Αναβολές στράτευσης για σπουδές (2010)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
qwerty123
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από qwerty123 »

Χαίρετε, είμαι γεννηθείς στις 21 Οκτωβρίου 1984. Πήρα αναβολή λόγω σπουδών το Σεπτέμβρη του 2002, που ισχύει μέχρι και το Δεκέμβριο του 2011. Οι σπουδές μου από τότε μέχρι τώρα έχουν ως εξής:2002 - 2006 Πάντειο Πανεπιστήμιο (Δημόσια Διοίκηση ΑΕΙ) 2006 - 2009 Ανωτέρα Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (Τουριστικά Επαγγέλματα) 2009 - 2010 Τρέχων μεταπτυχιακός φοιτητής Bournemouth University (MSc Tourism Management &Marketing). Έχω υποβάλει αίτηση για διδακτορική διατριβή, όμως δε γνωρίζω αν θα γίνω δεκτός ή όχι. Τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής: Α. Αν δε γίνω δεκτός για διδακτορικό, ουσιαστικά τελειώνω τις σπουδές μου το Σεπτέμβρη του 2010. Εϊμαι υποχρεωμένος να διακόψω την αναβολή μου ή μπορώ να κάνω κατι άλλο (όχι σπουδές) όπως: Ξένες γλώσσες κλπ μέχρι να εξαντληθεί η αναβολή μου, που λήγει το Δεκέμβριο του 2011; Β. Αν όχι, πότε κρίνετε σωστό και έγκαιρο να διακόψω την αναβολή μου έτσι ώστε να εισέλθω για στράτευση το Νοέμβρη του 2010; Γ. Αν διακόψω την αναβολή μου (π. Χ. Τον Αύγουστο του 2010) , θα μπορέσω να την επανενεργοποιήσω και να την παρατείνω για άλλα 3 χρόνια σε περίπτωση μου με δεχθούν για διδακτορικό τον Αύγουστο; Οι απαντήσεις στα ενωτέρω ερωτήματα θα είναι για μένα πάρα πολύ σημαντικές, καθώς θα με βοηθήσουν στο σχεδιασμό της ζωής μου τους επόμενους μήνες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση. Με εκτίμηση, Τσιγκάκος Εμμανουήλ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από Greek_Army »

A. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κόψεις την αναβολή σου αν δεν θέλεις
Β. Για να μπεις νοέμβριο πρέπει να την κόψεις τέλη ιουλίου
Γ. Μέχρι τα 28 δικαιούσαι να πάρεις αναβολή για μεταπτυχιακό
DickJustice
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από DickJustice »

Χαίρετε.

Έχω μπροστά μου το χαρτί της αναβολής που έχω πάρει λόγω της προπτυχιακής φοίτησής μου σε ένα ΑΕΙ. Είμαι γεννημένος το 88 και η αναβολή μου είναι ενεργή μέχρι τις 31/12/2015. Έχω τις εξής δύο απορίες, σχετιζόμενες μεταξύ τους:

1) Περί του χρόνου τον Ιούνιο (06/2011) σχεδιάζω να έχω πάρει πτυχίο. Κατόπιν, έχω τη θέληση να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Θα πρέπει να πάρω για αυτό το λόγο μια καινούρια αναβολή στράτευσης, πάνω στην οποία θα αναγράφεται ο νέος λόγος για τον οποίο θέλω αναβολή (δηλαδή, πρακτικά, το όνομα του νέου τμήματος στο οποίο θα κάνω μεταπτυχιακό) ή με καλύπτει το έγγραφο αυτό που αναφέρεται στο έτος 2015;

2) Σε περίπτωση που το έτος 2015 κάνω διδακτορικό στο εξωτερικό, ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να πάρω καινούρια αναβολή στράτευσης; Απ' ό, τι έχω διαβάσει εδώ :

• Είναι εγγεγραμμένοι για φοίτηση σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή του εσωτερικού
  • Είναι εγγεγραμμένοι για φοίτηση σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή του εξωτερικού που είναι κρατική ή αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου κράτους και χρησιμοποιεί κατά τη διδασκαλία διεθνώς γνωστή γλώσσα
Είτε γίνει στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό το διδακτορικό, δικαιούμαι περαιτέρω αναβολή. Ακόμη, από την ίδια σελίδα, αντιγράφω:

• Είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό
Αυτό το "διαπρέπει" πώς ακριβώς ορίζεται για τη Στρατονομία;

Ευχαριστώ.

κωστας

Δημοσίευση από κωστας »

Καλημέρα,

είμαι 23 χρονών μόλις πήρα το πτυχίο Νομικής και έχω αναβολή μέχρι 31/12/2014. Σκοπεύω να προχωρήσω και σε μεταπτυχιακές σπουδές από τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα έχω ξεκινήσει πρακτική άσκηση... Θα πρέπει να παρουσιάσω κάποια δικαιολογητικά στο στρατολογικό γραφείο, ή ανεξαρτήτως αν περάσω στο μεταπτυχιακό, ακόμα δηλαδή και αν δεν συνεχίζω τις σπουδές μου, η αναβολή μου ισχύει μεχρι τέλη 2014 χωρίς να προβώ σε κάποια άλλη ενέργεια; Σας ευχαριστώ...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

κωστας έγραψε:Καλημέρα,

είμαι 23 χρονών μόλις πήρα το πτυχίο Νομικής και έχω αναβολή μέχρι 31/12/2014. Σκοπεύω να προχωρήσω και σε μεταπτυχιακές σπουδές από τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα έχω ξεκινήσει πρακτική άσκηση... Θα πρέπει να παρουσιάσω κάποια δικαιολογητικά στο στρατολογικό γραφείο,ή ανεξαρτήτως αν περάσω στο μεταπτυχιακό, ακόμα δηλαδή και αν δεν συνεχίζω τις σπουδές μου, η αναβολή μου ισχύει μεχρι τέλη 2014 χωρίς να προβώ σε κάποια άλλη ενέργεια; Σας ευχαριστώ...

Δεν χρειάζεται να προβείς σε κάποια άλλη ενέργεια. Ο στρατός θα σου στείλει χαρτί τον Φεβρουάριο του 2015 για να παρουσιαστείς
gor

Δημοσίευση από gor »

Καλησπέρα είμαι 17 χρονων μαθητής τρίτη tee (επαλ)

από το χρόνου προφανώς θα γραφτώ σε κάποιο ιεκ.

οι μαθητές τν tee και "επαλ" μπαίνουν από το τρίτο Εξάμηνο στα ιεκ από ότι ξέρω η αναβολή που σου δίνουν κανονικά στα ιεκ είναι 4 χρονια δηλαδή τα διπλα Της Σχολης εγώ που χρειάζομαι 1 χρόνο για την σχολη θα πάρω μονο 2 χρονια αναβολή;

CHR

Δημοσίευση από CHR »

Να κανω και εγω μια ερωτηση. ειμαι του 86 και κανονικα΄εχω αναβολη μεχρι το 2012 αλλα δεν δηλωσα οταν μπηκα στο μεταπτυχιακο οτι θελω και αλλη αναβολη. το μεταπτυχιακο μου κανονικα τελειωνει 1-1-2011, μπορω να το δηλωσω τωρα και να παει η αναβολη μεχρι τα 28 μου?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

CHR έγραψε:Να κανω και εγω μια ερωτηση. Ειμαι του 86 και κανονικα΄εχω αναβολη μεχρι το 2012 αλλα δεν δηλωσα οταν μπηκα στο μεταπτυχιακο οτι θελω και αλλη αναβολη. Το μεταπτυχιακο μου κανονικα τελειωνει 1-1-2011, μπορω να το δηλωσω τωρα και να παει η αναβολη μεχρι τα 28 μου;

H αναβολή που είχες πάρει ήτανε για την σχολή και όχι για μεταπτυχιακές σπουδές, οπότε οταν τελειώσει η πρώτη σου αναβολή μπορείς να πάρεις και δεύτερη για το μεταπτυχιακό
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

gor έγραψε:Καλησπέρα είμαι 17 χρονων μαθητής τρίτη tee (επαλ)

από το χρόνου προφανώς θα γραφτώ σε κάποιο ιεκ.

οι μαθητές τν tee και "επαλ" μπαίνουν από το τρίτο Εξάμηνο στα ιεκ από ότι ξέρω η αναβολή που σου δίνουν κανονικά στα ιεκ είναι 4 χρονια δηλαδή τα διπλα Της Σχολης εγώ που χρειάζομαι 1 χρόνο για την σχολη θα πάρω μονο 2 χρονια αναβολή;

Θα σου δώσουνε 4 και αν τελειώσεις σε 1 χρόνο μπορείς να την κόψεις και να μπεις στον στρατό
nikos.th

Δημοσίευση από nikos.th »

Καλησπέρα.
Είχα αναβολή σπουδών για διδακτορικό μέρι το Δεκεμβριο 2009. Πριν τον Μάιο που ήταν να καταταχθώ πήρα μια τρίμηνη αναβολή για να μπορέσω να τελειώσω την εργασία μου. Δυστυχώς, για διάφορους λόγους δεν θα έχω τελειώσει ούτε μέχρι τις 17Αυγούστου που μπαίνω.

Το ερώτημα μου είναι τι θα μπορούσα να κάνω για να πάρω μια επιπλέον τρίμηνη αναβολή για λόγους σπουδών. Από τον κανονισμό της στρατολογίας φαίνεται πως δεν δικαιούμαι κάτι τέτοιο. Αν παρουσιαστώ στο Κέντρο τη μέρα που μέ έχουν καλέσει ξέρει κανείς αν έχω πιθανότητες να μου δώσουν επιτόπου μια τρίμηνη για λόγους σπουδών (έχοντας μαζί μου έγγραφα από το πανεπιστήμιο και τον επιβλέποντα καθηγητή) ;

Ευχαριστώ

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεύτερη αναβολή για κοινωνικούς λόγους δεν μπορείς να πάρεις. Μέσα στο στρατόπεδο μπορείς να πάρεις το λιγότερο 6μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (έτσι τις δίνουνε και χωρίς να έχεις ψυχολογικά προβλήματα)
nikos.th

Greek_Army έγραψε:Δεύτερη αναβολή για κοινωνικούς λόγους δεν μπορείς να πάρεις. Μέσα στο στρατόπεδο μπορείς να πάρεις το λιγότερο 6μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (έτσι τις δίνουνε και χωρίς να έχεις ψυχολογικά προβλήματα)

Καταρχήν σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Συγχώρεσέ με για την επιμονή, αλλά έχει σημασία να το γνωρίζω: Αν υποθέσουμε ότι θα μου χορηγήσουν τέτοια αναβολή αυτό μπορεί να γίνει άμεσα τη μέρα που θα παρουσιαστώ; Αν όχι, μετά από περίπου ποσο διάστημα μπορώ να τη ζητήσω, π. Χ. Μετά την ορκωμοσία;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτό θα γίνει την δεύτερη μέρα που θα σε στείλουνε σε στρατιωτικό νοσοκομείο και θα περάσεις από επιτροπή απαλλαγών-αναβολών
nikos.th

Greek_Army έγραψε:Αυτό θα γίνει την δεύτερη μέρα που θα σε στείλουνε σε στρατιωτικό νοσοκομείο και θα περάσεις από επιτροπή απαλλαγών-αναβολών

Ευχαριστώ πολύ και πάλι
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

TΪποτα καλή τύχη και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε Εικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες