Προκήρυξη για εποχικούς πυροσβέστες (2024)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Επισκέπτης

Re: Προκήρυξη για εποχικούς πυροσβέστες (2024)

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Φιλαράκι μου ο υπουργός και το υπουργείο ήταν ξεκάθαρο θα πάμε σε νέα προκήρυξη εποχικών με χαμηλότερα κριτήρια. Όποιος τα πληρεί θα μπει όποιος δεν τα πληρεί δεν θα μπει είμαι πάρα πολύ απλό δεν χαίρεται κανείς για τίποτα απλά έτσι θα γίνουν τα πράγματα.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Παρ Οκτ 25, 2024 12:40 pm Φιλαράκι μου ο υπουργός και το υπουργείο ήταν ξεκάθαρο θα πάμε σε νέα προκήρυξη εποχικών με χαμηλότερα κριτήρια. Όποιος τα πληρεί θα μπει όποιος δεν τα πληρεί δεν θα μπει είμαι πάρα πολύ απλό δεν χαίρεται κανείς για τίποτα απλά έτσι θα γίνουν τα πράγματα.
Τα χαμηλότερα κριτήρια είναι δική σου έμπνευση. Κατά τα άλλα, έχεις δίκιο. Θα βγάλει νέα προκήρυξη.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Παρ Οκτ 25, 2024 12:40 pm Φιλαράκι μου ο υπουργός και το υπουργείο ήταν ξεκάθαρο θα πάμε σε νέα προκήρυξη εποχικών με χαμηλότερα κριτήρια. Όποιος τα πληρεί θα μπει όποιος δεν τα πληρεί δεν θα μπει είμαι πάρα πολύ απλό δεν χαίρεται κανείς για τίποτα απλά έτσι θα γίνουν τα πράγματα.
Κ
Φιλαράκι μου τα πράγματα αλλάζουν πάντα στην πυροσβεστική. Προσέχουν κάθε λέξη που λένε. Είπαν ηλιακά κριτήρια; Τους άκουσες; Οπότε μην επαναπαύεσαι
Επισκέπτης

Εγώ αδερφέ μου είμαι κομπλέ και με την ηλικία και με τα μόρια αν βγάλει θα τα κάνει και θα μπω. Δεν κάθομαι να διασπείρω ψευδές ειδήσεις όπως ο άλλος πού άκουσε επαναπρόσληψεις και άρχισε να λέει θα μείνουν 150 με 200 θέσεις για πολίτες το στουρνάρι. Αν είναι δυνατόν.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Πέμ Οκτ 24, 2024 11:33 am Οκ, ευχαριστώ. Σήμερα ο Κικίλιας στο OPEN είπε ότι θα επαναπροσλάβουμε 2500 εποχικούς. Ας ελπίσουμε ότι θα ανανεώσει τα παιδιά που είναι μέσα και θα βγάλει και άλλη μία για τα κενά που θα προκύψουν. Το λιγότερο που οφείλει να κάνει είναι να ανανεώσει τα παιδιά που είναι μέσα και αν μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά και εμείς που είμαστε πολίτες.
Είσαι σωστός και μπράβο έτσι θά γίνει. Μήν ανησυχείς πολίτες όλοι θά μπούνε, υπάρχουν πολλά κενά και άπειρες παραιτήσεις. Μακάρι όλα τα κενά να καλυφθούν από πολίτες μέ ειδικές δυνάμεις και όχι από εθελοντές αυτό το θέλει το 99% του σώματος
Επισκέπτης

Υπαρχουν 3400 κενα γενικων καθηκοντων εγω θα κανω μια απλη ερωτηση, γιατι σε αυτα τα κενα να μην μπουν οι 2500 ΠΠΥ και οι 1200 ΕΜΟΔΕ που ειναι έμπειροι πυροσβεστες και εχουν και οργανικές θέσεις και τους εποχικους πχ να τους κανει δωδεκάμηνη εργασια σε πρόληψη τον χειμωνα και καταστολή το καλοκαιρι και να ειναι ολοι ευχαριστημένοι.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Παρ Οκτ 25, 2024 6:56 pm
Επισκέπτης έγραψε: Πέμ Οκτ 24, 2024 11:33 am Οκ, ευχαριστώ. Σήμερα ο Κικίλιας στο OPEN είπε ότι θα επαναπροσλάβουμε 2500 εποχικούς. Ας ελπίσουμε ότι θα ανανεώσει τα παιδιά που είναι μέσα και θα βγάλει και άλλη μία για τα κενά που θα προκύψουν. Το λιγότερο που οφείλει να κάνει είναι να ανανεώσει τα παιδιά που είναι μέσα και αν μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά και εμείς που είμαστε πολίτες.
Είσαι σωστός και μπράβο έτσι θά γίνει. Μήν ανησυχείς πολίτες όλοι θά μπούνε, υπάρχουν πολλά κενά και άπειρες παραιτήσεις. Μακάρι όλα τα κενά να καλυφθούν από πολίτες μέ ειδικές δυνάμεις και όχι από εθελοντές αυτό το θέλει το 99% του σώματος
Με ανησυχεί λίγο το ηλικιακό φίλε μου, καθότι είμαι 36 και θέλω για οδηγός. Μακάρι πάντως να πάνε όλα καλά για όλους. Εποχικούς και πολίτες.
Επισκέπτης

Οι ΠΠΥ δεν θα γίνουν μόνιμοι για δύο λόγους. Πρώτον γτ το 2011 που βγήκε η προκήρυξη έλεγε ότι μετά τη πρώτη 5ετια όσοι ήταν κάτω των 40 τότε και είχαν απολυτήριο λυκείου θα γίνονταν μόνιμοι. Αυτό σημαίνει ότι μόνιμοι δεν έγιναν οι ΠΠΥ που δεν είχαν απολυτήριο ή την ηλικία τότε. Άρα χωρίς απολυτήριο δεν μπορεί να τους μονιμοποιήσει. Κατά δεύτερον οι μόνιμοι πυροσβέστες βγαίνουν στη σύνταξη στα 62 αυτό σημαίνει ότι ένας 5ετης που το 2011 ήταν 40+ φέτος είναι στη καλύτερη περίπτωση τώρα 54 (ο μικρότερος) αν τους μονιμοποιήσει σε 5-6 χρόνια θα πρέπει να τούς διώξει όλους πού δεν βολεύει κανέναν ενώ αν απλά τους ανανεώνει τη σύμβαση μπορεί να τον κρατήσει πρακτικά μέχρι να πεθάνει. Προσωπικά γνωρίζω περίπτωση ΠΠΥ ετών 71 που ακόμα υπηρετεί.
RFD2000

Δημοσίευση από RFD2000 »

Το θέμα είμαι να διώξει τους εθελοντές από τις υπηρεσίες (δεν νοούνται παρατρεχάμενοι σε σώματα ασφαλείας) και να καταργηθεί ο θεσμός της πενταετίας, μονιμοποιώντας όσους κατέχουν τα εχέγγυα με αγωνίσματα στυλ ΕΜΟΔΕ. Απο εκεί και πέρα υποχρεωτική υπηρεσία στα δασικά εως και το πέρας πενταετία-επταετίας και ετήσια έκθεση αξιολόγησης και επανεξέταση ιατρικά αθλητικά μέχρι το τέλος της καριέρας τους. Επίσης άμεση εφαρμογή στρατιωτικού ποινικού κώδικα για να εξαφανιστούν από την υπηρεσία κοματόσκυλα και να σταματήσουν τα ξεφτιλία μεταξύ υπαλλήλων και διοίκησης που βλέπουμε σήμερα.
Επισκέπτης

Οι ΠΠΥ της σειρας 2019 του 1971 γεννηθεις με απολυτηριο λυκειου θα γινουν μονιμοι το 2025 σε ηλικια 54 ετων. Η σειρα αυτη δεν ηταν η τελευταια υπηρξε και στο τελος του 2020 και αλλη. Παρα ολα αυτα δεν υπαρχει επι θητειας υπαλληλος σωματων ασφαλειας και στο στρατο οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο που μετα απο 7 χρονια να μην μονιμοποιηθηκε. Προς ενημερωση τωρα εχει ψηφιστει νομος του κρατους, οποιος θελει μπορει να τον ψαξει, οτι το ανωτερο οριο για συμβασεις ορισμενου χρονου εχει ορισθει στα 17 χρονια που σημαινει οπως γινεται τωρα με τους εποχικους συμβασιουχους πυροσβεστες της προκυρηξης του 2003 θα πρεπει να ισχυσει και για τους ΠΠΥ στο μελλον.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Σάβ Οκτ 26, 2024 5:57 pm Οι ΠΠΥ της σειρας 2019 του 1971 γεννηθεις με απολυτηριο λυκειου θα γινουν μονιμοι το 2025 σε ηλικια 54 ετων. Η σειρα αυτη δεν ηταν η τελευταια υπηρξε και στο τελος του 2020 και αλλη. Παρα ολα αυτα δεν υπαρχει επι θητειας υπαλληλος σωματων ασφαλειας και στο στρατο οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο που μετα απο 7 χρονια να μην μονιμοποιηθηκε. Προς ενημερωση τωρα εχει ψηφιστει νομος του κρατους, οποιος θελει μπορει να τον ψαξει, οτι το ανωτερο οριο για συμβασεις ορισμενου χρονου εχει ορισθει στα 17 χρονια που σημαινει οπως γινεται τωρα με τους εποχικους συμβασιουχους πυροσβεστες της προκυρηξης του 2003 θα πρεπει να ισχυσει και για τους ΠΠΥ στο μελλον.
Για να γίνει αυτό πρέπει να περάσουν πολλές δεκαετίες ίσως και ποτέ δυστυχώς. Αυτό που καταστρέφει την πυροσβεστική είναι ο εθελοντισμός και η πολιτική προστασία. Έρχεται ο κάθε ένας προβληματικός (γιατί όλοι είναι δε το τρώμε πλέον το σενάριο ήρθαμε να βοηθήσουμε ή αγαπάμε τον συνάνθρωπο) για να παραστήσει ότι κάτι έκανε και καλά. Ειδικά με τα σοσιαλ έχουν τρομερή σχέση ανεβάζουν τα πάντα απτη δική τους πλευρά σκηνοθετημένα πάντα.
Επισκέπτης

Δεν υπάρχει νόμος του κράτους αλλά γνωμάτευση του ΣτΕ ότι έως 17 χρόνια μπορούν να ανανεώνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τότε που έγινε η προκήρυξη και προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι όπως είναι οι συμβάσεις των ΠΕΑ το 2003 και των ΠΠΥ το 2012. Δεν έχει σημασία εάν κάποιος μπήκε επιλαχών μετά. Μετράει από το 2003 για τους ΠΕΑ και αντίστοιχα από το 2012 για τους ΠΠΥ.
Επισκέπτης

RFD2000 έγραψε: Σάβ Οκτ 26, 2024 5:39 pm Το θέμα είμαι να διώξει τους εθελοντές από τις υπηρεσίες (δεν νοούνται παρατρεχάμενοι σε σώματα ασφαλείας) και να καταργηθεί ο θεσμός της πενταετίας, μονιμοποιώντας όσους κατέχουν τα εχέγγυα με αγωνίσματα στυλ ΕΜΟΔΕ. Απο εκεί και πέρα υποχρεωτική υπηρεσία στα δασικά εως και το πέρας πενταετία-επταετίας και ετήσια έκθεση αξιολόγησης και επανεξέταση ιατρικά αθλητικά μέχρι το τέλος της καριέρας τους. Επίσης άμεση εφαρμογή στρατιωτικού ποινικού κώδικα για να εξαφανιστούν από την υπηρεσία κοματόσκυλα και να σταματήσουν τα ξεφτιλία μεταξύ υπαλλήλων και διοίκησης που βλέπουμε σήμερα.
Εγω θα ελεγα να παρει αλβανους για πυροσβεστες που ειναι και σκληραγωγημενοι στην δουλεια, αντεχουν να δουλευουν ατελειωτες ωρες και ξερουν και απο χειρονακτικες εργασιας και τους δικους μας τα κομαντο να τους βαλουμε στα γραφεια με φραπεδια και αθλητικα παπουτσια.
Saudi

Δημοσίευση από Saudi »

Επειδή οι εποχικοί λένε οτι παίρνουν πενιχρό μισθό.

Μισθός εποχικού 950€/μήνα χωρίς παιδιά.
Νυχτερινό περιπολικό 80 ευρώ. Μέχρι 22 την αντιπυρικη. Πολλοί σταθμοί τα περνάνε και έτσι. Άρα +1740€.
Νυχτερινό μέσα στον σταθμό ένα δεκάρικο.
Υπολογίστε Κυριακές, υπερωρίες.
Μπορεί να βγάλουν στο σύνολο με όλα τα έξτρα πάνω από 3.000€
Ταμείο ανεργίας 550€ για 6 μήνες.
Μια χαρά την περνάνε. Μην ψαρώνετε που κλαίγονται
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έχουν πιάσει εποχικούς για εμπρησμούς. Αυτοί παρακαλάνε για φωτιές.
Επισκέπτης

Γι'αυτό πιέζουμε εμείς οι εθελοντές να καταργηθεί ο θεσμός των εποχικών και να ενισχυθεί ο θεσμός των εθελοντών. Να δούμε μετά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες