ΣΤΥΑ - Σταδιοδρομία μετά τη Σχολή
Για ιπταμενο πληρωμα γινεσαι απο τις ειδικοτητες μηχανοσηνθετης, τ-η και ισως στο μελλον λογω των νεων αεροπλανων απο εα! Ολα αυτα εννοειται οτι γινεσαι στα μεταγωγικα αεροσκαφη, στα αεροπλανα ρανταρ και στα ελικοπτερα! Ελπιζω να βοηθησ
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 2
Δηλαδή δεν υπάρχει καμία περίπτωση απο Σ. Τ. Υ. Α να μπορέσεις κάποια στιγμή να πιλοτάρεις, δηλαδή να πάρεις και τέτοια εκπαίδευση; Μάλλον όχι ε;
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 7
Μα καμμια απολυτως!
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
HellenicEagle έγραψε:Δηλαδή δεν υπάρχει καμία περίπτωση απο Σ. Τ. Υ. Α να μπορέσεις κάποια στιγμή να πιλοτάρεις, δηλαδή να πάρεις και τέτοια εκπαίδευση; Μάλλον όχι ε;
Εάν ήταν έτσι πίστεψε με οι περισσότεροι θα πήγαιναν ΣΤΥΑ και όχι Ικάρων.

-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 8
Στην Σ. Τ. Υ. Α γινετε να κανεις καποιο μεταπτυχιακο πχ στο πολυτεχνιο ή να πας στο εξωτερικο; Και αν ναι κατω απο ποιες προυπουεσεις;
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 2
Nassos έγραψε:Εάν ήταν έτσι πίστεψε με οι περισσότεροι θα πήγαιναν ΣΤΥΑ και όχι Ικάρων.
Ε ναι αυτό να μου πείς λογικό είναι
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Ειναι καπου στα 1100. Μπορει καποιος να πει εαν μπορει να παει εξωτερικο για εκπαιδευση ή στο ΝΑΤΟ καποιος υπαξιωματικος και οταν παρει καποιο πτυχιο απο ΑΕΙ γινετετε ανθυποσμηναγος; . Μπορειτε να μου απαντησετε γτ θελω να κανω το μηχανογραφικο μου αλλα ειμαι αναμεσα στην ΣΣΕ και ΣΤΥΑ για αυτο θελω να αποφασισω.
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 7
Ελπιζοντας να μην ειναι πολυ αργα χρηστο, απαντω στις ερωτησεις σου. Εκπαιδευση στο εξωτερικο, ναι υπαρχει περιπτωση για καποια συγκεκριμενα οπλικα συστηματα ή εξιδεικευσεις κυριως στον τομεα των αεροσκαφων. Ας μη γελιομαστε ομως οι θεσεις ειναι πολυ λιγες και οι πιθανοτητες μηδαμινες. Ανθυποσμηναγος απο στυα γινεσαι στα 19 με 21 χρονια υπηρεσιας. Με πτυχιο αει μπορεις να γινεις μονο σε συγκεκριμενες ειδικοτητες (οικονομικοι, εφοδιαστες, μετερεολογοι) για τις οποιες η αεροπορια αναλογως τις αναγκες της εκδιδει προκυρηξη και δινει τη δυνατοτητα στα στελεχη της με τα αναλογα πτυχια να διεκδικησουν τις λιγες -ειναι η αληθεια-θεσεις
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
kallitexnis έγραψε:Μετά από 12 περίπου χρόνια εισάγεσαι στις τάξεις των αξιωματικών. Μόλις γίνεις Ανθυποσμηναγός από Ανθυπασπιστής.talis έγραψε:Παιδια στην Στυα για παντα θα εισαι Υπαξιωματικος; Αν οχι γινεται μεσω καποιων εξετασεων να παρεις τον βαθμο του αξιωματικου;
Παιδιά αξιωματικός γίνεσαι μετά από 20 χρόνια. Σας το λέω εκ πείρας.
Χρηστος έγραψε:Στην Σ. Τ. Υ. Α γινετε να κανεις καποιο μεταπτυχιακο πχ στο πολυτεχνιο ή να πας στο εξωτερικο; Και αν ναι κατω απο ποιες προυπουεσεις;
Μπορείς να πας στο εξωτερικό είτε σαν τοποθέτηση είτε για σχολείο.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Οταν λενε σχολειο τι ειναι; Σαν εκπαιδευση;
Χρηστος έγραψε:Ειναι καπου στα 1100. Μπορει καποιος να πει εαν μπορει να παει εξωτερικο για εκπαιδευση ή στο ΝΑΤΟ καποιος υπαξιωματικος και οταν παρει καποιο πτυχιο απο ΑΕΙ γινετετε ανθυποσμηναγος; Μπορειτε να μου απαντησετε γτ θελω να κανω το μηχανογραφικο μου αλλα ειμαι αναμεσα στην ΣΣΕ και ΣΤΥΑ για αυτο θελω να αποφασισω.
Φίλε μου δεν ξέρω αν σε προλάβω αλλά θα σου πω την δική μου ιστορία. Έδωσα πριν πολλά χρόνια και ΣΣΕ και ΣΤΥΑ. Δεν πέρασα στην ΣΣΕ και η στεναχώρια μου δεν περιγράφεται. Πέρασα όμως στην ΣΤΥΑ. Μετά από 25 χρόνια ευχαριστώ τον Θεό που έγιναν έτσι τα πράγματα.
Χρηστος έγραψε:Οταν λενε σχολειο τι ειναι; Σαν εκπαιδευση;
Ναι είναι εκπαίδευση σε κάποιο σύστημα αφους ή επίγειου εξοπλισμού
Καλησπερα σε ολους σας, λυπαμαι που διασαλευεται η συνηθως ομορφη συζητηση στο φορουμ, καποια παιδια ενδιαφερονται για το μελλον τους και θελουν να εισαχθουν σε στρατιωτικες σχολες ετσι εχουν ευλογα καποια ερωτηματα. Δε θα κρυφτω πισω απ το προσωπειο της ανωνυμιας, Κωσταντινα με λενε, ειμαι σμηναγος (MH) απο τη ΣΜΑ, εχω διδακτορικο στα μικροκυματα και διδασκω στη ΣΤΥΑ... Οποια, οποιος θελει κατι να ρωτησει ειμαι στη διαθεση του/ης
Να σαί καλά Κωσταντίνα! Έχει ανάγκη το φόρουμ απο άτομα σαν και εσένα πρός την σωστή κατεύθυνση των ενδιαφερομένων για την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές! Γιατί δεν κάνεις μια εγγραφή;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης