expedition έγραψε:Όποιος προτρέπει τους επιτυχόντες να μπουν στρατό είναι το λιγότερο εκτός τόπου και χρόνου...
ειμαι ο ιδιος που εγραψε πρωτύτερα με το ιδιο ονομα...
Γνωρίζεις τίποτα περισσότερο φίλε ; αν ειναι να ειπωθει κατι, ας ειμαστε ξεκαθαροι. Περνανε οι μερες, εχω 2 χρονια μπροστα μου, οικονομικη δυνατοτητα δεν υπαρχει για ιεκ, οποτε... Γιατί όχι στρατό;
εγω ετσι κι αλλιως θα παω στρατολογικο να ρωτησω βασικα εαν μπορει να πραγματοποιηθει κατι τετοιο, αλλα θελω να ακουσω και τις γνωμες μονιμων που γραφουν στο φορουμ... Σχετικα με τι ειναι εκτος τοπου και χρονου ;
expedition έγραψε:Όποιος προτρέπει τους επιτυχόντες να μπουν στρατό είναι το λιγότερο εκτός τόπου και χρόνου...
Γνωρίζεις τίποτα περισσότερο φίλε ; αν ειναι να ειπωθει κατι, ας ειμαστε ξεκαθαροι. Περνανε οι μερες, εχω 2 χρονια μπροστα μου, οικονομικη δυνατοτητα δεν υπαρχει για ιεκ, οποτε... Γιατί όχι στρατό;
εγω ετσι κι αλλιως θα παω στρατολογικο να ρωτησω βασικα εαν μπορει να πραγματοποιηθει κατι τετοιο, αλλα θελω να ακουσω και τις γνωμες μονιμων που γραφουν στο φορουμ... Σχετικα με τι ειναι εκτος τοπου και χρονου ;
Γίνεται να πας να κάνεις την θητεία σου, αλλά πραγματικά δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι, δεν έχει καμία σχέση η αστυνομία με τις ένοπλες δυνάμεις, ούτε και το ΙΕΚ θα σε βοηθούσε, πήγαινε γράψου σε γυμναστήριο ή σε κανένα σκοπευτικό σύλλογο ή ξεκίνα πολεμική τέχνη, άσε το χακί.
Γίνεται να πας να κάνεις την θητεία σου, αλλά πραγματικά δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι, δεν έχει καμία σχέση η αστυνομία με τις ένοπλες δυνάμεις, ούτε και το ΙΕΚ θα σε βοηθούσε, πήγαινε γράψου σε γυμναστήριο ή σε κανένα σκοπευτικό σύλλογο ή ξεκίνα πολεμική τέχνη, άσε το χακί.
Φίλε μου, με 2 στα 3 που αναφέρεις ασχολούμαι, το θέμα ειναι να επενδύσω κάπου αυτα τα 2 χρονια, και αφου δεν μπορει να ειναι σπουδες, μια χαρα μου φαινεται ο στρατος, και για την εμπειρια και για να φυγουν 8 μηνες. Το καθισιό στο σπιτι ειναι θάνατος...
Ειχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις, αλεξίπτωτα, επηρεασμενος μαλιστα απο αυτο το φορουμ, και ψαχνοντας το περισσοτερο φαινεται καλη περιπτωση και η ελδυκ. Μακροπρόθεσμα Greek Army, πολύ μακροπρόθεσμα μπορεί να με βοηθήσουν οι συγκεκριμένες επιλογές. Γνωρίζετε 100% περισσότερα σαν μόνιμοι για τις συνθήκες που επικρατούν, οπότε αν θέλετε προσθέστε τις γνώμες σας.
Η στρατιωτική θητεία είναι 9 μήνες, από αυτούς τους 9 μήνες οι 2 το πολύ είναι στρατιωτική εκπαίδευση οι υπόλοιποι είναι υπηρεσίες και αγγαρείες, αν θεωρείς ότι αυτό σε καλύπτει πήγαινε.
Apache έγραψε:
Ευτυχως υπαρχεις και εσυ να μας βαζεις στη θεση μας
Δε βάζω κανένα στη θέση του αλλά από τη μικρή μου εμπειρία στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων πραγματικά το να υπηρετήσει στρατό κάποιος που έχει επιτύχει στη συγκεκριμένη σχολή δε θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα. Άλλωστε καμμία απολύτως σχέση δεν έχει το αντικείμενο του στρατού με αυτό της αστυνομίας. Νομίζω ότι αυτό που γράφει παραπάνω ο Greek_Army πρέπει να σε κάλυψε
Apache έγραψε:
Δε βάζω κανένα στη θέση του αλλά από τη μικρή μου εμπειρία στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων πραγματικά το να υπηρετήσει στρατό κάποιος που έχει επιτύχει στη συγκεκριμένη σχολή δε θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα. Άλλωστε καμμία απολύτως σχέση δεν έχει το αντικείμενο του στρατού με αυτό της αστυνομίας. Νομίζω ότι αυτό που γράφει παραπάνω ο Greek_Army πρέπει να σε κάλυψε
Φίλε δε ξέρω που υπηρέστησες και τι έκανες αλλά μόνο και μόνο επειδή μας είπες εκτός τόπου και χρόνου θα σου απαντήσω. Εαν ο νεαρός επιτυχών, υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις θα τον βοηθήσει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση που οι συνάδελφοι του θα τη βρούν χρόνια μετά. Θα πάψει να είναι μοιρολάτρης και θα γνωρίσει μια ατμόσφαιρα χειρότερη απο ψυχολογικής πίεσης και φθοράς απο αυτή που συναντήσει στο σώμα της αστυνομίας. Άρα η αστυνομία μετά θα του φαίνεται κατασκήνωση.
Αν θες το πάω και παραπέρα και σου γράφω ένα σεντόνι κατεβατό για το τι θα κερδίσει εαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις ή να σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο ότι εσύ είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Apache έγραψε:
Φίλε δε ξέρω που υπηρέστησες και τι έκανες αλλά μόνο και μόνο επειδή μας είπες εκτός τόπου και χρόνου θα σου απαντήσω. Εαν ο νεαρός επιτυχών, υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις θα τον βοηθήσει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση που οι συνάδελφοι του θα τη βρούν χρόνια μετά. Θα πάψει να είναι μοιρολάτρης και θα γνωρίσει μια ατμόσφαιρα χειρότερη απο ψυχολογικής πίεσης και φθοράς απο αυτή που συναντήσει στο σώμα της αστυνομίας. Άρα η αστυνομία μετά θα του φαίνεται κατασκήνωση.
Αν θες το πάω και παραπέρα και σου γράφω ένα σεντόνι κατεβατό για το τι θα κερδίσει εαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις ή να σου απαντήσω με τον ίδιο τρόπο ότι εσύ είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Ρε φιλε ολα αυτα που λες ακουγονται ωραια αλλα ειναι πολυ θεωριτικα. Που κολλανε οι ειδικες δυναμεις με την αστυφυλακων; Σιγα μην παει ο αλλος ΛΟΚατζης για να του φαινεται μετα ζαχαρη η αστυφυλακων... Η στρατιωτικη εκπαιδευση (απο γνωστο μου που ειναι στην αστυφυλακων αυτες οι πληροφοριες) ειναι εντελως... Τυπικη (για να μην πω καποια αλλη κουβεντα). Ειναι πολυ πιο lite απο ΣΣΕ ή ΣΙ πχ. Τα βασικα μαθαινεις και αυτα μισα... Μετά (τους 9 μηνες) κανεις υπηρεσιες σε τμηματα μεχρι που αποφητεις.
Μιλάω για διαμόρφωση χαρακτήρα και όχι για γνώσεις. Δεν πρόκειται να μάθει στα ΛΟΚ ποινικό κώδικα, ούτε γνήσιο υπογραφής για να κάνει ΑΞΥΠ μόλις τελειώσει τα ΛΟΚ. Χαίρω πολύ.
Όταν είναι 20 χρονών ο μικρότερος (τόσο θα είναι αυτή η σειρά αστυφυλάκων) ο χαρακτήρας θα έχει διαμορφωθεί από το σπίτι και πολύ δύσκολα αλλάζει. Στο κάτω κάτω, όποιος γουστάρει ειδικές δυνάμεις πάει Ε. Κ. Α. Μ. Που είναι μάχιμοι σε πραγματικές συνθήκες και όχι επί χάρτου!
Ενα καλο ειναι μονο οτι εαν πας 9μηνες στρατο, το οφελος ειναι μετα στην αστυνομια, οτι θα παιρνεις ποιο γρηγορα χρονοεπιδομα και βασικο, σε σχεση με τη σειρα σου, αρα αυξηση μισθου 9μηνες νωριτερα, η 9μηνες μετρανε και στη συνταξη, εαν την αναγνωρισεις αργοτερα, ο στρατος ομως εχει και εξοδα, και ειναι και ταλαιπωρια, καλη εμπειρια, αλλα ασχετο με αστυνομια, κατα τη γνωμη μου, στο σωμα ειμαι και τα ξερω. η επιλογη δικη σας.
Για να φτιάξουμε μια καλή αστυνομία και γενικά σώματα ασφαλείας, πρέπει να προέρχωνται όλοι απο τον Στρατό πρώτα γενικά. Και να θέλουν να πάνε να κάνουνε γιαυτό που πάνε να κάνουνε. Για κλήσεις και τροχονομικά μπορούνε να τα κάνουνε και άλλοι, ά'ι'ντε τώρα
samloxias έγραψε:Για να φτιάξουμε μια καλή αστυνομία και γενικά σώματα ασφαλείας, πρέπει να προέρχωνται όλοι απο τον Στρατό πρώτα γενικά. Και να θέλουν να πάνε να κάνουνε γιαυτό που πάνε να κάνουνε. Για κλήσεις και τροχονομικά μπορούνε να τα κάνουνε και άλλοι, ά'ι'ντε τώρα
Για να φτιάξουμε καλή αστυνομία και γενικά σώματα ασφαλείας πρέπει να υπάρχει σωστή εκπαίδευση με αναβάθμιση των παραγωγικών σχολών απλά. Αναβάθμιση - εκσυγχρονισμός της σχολής αστυφυλάκων!
samloxias έγραψε:Για να φτιάξουμε μια καλή αστυνομία και γενικά σώματα ασφαλείας, πρέπει να προέρχωνται όλοι απο τον Στρατό πρώτα γενικά. Και να θέλουν να πάνε να κάνουνε γιαυτό που πάνε να κάνουνε. Για κλήσεις και τροχονομικά μπορούνε να τα κάνουνε και άλλοι, ά'ι'ντε τώρα
Οι Δόκιμοι Αστυνομικοί περνάνε από το ΚΕΑΠ είναι μέρος της εκπαίδευσης, στην θητεία από το ΚΕΑΠ περνάνε μόνο οι Δόκιμοι των Ειδικών Δυνάμεων, τέλος με αυτό το θέμα, δεν θα το ξαναγράψω.