς, έπρεπε να είσαι κατα ιεραρχία: Υιός Υπουργού, Στρατιωτικού, και λοιποί πολίτες... βεβαίως δεν υπήρχε απόλυτη αξιοκρατία στην επιλογή, μπορεί τότε με το κατάλληλο ''μέσον" να έγραφες ό'τι ήθελες και να ήσουν επιτυχών... ιδιαίτερα αν ήσουν υιός Ναυάρχου ή κάποιου άλλου Αξ/κου.

ΟΜΩΣ, αυτό δεν σημαίνει ότι το εν λόγω άτομο δεν θα ήταν επιτυχημένος Αξ/κός, διότι όσο και να το κάνουμε είχε μεγαλώσει μέσα στις παραδόσεις και τις αξίες του Στρατού...

Για να μή μακρυγορώ, θεωρώ οτι πετυχημένος Αξ/κός γίνεσαι όταν έχεις πρωτίστως αυτές τις δύο (εκ γενετής) Αρετές:

Αφοσίωση στην Πατρίδα και πίστη στον θεό.

Μετά απο αυτές τις δύο, όλα τα άλλα που θα χρειαστεί ένας Αξ/κός στην σταδιοδρομία του Διδάσκονται...

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Τίποτα γιάννη. Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

yandr έγραψε:
kartman έγραψε: Επιτέλους, ΕΞΩ οι Στρατιωτικές Σχολές απο τις Πανελλήνιες... να μπαίνουν πρόσωπα που το θέλουν πραγματικά και έχουν την κλίση να το κάνουν, όχι αυτοί που κοιτάζουν την αποκατάσταση...

Δηλαδή με τι κριτήρια να μπαίνουν στις σχολές;

Και ποιος λέει ότι δεν χρειάζονται τα μαθηματικά και όλα τα άλλα μαθήματα σε έναν αξιωματικό σύγχρονου στρατού;

Συμφωνώ μαζί σου. Οι ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ είναι ανώτατες ακαδημαϊκές σχολές. Απλά τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφωθεί σε σχολές επαγγελματικής αποκατάστασης. Δεν είναι σωστό κατά την γνώμη μου να καταλαμβάνουν τις θέσεις των μελλοντικών αξ/κών Και υπαξ/κών κάποιοι που βλέπουν τον στρατό ως "βόλεμα".
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

kartman έγραψε: Το πρόβλημα είναι οτι μπαίνουν κάποιοι οι οποίοι βλέπουν τις εν λόγω σχολές ως μέσο βιοπορισμού και αποκατάστασης, στερώντας απο κάποιους άλλους μια θέση, που για πολλούς αποτελεί όνειρο ζωής.

Οι Στρατιωτικές Σχολές για μένα ΔΕΝ είναι ΑΕΙ, μπορεί να ανήκουν τυπικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά οι βάσεις εισαγωγής να φτάνουν και να ξεπερνούν πολλές φορές κάποια τυπικά ΑΕΙ όπως Μαθηματικών κ. Α. , πρέπει να μας προβληματήσουν. Όσο για τον φίλο κάπου παραπάνω που είπε οτι εάν καταργηθούν οι πανελλήνιες οι σχολές θα γίνουν Επ. Οπ κλπ. , μάλλον αδικεί αυτός ο χαρακτηρισμός τις παλαιότερες γενιές, που αν και μπορεί να μην ήξεραν τα μαθηματικά που ενδεχομένως ξέρουν οι σημερινοί, κράτησαν την ΣΗΜΑΙΑ του ΕΘΝΟΥΣ με τη ζωή τους χωρίς να υποσταλλεί ποτέ.

Και για όσους μπορεί να μην θυμούνται, τότε για να μπείς, έπρεπε να είσαι κατα ιεραρχία: Υιός Υπουργού, Στρατιωτικού, και λοιποί πολίτες... Βεβαίως δεν υπήρχε απόλυτη αξιοκρατία στην επιλογή, μπορεί τότε με το κατάλληλο ''μέσον" να έγραφες ό'τι ήθελες και να ήσουν επιτυχών... Ιδιαίτερα αν ήσουν υιός Ναυάρχου ή κάποιου άλλου Αξ/κου.

ΟΜΩΣ, αυτό δεν σημαίνει ότι το εν λόγω άτομο δεν θα ήταν επιτυχημένος Αξ/κός, διότι όσο και να το κάνουμε είχε μεγαλώσει μέσα στις παραδόσεις και τις αξίες του Στρατού...

Για να μή μακρυγορώ, θεωρώ οτι πετυχημένος Αξ/κός γίνεσαι όταν έχεις πρωτίστως αυτές τις δύο (εκ γενετής) Αρετές:

Αφοσίωση στην Πατρίδα και πίστη στον θεό.

Μετά απο αυτές τις δύο, όλα τα άλλα που θα χρειαστεί ένας Αξ/κός στην σταδιοδρομία του Διδάσκονται...

Εγώ ως υιός Αξ/κού έζησα "στρατιωτική ζωή"και με τη βοήθεια του πατέρα μου υιοθέτησα κάποιες αξίες που κρίνονται σημαντικές για τον Ε. Σ. . Όμως οι συνεχείς μεταθέσεις δεν με βοήθησαν να προετοιμαστώ σωστά για τις πανελλήνιες και η έλλειψη "μέσου" με άφησε εκτός Σχολής ενώ κάποιος που είχε αυτή τη "βοήθεια"και την ίδια βαθμολογία με εμένα μπήκε. Άρα ούτε σήμερα υπάρχει απόλυτη αξιοκρατία.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες