Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις
-
- Αρχιλοχίας
- Επικοινωνία:
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα...
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Επικοινωνία:
Στη σειρα μου ηταν 14 Αθηναιοι... Ουτε το 20% δηλαδη... Και απο αυτους οι μισοι πηγαμε Κρητη... Καπις;Green Berets έγραψε:
Ναι και καλη μεταθεση στον Ασπροπυργο για τους Αθηναιους+τα λεφτα
απο τα αλματα+τα μορια των ειδικων δυναμεων+την παπατζα. Σε καλυψα;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Επικοινωνία:
Tοτε που υπηρετησες και υπηρχε ως μοναδα και η 1η ΜΑΛ ισως...
Και οπως ακριβως το ειπες ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ηταν 14 Αθηναιοι... σε
μεταγενεστερες σειρες ηταν πολλοιιιοιοιοι περισσοτεροι που παραδεχοντουσαν οτι πηγαιναν για να ειναι κοντα στο σπιτι τους και για τα λεφτα απο τα αλματα και τα μορια... ψευτη μην με βγαζεις. Οσο για το πολυθρυλητο βυσμα απο οτι ειδα εγω βαλανε μερικοι για να περασουν με αθλιες επιδοσεις αλλα εαν εκανες ΚΑΛΕΣ επιδοσεις περναγες και ΧΩΡΙΣ βυσμα. Απλα πραγματα και δεν καταλαβαινω γιατι γινεται τοσος ντορος...
Οσο για το υφακι σου δεν με ξερεις και απο χθες και δεν εδειξα δειγματα
οτι να ΄ναι συνομιλητη οποτε κρατα το για κανα τσουτσεκι που λεει οτι του
κατεβει ειτε για τον εαυτο σου.
Και εν πασει περιπτωση ουτε εσενα εθιξα, ουτε κανεναν αλεξιπτωτιστη απο
οπου στο διαολο και να ειναι. Εφ'οσον υπηρετησε με τιμη και πιστη στις ειδικες δυναμεις δεν μου πεφτει λογος. Αλλα δεν μπορεις να αρνηθεις οτι πολλοι πηγαινουν για αυτους μονο τους λογους ακομα και εαν δεν σε αντιπροσωπευουν ως πρωην αλεξιπτωτιστη.
Σε καταλαβαινω ομως γιατι και εγω δεν γουσταρα ολα αυτα τα τυπακια
που ερχοντουσαν στις Ειδικες χωρις να το αγαπανε και υποβαθμιζαν το
πνευμα της μοναδας και μετα λεγανε παπατζιλικια... μεσα γιωταδες και εξω αντρακια με τα ***** αλλων παιρνωντας εναν πρασινο μπερε που δεν αξιζαν...
Φιλικα και εαν εχεις να πεις κατι πες το ομορφα γιατι δεν ειμαι εδω για
να τσακωνομαι με κανεναν αλλα για να βοηθαω μαζι με τους υπολοιπους τα νεα παιδια με τις αποριες τους και για να μοιραζομαστε γνωσεις, αποψεις και εμπειριες...
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Επάγγελμα: XARAKIRI
- Επικοινωνία:
Μαζι σου green berets...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Καταρχην δεν νομιζω οτι μιλησα ασχημα. Και δευτερον μιλησα για οσα εζησα και οσα ειδα. Δεν μπορω να σου πω κατι για το οποιο δεν εχω δει και ζησει. Αν εσυ εχεις ζησει και δει κατι τετοιο παω πασο.Green Berets έγραψε:
Tοτε που υπηρετησες και υπηρχε ως μοναδα και η 1η ΜΑΛ ισως...
Και οπως ακριβως το ειπες ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ηταν 14 Αθηναιοι... σε
μεταγενεστερες σειρες ηταν πολλοιιιοιοιοι περισσοτεροι που παραδεχοντουσαν οτι πηγαιναν για να ειναι κοντα στο σπιτι τους και για τα λεφτα απο τα αλματα και τα μορια... ψευτη μην με βγαζεις. Οσο για το πολυθρυλητο βυσμα απο οτι ειδα εγω βαλανε μερικοι για να περασουν με αθλιες επιδοσεις αλλα εαν εκανες ΚΑΛΕΣ επιδοσεις περναγες και ΧΩΡΙΣ βυσμα. Απλα πραγματα και δεν καταλαβαινω γιατι γινεται τοσος ντορος...
Οσο για το υφακι σου δεν με ξερεις και απο χθες και δεν εδειξα δειγματα
οτι να ΄ναι συνομιλητη οποτε κρατα το για κανα τσουτσεκι που λεει οτι του
κατεβει ειτε για τον εαυτο σου.
Και εν πασει περιπτωση ουτε εσενα εθιξα, ουτε κανεναν αλεξιπτωτιστη απο
οπου στο διαολο και να ειναι. Εφ'οσον υπηρετησε με τιμη και πιστη στις ειδικες δυναμεις δεν μου πεφτει λογος. Αλλα δεν μπορεις να αρνηθεις οτι πολλοι πηγαινουν για αυτους μονο τους λογους ακομα και εαν δεν σε αντιπροσωπευουν ως πρωην αλεξιπτωτιστη.
πνευμα της μοναδας και μετα λεγανε παπατζιλικια... μεσα γιωταδες και εξω αντρακια με τα ***** αλλων παιρνωντας εναν πρασινο μπερε που δεν αξιζαν...
Φιλικα και εαν εχεις να πεις κατι πες το ομορφα γιατι δεν ειμαι εδω για
να τσακωνομαι με κανεναν αλλα για να βοηθαω μαζι με τους υπολοιπους τα νεα παιδια με τις αποριες τους και για να μοιραζομαστε γνωσεις, αποψεις και εμπειριες...
Στην τελικη οτι εχει κανει ο καθενας και οπως εχει ζησει το κραταει για την παρτυ του και δεν το παιζει παπατζιλικι. Οπου βλεπεις να συμβαινει αυτο(το εχω παρατηρησει πολλακις)σημαινει 2 πραγματα.1ον οτι σε δουλευει ο αλλος και 2ον δεν αξιζει να χασεις το χρονο σου συζητωντας μαζι του. Προσωπικα για στρατο θα μιλησω μονο με καποια παιδια που ειμασταν μαζι η με ενα φιλο μου που ειναι μονιμος πιλοτος. Με κανεναν αλλο. Θα δεις γυρω σου διαφορους που σε παρεες η γενικοτερα μιλανε για κομαντιλικια κτλ. Ειναι να γελας φιλε...
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Επικοινωνία:
Green Berets έγραψε:
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Επικοινωνία:
Ομορφα. Παρερμηνευσα λιγο τις προθεσεις και το υφος σου(γραπτος λογος γαρ) οποτε να με συγχωρεις εαν βγηκε λιγο "επιθετικη" η δημοσιευση μου.
Κατα τα αλλα συμφωνω
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Επικοινωνία:
O keyboard λογος μπορει ευκολα να παρερμηνευτει.Green Berets έγραψε:
Ομορφα. Παρερμηνευσα λιγο τις προθεσεις και το υφος σου(γραπτος λογος γαρ) οποτε να με συγχωρεις εαν βγηκε λιγο "επιθετικη" η δημοσιευση μου.
Κατα τα αλλα συμφωνω
Καθολου επιθετικη δεν ηταν. Απλα τρελαινομαι οταν μου λενε οτι στα αλεξιπτωτα θελει βυσμα(τι να πω μπορει και να ειναι ετσι πλεον), μου φαινεται εξωπραγματικο...
Απο ολη τη σειρα μου αντε να ηταν 1-2 ατομα(ο ενας ο ανηψιος του Ξυλουρη ο οποιος εσπασε τα ποδια του σε μια ασκηση) Κρητικοι βυσματα. Θυμαμαι στο Πευκο που καναμε σχεδιασμο 2 βδομαδες πως θα τρεξουμε το μιλι για να κανουμε οσο το δυνατο καλυτερο χρονο στις εξετασεις της ΣΧΑΛ. Επειδη εκανα χρονια στιβο μου φανηκε γελοιο το οριο, αλλα θεωρω οτι αν δεν εκανα στιβο η ποδοσφαιρο θα δυσκολευομουν πολυ νομιζω.
-
- Πολίτης
- Επικοινωνία:
Είναι κοινό μυστικό εδώ και χρόνια, ότι οι επιδειξίες βουτυρομπεμπέδες μαμάκηδες χρησιμοποιούν τις γνωριμίες του μπαμπά τους για να κάνουν μια θητεία αβίαστα και ακούραστα (ΣΧΑΛ) και βέβαια στο τέλος όλοι (λουφαδόροι και μη) θα πάρουν την περιβόητη πουλάδα. Η διαφορά είναι ότι την πουλάδα την κερδίζεις μέρα με την μέρα στη εκπαίδευση όταν γεμίζεις άπυρους κουβάδες ιδρώτα και έχεις φάει τόνους από πριονίδι έτσι κι αλλιώς πουλάδες πουλάμε όλα τα μαγαζιά με στρατιωτικά είδη. Εγώ υπηρέτησα στα αλεξίπτωτα 1994-1995 (229 σειρά) και υπήρχαν άτομα που έβγαλαν την ΣΧΑΛ κακήν κακώς μόνο και μόνο για να πάρουν μόνιμη μετάθεση στην Αθήνα μέσω μιας λουφάτης ειδικότητας (βυσματικης) . Μετά από κάποια χρόνια και αφού είχαμε απολυθεί κανονικά (πως τα φέρνει καμία φορά η ζωή) συναντήθηκα και πάλι με τα εν λόγο άτομα , σε μια άσκηση επιστράτευσης (εάν σας τύχει είναι πολύ καλή εμπειρία) , οι οποίοι ήταν ντυμένοι σαν καρνάβαλοι με πεντακόσιες πουλάδες και άλλα βλακώδες διακριτικά, που δεν θα έπρεπε καν να τα αναφέρουν πόσο μάλλον να τα φοράνε. Τέλος , επειδή αυτά συμβαίνανε και θα συμβαίνουν όποιος έχει ψυχή και σθένος και θέλει πραγματικά να υπηρετήσει το σώμα των αλεξιπτωτιστών δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από το να το πράξει σωστά.
Μπορεί να μου πεί κάποιος ποιές αθλητικές δοκιμασίες περνάς για να πας αλεξίπτωτα;
-
- Υποδεκανέας
- Επικοινωνία:
τρεξιμο καμψεις ελξεις κοιλιακους
Συγκεκριμένα μπορείς να μου πείς; Πόσες έλξεις κλπ;
-
- Υποδεκανέας
- Επικοινωνία:
τα αρχικα για να σε επιλεξουν ειναι 30 καμψεις... 8 ελξεις... 40 κοιλιακους (αν θυμαμαι καλα...) και 7,5 λεπτα το μιλι... μετα στη σχαλ περνας αλλες δυο φορες τα τεστ... την πρωτη ειναι 30... 4... 25... 7,5... αντιστοιχα... και τη δευτερη 40... 6... 40... 7... αντιστοιχα με το μονο ζορι οτι σε εχουν καψει απο τα θεσεις για καμψεις και τετεια
Καλησπερα παιδια! θα ηθελα να ρωτησω το εξης... Ειμαι γιατρος και τον Νοεμβριο ειναι να παρουσιαστο στο υγειονομικο της Αρτας. Στην Στρατολογια μου ειπαν πως απο εκει μπορω να παω ειδ. δυναμεις και συγκεκριμενα Στους αλεξιπτωτιστες οπυ και ενδιαφερομαι. Γνωριζει καποιος να μου πει αν επιτρεπονται σε εμας τα αλματα;
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΣΧΑΛ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες