Μειωμένη θητεία - Πολύτεκνοι

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Apostolis
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Apostolis »

Καλημέρα σας,
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κι εγώ κάποια πράγματα γιατί δεν βρίσκω άκρη με τη στρατολογία.

Είμαστε 4 αδέρφια, ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος και ο νόμος λέει ότι οι 2 πρώτοι από 4 αδέρφια κάνουν μειωμένη θητεία. Ο 1ος μου αδερφός υπηρέτησε μειωμένη θητεία, ο 2ος όμως λόγω αναπηρίας (είναι 100% παραπληγικός από τη μέση και κάτω) δεν υπηρέτησε. Ο νόμος λέει επίσης ότι το δικαίωμα μειωμένης θητείας μεταβιβάζεται στον αμέσως επόμενο, ο οποίος είμαι εγώ μιας και 3η είναι η αδερφή μου.

Λοιπόν, εγώ υπηρετώ αυτή τη στιγμή στη Θήβα και ενώ στην αρχή στη στρατολογία μου είπαν οτι δικαιούμαι μειωμένη θητεία, τώρα που πήγα να καταθέσω τα χαρτιά μου, μου είπαν οτι δεν δικαιούμαι γιατί ο νόμος λεεί ότι ο 2ος αδερφός μου στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να είναι "ακατάλληλος για πάσης φύσης εργασία".

Τελικά τί ισχύει; Η στρατολογία δεν με βοηθάει καθόλου γιατί άλλα μου λένε τη μία και άλλα την άλλη.

Σας ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από yandr »

Εφόσον έχεις επίσημη απάντηση από την στρατολογία, το μόνο που μπορούμε να σε συμβουλεύσουμε είναι να κάνεις την ίδια ερώτηση και σε άλλο στρατολογικό γραφείο μήπως έπεσες σε εξυπνάκια...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ερωτηση αν δικαιουμαι μειωση θητειας... ειμαστε 4 αγορια εγω ειμαι το τριτο.

τα 2 μεγαλα μ αδελφια ειναι διδυμα κ ειναι κ οι δυο αστυνομικοι περασαν απο πανελληνιες κ δεν εχουν κανει στρατο ουτε κ προκειται.

ο τεταρτος ο μικροτερος εχει κανει 12 μηνο...

εγο που κανο τορα στρατο δικαιουμαι το 9μινο;

Anonymous

Μάριε και εγώ είμαι στην ίδια θέση. Δηλαδή 2 αδέρφια στρατιωτικοί και εγώ το τρίτο αγόρι. Στην στρατολογία μου λένε ότι δεν δικαιούμαι μειωμένη θητεία διότι δεν μεταφέρεται. Θα κάνω αίτηση αλλά πως μπορώ να διεκδικήσω αυτό που δικαιούμαι; Σε ποια νομοθεσία θα πρέπει να στηριχθώ σε περίπτωση που απορρίψουν την αίτηση; Ας βοηθήσει κάποιος ρε παιδιά!

Anonymous

Ναι μου ηρθε κ σε πολους φιλους ηρθε ξερεις ποσους μηνες κανουν οι πολητεκνοι
Anonymous

Ή 8 μήνες ή 6 μήνες. Αν τηλεφωνησεις στη στρατολογια θα ξερουν να σου πουν σιγουρα.
Anonymous

Εξαρταται τι εννοεις πολυτεκνοι. Ο πολυτεκνος πατερας εχω την εντυπωση οτι απαλασσεται απο τη θητεια. Αν Ρωτας ομως τι ισχυει για αυτους που ειναι τρια ή και περισσοτερα αδελφια τοτε ισχυει μοναχα καποια μειωση.

Θα σου δωσουν εμπεριστατωμενες πληροφοριες τα στρατολογικα γραφεια.

nikos25
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από nikos25 »

Παιδια μπορω να ρωτησω κατι; Μπαινω στο στρατο Α ΕΣΣΟ 2010 δηλαδη Φεβρουαριο. Ποσο θα διαρκεσει η θητεια μου; Ειμαι πολυτεκνος (4 παιδια) και εγω ειμαι ο δευτερος και ειμαι ορφανος απο εναν γονεα (μητερα) ... Παρακαλω αν ξερει καποιος ας βοηθησει
Anonymous

Καλησπερα, υπηρετω στο πολεμικο ναυτικο, ειμαι ο τριτος απο 4 αδερφια, ο μεγαλος μου αδερφος οταν υπηρετησε χρησιμοποιησε την μειωμενη θητεια, ο δευτερος ειναι μονιμος στο Π. Ν. Και ο μικροτερος ειναι ακομα φοιτητης, θελω να ρωτησω αν δικαιουμαι και εγω μειωμενη θητεια, διαβασα ολες τις προηγουμενες απαντησεις αλλα δεν καλυπτει καμια την περιπτωση μου!
ELEANOYLA
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από ELEANOYLA »

καλημερα παιδια. Ενδιαφερομαι για εναν φιλο μου εκοψε την αναβολη του και τον φλεβαρη μπαινει. Μηπως ξερεται ποσο καιρο θα κανει γιατι 1) ειναι απο οικογενεια πολυτεκνη και 2) εχει πεθανει ο πατερας του. Αλλα δεν ειναι προστατης οικογενειας. Κατι εμαθε οτι θα κανει καννενα εξαμηνο. Μηπως ξερεται κατι εσεις για αυτο το θεμα;

giannis2021
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από giannis2021 »

Εμεις ειμαστε 5 αδερφια, ειμαι ο μεγαλυτερος και ο πρωτος που θα μπω στρατο τώρα 10/11.
το σιγουρο που ακουω ειναι οτι θα κανω 6 μηνες, θελει καποιο χαρτι κατι για να αποδικνιει αυτο το πραμα; Και ποτε θα πρεπει να γινει αυτη η διαδικασια; Οταν παρουσιαστω στο κεντρο;
ή οταν ειναι να παρω τη μεταθεση και οσο για τους 6 μηνες που ακουω οτι θα κανω που προοριζετε να με στειλουν εβρο; Ή παίζει ρολο και το κεντρο που σε στελνουν αρχικα;
(563 ΤΠ πεζικο Νιγρίτα Σερρών).
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

giannis2021 έγραψε:Εμεις ειμαστε 5 αδερφια, ειμαι ο μεγαλυτερος και ο πρωτος που θα μπω στρατο τώρα 10/11.
το σιγουρο που ακουω ειναι οτι θα κανω 6 μηνες, θελει καποιο χαρτι κατι για να αποδικνιει αυτο το πραμα; Και ποτε θα πρεπει να γινει αυτη η διαδικασια; Οταν παρουσιαστω στο κεντρο;
ή οταν ειναι να παρω τη μεταθεση και οσο για τους 6 μηνες που ακουω οτι θα κανω που προοριζετε να με στειλουν εβρο; Ή παίζει ρολο και το κεντρο που σε στελνουν αρχικα;
(563 ΤΠ πεζικο Νιγρίτα Σερρών).
Δες εδω γιαννη τι γινεται με τη μειωμενη θητεια /stratologia/meiwmeni.asp
giannis2021
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από giannis2021 »

Εγω δικαιομαι 6μηνη θητεια, τι πρεπει να κανω;
Anonymous

Καλησπερα ειμαστε 4 αδερφια ειμαι το μοναδικο αγορι αλλα ειμαι και ο μικροτερος τι θητεια θα κανο; Ευχαριστο
fantaros84
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από fantaros84 »

stratos έγραψε:Επειδη δικαιουμε και μειομενη θητεια ροταω επισης ποσο καιρο θα κανο στο στρατο ως πολιτεκνοι οικογενεια με 4 παιδια και μοναδικο αγορι ειμαι ομος ο μικροτερος
νομίζω 8μηνο κάνεισ, δεν είμαι σίγουρος.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες