Ομάδα Ασφαλείας Στρατοπέδου (ΟΑΣ)/ΓΕΣ - Αθήνα

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Darth_Bane
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Darth_Bane »

Όποιος σας πήγε ΟΑς, μπορεί να σας πάει σε κάποιο γραφείο στο ΓΕΣ (όχι να ξεμείνετε στο τάγμα που είναι ο απόπατος) ή σε κάποια άλλη βυσματομονάδα (π. Χ. ΜΥ ΥΠΕΘΑ).

Κατα τα άλλα το μόνο πόστο που είναι ακλόνητο στην ΟΑΣ είναι το επιλοχάδικο, όλα τα άλλα μπορεί να σας κάνουν rotation γιατί πάντα μα πάντα δε θα εχουν κόσμο.

Το καλό είναι πως πλέον πρώτα πάτε ΓΕς, σας μοιράζουν σε πόστα, κάθεστε κανα μήνα και μετά πάτε Καρδίτσα. Οπότε στο ενδιάμεσο έχετε χρόνο να κάνετε τα κονέ σας. Φεύγει πάρα πολύς κόσμος απο την ΟΑς, συνηθισμένοι είναι...

7777strat

Δημοσίευση από 7777strat »

Ξέρει κανείς πως πάνε οι υπηρεσίες για ΟΑΣ στην Αθήνα όταν έχει μέτριο κόσμο ; Επίσης η εκπαίδευση στην Καρδίτσα πως είναι ;
Φαντάρος 369

Δημοσίευση από Φαντάρος 369 »

Οταν ειχα παρουσιαστει το ΓΕΣ τους πηγαινε 4-4 τους οασιτες, οπου δεν εμπαιναν καθολου, στο τελος πριν απολυθω απλα κλαμα, καθημερινα τα ιδια παιδια εβαζαν.

επισης μετα την βασικη που θα σας πανε στο ΓΕς, κανα μηνα οπως λεει και ο παικτης απο πανω εχει να πεσει πολυ υπηρεσια στο ταγμα πριν σας πανε Καρδιτσα για να ξεκουραστουν οι παλιοι. Σαν λουκουμια την βλεπουν την ΟΑς, ολες τις ενοπλες η ΟΑΣ της κανει μεχρι να φυγει.

Darth_Bane
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Φαντάρος 369 έγραψε:Οταν ειχα παρουσιαστει το ΓΕΣ τους πηγαινε 4-4 τους οασιτες, οπου δεν εμπαιναν καθολου, στο τελος πριν απολυθω απλα κλαμα, καθημερινα τα ιδια παιδια εβαζαν.

επισης μετα την βασικη που θα σας πανε στο ΓΕς, κανα μηνα οπως λεει και ο παικτης απο πανω εχει να πεσει πολυ υπηρεσια στο ταγμα πριν σας πανε Καρδιτσα για να ξεκουραστουν οι παλιοι. Σαν λουκουμια την βλεπουν την ΟΑς, ολες τις ενοπλες η ΟΑΣ της κανει μεχρι να φυγει.

Δε συμβαίνει αυτό πλέον. Η ΟΑΣ μέχρι να πάει Καρδίτσα κάνει υπηρεσίες ΟΑΣ μόνο, όχι Τάγματος

Darth_Bane
Επιλοχίας
Επιλοχίας

7777strat έγραψε:Ξέρει κανείς πως πάνε οι υπηρεσίες για ΟΑΣ στην Αθήνα όταν έχει μέτριο κόσμο ; Επίσης η εκπαίδευση στην Καρδίτσα πως είναι ;

Το καλό σενάριο είναι να έχει μέτριο κόσμο. Το συνηθισμένο είναι να μην έχει κόσμο γιατί κάποιοι κόπηκαν, κάποιοι έβαλαν βύσμα και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια κλπ. Στην καλύτερη την ΟΑΣ την πάει 1-1 αλλά παίζουν και περιστατικά 3-1.

Η ΟΑΣ ακόμα και στα καλά της πόστα, δεν είναι καλή υπηρεσία λόγω κλίματος και λόγω ασταθούς προγράμματος. Μπορεί όσο είστε σε μονάδες εκτός Πενταγώνου να μη το καταλαβαίνετε αλλά είναι μεγάλη φάση να έχετε σταθερό πρόγραμμα σε κάποιο γραφείο.

374

Δημοσίευση από 374 »

Σειρές καλησπέρα. μου ήρθε μετάθεση για ετυπ γεεθα. Είναι μονάδα της ΟΑΣ/ΓΕΣ; Επίσης σπεν θα περάσω Καρδίτσα;
Ε ΕΣΣο

Δημοσίευση από Ε ΕΣΣο »

Ήρθε μετάθεση για ετυπ γεεθα. Γνωρίζετε αν είναι μονάδα της οας/γες; Επίσης ξέρετε τι παίζει με τα σπεν; Παρουσιαζόμαστε και μετά από κάνα μήνα μας στέλνουν για σοεν άλλου;
Darth_Bane
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Οχι, ΓΕΕΘΑ σου ήρθε. Η ΟΑΣ ανήκει στο ΓΕΣ. Όσοι παίρνουν μετάθεση ΟΑΣ το ξέρουν, το λέει το χαρτί τους (Τ/ΓΕΣ για ανάγκες ΟΑΣ)
spanoulis7
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από spanoulis7 »

Γεια σας παιδιά. Εχω ερθει μετάθεση ΓΕΣ και ειμαι ΟΑΣ. Τι ενέργειες πρέπει να κανω με το βυσμα μου για να μην πάω ΟΑΣ και να μπω σε καποιο γραφείο του ΓΕΣ;
army99

Δημοσίευση από army99 »

Καλησπερα. Μου ηρθε μεταθεση για Τ/ΓΕΣ. Πως μπορω να ξερω αν ειμαι ΟΑΣ ή καπου αλλου; Επισης οταν παρουσιαστω θα παω με πολιτικα ή με στρατιωτικα;

Darth_Bane
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Αν είσαι Α ΕΣΣΟ και το χαρτί σου λεει για ανάγκες ΟΑΣ/ΔΙΠΑ τότε ΟΑΣίτης θα γίνεις. Αν μπεις με πολιτικά θα πρέπει να πας να αλλάξεις πριν περάσεις απο το στρατολογικό γραφείο. Αν μπεις με στρατιωτικά, δε θα πας με τα χέρια στις τσέπες γιατί στην πύλη τους την λενε όταν έχουν φύλλο πορείας και δεν έχουν σάκο/λουκάνικο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Darth_Bane την Πέμ Φεβ 10, 2022 11:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
george1500
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από george1500 »

Παιδια κανενας ΟΑΣ να μου πει την εμπειρια του; Μιλησαμε με βυσμα και μου ειπε μπορει να βαλε ΓΕΣ ΟΑΣ αλλα πρωτα παω 1 μηνα λαρισμα,1 μηνα καρδιτσα και μετα Αθηνα. Η εκπευδευση ειναι ιδια με αυτη της στρατονιμιας
Darth_Bane
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Οχι καλύτερα να σε πάει Τ/ΓΕΣ μετά τα ΣΠΕΝ και να γίνεις γραφέας ή οδηγός. Η ΟΑΣ είναι παγίδα...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες