Προεδρική Φρουρά - Κριτήρια επιλογής
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 4
Οι επισκεψεις κλιμακιου αξιωματικων της φρουρας(αλλα κ των ειδικων δυναμεων κ της στρατονομιας) στα επιλεγμενα κεντρα γινονται τις πρωτες βδομαδες που παρουσιαζεται η νεα σειρα...
Μια ερώτηση παιδιά γρήγορη. Για να υπηρετήσεις Εύζωνας πρέπει να είσαι στο στρατό ξηράς αναγκαστικά;
Ναι. Λίγες ημέρες μετά την ορκομωσία στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, έρχεται κλιμάκι της Προεδρικής Φρουράς για επιλογή υποψηφίων Ευζώνων.
Ευχαριστώ πολύ Νάσσο. Αν έχεις και κάποια πληροφορία για την εκπαίδευση, θα με ενδιέφερε αρκετά.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να έχεις ανάστημα άνω των 1.80 μ.
Εδώ και ένα άρθρο από τον Ελεύθερο Τύπο για την εκπαίδευση
Εδώ και ένα άρθρο από τον Ελεύθερο Τύπο για την εκπαίδευση
Ευχαριστώ πολύ. Κατατοπιστικότατο και συγκινητικό. Αν έρθει το χαρτί που περιμένω για Στρατό Ξηράς θα το κυνηγήσω. Αν έχει κάποιος άλλος καμιά εμπειρία μη διστάσει.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Τώρα με το 9 μηνο τι λιγοστεύει, η παραμεθόριος η θητεία στην φρουρά;
Τώρα με το 9μηνο κάθεσαι 1 μήνα στο κέντρο και μετά έρχεσαι με μετάθεση κατευθείαν στη φρουρά, χωρίς να κάνεις παραμεθώριο.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Ευχαριστώ πάρα πολύ
παιδες ειμαι νεος. Αν ξερει καποιος να μου απαντησει παρακαλω, παρουσιαζομαι τριπολη 11ο ΣΠ και ενδιαφερομαι για φρουρα. Καθομαι κανα μηνα στο κεντρο και μετα αν ολα πανε καλα ερχομαι στη φρουρα 'η με το που ορκιστω εφυγα αμεσως; Σας ευχαριστω προκαταβολικα
Ποσο υψος πρεπει να εχει καποιος για να επιλεχθει για την φρουρα; Υπαρχει ελαχιστο ή μεγιστο;
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 8
Οι υποψήφιοι Εύζωνες επιλέγονται με βάση τα παρακάτω κριτήρια:Crf έγραψε:Ποσο υψος πρεπει να εχει καποιος για να επιλεχθει για την φρουρα; Υπαρχει ελαχιστο ή μεγιστο;
- Ανάστημα 1,88 και άνω (με ανώτατο τα 2,05)
αλλα εαν εχεις μεσο και 1,70 να εισαι μπαινεις. Οχι να φυλας το μνημειο του Α. Σ αλλα στο στρατοπεδο μπαινεις.
Ειμαι 1,78. Δηλαδη τι εννοεις μπαινεις στο στρατοπεδο; Τι κανεις εκει; Χρειαζεται καλο βισμα;
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 8
crf έγραψε:Ειμαι 1,78. Δηλαδη τι εννοεις μπαινεις στο στρατοπεδο; Τι κανεις εκει; Χρειαζεται καλο βισμα;
Οταν λεω μπαινεις στο στρατοπεδο εννοω μπορει να μπεις σαν υποψηφιος ευζωνας αλλα λογω υψους να σε κοψουν στην εκπαιδευση και να πας ειτε ΜΛΑΤ ειτε Λοχο Διοικησεως. Τωρα ποσο γερο πρεπει να'ναι το βυσμα δε ξερω απλα ξερω πως υπαρχουν μεσα τωρα και "κοντα" ατομα.
Μπορει καποιος νεοσυλλεκτος πεζοναυτης να παει προεδρικη φρουρα; Και αν ναι με ποιες ενεργειες;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες