535 Μ/Κ ΤΠ - Φέρες (Έβρος)

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Στρατός και θητεία
ΤΑΣΟς

Δημοσίευση από ΤΑΣΟς »

Λοιπον νεοι μου ακουστε εναν παλιο 93στ προσοχη μονο στα κουνουπια και στους γκατζους τιποτα αλλο και οχι φυλακια μακρυα
Λεων238

Δημοσίευση από Λεων238 »

Παιδια ημουν, οταν εγινε η φαση με τα ιμια στο 535, συγκεκριμενα στο ε. Φ. Καραγωγου, οποιος απο εσας παει εκει δεν τον βλεπω να περναει καλα... Μα καθολου καλα
ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓ

Δημοσίευση από ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓ »

Γεια σας παιδια. Ειμαι απο κελλη φλωρινας, υπηρετησα στο 535τπ στις φερες το 1982-83 στο φυλακιο πορος. Η περιοδος αυτη ηταν πολυ δυσκολη, πολες ασκησεις, πολες ενεδρες, πολλα περιπολα. Το χειμωνα πολυ κρυο, το καλοκαιρι θανατος απο κουνουπια, συνεχεια συναγερμους με τοις προκλησεις των τουρκων. Ευχομαι να μν εχεται περασει τοσο δυσκολα. Ψαχνω να βρω τους φιλους μου που υπιρετουσαμε την χρονικη περιοδο 1982-1983 και σειρα 158 γιατι εκεινη την περιοδο δεν υπηρχαν κινητα και το facebook μου ειναι vaki.kirkos. Ευχαριστω πολυ.
trutro
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από trutro »

Το 535 όχι μόνο δεν έχει μεταφερθεί ακόμη στο στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβησό όπως λέει ο red77b, αλλά με το ρυθμό που γίνονται οι εργασίες δεν πρόκειται να μεταφερθεί εκεί πριν το Πάσχα. Από αυτά που μαθαίνω από άλλους στρατιώτες, πρέπει να είναι από τα πιο ανοργάνωτα στρατόπεδα που υπάρχουν... Και οι ΕΠΟΠ... Αφήστε το καλύτερα.
SALAS
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από SALAS »

Και εγω εκει ημουν φιλε μου το 1999 (254) σειρα ειχα 10 μηνες περασα ζωαρα

TORINEZOS

Δημοσίευση από TORINEZOS »

Το πιο μαχιμο ταγμα στον εβρο. Αυτο τα λεει ολα. Συνεχεια δραστηριοτητες-πορειες, καταληψη υψωματος, βολες, πυρ και κινησεις κτλ. Δεν υπηρχε μια μερα να καθησουμε στον εβρο. Υπομονη μαγκεσ
ΤΖΟΡΤΖΙΟ

Δημοσίευση από ΤΖΟΡΤΖΙΟ »

Τι σειρα εισαι φιλαρακι; Εγω 306 και ειμουβν απο μαρτη μεχρι αυγουστο... ετσι κ ετσι, ουτε κλαιει ουτε γελαει ομως
ΓΙΩ ΝΑΥΠΛΙΟ

Δημοσίευση από ΓΙΩ ΝΑΥΠΛΙΟ »

Είμουν Από Μάρτιο μέχρι Άγουστο Εκεί 306 σειρά καλούτσικα ήταν είχε όμως ασκήσεις αρκετές και Πορείες... Και τρελά κουνούπια ειδικά κάτω στα Πλωτά... Είμουν Δίπλα Από Τον Λόχο Διοικήσεως. Στο ν ΛΌΧΟ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ Σ ΤΑΓΜΑΤΟΣ

εβρουχος

Δημοσίευση από εβρουχος »

Καλησπερα σε ολους.
Υπηρετω τωρα στο 535.(σειρα 323)
Πλεον η μοναδα εδω και ενα εξαμηνο περιπου εχει μεταφερθει στο Στρατοπεδο Βογιατζη (31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού) στην Καβησο Έβρου.(παλια το 535 ειχε δικια του εδρα μεσα στις Φερρες)
εκει βρισκονται και αλλες μοναδες οπως το 536 Μ/Κ - Καβησός Έβρου
οι εγκαταστασεις του 535 δεν ειναι καλες αφου οι θαλαμοι των φανταρων ειναι μεσα σε λυομενα-containers με ό, τι αυτό συνεπάγεται
η μοναδα εχει τεσσερις λοχους
1ος λοχος-2ος λοχος-3ος λοχος-Λόχος υποστηρίξης τάγματος-και λόχος διοικήσεως
πολλες γυναικες εποπ μεσα στο στρατοπεδο που μενουν σε δικο τους ξεχωριστο θαλαμο (θαλαμος γυναικων)
οι τουαλετες δεν ειναι τουρκικες οπως συνηθιζεται αλλα οι κλασσικες που εχουμε ολοι στο σπιτι μας
υπαρχει προβλημα με το ζεστο νερο καθως μεχρι στιγμης ο θερμοσιφωνας ανοιγει μονο 1 ωρα την ημερα με αποτελεσμα να κανουμε μπανιο με κρυο νερο ή να μενουμε απλυτοι.
το καλο της μοναδας αυτης σε σχεση με τις αλλες του εβρου ειναι οτι βρισκονται κοντα στην αλεξανδρουπολη (μιση ωρα με κτελ απο τον σταθμο στις φερες - εισητηριο 4.5 ευρω)
οι φερες ειναι κωμοπολη και οχι χωριο και εχει καποια μερη για να βγεις (2 καφετεριες-1 internet cafe-τραπεζες-μαγαζια) για οποιον δεν θελει εξοδο στην αλεξανδρουπολη
ειμαι νεος στην μοναδα οποτε δεν ξερω τι παιζει με υπηρεσιες και λοιπα ακομη
7 ιανουαριου εδω ξεκιναμε σπεν για 3 εβδομαδες
η μοναδα ειναι αμεταθετη για οσους υπηρετουν 9μηνο και μεταθεσιμη για οσους κανουν 8μηνο

Άβαταρ μέλους
thanos123
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από thanos123 »

Θεωρήται "βυσματική" μετάθεση.
oplitis13
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από oplitis13 »

Φίλε, σε παρακαλώ πες μου... Εχω ειδικοτητα οδηγος διαβιβαστής και θα με φερουν για ενα μηνα φερρες... Τι παίζει; Ακούω τραγικές καταστάσεις... Απαντήστε ρε παιδιά σας παρακαλώ!

oplitis13
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από oplitis13 »

Ρε παιδια κανενας από 535 ; Τι γινεται εκει περα?
Νικολας

Δημοσίευση από Νικολας »

Ημουν Ιαν.96 στο 535 οταν εγινε η φαση με τα Ιμια, εκει να βλεπατε τι ωραια περασαμε εκεινο το βραδυ.238 Σειρα

ΕΦ. ΔΝΕΑΣ

Δημοσίευση από ΕΦ. ΔΝΕΑΣ »

Μάγκες ήμουν στο 535 Μ/Κ ΤΠ 8-12 2010 / 19-8-2011 οπότε και απολύθηκα. Σειρά 313.Τότε ήμασταν στο στρατόπεδο μέσα στις Φέρες.2ος Μ/Κ Λόχος. Σκληρός Διοικητής, γενικά δύσκολο και αυστηρό διοικητήριο-επιτελείο. Όμως ένα κομμάτι μάλαμα ο Λοχαγός.

Όσοι ήμασταν στο λόχο ήταν παιδιά που είχαμε συναποφασίσει ότι θα μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος, έτσι κι έγινε. Τα βύσματα έφυγαν απο νωρίς και ξεκεθάρισε ο τόπος.

Πολύ δύσκολες οι μέρες. Ασκήσεις, αγκαρίες, αναφορές, πορείες (25άρες,10άρες κτλ), βολές, αγήματα, παρελάσεις, σκηνάκια, πλωτά, επιθεωρήσεις, πολλές υπηρεσίες και συν της άλλης εγώ έκανα και ΛΥΒ. Όμως ολοι είμασταν εκει παρόντες, και άξιοι σε όλες τις προκλήσεις, Γι'αυτο και αναδειχθήκαμε και ο καλύτερος Λόχος της χρονιάς, και πήραμε τα εύσημα πάνω απ'όλα απο το Λοχαγό μας και μετά απο τον Διοικητή μας.

Μετά από όλα αυτά υπηρετήσαμε και σαν αποσπασμένοι στρατιώτες στα φυλάκια του 534 ΤΠ. Ε. Φ Πετάλου, Ε. Φ Γέφυρας, Ε. Φ Γεμιστής, περίπου στα 5-10 μέτρα απο τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πάντα εκεί μέρα και νύχτα, είτε με κρύο (πρόλαβα μέχρι και -17 βαθμους C) είτε με ζέστη και κουνούπια.

Όμως αυτό που σε κρατάει εκεί είναι η φιλία και το δέσιμο που αναπτύσεις με τους συναδέλφους σου. Συν του ότι οφείλεις πρώτα για τον εαυτό σου και την συνείδησή σου και έπειτα για την πατρίδα, να μην υποκήψεις σε κανέναν ρουσφετολόγο που απο την πρώτη στιγμή θα σου προτείνε να σε φέρει δίπλα στο σπίτι σου, με κάθε μορφής αντάλλαγμα.

Μάγκες, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες μην υποκύπτετε. Φανείτε δυνατοί και δείξτε οτι μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Πέρα απο τις Ειδικές Δυνάμεις, το πραγματικό Πεζικό είναι στα σύνορα του Έβρου και ζητά να παραμείνει αντάξιο των προσδοκιών.

Αυτό ήταν μέχρι και πριν 1,5 χρόνο το 535 Μ/Κ ΤΠ φίλοι μου.

Εύχομαι σε όσους υπηρετούν εκεί ή η μετάθεση τους τους στέλνει εκεί, να έχουν μια δυνατή και γεμάτη εμπειρίες θητεία και να συνεχίσουν να τιμούν τους προκατοχούς τους σε αυτό το Τάγμα, το οποίο αποτελεί ένα απο τα δυσκολότερα σε όλη την επικράτεια του Έβρου.

Καλό ταξίδι γεμάτο εμπειρίες!

defender

Δημοσίευση από defender »

Το Ε/Φ Καραγωγου δεν υπαρχει πια... Εχει κλεισει... Οπως και το Ε/Φ Πορου...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες