Λιμενικό Σώμα - Ειδικές Δυνάμεις (ΚΕΑ/ΟΕΑ/ΜΥΑ)

Το Λιμενικό Σώμα και οι Ειδικές Δυνάμεις του (ΚΕΑ/ΟΕΑ/ΜΥΑ), η Ακτοφυλακή, οι Λιμενοφύλακες και μισθοί τους
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Avatar »

Και σε κρατάνε στο σώμα ως τι ; Που προσφέρεις με τις υπηρεσίες σου ;
Αν κοπείς από το ΣΕΑΛΣ σε κρατάνε ;(είναι ένα σχολείο πολύ πιο σοφτ)
Σε προηγούμενα ποστ νομίζω ο γρεεκ αρμυ είχε πει ότι αν κοπείς από τις ειδικές δυνάμεις αυτές ενώ έχεις μπει με κατηγορία ειδικές δυνάμεις τότε σε διώχνουν (σελίδα 7 είναι το μήνυμα και μιλάει για τα ΚΕΑ από όσο καταλαβαίνω)
Άβαταρ μέλους
Apache
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Apache »

Avatar έγραψε:Και σε κρατάνε στο σώμα ως τι ; Που προσφέρεις με τις υπηρεσίες σου ;
Αν κοπείς από το ΣΕΑΛΣ σε κρατάνε ;(είναι ένα σχολείο πολύ πιο σοφτ)

Αν κοπεις απο τη ΜΥΑ σε κρατανε ως απλο λιμενοφυλακα η κεατζη.
Απο ΣΕΑΛΣ παντως λιγο δυσκολο να κοπεις, ετσι μου εχει πει γνωστος που το εχει περασει ετσι λεω.

Σε προηγούμενα ποστ νομίζω ο γρεεκ αρμυ είχε πει ότι αν κοπείς από τις ειδικές δυνάμεις αυτές ενώ έχεις μπει με κατηγορία ειδικές δυνάμεις τότε σε διώχνουν (σελίδα 7 είναι το μήνυμα και μιλάει για τα ΚΕΑ από όσο καταλαβαίνω)

Εσυ πριν ρωταγες αν σε διωχνουν αν κοπεις απο το σχολειο της ΔΥΚ (ΜΥΑ ειναι η μοναδα, το σχολειο που περνανε στο ΠΝ περνας και εσυ) και οχι για το ΣΕΑΛς, για εκει δεν ξερω αν κοπεις αν σε διωχνουν. Παντως δυσκολο το κοβω, εδω δεν διωχνουν αλλους απο το δημοσιο...
Τεσπα ας περιμενουμε να ξαναγραψει ο Operation35 για σιγουρια
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ναι αυτό ίσχυε μέχρι το 2009, πλέον δεν ισχύει τους κομμένους τους κρατάνε σαν "λευκούς" και συνεχίζουν κανονικά στο λιμενικό σώμα.

Το μήνυμα του Operation35 είναι κατατοπιστικότατο, μην διαβάζετε 1 μήνυμα μόνο μία φορά γιατί μπορεί να μπερδευτείτε και να μην καταλάβετε τι εννοεί.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις θα μπορεί πλέον να συμμετέχει η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προχώρησε σε κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία εξασφαλίζεται η πρόβλεψη της συμμετοχής της συγκεκριμένης ομάδας σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η νομική κάλυψη στη Μονάδα για επιχειρήσεις που συμμετέχει και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υπαγωγή της στο καινούργιο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ, που είχε δημιουργήσει τη «Δύναμη Δέλτα», το διακλαδικό Σώμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος απαριθμεί σήμερα ενενήντα τρία στελέχη.

πηγή
Ελλην καταδρομεας
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Ελλην καταδρομεας »

Καιρος ηταν!
Η ΜΥΑ πιστευω οτι εχει καλυτερα εκπαιδευμενα στελεχοι απ'την ΕΚΑΜ και σαφως καλυτερο εξοπλισμο!
Jerk goes cloud -----> Η ***** παει συννεφο
Άβαταρ μέλους
Diakos
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Diakos »

Δέν θα το έλεγα. Έχω εμπειρία και απο τις 2 μονάδες λόγω γνωστών. Και οι 2 είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι απλά καθένας λάμπει στο αντικείμενό του. Χαρακτηριστικά όμως να ξέρεις οτι πολλά στελέχη του Λ/Σ πήγαιναν παλιά στην ΕΚΑΜ για να πάρουν πιστοποίηση. Απο όπλα και υλικά οι 2 αυτές μονάδες είναι πολύ πιο μπροστά απ ότι νομίζουν μερικοί.
ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση από ΕΛΛΑΣ »

Γεια σας είμαι δεκαοκτώ ετών και λατρεύω τις ειδικές δυνάμεις και γενικά τον στρατό. Θα ήθελα όσο τίποτα άλλο να καταφέρω να μπω στην ΜΥΑ αλλά δεν ξέρω κάτι βασικό. Που θα βρήσκομαι (εννοώ σε ποια περιοχή) ;Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panos.kosmidis
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από panos.kosmidis »

ΕΛΛΑΣ ξεκίνα διαβάζοντας το topic από την αρχή και κάνε συγκεκριμένες ερωτήσεις γιατί σε γενικές ερωτήσεις μη περιμένεις αντικειμενική απάντηση ή γενικά απάντηση καθώς αν είσαι 18 και βαριέσαι να διαβάσεις τις σελίδες γιατί να μπει ο άλλος να σου απαντήσει ξοδεύοντας χρόνο; Ξόδεψε χρόνο, γίνε πιο συγκεκριμένος, τοποθέτησε τις ερωτήσεις σου και ανέμενε απαντήσεις.
ἔ σσεται ἦ μαρ
liakos
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από liakos »

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια απορία όσο αναφορά το τμήμα της ΟΕΑ. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, έχω ένα γερμανικό ποιμενικό 2 χρονών και ήθελα να ρωτήσω εάν είναι κάποια επιπλέον μόρια για την προκήρυξη η γενικότερα να δηλώσω και τον σκύλο πριν μπω η το δηλώνεις αφού πρώτα με το καλο μπεις στο σώμα;
Ευχαριστώ εκ τον προτερων!

ΕΛΛΑΑΔΑ

Δημοσίευση από ΕΛΛΑΑΔΑ »

Γεια σας παιδες! ξερει κανεις ποτε θα βγει περιπου η επομενη προκυρηξη για τα κλιμακια του λιμενικου;
ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση από ΕΛΛΑΣ »

Γεια σας, είμαι 17 ετών και ενδιαφέρομαι για οτιδήποτε έχει να κάνει με τον στρατό. Τώρα τελευταία ασχολούμαι πολύ με το Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και έχω κάποιες απορίες ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε.

1) Για να μπω Κ. Ε. Α αρκεί να έχω κάνει την θητεία μου στις ειδικές δυνάμεις και απλώς συμμετέχω στον διαγωνισμό όταν βγει η προκήρυξη;

2) Σε ποιες περιοχές του Ελλαδικού χώρου μπορώ να υπηρετήσω ως Κ. Ε. Α;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. Εικόνα
Ενδιαφερομενος

Δημοσίευση από Ενδιαφερομενος »

Θα ηθελα να ρωτησω τον D.Y.K μιας και ξερω οτι γνωριζει , ειμαι ηδη Λ/Φ και ενδιαφερομαι να συμμετασχω στο επομενο σχολειο της ΜΥΚ για να μπω στην ΜΥΑ ωστοσο θα ηθελα να μου πεις ποιοι ειναι οι κινδυνοι που μπορει να αντιμετωπισει ενας αυτοδυτης στον βυθο και τι πρεπει να προσεχει γενικοτερα; Ειναι λιγο γενικες οι ερωτησεις μου αλλα θελω να ξερω! Ευχαριστω πολυ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 31

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ενδιαφερομενος έγραψε:Θα ηθελα να ρωτησω τον D.Y.K μιας και ξερω οτι γνωριζει, ειμαι ηδη Λ/Φ και ενδιαφερομαι να συμμετασχω στο επομενο σχολειο της ΜΥΚ για να μπω στην ΜΥΑ ωστοσο θα ηθελα να μου πεις ποιοι ειναι οι κινδυνοι που μπορει να αντιμετωπισει ενας αυτοδυτης στον βυθο και τι πρεπει να προσεχει γενικοτερα; Ειναι λιγο γενικες οι ερωτησεις μου αλλα θελω να ξερω! Ευχαριστω πολυ

Και πολύ ενδιαφέρουσες έρχομαι να συμπληρώσω εγώ οι απορίες σου! Οι συνηθέστεροι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο ένας αυτοδύτης στο βυθό αλλά και όσοι καταδύονται σε ζεύγη / ομάδες είναι οι εξής:
- Υποθερμία / Υποξεία.- Προβλήματα καταδύσεων όπως κάποια βαροτραύματα (σοβαρά, λιγότερο σοβαρά). Οι έμμεσες επιδράσεις οφείλονται στην διάλυση αερίων που αποτελούν το αναπνευστικό μίγμα μέσα στο αίμα και είναι οι εξής: Νόσος εξ' αποσυμπιέσεις (νόσος των δυτών), νάρκωση αζώτου, δηλητηρίαση από διοξείδιο του άνθρακα, μονοξείδιο του άνθρακα ή άλλα τοξικά αέρια.- Επιδράσεις της πίεσης οι οποίες μπορεί να είναι άμεσες ή έμμεσες και μπορεί να οφείλονται στις διαφορές πιέσεων που Δημιουργούνται κατά την κατάδυση ή την ανάδυση, μεταξύ διαφόρων κοιλοτήτων του οργανισμού και του εξωτερικού Περιβάλλοντος.- Δηλητηριάσεις αερίων (πιο σπάνιο αλλά έχει συμβεί αρκετές φορές) - Νόσος των δυτών (Μπορείς να ψάξεις στο ίντερνετ σχετικά με τον νόμο του Henry και πίστεψε με θα βρεις πολλές πληροφορίες) ! Επιγραμματικά χωρίζεται στα ελαφριά συμπτώματα (Πόνος στις αρθρώσεις [ανεξάρτητος από τις κινησεις] Β. Εκδηλώσεις στο λεμφικό σύστημα (διόγκωση συγκεκριμένων ομάδων Λεμφαδένων] γ. Δερματικές εκδηλώσεις [α. Κνησμός (φαγούρα) Β. Ερίθυμα (κοκκινίλα) κλπ! Και τα βαριά συμπτώματα όπως:
α. Πνευμονική νόσος των δυτών [πόνος πίσω από το στέρνο, βήχας, δύσπνοια) Β. Νευρολογική μορφή νόσου των δυτών. Γ. Προσβολή του εγκεφάλου (πονοκέφαλος, διαταραχές της όρασης, συμπτώματα Ημικρανιακού Τύπου). Δ. Προσβολή του νωτιαίο» μυελού (παραπληγία, τετραπληγία). Ε. Νόσος του έσω ωτός (εμβοές, μείωση ακοής, ίλιγγος, ναυτία, Δυσκολία συντονισμού των κινήσεων). Ζ. Σοκ (πόνος στη μέση, στην κοιλιά, στο στήθος, έντονη Σωματική κόπωση δυσανάλογη με την αναμενόμενη από Τις συνθήκες κατάδυσης). Και τέλος η νάρκωση από το άζωτο Ν2 (επιγραμματικά είναι η Εμφάνιση συμπτωμάτων μέθης ή νάρκωσης κατά την έκθεση σε υπερβαρικό Περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες / ανάλυση μπορείς να ψάξεις άπειρα παρόμοια threads στο ίντερνετ αν σε ενδιαφέρει) !
Από εκεί και πέρα αυτά που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου / να προσέχεις για την ασφαλέστερη κατάδυση σου (γενικότερα στην ζωή σου αν ασχολείσαι) θα πρέπει να είναι:
1. Κατάδυση πάντοτε με ζεύγη (μαγκιές / κλανιές δεν χωράνε στην θάλασσα! Θα πω το κλισέ "Θα πρέπει να την σέβεσαι και όχι να την φοβάσαι" αναλογίσου / σκέψου την διαφορά) 2. Σκάφος ασφαλείας (Στην ΜΥΚ θα υπάρχει πάντα και παντού σκάφος / εκπαιδευτές παρακολούθησης. Στην προσωπική σου ζωή δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε) 3. Αυτοδύτης ασφαλείας (παντού και οπουδήποτε. Στην τελική κάποιος εμπειρότερος από εσένα αν ασχοληθείς και στην προσωπική σου ζωή με τις καταδύσεις. Στο ΣΥΚ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ) 4. Μαχαίρι (Απαραιτήτως. Οι λόγοι ευνόητοι. Έχει τύχει συνάδελφοι / φίλοι / γνωστοί και ούτω καθεξής να μπλεχτούν σε δίχτυα / φύκια, ακόμη έχει τύχει μέχρι και αποδέσμευση από τον προσωπικό τους εξοπλισμού λόγω της πίεσης) 5. Αναπνευστήρας (να το αναλύσω περισσότερο;) 6. Ρυθμιστής πλευστότητας7. Σημαδούρα καταδύσεων8. Άριστη γνώση υποβρύχιας συνεννόησης9. Φαρμακείο10. Φιάλη οξυγόνου11. Τηλέφωνο πλησιέστερου θαλάμου επανασυμπίεσης.
Μιας και το ξεκίνησαμε και το αναλύουμε έχε υπόψη επίσης κάποια μέτρα προστασίας όπως:
1. Δεν ξεπερνάμε την ώρα 0 [μηδέν] για κανένα λόγο με αυτόνομη καταδυτική συσκευή2. Τα ζεύγη καταδύονται δίπλα-δίπλα3. Δεν ξεπερνάμε το βάθος των 30μ.4. Δεν κρατάμε ποτέ την αναπνοή μας5. Ταχύτητα κανονικής καθόδου 20μ/λεπτό6. Σε περίπτωση κακοδιαθεσίας αναδυόμαστε αμέσως7. Ταχύτητα κανονικής ανάδυς (... Συνεχίζεται... )
Άβαταρ μέλους
Nameless
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Nameless »

• Θελω να ρωτησω κατι σχετικο με το θεμα, για να ενταχθει καποιος στο σωμα της Μ. Υ. Α πρεπει να ειναι αποφοιτος ουκ; Αφου ειναι διαφορετικο σχολειο και εκπαιδευση απ'οτι γνωριζω. Μονο οι ουκ συμμετεχουν;
Άβαταρ μέλους
expedition
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από expedition »

Nameless έγραψε:
  • Θελω να ρωτησω κατι σχετικο με το θεμα, για να ενταχθει καποιος στο σωμα της Μ. Υ. Α πρεπει να ειναι αποφοιτος ουκ; Αφου ειναι διαφορετικο σχολειο και εκπαιδευση απ'οτι γνωριζω. Μονο οι ουκ συμμετεχουν;
Για να ενταχθείς στη ΜΥΑ περνάς το σχολείο ΟΥΚ εφόσον φυσικά είσαι ήδη λιμενικός και το δηλώσεις.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες