Χαίρετε, θέλω να περιγράψω σε μερικές γραμμές την εμπειρία μου από την κατάταξη εκτός ΕΣΣΟ το 2024, ως άνω των 33, με εξαγορά υπολοίπου θητείας όπως προβλέπει ο νόμος. Εξυπακούεται ότι η εμπειρία που αποκόμισα ενδέχεται να είναι τελείως διαφορετική από την δικιά σας.
=>Κατεβάστε το «Εγχειρίδιο Νεοσύλλεκτου Στρατιώτη» και μελετήστε το επιμελώς πριν παρουσιαστείτε.
=>Αν φροντίζετε να έχετε την προβλεπόμενη συμπεριφορά και εμφάνιση τότε αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες να περάσει ευχάριστα το 20ήμερο.
=>Μην αναμένετε ευνοϊκή αντιμετώπιση λόγω της βραχείας θητείας, της ηλικίας σας ή τυχόν επαγγελματικών επιτευγμάτων. Δώστε σημασία στα τυπικά και θα μπείτε γρήγορα σε μια σειρά.
=>Εάν παρουσιαστείτε εκτός ΕΣΣΟ, τότε υπάρχει περίπτωση να μην παρακολουθήσετε την βασική εκπαίδευση ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους νεοσύλλεκτους. Πιθανόν να χρειαστεί με δική σας πρωτοβουλία να ενημερωθείτε έγκαιρα για το πώς χαιρετάτε, πώς παρουσιάζεστε, για την εξάρτυσή σας, τις βολές (δεν πραγματοποιούνται πάντα), τα ωράρια, την ορκωμοσία, την λήψη & επιστροφή της παραλλαγής και των αντικειμένων που έχετε «χρεωθεί» κ. Λ. Π. Ρωτάτε οτιδήποτε θέλετε και θα σας υποστηρίζουν, αυτό παρατήρησα. Επίσης, είναι πιθανόν να κάνετε κάποιες παρατυπίες (ανθρώπινο είναι). Επομένως καλό είναι να βρείτε εντός των πρώτων ημερών 1-2 «παλιούς» στρατιώτες που ξεκίνησαν μερικούς μήνες πριν από εσάς και να τους ρωτάτε. Και οι φαντάροι και οι μόνιμοι στην πλειονότητά τους θα χαρούν να σας δείξουν πέντε πράγματα για την ζωή στο στρατόπεδο και τις υποχρεώσεις.
=>Όταν πηγαίνετε σε κάποιο άλλο κτίριο του στρατοπέδου (ακόμα και για λίγα λεπτά), ενημερώνετε πάντα προηγουμένως τον λόχο/διμοιρία σας, ώστε να μην σας ψάχνουνε.
=>Ενημερωθείτε έγκαιρα για την ιεραρχία στην μονάδα, ώστε να μην την παρακάμψετε εν αγνοία και προκύψει παρεξήγηση.
=>Για τα βήματά σας ειδοποιείτε έγκαιρα και την στρατολογία του στρατοπέδου και την στρατολογία της πόλης σας ώστε όλοι να γνωρίζουν πάνω-κάτω το χρονοδιάγραμμα της παραμονής σας και ποια μέρα θα υποβάλλετε επίσημα την αίτηση σας για την εξαγορά.
=>Στον κάθε στρατιώτη, άρα και σε εσάς μπορεί να πέσουν παρατηρήσεις ή «καμπάνες» από ανώτερους. Εγώ προσωπικά είδα την θητεία σαν έναν σημαντικό καθήκον και ταυτόχρονα σαν μία μοναδική εμπειρία οπότε προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και έτσι ήμουν μια χαρά.
Σας εύχομαι καλή θητεία!
Κατάταξη εκτός ΕΣΣΟ (άνω των 33)
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης