SgtGeorge έγραψε:Ευχαριστω πολυ φιλε 297ιμακ για την αμεση απαντηση. Θα ηθελα να ρωτησω.1. Αν παω ΣΜΥ 'η ευελπιδων και μπω ειδικες δυναμεις στα ΛΟΚ θα ειμαι αξιωμτικος Ή μονο εφεδρος για αρχη και μετα επιλεγεις;2. Αν μπω ε. Δ. Απο εποπ θα πρεπει να πληρωνω ενα ποσοστο καθε μηνα;3. Σε ποια μοναδα καταδρομων μπορω να παω οπου να εχει πολυ φυσικη κατασταση και πολλες ασκησεις; Για μονιμος μιλαω παντα. Ευχαριστω...
Το τι ειναι ακριβος εφεδρος φοβαμαι οτι δεν το ξερεις... Ειναι αυτος που εκτελει την συνταγματικη του υποχρεωση προς την πατριδα, κοινως κανει τη θητεια του. Αρα οι ΕΠΟΠ και οι αποφοιτη ΣΣΕ και ΣΜΥ δεν ειναι εφεδροι γιατι δεν κανουν θητεια...
Για να μην γραφω ομως τζαμπα. Ξοδεψε λιγο χρονο στο να διαβασεις το φορουμ γιατι μπορει να σου λυθουν πολλες αποριες με αυτον τον τροπο...
Ρωταω και διαβαζω για να ξερω τι γινετε. ειμαι 15 φιλε yard. για ηρεμησε λιγο. ειμαι καινουργιος στο φορυμ και προσπαθω να αποφασισω που θελω να παω. σιγουρα περασες και εσυ απο το σταδιο μου. πραγματι δεν ξερω πολλα. αλλα ρωταω. υ. γ. φιλε ειλικρινα δεν γουσταρω καθολου τα φιλολογικα για αυτο μην μου λες να περασω εκει.[|) ]
SgtGeorge έγραψε:Ρωταω και διαβαζω για να ξερω τι γινετε. Ειμαι 15 φιλε yard. Για ηρεμησε λιγο. Ειμαι καινουργιος στο φορυμ και προσπαθω να αποφασισω που θελω να παω. Σιγουρα περασες και εσυ απο το σταδιο μου. Πραγματι δεν ξερω πολλα. Αλλα ρωταω. Υ. Γ. Φιλε ειλικρινα δεν γουσταρω καθολου τα φιλολογικα για αυτο μην μου λες να περασω εκει.[|) ]
Απο αυτα που ρωτας φαινεται οτι η δεν διαβαζεις καθολου και δεν εχεις ρωτησει κανενα φιλο η γενικοτερα στην παρεα σου και την οικογενεια σου, η διαβαζεις οτι παπατζιλικι κυκλοφορει εδω μεσα (και κυκλοφορει αρκετο) και εχεις θολωσει γενικα για να μην πω κατι αλλο...
Δεν εχω καποιον να ρωτησω παρα εξω. και δεν προλαβαινω να διαβασω πολλα. εμενα μου λενε οτι κανω μαλακια που πιστευω οτι θελω να μπω στις ε. δ. για αυτο το λογο ηρθα στο φορυμ. για να μαθω. και τωρα καταλαβαινω γιατι υπαρχει ελλειψη εκει στις ε. δ. ορισμενοι δεν γουσταρουν το στρατο και καλα κανουν εξαλλου, επιλογη του καθενος ειναι αυτη, τον θελουν μονο για λουφα και χαλαρουιτα. εγω προσωπικα δεν το βλεπω ετσι. εχω διαβασει πραγματα για τα ΛΟΚ και πιστευω οτι εκει ειναι το καλυτερο μερος για μενα [καθως εχω πορωση μετα οπλα, τις τακτικες, και την ομαδικη δουλεια για ενα εφικτο και καλο αποτελεσμα]. αλλα δεν εχω καταλαβει κατι. το κεαπ ειναι μερος της εκπαιδευσης των ΛΟΚ 'η πρωτα περνας κεαπ και μετα πας λοκ; διαφωτιστε με! [:) ] [:) ] [:) ] [:) ] [:) ] σορρυ για τις ηλιθιες ερωτησεις.[:) ] [:) ]
SgtGeorge έγραψε:Ρωταω και διαβαζω για να ξερω τι γινετε. Ειμαι 15 φιλε yard. Για ηρεμησε λιγο. Ειμαι καινουργιος στο φορυμ και προσπαθω να αποφασισω που θελω να παω. Σιγουρα περασες και εσυ απο το σταδιο μου. Πραγματι δεν ξερω πολλα. Αλλα ρωταω. Υ. Γ. Φιλε ειλικρινα δεν γουσταρω καθολου τα φιλολογικα για αυτο μην μου λες να περασω εκει.[|) ]
επ. Οπ ειναι επαγγελματιες οπλιτες σμυ ειναι σχολη μονιμων υπαξιωματικων. Δηλαδη βγαινεις λοχιας και ανεβαινεις ευελπιδων ειναι σχολη αξιωματικων, δηλαδη βγαινεις ανθυπολοχαγος και ανεβαινεις Απο ολα αν δεν κανω λαθος μπορεις να περασεις σχολεια οπως ειναι το κεαπ (κεντρο εκπαιδευσης ανορθοδοξου πολεμου). Τελειωνεις για παραδειγμα την ευελπιδων και περνας οτι σχολειο θες. Βγαλε εσυ πρωτα τα μορια να πας εκει, πηγαινε στη σχολη τελειωσε τη και μετα ξαναπες μας αν θες να πας στο κεαπ και στα υπολοιπα. Η ευελπιδων δεν ειναι κατασκηνωση που την τελειωνεις και μετα λες "που ειναι η ρεντινα"
SgtGeorge έγραψε:Ρωταω και διαβαζω για να ξερω τι γινετε. Ειμαι 15 φιλε yard. Για ηρεμησε λιγο.
Κοίτα, στο είπα έτσι σκληρά γιατί έχεις μπερδέψει αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, ΕΠΟΠ και θητεία.
Δεν έχεις ξεκαθαρίσει πράγματα που είναι εξαιρετικά απλά, κάτι που γενικά δείχνει μειωμένο ενδιαφέρον. Δεν θέλω να σε προσβάλω, απλά να σε γλυτώσω γιατί πολλοί θέλουν να μπουν στο στρατό για λάθος λόγους, επειδή δεν το έχουν ψάξει καθόλου.
Οι απορίες σου φυσικά είναι ευπρόσδεκτες, αλλά για τα βασικά καλό είναι να διαβάσεις πρώτα για να μην είναι άκυρες οι ερωτήσεις.
SgtGeorge έγραψε:Ρωταω και διαβαζω για να ξερω τι γινετε. Ειμαι 15 φιλε yard.
SgtGeorge έγραψε: και δεν προλαβαινω να διαβασω πολλα.
Μεγαλε εισαι 15, στα 17 θα κανεις μηχανογραφικο, τι στο καλο κανεις στη ζωη σου τωρα και δεν προλαβαινεις σε 2 χρονια να διαβασεις 5 Σελιδες φορουμ και μετα να ρωτησεις;
Αν ησουν 17 και αυριο εκανες μηχανογραφικο τι θα μας ελεγες δηλαδη;
Ρε παιδια αληθευει το γεγονος οτι αν θελεις να περασεις ΛΟΚ τοτε στις προκατακτικες αθλητικες εξετασεις που δινεις για να περασεις Ευελπιδων, αφου περασεις τα πρωτα αθληματα της σχολης, σε βαζουν Να τα ξανακανεις Αλλα με μεγαλυτερο δεικτη δυσκολιας Για να δουν αν μπορεις να πας ΛΟΚ?
nickdoud έγραψε:Ρε παιδια αληθευει το γεγονος οτι αν θελεις να περασεις ΛΟΚ τοτε στις προκατακτικες αθλητικες εξετασεις που δινεις για να περασεις Ευελπιδων, αφου περασεις τα πρωτα αθληματα της σχολης, σε βαζουν Να τα ξανακανεις Αλλα με μεγαλυτερο δεικτη δυσκολιας Για να δουν αν μπορεις να πας ΛΟΚ;
Εννοείται όχι
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Καλησπερα σε ολουσ. γραφω εδω για να ξεκαθαρισω σε ολουσ που δεν γνωριζουν οτιδηποτε για μονιμοσ στισ ειδικεσ δυναμεισ, με αφορμη ενα παιδι πιο πανω που τα εχει κανει που... να!
για να γινεισ μονιμοσ του στρατου η των καταδρομων μπορεισ μεσω σχολων, δλδ σσε κ σμυ, ειτε μεσω εποπ-και παλιαοτερα εμθ (εθελοντησ μακρασ θητειασ).
τωρα παμε στο σημανιτκο κομματι... κανεισ δεν γινετε στελεχοσ των καταδρομων με τιν μια αφου τελιοσει η σχολη του, η αφου μπει στο στρατο μεσο εποπ.ολοι μα ολοι αρχικα ειναι στελεχη του στρατου ξηρασ!
οσοι τελιωσουν σχολη πρωτα πρεπει να παρουν οπλο! αυτο πρακτικα σημαινει να διαλεξουν αν θα ειναι για παραδειγμα ανθυπολοχαγοι (και ολοι οι μετεπειτα βαθμοι) του πεζικου ή του πυροβολικου ή των διαβιβαστω ή του τεχνικου ή του μηχανικου κ. ο. κ ! οποτε εκπαιδευοντε σε οπλο πρωτα καπιουσ μηνεσ. π. χ. οι περισσοτεορι εινια του πεζικου γιατι εινια πιο ευκολο θεωρητικα κ πανε για 9 μηνεσ μετα απο την σχολη (σσε ή σμυ) στην χαλκιδα για να παροθν οπλο που λεμε. το οπλο φαινεται στο δεξι μεροσ του γιακα οπωσ φοραμε το χιτωνιο κ στα αριστερα οπωσ το βλεπει ενασ αλλοσ. μετα απο αυτο κ αφου ο νεοσ ανθυπολοχαγοσ ή μονιμοσ λοχιασ ειναι σε καποια μοναδα του πεζικου δηλωενει οτι θελει να εκπαιδευτη με το επομενο σχολειο καταδρομων, για να γινει στελεχοσ τον καταδρομων. το σχολειο εινια 4 μηνεσ (κεαπ). μετα απο αυτο γινεται καποιοσ στελεχωσ των καταδρομων. φυσικα ακολουθουν κ αλλα σχολεια υποχρεωτικα οπωσ αλεξιπτωτιστων, κεοαχ κ. ο. κ.
για τουσ εποπ και του εμθ ισχυει οτι μετα την βασικη εκπαιδευση σαν δεκανει, αφου δλδ προσληφθουν, δηλωνουν για να περασουν το σχολειο αφου κ αυτη ενδιαμεσα παρουν οπλο, που λεμε.
κανενα στελεχωσ καταδρομων δεν καθετε χαλαρα σε γραφειο. γινετε κ αυτο αλλα σημετεχουν σε γυμναστικεσ παντα κ σε ασκησεισ παντα. ολοι για παραδειγμα κανουνν μια 50αρα τον χρονον. αυτο προβλεται. κ σε ολεσ τισ ασκησεισ περνουν μεροσ κανονικα μαζι με φανταρουσ.
μετα απο λοχαγοι και ταγματαρχεσ χαλαρωνουν, οπωσ ειπε το παιδι πιο πανω (αλλα κ παλι κανουν καποιεσ γυμναστικεσ κ ασκησεισ κατα βουληση). οι υπολοχαγοι για πραδειγμα τρονε πακετο.
για τα στελεχοι απο σμυ, χαλαρωνουν μετα απο αρχιλοχιεσ κ ανθυπασπιστεσ. κ παλι αναλογα την θεση.
αυτα κ ελπιζω να βοηθησα για να ξερετε την διαδικασια. για ολουσ.
οσο για ουκ τα στελεχη πλεον μονο του ναυτικου μπορουν να περνανε τα σχολεια. ετσι εμαθα. η διαδικασια μεχρι προτινοσ ητανε οτι μετα απο ολα τα παραπανω τα στελεχη δηλωνουν οτι θελουν τα περασουν το σχολειο για να παρουν βατραχοπουλαδα.(ολων των σωματων αλλα κυριωσ οι καταδρομεισ λογο κα... ασ!).
εκτοσ απο οσουσ μπουν αμεσωσ ναυτικο οποτε πανε με την μια (αυτο ισχυει για τουσ εποπ στο ναυτικο)