ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα, είμαι και γω για Β ΕΣΣΟ 2018 στη Λαμία, και γράφει κι εμένα ΕΛΔΥΚ στο site της στρατολογίας.

Όμως έχω την εντύπωση πως σημαίνει οτι υπάρχει πιθανότητα να μας πάρουν Κύπρο, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμα, τουλάχιστον όχι πριν παρουσιαστούμε.
Αν μπορεί κάποιος παλαιότερος να επιβεβαιώσει.
Helias

Δημοσίευση από Helias »

Καλησπέρα,
Με έχουν Πυροβολικό-ΕλΔυΚ. Ξέρουμε τι θα πει αυτό ως προς το στρατόπεδο στην Κύπρο (πού θα είμαι δηλαδή) ;
Αρης

Δημοσίευση από Αρης »

Πολύ ΕΛΔΥΚ Παίζει. Βλέπω
MikePal
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από MikePal »

Παιδια παρουσιάζομαι και γω Λαμία υλικού πολέμου και μετα παω ελδυκ πεζικο.. Λαμια μονο τρεις μέρες θα κάτσουμε είναι σιγουρο αυτό;
Gerasimos_Nikaia
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Gerasimos_Nikaia »

Εγώ που θέλω να πάω ΕΛΔΥΚ λόγω οικονομικών και παρέας αλλά η στρατολογία με στέλνει 485 ΤΔΒ Ειδ. Δυναμεις, τι κάνω;
Anon

Δημοσίευση από Anon »

Παιδια και εγω παρασιαζομαι Λαμια και μετα ΕΛΔΥΚ υγειονομικό. Όσοι θα παμε Λαμία μετα θα παμε ΕΛΔΥΚ ετσι λένε τουλαχιστουν. Μπορω να το αρνηθω με καποιον τροπο και να μην παω ΕΛΔΥΚ;

https://digitalstar.gr/reportaz-webtv/281-reportaz-2018/21734-ton-martio-i-eldyk-stin-lamia
Fipetou

Δημοσίευση από Fipetou »

Ολα ξεκινησαν οταν ηρθε το χαρτι καταταξης... Η μαμα πατριδα με καλουσε!... Ε και αφου επρεπε να γινει ακολουθησα την συμβουλη του πατερα μου, δηλαδη :
" Αν ειναι να κανεις κατι τοτε φροντισε να πληρωθεις για αυτο! "
Ετσι αποφασισα να παω ΕΛ. ΔΥ. Κ οχι μονο για τα χρηματα αλλα και απο θεμα χαρακτηρα δηλαδη ηξερα οτι δεν θα ηταν τοσο "χυμα".
Ξεκινησα απο ΚΕΝ Ρεθυμνο (547 ΑΜ/ΤΠ) οπου εκει εκατσα 14 μερες περιπου διοτι επεφτε πασχα ορκιστηκα και βουρ για τον Αυλωνα.
Εκει μαζευτηκαμε ολοι οι ελδυκαριοι. Κατσαμε περιπου 3-4 μερες και μετα αεροπλανο για Κυπρο.Στο αεροδρομειο υπηρχε στελεχος του ΕΣ που ανεφερε τα ονοματα μας και σε πιο στρατοπεδο θα παει ο καθενας.
Εδω αρχιζει τωρα το θεμα που ενδιαφερει ολους.
Η ζωη μεσα στο στρατοπεδο διαφερει απο αυτη των ελληνικων απο την αποψη οτι δεν ειναι τοσο χυμα οσο μου εχουν περιγραψει φιλοι μου που υπηρετησαν σε Ελληνικα στρατοπεδα. Ας ξενινησουμε λοιπον:*Αν εισαι Ι1 η Ι2 μπορεις να πας! Αμα εισαι 8 μηνος παλι μπορεις να υπηρετησεις ΕΛ. Δυ. Κ.
* Δινε προσοχη στην εμφανιση σου! Αυτο σημαινει οτι πρεπει να ξυριζεσαι, να εχεις προβλεψει και να εισαι κουρεμενος οπως πρεπει, να κρατας τις αρβυλες σου καθαρες και την παραλλαγη σου σε μια καλη κατασταση δλδ οχι σκισμενη κτλ.
* Επισης προσοχη στο κρεββατι, στο οπλο σου, στην ξιφολογχη και τον ιματισμο σου. Οχι δεν εννοω για κλεψιμο αφου πιστεψε με αν αφησεις ενα πορτοφολι πανω σε ενα τραπεζι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν θα τολμησει να στο αγγιξει ;) αλλα στην κατασταση των παραπανω που ανεφερα. Να θυμασαι τους αριθμους του οπλου και της ξυφολογχης και να τα κρατας σε μια κατασταση αποδεχτη για τα στελεχη σε περιπτωση επιθεωρησης. Θα μαθεις ακριβως τα σημεια που κοιτανε οποτε δεν θα εχεις προβλημα. Επισης προσοχη στις τετραγωνισμενες φυσσιγιοθηκες και στο τετραγωνισμενο λουκανικο. Μια φορα θα τα τετραγωνισεις και μετα ξενοιαζεις για ολη την θητεια.
* ΦΩΝΑΖΕ! Φωναζε οσο πιο δυνατα μπορεις! Η δυνατη φωνη σε συνδιασμο με τα δυο παραπανω που ανεφερα θα κανουν τα στελεχη να μην σου δινουν σημασια και θα περνας ζωαρα.
* Οτι ειδικοτητα και να εχεις θα κανεις σκοπιες για κανα μηνα. Μετα θα κανεις την ειδικοτητα σου περιπου. Λεω περιπου γιατι θα συνεχισεις που και που να κανεις κανα περιπολο, κανα θαλαμοφυλικη κτλ. Για παραδειγμα εγω ημουν οδηγος. Περασα εκπαιδευση οδηγου και μετα οδηγουσα πηγαινοντας στελεχη απο δω και απο κει, εχοντας υπηρεσια οδηγος επιφυλακης, μεταφεροντας υλικα και πραγματα απο δω και απο κει.
* ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΑΙ το επιλοχια για να κανουν την υπηρεσια σου καλυτερη... Κανεις δεν γουσταρει γλυψιμο...
* Οι εξοδοι θα ειναι 1 μεσα 1 εξω,2 μεσα 1 εξω. Η μεγαλυτερη εμπλοκη που εφαγε το στρατοπεδο ηταν σε ασκηση με αποτελεσμα 5 μεσα 1 εξω. Σιγα τα πραγματα.
* Η ζωη στην κυπρο εχει απο ολα! Μην ακους οτι ειναι ακριβα! Μλκιες υπαρχουν και τα ακριβα μαγαζια και τα φτηνα να αραξεις με την παρεα σου. Παραλιες; Ω ναι! Αλλα και πισινες καλες για οποιους υπηρετουν Λευκωσια και δεν θελουν να πεταχτουν σε παραλιακη περιοχη εκει τριγυρω.
*Επικοινωνια θα εχεις με Ελλαδα. Η καλυτερη εταιρια για Data ειναι η ΜΤΝ ενω τα περιπτερα πουλανε κατι προφορτωμενες καρτες μεπολλα λεπτα που μπορεις να παιρνεις σε κινητα αλλα και σταθερα της ελλαδος με περιπου 10 ευρω αν θυμαμαι καλα.
* Αδειες; Κανενα προβλημα! Θα εχεις παραπανω λογω παραμεθωριου και πιστεψε με - με το αεροπλανο σε περιπου 2 ωρες εισαι Ελλαδα! Μπορεις να προγραμματιζεις αδεια νωριτερα οπως κανουν ολοι ετσι ωστε να βρεις φτηνα αεροπορικα. Αρα μηπως δεν εισαι τοσο μακρια απο την Ελλαδα;
* Αμα κατσει ασκηση - πηγαινε με τα μπουνια θα περασεις γαματα!
*Να εισαι συνεπης στην υπηρεσια σου ακομα και αν εισαι ο μοναδικος - πιστεψε με αυτο το εκτιμανε.
* Στους ζεστους μηνες προσοχη στην καθαριοτητα ! Ποτε ο θαλαμος μου δεν επιασε κοριους γιατι οι παλαιοτεροι φωναζαν στους νεους για την καθαριοτητα. Φωναζαν με το γαντι - δεν τους υποβιβαζαμε ουτε τους βριζαμε. Μετα απο ενα σημειο και μετα καταλαβανε και ο (... συνεχίζεται ...)
superK

Δημοσίευση από superK »

Κι εγώ ΕΛΔΥΚ. Τι γίνεται; Πάμε πόλεμο;

Προτιμώ Έβρο παρά "εξωτερικό". Μπορώ να το ζητήσω;

Marsel81

Δημοσίευση από Marsel81 »

Καλησπέρα. Είμαι να παρουσιαστώ Β ΕΣΣΟ 2018 Στρδο Αθ. Διακου - Σχη (ΠΖ) Τσάκαλου Κωνσταντίνου. Μονάδα τοποθέτησης ΕΛΔΥΚ.
1) Αυτό είναι Λαμία σωστά;

2) Ξέρει κανείς να μου πει πόσες μέρες τελικά θα είμαι εκεί; Γιατί πολλά άλλαξαν για αυτόν τον Μάρτιο και έχω μπερδευτεί με το τι ακριβώς σημαίνει ότι έκλεισαν τα κέντρα εκπαίδευσης... !

3) Η Μονάδα τοποθέτησης που λέει ΕΛΔΥΚ, σημαίνει ότι θα υπηρετήσω Κύπρο;

4) Πώς Πάω στην Κύπρο, με δικά μου έξοδα; Κι αν όχι, τι μεταφορικό μπορώ να χρησιμοποιήσω δωρεάν;

5) Είμαι άνω των 35, θα κάνω 6μηνη θητεία; Γιατί έχουν μπει κάτι ψύλλοι στα αφτιά μου αυτές τις μέρες και μου είπαν μήπως κάνω 9μηνο τελικά.

6) Πτυχίο ΑΕΙ και Γ2 αγγλικά μετράνε καθόλου στο τι θα κανω γενικότερα στον στρατό;

Υ. Γ Συγγνώμη αν κάποιες ερωτήσεις είναι γελοίες... ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ... !

Άβαταρ μέλους
KostasAf
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από KostasAf »

Καλησπέρα σας ονομάζομαι Κώστας
Θα κάνω τα χαρτιά μου για να παρουσιαστώ τον Σεπτέμβριο και Έχω αρχίσει να σκεφτομαι πάρα πολύ για τα ελδυκ.Για να παρουσιαστώ στα ελδυκ τι θα πρεπει να κάνω που θα πρεπει να απευθυνθώ; Επίσης θα ήθελα πάρα πολύ να με πει καποιος τι γίνετε με τις αδειες γιατι άκουσα πως πρεπει να μένεις σε ξενοδοχείο ισχύει κάτι τετοιο; μπορείς να γυρισεις Ελλάδα με στρατιωτικό αεροπλάνο ώστε να πληρώσεις λιγότερα; Θέλω να επισημάνω πως έχω ένα πολύ κάλο φίλο στην Κύπρο θα είναι πολύ καλή εμπειρια να πάω; Και κάτι τελευταίο με τα χρήματα τη γίνετε σου μένουν στην άκρη τελικά χρήματα γιατι έχω ανάγκη να μαζέψω κάποια χρήματα και ποσά σου δίνουν κάθε μηνά άκουσα για 250-300 ισχύει ακόμα;

Axilleas trikala

Δημοσίευση από Axilleas trikala »

Μπαίνω Ελδυκ ταιθορακισμενα κυπρο στην αρχή Ξενέρωσα αλλά μέσα σε μια ωρα καυλωσα και όχι γιατι είμαι στρατοκαυλος 24 χρονων είμαι αλλά ειμαιεσιγοθρος θα περάσω τέλεια και ο λόγο γιατγ ποτέ δεν θα είχα ευκαιρία να πάω κυπρο...  αφηνεις πολλά πίσω οικογένεια πατρίδα κοπέλα φίλους αλλά εννιά μήνες είναι στη τελική .. Πολλα τα θετικά άδειες λεφτά καλοκαίρι... Κύπρος έρχομαι κουφαλες
Άβαταρ μέλους
KostasAf
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από KostasAf »

Θα περιμένουμε να μας πεις πως είναι
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Mparmpas »

5) Είμαι άνω των 35, θα κάνω 6μηνη θητεία; Γιατί έχουν μπει κάτι ψύλλοι στα αφτιά μου αυτές τις μέρες και μου είπαν μήπως κάνω 9μηνο τελικά.

Κανονικα 9μηνο θα κανεις εκτος αν εχεις αλλους λογους μειωμενης θητειας οπως παιδια, αν εισαι προστατης κλπ.
Ενα πονηρο, εσυ μπορεις να υπηρετησεις 20 μερες και μετα να εξαγορασεις προς 810 ευρω το μηνα.
Βασικα μετα το 20ημερο υπηρετεις οσο θες και οσο σε παιρνει να εξαγορασεις!
Marsel81

Δημοσίευση από Marsel81 »

Ο λόγος που θα υπηρετήσω σε αυτή την ηλικία, είναι λόγω απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας μετά το 35ο έτος της ηλικίας. Στη Θεσσαλονίκη πέρσι, που είχα πάει να πάρω την αναβολή που δικαιούμουν, μου είχαν πει ότι θα κάνω 6 μήνες. Μπήκα κ σε μια σελίδα με πληροφορίες της στρατολογίας κ διάβασα ακριβώς το ίδιο. Απλώς ανησύχησα, επειδή έχω την ένδειξη ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΛΔΥΚ και μου είπαν ότι αυτό μπαίνει μόνο σε αυτούς που κάνουν 9μηνο και λέω μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Κοντεύ να τρελαθώ. Είμαι καθηγητής, δουλεύω σε φροντιστήριο, σταματάω ήδη 2 μήνες πριν κλείσουν, αν τους πω ότι δεν τελειώνω Σεπτέμβρη, θα χάσω τη δουλειά μου. Παίρνω τηλ στην Στρατολογική Υπηρεσία που ανήκω, γύρω στα 7 διαφορετικά τηλέφωνα, αλλά... Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν το σηκώνει κανείς ποτέ.
mike7

Δημοσίευση από mike7 »

Kαλησπέρα σας. Έλαβα το σημείωμα κατάταξης. Πρέπει να παρουσιαστώ 14 Μαρτίου στην Λάρισα. Έχω κληθεί για Ειδικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην μονάδα 32 ΤΥΠ. Οι απορίες μου είναι οι εξής: Α) Επειδή θέλω και επιθυμώ να υπηρετήσω είτε ως ΛΟΚ είτε ως Αμφίβιος αν αιτηθώ στο ΣΥΠΟ να το αλλάξω θα γίνει δεκτό το αίτημα μου; Γιατί δεν θέλω με τίποτα να πάω Πεζοναύτης β) Αν το αίτημα μου δεν γίνει δεκτό, δεν θα δεχτώ να πάω ειδικές δυνάμεις κοινώς θα αρνηθώ να υπηρετήσω ε. Δ. Τότε μπορώ να αιτηθώ να πάω ΕΛΔΥΚ ή θα με στείλουν υποχρεωτικά σε άλλη παραμεθόριο περιοχή; Ευχαριστώ.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης