Καψόνι στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
DasBoot
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 12
Επάγγελμα: Μηχανικος

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από DasBoot »

Φιλε Asmike το οτι πρεπει να κανουμε οτι
μας ζητανε οι ανωτεροι μας ειναι ακραια
αποψη; Δηλαδη εσυ αν με ειχες τι θα ηθελες
να ελεγα οχι σε οτι μου λες?

Εχω μαθει απο την πολιτικη που ζωη
να πειθαρχω γτ και στις εδω δουλειες
μου ειχα τρελο χωσιμο. Για πες μου
λοιπον.

Επισης οι χαρακτηρισμοι κωλοψαρο
να τους απευθυνεις στους φανταρους
σου, εδω μεσα μαθε να εισαι κοσμιος.
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DasBoot την Παρ Σεπ 10, 2010 4:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
asimike
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από asimike »

DasBoot έγραψε: Φιλε Asmike το οτι πρεπει να κανουμε οτι
μας ζητανε οι ανωτεροι μας ειναι ακραια
αποψη; Δηλαδη εσυ αν με ειχες τι θα ηθελες
να ελεγα οχι σε οτι μου λες?

Εχω μαθει απο την πολιτικη που ζωη
να πειθαρχω γτ και στις εδω δουλειες
μου ειχα τρελο χωσιμο. Για πες μου
λοιπον.

Επισης οι χαρακτηρισμοι κωλοψαρο
να τους απευθυνεις στους φανταρους
σου, εδω μεσα μαθε να εισαι κοσμιος.
...
ενταξει νεος
ΕΛΛΑΣ
DasBoot
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από DasBoot »

Χαιρομαι που τα ξεκαθαρισαμε παλιουρα...
oldie158
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 5

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από oldie158 »

Δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείτε ρε παιδιά. υποτίθεται ότι εδώ λέμε δυό κουβέντες ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα νέο να τη βγάλει καθαρή αν τύχουν δύσκολες συνθήκες

ΔΕΑ_(ΤΘ)_ΤΑΜΜΥ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από ΔΕΑ_(ΤΘ)_ΤΑΜΜΥ »

Υπομονη θελει και ψυχραιμια. Εαν εσεις μαλωνετε για αποτσιγαρα τι να πω εγω που μαζευα σκουπιδια για να μην περασει και τα δει ο ταξιαρχος (με εντολη υποδιοικητη), η κατεβασα σακουλα μαυρη σκουπιδιων απο δεντρο στην οποια ειχε βαλει ενας καθικης το πτωμα ενος σκυλου και ειχε φτασει λογω της ζεστης Αυγουστο μηνα σε κατασταση αποσυνθεσης; Εκει δηλαδη τι επρεπε να κανω; Να καταφυγω στον ΟΗΕ; Η να αφησω τον σκυλο να μοσκοβολαει και να ειναι εστια μολυνσης; Ηρεμηστε και παρτε το χαμπαρι. Ο στρατος ειναι ΣΥΝΟΛΟ. ΣΥ-ΝΟ-ΛΟ. Καλως η κακως παρτε το αποφαση οτι 9,10,12 μηνες, οσοι ειναι τελος παντων υπακουετε σε μια σειρα εντολων. Τις κανετε και τελειωσε. Εαν ειναι παραλογες βγειτε παραπονουμενοι. Εαν ειναι πια τοσο παραλογες παραπονεθειτε στην μητερα σας. Σταματηστε να μεγαλοποιειτε καταστασεις και να ακουτε την μπαρουφα του καθενος. Προδιατιθεστε αρκετοι απο εδω αρνητικα απο τον στρατο, χωρις να εχετε περασει ουτε απεξω. Ηρεμηστε λιγο.
DasBoot
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από DasBoot »

Φιλε ΔΕΑ συμφωνω απολυτα μαζι σου,
απλα εδω μεσα μερικοι θελουν να το
παιξουν λιγο... Τζαμπα ειναι ετσι κι αλλιως...

aggeliki93
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από aggeliki93 »

Συμφωνω κ εγω αν και δεν εχω αμεση επαφη με τον στρατο... αλλα απο οσα ξερω απο τον πατερα μου εκεινος τουλαχιστον σεβοταν την προσωπικοτητα των στρατιωτων... αλλα ηταν υπεχρεωμενος να τους διδαξει πειθαρχια... απο στρατοκαυλους αλλο τιποτα... και οι αξιωματικοι ακομα εχουν προβλημα μαζι τους... οι βλακες ειναι παντου κ παντα... μεσα στον στρατο μαθαινεις να τους συνηθιζεις... για ολα υπαρχουν λυσεις... αλλα ουτε οι πρωτοι θα ειστε που υπηρετειτε ουτε οι τελευταιοι... παλια ηταν χειροτερα τ πραματα... τωρα οι αντρες ειναι λιγο κακομαθημενοι... ενα στρατο περνατε κ εσεις κ αυτος μειωθηκε για να μιλησω για τα βυσματα! εμεις οι γυναικες τ περναμε ολα!(μια μικρη ευχαριστη παρενθεση... ασχετο βεβαια αλλα μην τ λαβετε υποψη!)τελωσπαντων εαν εχετε προβλημα παντα υπαρχει καποιος ανωτερος πιο διαλλακτικος... απευθυνθειτε σ αυτον... προσοχη! μονο για λογικα θεματα... οχι επειδη π. χ. δεν σας παει 1-1 αλλα 2-1... υπαρχουν κ χειροτερα! αν και γυναικα παρακαλω ακουστε με!
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Αφήστε αυτή την καραμέλα με το "παλιά ήταν αλλιώς" κλπ κλπ.

Το παιδί που θα μεγαλώσει με τις Α συνθήκες, θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει το Α' περιβάλλον.

Το παιδί που θα μεγαλώσει με τις Β συνθήκες, θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει το Β' περιβάλλον.

Αν πάρεις το Α και το βάλεις στο Β' περιβάλλον, θα βρει τρόπο να επιβιώσει. Το αντίστοιχο και στην άλλη περίπτωση.

Το να συγκρίνεις όμως αυτά τα δυο ξεχωριστά και σαν κλειστά συστήματα, δεν έχει νόημα.

Κακομαθημένοι με αυτή την λογική ήταν πριν 20 χρόνια. Όταν έμπαινες στον ΟΤΕ ψάχνωντας δουλειά και επειδή ο θείος σου ήξερε τον κυρ Μπάμπη τον θυρωρό, έμπαινες έτσι, χωρίς πτυχία κλπ. Και τώρα ξεχέζεσαι στην σύνταξη.

Τώρα βγαίνουν από πανεπιστήμια, μεταπτυχιακά, κυνηγάνε το όνειρό τους και το να μπουν στον ΟΤΕ για να δουλέψουν φαντάζει ως εξωπραγματικό όνειρο σχεδόν. Το μέσο πάνω απ' όλα.

Συγκρίσεις να κάνετε κατ' αντιστοιχία, όχι ότι να'ναι.
oldie158
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Καψόνι στο στρατό

το καψώνι άτυπα ήταν τμήμα της εκπαίδευσης και είχε σκοπό: Ένα την πειθαρχία στην εκτέλεση διαταγών και δύο την εξοικείωση στις συνθήκες πίεσης. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι πάντα υπάρχουν κάποια άτομα με προβληματική προσωπικότητα που όταν πάρουν εξουσία ηδονίζονται να την επιβάλλουν στους άλλους και καμμιά φορά το φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις που απειλούν και τη συνοχή της ομάδας

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Ποιος αλλωστε οταν δεν παιρνει εξουσια στα χερια του δεν την εκμεταλλευεται; Κανεις. Και αν υπαρχουν ειναι λιγοι.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 17
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

oldie158 έγραψε: το καψώνι άτυπα ήταν τμήμα της εκπαίδευσης και είχε σκοπό: Ένα την πειθαρχία στην εκτέλεση διαταγών και δύο την εξοικείωση στις συνθήκες πίεσης. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι πάντα υπάρχουν κάποια άτομα με προβληματική προσωπικότητα που όταν πάρουν εξουσία ηδονίζονται να την επιβάλλουν στους άλλους και καμμιά φορά το φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις που απειλούν και τη συνοχή της ομάδας
Μα η εξουσια ειναι το Νο1 αφροδισιακο... Μια μεση γυναικα μπορει να στο επιβεβαιωσει αυτο...
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Το καψωνι ειναι καψωνι ανεξαρτητου φυλου. Ετσι πιστευω. Τα καψωνια τυπου "στραβαδια προσοχη, το κουμπι στο τζακετ ειναι ξεκουμπωτο τρεχα πανω κατω μεχρι το κουμπι να βρει τη κουμποτρυπα, η ερωτικη εξομολογηση στη μποτα, το ξυρισμα του παπαφλεσσα, ξυσε το σαπουνι μεχρι να γινει ταιτ, τζου μποξ, ο παλιος ειναι αλλιως και ο πατερας εχει γιο οχι οτι δεν γινονται αλλα οχι με την ιδια ενταση. Θυμαμαι εναν διοικητη που μου ελεγε τα γραναζια της στρατιωτικης μηχανης χρειαζονται γρασαρισμα για το ευ λειτουργειν.Εικόνα ...
aggeliki93
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Καψόνι στο στρατό

Πιστευω πως οποιος και να εισαι ειτε αντρας ειτε γυναικα οτι βαθμο κι αν εχεις αν σου δοθει εξουσια ειναι θεμα καθε ανθρωπου το πως θα χειριστη την εξουσια αυτη. Αν εισαι ψυχικα καλα θα μπορεσεις να τη χειριστεις αξιοπρεπως και χωρις υπερβολλες. Αν παλι οχι... Αλιμονο σ εκεινους που θα τυχουν υπο τις διαταγες σου (αναφερομαι γενικα και οχι συγκεκριμενα για αποφυγη παρεξηγησεων). αποψη μου.
oldie158
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Καψόνι στο στρατό

εκτός από τους όποιους υποτίθεται σκοπούς μπορεί να εξυπηρετεί το καψώνι, υπάρχει και μιά άλλη διάσταση πολύ επικίνδυνη που είναι το παιχνίδι. Κάθε κλειστή ομάδα που πιέζεται ή βαριέται, έχει την τάση να βρίσκει κάποια μαύρα πρόβατα για να εκτονώνεται και να περνάει την ώρα της κι αν αυτό μείνει ανεξέλεγκτο μπορεί να φτάσει σε τραγικά αποτελέσματα.(η επιλογή του στόχου - μαύρο πρόβατο - συνήθως γίνεται εξ αιτίας κάποιας ιδιαιτερότητας-διαφορετικότητας του γι αυτό στις δύσκολες καταστάσεις πρέπει να μην ξεχωρίζεις απ το μέσο όρο, να περνάς απαρατήρητος). Θυμάμαι μιά φάση στο κέντρο όταν είχα παρουσιαστεί, είχαμε ένα χοντρούλη τριχωτό σαν αρκούδι που είχε πολύ μικρό πουλί, ο τύπος είτε γιατί ντρεπότανε είτε γιά άλλους λόγους (ήταν και λίγο αργόστροφος) δεν πολυσύχναζε στα ντούζ, τον πήρανε βέβαια χαμπάρι (τα παιδιά της σειράς μας εννοώ) και έγινε χαμός, μαζί με το δεκανέα και κάτι παλιούς του θαλάμου τον κουβαλάγαν σηκωτό στα ντούζ όπου έπρεπε να πλυθεί παρουσία όλων να του φωνάζουν Και εννοώ τις άπειρες φορές επί ένα δίμηνο. Εκείνη την εποχή δε χαμπαριάζαν τίποτα από ψυχολογίες, ο άνθρωπος θα μπορούσε μια χαρά να έχει σαλτάρει, θυμάμαι πολύ δυσάρεστα αυτή τη φάση γιατί κι εγώ εντάξει δε συμμετείχα όμως δεν έκανα και τίποτα για να αντιδράσω.

aggeliki93
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Καψόνι στο στρατό

Και να φανταστεις οτι υπαρχουν και χειροτερα... Οπως και να εχει ειτε αλλοι το υποστηριζουν ως μεθοδο πειθαρχιας ειτε αλλοι δεν τα αποδεχονται σε καμια περιπτωση το θεμα ειναι οτι δεν ειναι κι απο τις καλυτερες μεθοδους του στρατου να πειθαρχει εναν στρατιωτη ειδικα οταν ξεφευγει απο καθε οριο λογικης (ας μην ξεχναμε πως εκει που σταματαει η λογικη αρχιζει ο στρατος!) ... Και με τεκμηρια μαλιστα καθως εχουμε ακουσει και δει πολλες φορες στρατιωτες να φτανουν ακομα και στο σημειο της αποπειρας αυτοκτονιας εξαιτιας τετοιων καταστασεων...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες