Είναι ενας θεσμός πασοκικής εμπνευσηςKostas12345 έγραψε:Που το βρήκες το αστειο φίλε; Δεν είμαι στο σώμα για να ρωτάω έχω 1 χρόνο ακόμα για να δώσω πανελλαδικές και ήθελα κάποιος ο οποίος γνωριζει να μου λύσει την απορία μου. Ενδιαφέρομαι να μπω στο σωμα της ελληνικής αστυνομίας και σκεφτόμενος τους αστυνομικούς που υπάρχουν εκεί δεν θα ήθελα να είμαι στη συγκεκριμένη υπηρεσία και για αυτό ρωτησα.
Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 45
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 93
Αν κάποιος όταν έρθει η στιγμή να δηλώσει ότι θα δώσει πανελλαδικές και δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να συμμετεχει στις προκηρύξεις της αστυνομίας και του στρατόυ 1)θα πρέπει να φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και για την αστυνομία και για τον στρατό; 2) εάν περάσω υγειονομικές, αθλητικές, ψψυχοτεχνικες εξετάσεις στην αστυνομία σημαίνει ότι τα περασα και στον στρατό και έτσι αν θέλω δηλώνω και στρατιωτικές σχολές?
-
Γνωρίζει κανείς;
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι εάν δώσεις εξετάσεις για στρατιωτικές σχολές δηλώνοντας και την Αστυνομία τότε εάν περάσεις τα όρια στα αθλήματα και για Αστυνομία δες ποια είναι στην προκήρυξη και έχοντας κάνεις όσα χρειάζεται από την πλευρά σου πηγαίνοντας στην Αστυνομία όταν βγαίνει η προκήρυξη με τα δικαιολογητικά για την Αστυνομία, τότε όταν περάσεις τα αθλήματα θα ζητήσεις από τον Αξιωματικό που θα είναι μαζί σας ένα χαρτί που θα λέει ότι πέρασες τις εξετάσεις. Προσοχή όμως η Αστυνομία έχει νομίζω όρια όπως ΣΣΕ οπλα, αυτά όλα υπάρχουν στην προκήρυξη που βγάζει το γεεθα. Επίση εάν επιλέξεις να δώσεις σε κάποια στρατιωτική σχολή, οι εξετάσεις διαρκούν 5 ημέρες και όχι 3 όπως είναι στην Αστυνομία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι την 1η ημέρα εξετάζεσαι στα ψυχοτεχνικά, ζωγραφική και κάποια τεστ, την 2η ημέρα περνάς από συνέντευξη προσωπική αλλά και ομαδική όπου δίνουν ένα θέμα και είστε περίπου 10 άτομα μέσα σε μία αίθουσα και μιλάτε χωρίς να παρεμβαίνουν οι ψυχολόγοι. Εάν περάσεις, τότε πας για υγεινομικές εξετάσεις την 3η ημέρα και την 4η απλώς ελέγχουν το φάκελο από την προηγούμενη ημέρα και αυτό που έχεις δωσει εσύ από την 1η ημέρα και εάν περάσεις και από αυτήν την διαδικασία. Την 5η ημέρα δίνεις αθλήματα ξεκινώντας 100μ, μετά μήκος, ύψος, σφαίρα και 1000μ. Στο τέλος εάν έχεις δηλώσει και ναυτικό δίνεις κολύμπι σε 50μ με όριο 2 λεπτά. Συνοψίζοντας εάν θέλεις να δώσεις και για στρατιωτικές σχολές δίνεις σε όποια στρατιωτική σχολή επιλέξεις 1η όταμ συμπληρώνεις την αίτηση δεν είναι δεσμευτική η προτίμηση αυτή καθώς δεν επηρεάζει τη σειρά που θα βάλεις τις σχολές στο μηχανογραφικό. Όμως καλύτερα στην αίτηση να δηλώσεις όλες τις σχολές που σε ενδιαφέρουν παρά να δηλώσεις μία γιατί μετά δεν θα μπορεις να την επιλέξεις στο μηχανογραφικό προσοχή σε αυτό, όπως και στα πεδία με το ναυτικό την σειρά που θα τα βάλεις, να διαβάσεις για την κάθε ειδικότητα και βάσει αυτής που σου αρέσει περισσότερο ξεκινάς γιατί βάσει αυτής της σειράς εάν μπεις στη σχολή και της βαθμολογίας σου θα πάρεις τελικά την ειδικότητα. Οπότε αυτό που συμβαίνει είναι να δώσεις στρατό και να πάρεις βεβαίωση για την αστυνομία ότι πέρασες τα αθλήματα, την οποία πρέπει να καταθέσεις σε αστυνομικό τμήμα και όχι το αντίστροφο. Για τα δικαιολογητικά νομίζω ότι είναι παρόμοια όμως διάβασε τις προκηρύξεις για να είσαι σίγουρος, προσοχή στις προθεσμίες.
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 225
Kostas12345 έγραψε:Γνωρίζει κανείς;
Η βεβαιωση οτι περασες τς πκε ισχυει μονο απο τς στρ σχ προς τν αστυν κ τν πυροσβ ενω δν ισχυει τ αντιθετοο. αντιστοιχα ισχυει απο ανστυνομια προς πυροσβεστικη αλλα κ τ αντιστροφο
- Αντωνης2018
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 105
Να ρωτήσω κατι; Οι ειδικοί φρουροί μολις τελείωσει η πενταετία γινονται αστυφύλακες?
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 78
Δεν είμαι σίγουρος αν είναι 5ετία, αλλά ναι, γίνονται Αστυφύλακες (μη ανακριτικοί) και έπειτα εξελίσσονται βαθμολογικά. Νομίζω φτάνουν μέχρι Αρχιφύλακες (μη ανακριτικοί).
- marsupilami
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 225
Αντωνης2018 έγραψε:Να ρωτήσω κατι; Οι ειδικοί φρουροί μολις τελείωσει η πενταετία γινονται αστυφύλακες?
Στ 8ετη γινονται αστυφυλακες μη ανακριτικοι υπαλληλοι
- Αντωνης2018
Ειναι κανεις απο εδω μεσα που να εχει τελείωσει την σχολη αστυφύλακων για να μου πει πως ειναι εκει μεσα η ζωη. Του χρονου δινω πανελληνίες και θα την βαλω σιγουρα πρώτη επιλογή
-
Μπορείς να κοιτάξεις σε αυτήν την συζήτηση τα παλιοτερπ μηνύματα καλύτερα έχουν απαντηθεί τα πάντα το ίδιο έκανα και εγώ . Και εγώ δίνω του χρόνου πανελλαδικές και ενδιαφέρομαι για την αστυνομια από ποια κατεύθυνση εισαι?
- Αντωνης2018
Φιλε μου Κωστα ξερω οτι θα με μισήσεις για αυτο αλλα ειμαι θεωρητικη

-
Εγώ παντός είμαι από θετικη, αχ ελπίζω να αυξήσουν τις θέσεις γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα και ειδικά όταν αντιμετωπιζεις και άτομα από την θεωρητική που σαφώς μαζεύεις πιο εύκολα τον συγκεκριμένο αριθμό μορίων
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 28
Kostas12345 έγραψε:Εγώ παντός είμαι από θετικη, αχ ελπίζω να αυξήσουν τις θέσεις γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα και ειδικά όταν αντιμετωπιζεις και άτομα από την θεωρητική που σαφώς μαζεύεις πιο εύκολα τον συγκεκριμένο αριθμό μορίων
Είσαι θετική για να πας αστυνομία μόνο; δλδ προτιμάς φυσική κ χημεία από αεππ κ αοθ; εκτός αν θες κ στρατό
-
Έχω στο νου μου καικτο στρατό αλλά πάω από θετικη διότι είμαι πολύ καλός σε αυτά τα μαθήματα οπότε δεν έχω λόγω να πάω από οικονομικά
-
Να σας ρωτήσω κάτι για ποιο λόγο αυτα δύο χρόνια παίρνουν μόνο 250 άτομα αστυφυλάκων και 40 αξιωματικών, έχει οριστεί από το μνημονιο ; Τόσους επερναν και πιο παλιά δηλαδή 2013-16
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης