Αναβολές στράτευσης για σπουδές (2009)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
DM90
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DM90 »

pantierakos έγραψε:
DM90 έγραψε:
Παιδία ένας φίλος μου έχει το εξής "πρόβλημα"
του ήρθε χαρτί για τις 10/2 πήγε στην στρατολογία την περασμένη βδομάδα, στην λάρισα όπου μένει αλλά το μητρώο αρρένων του είναι στην αθήνα και του είπαν ότι θα στείλουν τα χαρτιά εκεί για έγκριση και κάτι τέτοιο...

όταν κάποιος πάει για αναβολή και εγκρίνετε παίρνει κάποιο χαρτί;
Για να είναι σίγουρος ότι εγκρίθηκε η αναβολή του θα τον ειδοποιήσουν αυτοί ; Η πρέπει να πάει ξανά να ρωτήσει
Ναι έρχεται συστημένη αλληλογραφία. Σε εμένα έτσι είχε έρθει.

ευχαρίστω για την απάντηση! Εικόνα
vaio_
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από vaio_ »

Καλησπερα. Ειναι αρκετα επειγον το θεμα μου. Περιμενω τη βεβαιωση απο το κολλεγιο μου αλλα εχω ξεπερασει τη προθεσμια που εδωσαν στο ρουφ. Τι μπορω να κανω; Αυτοι απο το κολλεγιο δεν καταλαβαινουν ποσο επειγον ειναι. Θα μπορουσα να παω στο ρουφ με το απολυτηριο μου οτι θελω να ξαναδωσω πανελληνιες; Ειμαι γεννημενος το '89.please helpppppp...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από yandr »

Τι περιμένεις από το κολέγιο;
vaio_
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από vaio_ »

Περιμενω τη βεβαιωση οτι σπουδαζω στο συγκεκριμενο πανεπιστημιο. Κι τον νοεμβριο ειχε παει ο πατερας μου μια βεβαιωση απο την ιδια σχολη και του ειπαν στο ρουφ οτι δεν αποσαφηνιζει το οτι σπουδαζω κι ετσι του εδωσαν προθεσμια μεχρι τελος ιανουαριου να φερει μια αλλη βεβαιαωση απο το κολλεγιο που να ξεκαθαριζει οτι σπουδαζω. Και εχει περασει η διωρια κι ακομα δεν εχουν Στειλει το χαρτι στη σχολη μου...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα με τη σειρά μου να κάνω μια ερώτηση. Είμαι φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας. Όταν είχα περάσει περιοδεύων μου είχε έρθει ένα χαρτί για ΥΕΑ. Απ ότι θυμάμαι μου έγραφε πως έπρεπε να παρουσιαστώ στη Κόρινθο και είχα καταταγεί στο πεζικό Ωστόσο δεν ξέρω αν είναι υποχρεωτικό να υπηρετήσεις ΥΕΑ ή όχι. Τώρα έχω αναβολή λόγω σπουδών. Μόλις τελειώσω και κάνω διακοπή αναβολής θα καταταγώ ως ΥΕΑ ή όχι; Πως μπορώ να το ξέρω;
appl
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από appl »

Καλημέρα παιδιά,

Έχω αναβολή ως το τέλος του 2009, την οποία πήρα όσο έκανα μεταπτυχιακό σε σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εν τω μεταξύ αποφοίτησα, και τώρα κάνω το διδακτορικό μου στο εξωτερικό. Έκανα αίτηση για αναναίωση της αναβολής, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αντίγραφο του μεταπτυχιακού μου, αντίγραφο της αναβολής, αίτηση για αναναίωση και βεβαίωση από το πανεπιστήμιο επικυρωμένη από την πρεσβεία). Τον Απρίλιο συμπληρώνω το 28ο έτος της ηλικία μου. Δυστυχώς, τα χαρτιά έχουν κατατεθεί εδώ και 3 βδομάδες αλλά απάντηση δεν έχω πάρει. Λέτε να υπάρξει πρόβλημα; Πόσο περίπου κάνει για να εγκριθεί η αναβολή και να έρθει το χαρτί στο σπίτι;

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

ΨΑΛΙΔΙ στις αναβολές λόγω σπουδών θέλει να βάλει ο υπουργός Άμυνας. Ο προσανατολισμός είναι, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, να δίνεται αναβολή «για 1-2 χρόνια» για όσους θέλουν να μπουν σε ΑΕΙ- ΤΕΙ- δηλαδή μέχρι την ηλικία των 20 ετών.

Για όσους εισαχθούν στις Ανώτατες Σχολές, η αναβολή θα διαρκεί- όπως είπε«μέχρι τα 24-25», δηλαδή δεν θα παίρνουν αναβολή για μεταπτυχιακά, δεύτερο πτυχίο κ. Ά. και προφανώς θα κόβεται σε όσους δεν θα έχουν πάρει το αρχικό πτυχίο μέσα στην προθεσμία. «Η σκέψη μας λοιπόν είναι όλοι στον Στρατό, όλοι πιο μικροί. Γιατί αν έχεις πάρει το master, ΡΗD, πού να ακούσεις τώρα τον λοχία; Ή πώς να μπορέσεις να είσαι πειθαρχημένος κ. Λπ. ; Άρα, μέχρι κάποια ηλικία, μέχρι τα 24-25 να παρουσιάζεσαι.

Και βεβαίως όλοι στην περιφέρεια», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

ΤΑ ΝΕΑ
Tarzanias
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Tarzanias »

Παιδια θελω τη βοηθεια σας... Ειχα παρει αναβολη για λογους σπουδων... Τελειωσα τις σπουδες μου, διεκοψα την αναβολη μου και παρουσιαστικα στις 9/2/2009 στην 1η ΜΑΛ ειδικων δυναμεων...

Επειδη δε την παλευα εκει μεσα λογω προβληματων υγειας που ειχα περασα απο επιτροπη την δευτερη μερα και πηρα αναβολη για λογους υγειας για ενα χρονο... Δηλαδη ως τον φεβρουαριο του 2010... Ξαναλεω οτι εχω πτυχιο τει... Τωρα θελω να γραφτω σε μια σχολη του οαεδ (ψυκτικων)... Οι σχολες αυτες ειναι για 2 χρονια, αρα οπως καταλαβαινεται θελω αλλο εναν χρονο αναβολη... Με το πιστοποιητικο του οαεδ οτι φοιτω εκει θα εχω κανενα προβλημα να παρω παλι αναβολη; Ενημερωνω οτι ειμαι 22 χρονων

Θα περιμενω την ενημερωση σας... Ευχαριστω εκ των προταιρων
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Οι αναβολές δίνονται μόν για σπουδές σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Τουλάχιστον αυτό ίσχυε στο παρελθόν και πιστεύω ότι δεν έχει αλλάξει ακόμη.
kapnicious
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από kapnicious »

Γεια σε ολους.
θελω να ρωτησω κατι κ οποιος ξερει ας με βοηθησει. Εγω εχω αναβολη λόγω σπουδών ως το 2011. Φετος τελειωσα την σχολη μου κ λέω να κατσω να δουλεψω για κανενα χρονο να μαζεψω κανενα ευρωπουλο...
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ: ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΩ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΤΩΡΑ Ή ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ (παρακαλω να απαντησει οποιος ειναι σιγουρος)
ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Μπορείς να κάτσεις...
trv4
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από trv4 »

Νομιζω πως αν κατσεις χωρις κανενα λογο υπαρχει πιθανότητα να θεωρήσουν οτι έκανες κακή χρήση αναβολής και να φας καποιο προστιμο. (οταν διακοπτεις την αναβολη τους πηγαινεις ολα τα χαρτια που δειχνουν τι εκανες στην αναβολη)
puncher72
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από puncher72 »

Η πρώτη μου αναβολή έληγε 31/12/08. Πήρα ανανέωση αναβολής στις 18/12/08 λόγω μεταπτυχιακού μέχρι τις 31/12/2010. Μου είπε ο λοχαγός στο ΡΟΥΦ ότι θα μου έρθει και χαρτί στο σπίτι που θα βεβαιώνει το λόγο ανανέωσης αναβολής και την επίσημη προθεσμία της δεύτερης αναβολής. Το χαρτί δεν μου έχει έρθει ακόμα σπίτι. Κάπου διάβασα παραπάνω ότι έρχεται μετά από κανά μήνα. Μήπως πρέπει να πάρω τηλέφωνο στο ΡΟΥΦ να ρωτήσω αν το έχουν στείλει και μήπως χάθηκε στο ταχυδρομείο; Αυτοί θα ξέρουν να μου πουν αν έχει βγει το χαρτί και απλώς δεν το έχουν στείλει ακόμα στο σπίτι μου για να είμαι και ήσυχος; Σας ευχαριστώ!
kapnicious
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από kapnicious »

Ευχαριστω πολυ παιδια
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα με τη σειρά μου να κάνω μια ερώτηση. Είμαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Αθήνας. Όταν είχα περάσει περιοδεύων μου είχε έρθει Ένα χαρτί για ΥΕΑ. Απ ότι θυμάμαι μου έγραφε πως έπρεπε να παρουσιαστώ Στη Κόρινθο και είχα καταταγεί στο πεζικό Ωστόσο δεν ξέρω αν είναι Υποχρεωτικό να υπηρετήσεις ΥΕΑ ή όχι. Τώρα έχω αναβολή λόγω σπουδών. Μόλις τελειώσω και κάνω διακοπή αναβολής θα καταταγώ ως ΥΕΑ ή όχι; Πως Μπορώ να το ξέρω;

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες