Σπουδές σε ξένες Στρατιωτικες Σχολες

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Στρατός και θητεία
ΧάρηςΣΣΕ

Δημοσίευση από ΧάρηςΣΣΕ »

Rafail_95 έγραψε:Faith να μην στα πολυλέω. Ο Ελληνικός στρατός όχι απλά συγκαταλέγεται στους καλύτερους του κόσμου, αλλά άμα είσαι τόσο μάγκας και θες μια στρατιωτική σχολή η οποία θα σε καλύπτει στις ανάγκες εκπαίδευσής σου πάνε στην ΣΣΕ αν μπορείς. Και να σε ενημερώσω οτι η Ευελπίδων πριν λίγο καιρό κατανεμήθηκε στις 12 καλύτερες σχολές παγκοσμίως Φίλε. Οπότε δεν μπορείς εσύ ένας απλός πολίτης να μιλήσεις για τον στρατό και για την εκπαίδευσή του. Έχω φίλο ΟΥΚα, ο οποίος μέσα σε 5 χρόνια δεν ξέρεις τι τράβηξε. Και δεν θέλεις να μάθεις τι τράβηξε. Τώρα αν εσύ είσαι μεγάλη ανθελληνάρα πάνε και στο Ισραήλ ρε φίλε τι να σε πω. Εδώ Ελλάδα είναι. Άμα δε γουστάρεις φτιάξε βαλίτσες, θα την παλέψουμε και χωρίς εσένα.

Πολέμα για τα όπλα των προγόνων σου, ζήσε για σένα! Ο. Υ. Κ.

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα +10000000

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 7
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Ζουμε σε μια δημοκρατικη κοινωνια, ο καθενας μπορει να εχει τις αποψεις του και αυτο ειναι σεβαστο... Ο ανθρωπος ρωτησε πως θα παει σε ξενη στρατιωτικη σχολη, ας μη παρεκτρεπομαστε... Τωρα με τι κριτηριο συγκριθηκε η ΣΣΕ που εχει ενα μωσαικο μαθηματων με την USMA που παρεχει στον αποφοιτο αξιωματικο πληθωρα πτυχιων πανεπιστημιου, μεταπτυχιακες σπουδες, ερευνα... Δηλαδη τι μαθαινει καποιος στη ΣΣΕ που τον κανει ανωτερο; Και το πτυχιο της ΣΣΕ πως μπορει να βοηθησει εναν αποστρατο στο να βρει δουλεια; Εχει καμια αξια; Χμ...

Οι αποφοιτοι της USMA της αντιστοιχης ευελπιδων των ΗΠΑ μολις αποστρατευθουν μπορουν να ασκησουν το επαγγελμα που εχουν σπουδασει μεσα στον στρατο, κοιταξτε ποσες σχολες εχει η αμερικανικη ευελπιδων

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Και επισης πως σχολες οπως το εκολ πολυτεκνικ που διδαξε ο λαπλας και αποφοιτησε ο ναπολεον, σχολη πανδυσκολη απο τα πρωτα και δυσκολοτερα πολυτεχνεια στον κοσμο πως ειναι δυνατον να απεχει απο την λιστα των καλυτερων στρατιωτικων σχολων... ; Για σκεφτειτε λιγο καλυτερα... Η Ευελπιδων ειναι παραγωγικη σχολη, δεν ειναι πανεπιστημιο και δεν θα γινει γιατι δεν θελουν να γινει...

και επειδη τα ΟΥΚ εχουν ενα κυρος δεν σημαινει πως ετσι ειναι ολος ο στρατος, οποιος ετυχε να υπηρετησει σε αποστολες εξωτερικου και να συγχρωτιστει με ξενους στρατιωτικους, θα διαπιστωσει οτι οι ξενοι στρατιωτικοι μας γραφουν τελειως, δεν μας δινουν καμια σημασια και μας εχουν του κλωτσου και του μπατσου, ειδικα στο κοσοβο, που παει ο καθε ασχετος βυσματομενος Παχυσαρκος ΕΠΟΠ, ανοργανοσια, οτι θελει κανει ο καθενας.

και κατι τελευταιο. Μετα την χουντα κανενας δεν πηγαινε ΣΣΕ και αναγκαστηκαν να παρουν ατομα απο φανταρους να τους χωσουν στην ΣΣΕ... Ατομα που δεν μπορουσαν ουτε μια απλη μεθοδο των τριων να λυσουν τους εσπρωξαν να λυνουν ασκησεις παραστατικης γεωμετριας και καλα και πυρηνικης φυσικης... ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!

ΧάρηςΣΣΕ

Γιατί απέχει η εκολ πολυτεκνικ από αυτή τη λίστα; Επειδή η εκολ πολυτεκνικ είναι πολυτεχνείο και όχι στρατιωτική σχολή; Λέω εγώ τώρα... Ναι η Ευελπίδων είναι παραγωγική σχολή γιατί αυτό πρέπει να είναι... Ο νέος μπαίνει σε αυτήν έχοντας όνειρα και υψηλά ιδανικά για την πατρίδα του και θέλει να γίνει στρατιωτικός και όχι τοπογράφος, μαθηματικός, κτηνίατρος, φυσικός, μηχανικός, μπακάλης, μανάβης, αγρότης, κομμοτής και ότι άλλο μπορεί να γίνει μέσα ή μετά την USMA. Γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων (184 χρόνια λειτουργίας πλέον) η σχολή αυτή (ΣΣΕ), παρέχει στον στρατό ξηράς αξιωματικόυς ηγήτορες,επιστήμονες στην στρατιωτική επιστήμη, και όχι ξέρω εγώ αρχιτέκτονες! Για όλα αυτά που αναφέρεις υπάρχει το πολιτικό προσωπικό του στρατού, άρτια εκπαιδευμένο στα Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, έτοιμο να προσφέρει της γνώσεις του για χάριν του στρατεύματος (για όσες επιστήμες έχει ανάγκη ο στρατός, για τις υπόλοιπες που αναφέρεις ας πάει ο εκεί αξιωματικός μετά την υπηρεσία του στην μονάδα να διδάξει σε κανένα φροντιστήριο).
ΧάρηςΣΣΕ

Και ας μας έχουν όπως λες του κλώτσου και του μπάτσου... Επειδή υπάρχουν 10-20 ΕΠ. ΟΠ που χαλάνε όλη την εξωτερική εικόνα του στρατεύματός μας δεν σημαίνει ότι όλοι είμαστε έτσι... Και να σου πω, καλύτερα να μας αντιμετωπίζουν έτσι όπως λες, γιατί όταν θα έρθει εκείνη η ώρα και μας βρουν μπροστά τους, πιστεύω ακράδαντα ότι ακόμη και ο πιο παχύσαρκος ΕΠ. ΟΠ Θα δώσει πρόθυμα το αίμα του για την Ελλάδα... Γιατί η ιστορία μας έχει δείξει ουκ ολίγες φορές ότι ο Έλληνας μάχεται με όλα του τα μέσα και δεν παραδίνεται ποτέ! Και τότε θα καταλάβουν όλοι τι πραγματικά εστί ελληνικός στρατός!

αααριθμησατε!1-2-3-4, ένα, δύο, τρία, τέσσερα --- εν δυο, εν δυο, τρία τεσσερά--- Ευ-ελ-πι-δων!

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δεν εχεις ιδεα απο στρατο
Άβαταρ μέλους
GreekSoldier1
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από GreekSoldier1 »

Το φάγατε το παιδί! Εικόνα
ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Πρωτον το εκολ πολιτεκνικ ειναι στρατιωτικη σχολη που δεχεται και πολιτες... Ο πρυτανης ειναι αξιωματικος και η σχολη φυλασεται στρατιωτικα.Δευτερον το σαντχερστ στην Αγγλια ειναι σχολη 1 ετος μονο και δεχεται αποφοιτους πανεπιστημιου, αρα δεν ειναι κολλεγιο ουτε πανεπιστημιο απλα εχει ενα κυρος λογω αγγλιας στεματος κτλ κτλ...

Οι επιστημονες του στρατου η προερχονται απο ΣΣΑς, γιατροι δικηγοροι οικονομολογοι, η προερχονται απο οπλα υποστηριξης μαχηςΣΣΕ, μηχανικο διαβιβασεις απο ΣΣΕ σωματα μηχανολογοι, χημικοι, ηλεκτρολογοι μηχανικοι... Σε αυτα τα οπλα και σωματα λοιπον ο στρατος στελνει τους αποφοιτους ΣΣΕ στο πολυτεχνειο για να φοιτησουν σε αυτο για 2-5 χρονια αναλογα το οπλο/σωμα και την σχολη, με εξοδα του κρατους χωρις να δουλευουν, πολλοι πανε εξω και για μαστερ με εξοδα του κρατους...

Και επειδη δεν τα ξερεις καλα, ολοι αυτοι που σπουδαζουν τρωνε μεγαλο μερος των χρηματων του στρατου και εσυ φιλαρακο δεν εχεις καρεκλα στο σχολειο σου να κατσεις και το χειμωνα που δεν εχει καλοριφερ δαγκωνεις τη μυτη σου απ το κρυο και παραπονιεσαι για το συστημα...

και στο λεω, ειμαι αξιωματικος, μην καβαλησεις το καλαμι και γινεις και συ σαν αυτους που βριζουν τους εποπ λες και ειναι μαστιγα... Υπαρχουν ΕΠΟΠ που ειναι τεχνιτες αεροσκαφων, ΟΥΚαδες, εξειδικευμενοι τεχνιτες, βοηθοι εργαστηριων στρατιωτικων νοσοκομειων, με αριστη καταρτιση, πολυ καλυτεροι απο τα στραβαδια της ΣΜΥ που κοιμουνται στο μαθημα...

Καταναγκαστικο μαθημα δεν γινεται φιλε... Η πας για να μαθεις η μην πας καθολου...

δεν χρειαζεται καν η ΣΣΕ να ειναι ΑΕΙ ουτε να ειναι 4 χρονια, ο κοσμος πειναει και εμεις δεν βαζουμε μυαλο.

και μην ξεχνας πως καποτε Η ΣΣΕ ηταν το πρωτο ΑΕΙ στην Ελλαδα και οι πρωτοι πολιτικοι μηχανικοι και αρχιτεκτονες αποφοιτησαν απο αυτην, χωρις να ειναι στρατιωτικοι... Γι αυτο υπαρχει και ο ορος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ για να ξεχωριζε εκεινη την εποχη απο τον ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ, εμπαιναν μονο αριστοι. Μετα το 40 τον εμφυλιο και την χουντα τους παρακαλουσαν να μπουνε με ουτε καν πτυχιο λυκειου κανεις δεν πηγαινε...

ΧάρηςΣΣΕ

Φίλε roverr24, παρεξήγησες ορισμένα πράγματα...1) Δεν βρίζω τους ΕΠ. ΟΠ σε καμία περίπτωση. Απλά ξέρω ότι υπάρχουν πρόθυμα και φιλότιμα παλικάρια που προσφέρουν σημαντικό έργο και ότι επίσης υπάρχουν ρεμπεσκέδες που κάνουν κατάχρηση εξουσίας και δημόσιου χρήματος...2) Δεν είπα αυτού καθ'αυτού ότι για παράδειγμα στο μηχανικό θα προσληφθεί ένας πολίτης για να εκτελέσει τα χρέη πολιτικού μηχανικού. Ξέρω ότι αυτό είναι αρμοδιότητα ενός αξιωματικού του μηχανικού, όπως το ίδιο συμβαίνει και με έναν χημικό μηχανικό αξιωματικό του σώματος εφοδιασμού-μεταφορών. Εγώ αναφερόμουν με τον όρο πολιτικό προσωπικό σε πόστα όπως διερμηνέας, όχι σε ειδικότητες που προέρχονται από την ΣΣΑΣ ή ορισμένα όπλα και σώματα... Πραγματικά δεν βρίσκω νόημα να μου λες συνέχεια ότι κάποια χρόνια δεν πήγαινε κανείς στην ΣΣΕ. Με αφήνει παντελώς αδιάφορο... Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρατήρηση σου σχετικά με το ότι δεν έχω ιδέα από στρατό... Μπορεί και να ισχύει αλλά σε καμία περίπτωση δεν το δέχομαι σε τέτοιο βαθμό, έχοντας αφιερώσει περίπου 8 χρόνια από την ζωή μου στην ανεύρεση πληροφοριών για τον Ελληνικό Στρατό και όχι μόνο... Θα λάβω τα λόγια σου σοβαρά υπ όψιν μου για να γίνω ακόμη καλύτερος σε αυτό το θέμα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το ανέφερες (σαρκαστικά) δεν σε τιμά καθόλου ως αξιωματικό και πιθανών απόφοιτο της ΣΣΕ... Τέλος, ανακαλώ όσα είπα για την εκολ πολυτεκνικ όντας επηρεασμένος από αδερφό φοιτητή πολυτεχνείου (έβλεπε και μου γνωστοποιούσε μόνο την πλευρά της εκολ πολυτεκνικ που είναι στις αρμοδιότητες του) Εικόνα. Ακόμη θα σε παρακαλούσα να μην βάζεις στον ίδιο σάκο όλους τους απόφοιτους της ΣΜΥ, δεν ξέρεις τι αξίζει ο καθένας του...

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Οι διερμηνεις ειναι αποφοιτοι πανεπιστημιου και γινονται κανονικα αξιωματικοι... Απο ΣΝΔ ειμαι και δεν ειμαι σαρκαστικος, απλα τα ειπες μισα και δεν εβγαλα εμπεριστατωμενη αποψη. Και επειδη μ αρεσει που γουσταρεις τον ΕΣ πραγματικα αν και δεν τον εχεις δει απο κοντα ακομα απ οτι φανταζομαι πρεπει να σου πω το εξης... Το οποιο προσωπικα βρισκω αδικο... Εσυ τωρα γουσταρεις πεζικο στο φουλ και σε νιωθω, ενας αλλος δοκιμος στην ιδια ταξη μαζι σου γουσταρει φουλ διαβιβασεις και ειναι αρρωστος με τα ηλεκτρονικα και βαζουν εσενα στις διαβιβασεις και τον αλλο στο πεζικο... Αυτο ειναι αδικια η οχι; Γινεται σε ξενες στρατιωτικες σχολες; Οχι... Οτι και να μου πεις το δικιο σου στον ΕΣ δε το βρισκεις...

ανθρωποι με ετοιμογενες γυναικες, με αναπηρα παιδια με προβληματα μετατιθενται επειδη ο ταδε ειχε καλυτερο βυσμα... Χαιρομαι που εισαι ιδεολογος αλλα οι ιδεολογοι ξενερωνουν πιο ευκολα

ΧάρηςΣΣΕ

Σε ευχαριστώ που με ενημερώνεις όντας καιρό στο κουρμπέτι που λέγετε Ένοπλες Δυνάμεις... Αυτό όμως με τα σώματα και τα όπλα δεν ξέρω αν ισχύει κατά γράμμα γιατί έχω φιλαράκι απόφοιτο της ΣΜΥ που ήθελε μανιασμένα αεροπορία στρατού και είχε ένα φιλαράκι από την διμοιρία του που ήθελε τεθωρακισμένα. Ε, τα αποτελέσματα της κλήρωσης έβγαλαν τα αντίθετα όπλα στα παιδιά, και αυτοί αντάλλαξαν μεταξύ τους και ήταν όλοι χαρούμενοι... Είναι να σε θέλει η τύχη φυσικά (ο οποίος παράγοντας απουσιάζει από την κλήρωση της USMA), γιατί αλλιώς... Όσο για το αν πρόκειται να ξενερώσω, σε παρακαλώ να παρακολουθείς το συγκεκριμένο θέμα στο forum για λίγο καιρό ακόμη, γιατί πρώτα ο θεός αν μπω τελικά στην σχολή, θα μπω στο forum αποκλειστικά και μόνο για να σου μεταβιβάσω τις εντυπώσεις μου και από πρώτο χέρι από τον Ε. Σ!Εικόνα Και για να ενημερώσουμε και λίγο το παιδί που ήθελε πληροφορίες για στρατιωτικές σχολές του εξωτερικού, η πρόταση μου είναι να πάρει ένα τηλέφωνο στην αντίστοιχη πρεσβεία της χώρας στην επιθυμία επιθυμεί να σπουδάσει στην στρατιωτική της σχολή, για να μάθει περαιτέρω πληροφορίες... Και καλή του επιτυχία σε ότι επιθυμεί να κάνει...
Άβαταρ μέλους
FAITHGR
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική, Υπολογιστής, Ταινίες
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από FAITHGR »

Καλημερα παιδια, τοσο καιρο δεν ειχα μπει και μπηκα τωρα και ειδα τι γραψατε, πρωτα απ'ολα χαρη οπως σου λεει ο roverr δεν εχεις ιδεα απο τον στρατο. Θα επρεπε να ξερεις πως οταν πρωτοβγηκε προκυρηξη εποπ εβαλαν ολοι μεσον και μπηκαν και ατομα με ορεξη αλλα και οτι ναναι που μπηκαν κυριως για τα λεφτα και οχι για τον στρατο! Τωρα σε λιγο καιρο που θα ξαναβγει προκηρυξη εποπ και απλα αν σκεφτεις οτι ολοι περιμενουν να βγει προκηρυξη εποπ και αρκετοι ισως και περισσοτεροι κυριως για να παιρνουν λεφτα και οχι για τον στρατο τοτε θα καταλαβεις. Οποτε οποιος θα εχει το μεσον αυτος θα μπαινει, δεν θα ειναι γυμνασμενος; Χεστηκε, θα παιρνει σταθερα λεφτα και το μονο δυσκολο που θα κανει θα ειναι η σκοπια.
Λεγοντας οτι οτι ελληνικος στρατος εχει πολυ καλη εκπαιδευση δεν μιλαμε για τον απλο ελληνικο στρατος αλλα για τις ειδικες δυναμεις και γενικοτερα για Ο. Υ. Κ

λεγοντας οτι οτι ελληνικος στρατος εχει πολυ καλη εκπαιδευση δεν μιλαμε για τον απλο ελληνικο στρατος αλλα για τις ειδικες δυναμεις και γενικοτερα για Ο. Υ. Κ

Τα ΟΥΚ ειναι αυτο που νομιζεις και εχουν την σωστη εκπαιδευση και οχι ευελπιδων και σμυ. Λεγοντας οτι καποιος ειναι ευελπιδων δεν ειναι και γυμνασμενος η ικανος για να υπηρετησει την πατριδα του, δεν λεω καποιοι μπαινουν με ορεξη αλλα αρκετοι ισως και περισσοτεροι μπαινουν για τα λεφτα και για να καθονται στα γραφεια, θα επρεπε να το γνωριζεις αυτο. Ειμαι και εγω ενας απο τους πολλους που θελω εξω απο την χωρα μου ολους τους λαθρομεταναστες που σκοτωνουν και καταστρεφουν! Μας εχουν καταστρεψει την χωρα! Το θεμα μας ομως δεν ειναι αυτο, βλεποντας και ακουγοντας USMC,USMA,S.A.S,Spetsnaz ειναι οι καλυτερες στον κοσμο, ετσι αφου εγω θελω πολυ εκπαιδευση και να υπηρετησω σε εναν στρατο που θα μου δωσει την εκπαιδευση που θελω θα παω εκει!

Ειτε το καταλαβαινεις ειτε οχι σε εχω χεσμενο για να σου πω την αληθεια, οσο και να λες ρητα και ιστοριες που διαβασες απο το ιντερνετ για τα Ο. Υ. Κ δεν εχεις ιδεα τι συμβαινει κανονικα. Λοιπον δεν θα κατσω να συζητησω παραπανω μαζι σου, ιδεα δεν εχεις οπως ειπε και το παιδι και απλα δεν θα απαντησω σε οτι γραψεις παραπανω, απο την στιγμη που δεν γνωριζεις τιποτα απολυτως δεν θα καθομαι να διαβαζω τις ηλιθιοτητες που γραφεις.Roverr μην του δινεις σημασια φιλε, δεν θα βγαλεις ακρη απο ατομο που δεν εχει ιδεα και δεν καταλαβαινει!

Θαρσείν χρή ταχ' αύριον έσετ' άμεινον.
'Ιριδα

Δημοσίευση από 'Ιριδα »

Να σας ρωτήσω. Ψάχνω για πρόγραμμα τύπου στρατιωτικό, να εκπαιδευτώ, δε με ενδιαφέρει η διάρκεια. Εδώ ή έξω. Είμαι στο 4ο έτος πανεπιστημίου είχα περάσει εξετάσει για να μπω σε στρατιωτικές σχολές και κόπηκα λόγω βαθμού, Αλλά δεν είχα ούτε έχω κάποια σχέση με στρατιωτικές σχολές άλλες. Λέτε να υπάρχει κάτι; Εσείς γνωρίζετε;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

'Ιριδα έγραψε:Να σας ρωτήσω. Ψάχνω για πρόγραμμα τύπου στρατιωτικό, να εκπαιδευτώ, δε με ενδιαφέρει η διάρκεια. Εδώ ή έξω. Είμαι στο 4ο έτος πανεπιστημίου είχα περάσει εξετάσει για να μπω σε στρατιωτικές σχολές και κόπηκα λόγω βαθμού, Αλλά δεν είχα ούτε έχω κάποια σχέση με στρατιωτικές σχολές άλλες. Λέτε να υπάρχει κάτι; Εσείς γνωρίζετε;

εδώ Έχει απαντηθεί το ερώτημα σου στην αμμέσως προηγούμενη σελίδα, ως προς το εξωτερικό. Ως προς την Ελλάδα όχι.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης