Αναβολές στράτευσης για σπουδές (2008)
Γεια σας, διεκοψα πριν αρκετο καιρο την αναβολη μου μιας κ τελειωσα το ιεκ, μπαινω φεβρουαριο μου ειπαν στο στρατολογικο γραφειο, ηθελα να ρωτησω αν γινετε εφοσον γραφτω σε μια σχολη τον φεβρουαριο(ιεκ παλι)να ξαναπαρω αναβολη η να "ενεργοποιησω" παλι την παλια
Πρέπει να γραφτείς σε ανώτερη σχολή
Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Λήγει η αναβολή μου 31/12/07. Την αναβολή μου την πήρα λόγω σπουδών σε Α. Ε. Ι. Επειδή ακόμα δεν έχω τελειώσει την σχολή μπορώ να ανανεώσω την αναβολή μου; Έχω γεννηθεί το 1980.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
Μάλλον όχι. Όπως γράφει στο άρθρο για τις αναβολές :
Η αναβολή κατάταξης που έχει χορηγηθεί σε σπουδαστή ανώτερης σχολής μπορεί να παραταθεί μόνο εφόσον αυτός εγγραφεί σε ανώτατη σχολή ή για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, έως την ημερομηνία που υποχρεούται να καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Χαιρετω το κοσμο, Εχς μια ερωτηση. Ειμαι γεννημενος το 7/1980 και επι του παρονοτος εχω αναβολη μεχρι 31/12/2008 λογω μεταπτυχιακου. Για διδακτορικο μεχρι ποτε θα παρω; Μεχρι 31/12/2011 σωστα;
Ο νομος 3421/05 λεει: Η αναβολη καταταξης διαρκει μεχρι τη 31η Δεκεμβριου του ετους που συμπληρωνουν τα παρακατω κατα περιπτωση ορια ηλικιας:
α) 28ο για Α. Ε. Ι, Τ. Ε. Ι για κυριες σπουδες ή μεταπτυχιακό
β) 31ο για διδακτορικο.
Γεννημενος τον Ιουλιο του 1980 συμπληρωνω το πρωτο ετος της ηλικιας μου τον Ιουλιο 1981 κ. ο. κ αρα 28ο 7/2008 αρα 31/12/2008 αναβολη για μεταπτυχιακο. Ομοια για διδακτορικο 31/12/2011
Ειμαι ετσι περιεκτικος διοτι εχω δυο φιλους του 1980 οπου ο ενας επισης κανει διδακτορικο αλλα εχει μεχρι 31/12/2010, και ο αλλος μεταπτυχιακο ( αλλα τα δικαιολογητικα του ειναι ακομα απο το προπτυχιακο) μεχρι 31/12/2007. Δε ξερω αν υπαγονται σε αυτον τον νομο η στο νομο του 2002 αλλα νομιζω δεν υπαρχουν διαφορες μεγαλες... και ετσι λοιπον αναρωτιεμαι...
Ποιες ειναι οι γνωμες σας επι τουτου; Γνωριζω οτι τη σωστη απαντηση πιθανοτατα θα την επαιρνα απο ενα στρατολογικο αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος. ΕΠισης το site www.stratologia.gr ειναι πεσμενο τις τελευταιες 2 μερες...
Ευχαριστω,
Μ
Ο νομος 3421/05 λεει: Η αναβολη καταταξης διαρκει μεχρι τη 31η Δεκεμβριου του ετους που συμπληρωνουν τα παρακατω κατα περιπτωση ορια ηλικιας:
α) 28ο για Α. Ε. Ι, Τ. Ε. Ι για κυριες σπουδες ή μεταπτυχιακό
β) 31ο για διδακτορικο.
Γεννημενος τον Ιουλιο του 1980 συμπληρωνω το πρωτο ετος της ηλικιας μου τον Ιουλιο 1981 κ. ο. κ αρα 28ο 7/2008 αρα 31/12/2008 αναβολη για μεταπτυχιακο. Ομοια για διδακτορικο 31/12/2011
Ειμαι ετσι περιεκτικος διοτι εχω δυο φιλους του 1980 οπου ο ενας επισης κανει διδακτορικο αλλα εχει μεχρι 31/12/2010, και ο αλλος μεταπτυχιακο ( αλλα τα δικαιολογητικα του ειναι ακομα απο το προπτυχιακο) μεχρι 31/12/2007. Δε ξερω αν υπαγονται σε αυτον τον νομο η στο νομο του 2002 αλλα νομιζω δεν υπαρχουν διαφορες μεγαλες... και ετσι λοιπον αναρωτιεμαι...
Ποιες ειναι οι γνωμες σας επι τουτου; Γνωριζω οτι τη σωστη απαντηση πιθανοτατα θα την επαιρνα απο ενα στρατολογικο αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος. ΕΠισης το site www.stratologia.gr ειναι πεσμενο τις τελευταιες 2 μερες...
Ευχαριστω,
Μ
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Νομίζω ότι τα έχεις υπολογίσει σωστά, αλλά πάλι καλό είναι να ρωτήσεις κάποιον αρμόδιο. Από ιστοσελίδα του Ελληνικού Δημοσίου μην περιμένεις και πολλά. Πού βρίσκεσαι, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική;
Όσο για τον φίλο σου με την αναβολή έως 31/12/10, μάλλον θα την πήρε πριν το 2005 (δηλ. πριν το ψήφισμα του ανάλογου νόμου, που νομίζω πως θα του έδινε μέχρι 31/12/11). Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος!
Όσο για τον φίλο σου με την αναβολή έως 31/12/10, μάλλον θα την πήρε πριν το 2005 (δηλ. πριν το ψήφισμα του ανάλογου νόμου, που νομίζω πως θα του έδινε μέχρι 31/12/11). Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος!
Καλησπέρα,
Πραγματικα, δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο χαρηκα που βρηκα αυτο το φορουμ! Εχω απελπιστει με την απαραδεκτη δομη της ιστοσελιδας της στρατολογιας, των διαφορετικων απαντησεων που δινονται τηλεφωνικα απο την στρατολογια για το ιδιο ερτωτημα κτλ.. Το κανουν πολυ δυσκολο να βγαλει κανεις Ακρη.
Εχω το εξης προβλημα...
Ειχα αναβολη στρατευσης μεχρι και τον Δεκεμβρη του 07 για λογους σπουδων.
Απο την σχολη μου (εξωτερικου) εχω ολοκληρωσει μονο τα 3 απο τα 4 ετη, δηλαδη πτυχιο δεν εχω παρει, και για προσωπικους λογους, αναγκαστηκα να επιστρεψω κακην κακως στην Ελλαδα, και να ξεκινησω αμεσα εργασια. Απο τα μεσα του 04 μεχρι και τωρα, εργαζομαι σε ιδιωτικη εταιρεια.
Περι το 2005, ειχα ρωτησει στην στρατολογια εαν χρειαζεται να διακοψω την αναβολη μιας και δεν ημουν πλεον φοιτητης, και μου απαντησαν οχι, οτι ο νομος αλλαξε, μπορω να παω για καταταξη με την ληξη της ηδη ισχυουσας αναβολης. Απ οτι καταλαβαινω, αυτο δεν ισχυει.
Οποτε, σε νεα επικοινωνια με το στρατολογικο γραφειο, με ενημερωσαν οτι πρεπει να κανω τα χαρτια μου τωρα , μεσα στον Δεκεμβη, και θα μπω στην Β ΕΣΣΟ του 08, δηλαδη τον Μαιο.
Το ερωτημα μου ειναι :
1) θα εχω προσθετη θητεια 6 μηνες επειδη δεν διεκοψα την αναβολη μου, και δεν εχω πτυχιο, παρα μονο βεβαιωση της σχολης οτι φοιτησα αυτα τα 3 χρονια; Και εαν ναι, φανταζομαι οτι ειναι εξαγορασιμη, γνωριζει κανεις περιπου το ποσο;
2) Μου ειχε ερθει πολυ παλια , πριν παρω αναβολη, χαρτι καταταξης σε μοναδα στην Σπαρτη, θα πρεπει να μου ερθει νεο χαρτι οταν παω τωρα δεκεμβρη στην στρατολογια;
Και τελος, αν και ξερω οτι τα εχω κανει μουσκεμα, υπαρχει κατι το οποιο θα μπορουσατε να με συμβουλεψετε; Κατι το οποιο πιθανον να μην εχω σκεφτει/γνωριζω!
Ευχαριστω πολυ!
Πραγματικα, δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο χαρηκα που βρηκα αυτο το φορουμ! Εχω απελπιστει με την απαραδεκτη δομη της ιστοσελιδας της στρατολογιας, των διαφορετικων απαντησεων που δινονται τηλεφωνικα απο την στρατολογια για το ιδιο ερτωτημα κτλ.. Το κανουν πολυ δυσκολο να βγαλει κανεις Ακρη.
Εχω το εξης προβλημα...
Ειχα αναβολη στρατευσης μεχρι και τον Δεκεμβρη του 07 για λογους σπουδων.
Απο την σχολη μου (εξωτερικου) εχω ολοκληρωσει μονο τα 3 απο τα 4 ετη, δηλαδη πτυχιο δεν εχω παρει, και για προσωπικους λογους, αναγκαστηκα να επιστρεψω κακην κακως στην Ελλαδα, και να ξεκινησω αμεσα εργασια. Απο τα μεσα του 04 μεχρι και τωρα, εργαζομαι σε ιδιωτικη εταιρεια.
Περι το 2005, ειχα ρωτησει στην στρατολογια εαν χρειαζεται να διακοψω την αναβολη μιας και δεν ημουν πλεον φοιτητης, και μου απαντησαν οχι, οτι ο νομος αλλαξε, μπορω να παω για καταταξη με την ληξη της ηδη ισχυουσας αναβολης. Απ οτι καταλαβαινω, αυτο δεν ισχυει.
Οποτε, σε νεα επικοινωνια με το στρατολογικο γραφειο, με ενημερωσαν οτι πρεπει να κανω τα χαρτια μου τωρα , μεσα στον Δεκεμβη, και θα μπω στην Β ΕΣΣΟ του 08, δηλαδη τον Μαιο.
Το ερωτημα μου ειναι :
1) θα εχω προσθετη θητεια 6 μηνες επειδη δεν διεκοψα την αναβολη μου, και δεν εχω πτυχιο, παρα μονο βεβαιωση της σχολης οτι φοιτησα αυτα τα 3 χρονια; Και εαν ναι, φανταζομαι οτι ειναι εξαγορασιμη, γνωριζει κανεις περιπου το ποσο;
2) Μου ειχε ερθει πολυ παλια , πριν παρω αναβολη, χαρτι καταταξης σε μοναδα στην Σπαρτη, θα πρεπει να μου ερθει νεο χαρτι οταν παω τωρα δεκεμβρη στην στρατολογια;
Και τελος, αν και ξερω οτι τα εχω κανει μουσκεμα, υπαρχει κατι το οποιο θα μπορουσατε να με συμβουλεψετε; Κατι το οποιο πιθανον να μην εχω σκεφτει/γνωριζω!
Ευχαριστω πολυ!
koual έγραψε:1) θα εχω προσθετη θητεια 6 μηνες επειδη δεν διεκοψα την αναβολη μου, και δεν εχω πτυχιο, παρα μονο βεβαιωση της σχολης οτι φοιτησα αυτα τα 3 χρονια; Και εαν ναι, φανταζομαι οτι ειναι εξαγορασιμη, γνωριζει κανεις περιπου το ποσο;
Παρά τις προσπάθειές μου, η νομοθεσία αλλάζει συνεχώς και είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρήσω πλήρως ενημερωμένο το site.
Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς, επίσημες απαντήσεις θα βρεις μόνο στη στρατολογία (όχι στο site της στρατολογίας όμως γιατί υποψιάζομαι ότι ανανεώνεται κάθε 32 του μηνός).
Αυτό που ξέρω είναι ότι όντως η πρώτη αναβολή μπορεί να εξαντληθεί ακόμη και αν δεν έχεις πάρει πτυχίο. Τώρα γιατί σου είπαν ότι άλλαξε δεν γνωρίζω.
Εάν όντως έχει αλλάξει κάτι (που δεν το πιστεύω πάντως), προβλέπεται πρόσθετη εξαγοράσιμη θητεία ωστόσο το κόστος είναι χαμηλό και πληρώνεται άνετα. Δεν ξέρω πόσο αλλά μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Θα σου έρθει νέο σημείωμα κατάταξης.
Ευχαριστω παρα πολυ!!
Βλεπω μεταφερθηκε το ποστ μου σε καταλληλοτερο νημα,
Διαβαζοντας το παρον νημα εχω μια ερωτηση..
Βλεπω κανετε διακριση στο εαν καποιος θα παρει πτυχιο και εαν απλα θα διατηρει την φοιτητικη του ιδιοτητα.
Εγω, ουτε πτυχιο εχω, και παραλληλα εχασα την φοιτητικη μου ιδιοτητα, γιαυτο και εργαζομαι, βεβαια θα επικοινωνησω εκ νεου με την στρατολογια, αλλα νομιζετε οτι εξακολουθω και μπορω να καταταγω χωρις προσθετες ποινες επιπλεον θητειας;
Ευχαριστω και παλι!

Βλεπω μεταφερθηκε το ποστ μου σε καταλληλοτερο νημα,
Διαβαζοντας το παρον νημα εχω μια ερωτηση..
Βλεπω κανετε διακριση στο εαν καποιος θα παρει πτυχιο και εαν απλα θα διατηρει την φοιτητικη του ιδιοτητα.
Εγω, ουτε πτυχιο εχω, και παραλληλα εχασα την φοιτητικη μου ιδιοτητα, γιαυτο και εργαζομαι, βεβαια θα επικοινωνησω εκ νεου με την στρατολογια, αλλα νομιζετε οτι εξακολουθω και μπορω να καταταγω χωρις προσθετες ποινες επιπλεον θητειας;
Ευχαριστω και παλι!

Έτσι νομίζω, ότι καλύπτεσαι παρόλο που δεν έχεις πτυχίο.
Την φοιτητική ιδιότητα την έχασες πολύ καιρό;
Την φοιτητική ιδιότητα την έχασες πολύ καιρό;
με το που τελειωνει καποιος τις σπουδες του, πρεπει να κοψει τιν αναβολη αναγκαστικα;
αν οχι, υπαρχει καποιο προστιμο; (γιατι το ακουσα αυτο)
αν οχι, υπαρχει καποιο προστιμο; (γιατι το ακουσα αυτο)
-
- Στρατιώτης
αφου καποιος τελειωσει τις σπουδες του, ειναι αναγκαστικο να κανει διακοπη κ να παει στρατο;
και αν ναι, αν δεν κανει διακοπη τρωει προστιμο; (γιατι το ακουσα και αυτο)
εγω τελειωσα ιεκ. αλλα μενει να δωσω εξετασεις για πιστοποιηση!(εχω αναβολη ως το 2009)
τι κανω σε αυτι τι φαση;
παρακαλω ενημερωστε με!
και αν ναι, αν δεν κανει διακοπη τρωει προστιμο; (γιατι το ακουσα και αυτο)
εγω τελειωσα ιεκ. αλλα μενει να δωσω εξετασεις για πιστοποιηση!(εχω αναβολη ως το 2009)
τι κανω σε αυτι τι φαση;
παρακαλω ενημερωστε με!

-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Μπορείς να περιμένεις μέχρι να λήξει η αναβολή. Δεν υποχρεούσαι να διακόψεις την αναβολή μόλις τελειώσουν οι σπουδές σου.
-
- Στρατιώτης
ευχαριστω αδερφε

-
- Υποδεκανέας
Μέχρι τα 30 είναι για διδακτορικό. Προβλέπεται κατ'εξαίρεση μέχρι τα 32 αν πρόκειται για διακεκριμένο επιστήμονα. Αλλά πρέπει να υπογράψει ο ίδιος ο ΥΕΘΑ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες