Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)
ΥΚΟΑ = Υπαξιωματικός Κινήσεως Οδηγός Αυτοκινήτου
ΥΣΟΑ = Υπαξιωματικός Σίτισης Οδηγός Αυτοκινήτου
ΑΠΑΟ = Αρχηγός Πληρώματος Ανιχνευτικού Οχήματος
ΑΠΜΑ (Τεθωρακισμένα) = Αρχηγός Πληρώματος Μέσου Άρματος
ΧΕΛ (Ειδικές Δυνάμεις) = Χειριστής Εξωλέμβιας
Νασο, σε ευχαριστω για τη μετακινηση, νομιζα οτι το αλλο νημα ηταν καταλληλοτερο. Εισαι σιγουρος για αυτο που εγραψες; Ρωταω γιατι θυμαμαι καποιον να αναφερει οτι γενικα παιρνουν οσοι μπορει να χρεωθουν αρχηγοι στοιχειου δηλαδη και ΤΦ και ΚΦ, μπορει να κανω και λαθος βεβαια. Το βλεπω παντως δυσκολο ο ΧΕΛιστας να ηγειται στοιχειου για κρουση πχ.
Και κατι τελευταιο, καθοτι το σχολειο ειναι 2-3 βδομαδες, θα χασω ασκησεις; Δεν θελω να χασω καμια μεγαλη. Κυριως ενδιαφερομαι να μη χασω αλματα, γνωριζει καποιος για αυτο;
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Και κατι τελευταιο, καθοτι το σχολειο ειναι 2-3 βδομαδες, θα χασω ασκησεις; Δεν θελω να χασω καμια μεγαλη. Κυριως ενδιαφερομαι να μη χασω αλματα, γνωριζει καποιος για αυτο;
Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 27
1. Εγώ το μετακίνησα το μήνυμα, αναφέρεσαι στο σχολείο ΛΥΒ οπότε το σωστό θέμα είναι αυτό2. ΤΦ (γίνεται όλος ο κόσμος) και ΚΦ (σπάνια ειδικότητα) δεν πάνε ΛΥΒ, μόνοι οι Χελίστες πάνε
3. Το σχολείο διαρκεί 2 βδομάδες, σχαλ, άλματα δεν χάνεις, τώρα για τα άλλα είναι σε τι μονάδα θα πας, κάτσε να περάσεις πρώτα αλεξίπτωτα και να πάρεις αυτή την ειδικότητα μην βιάζεσαι
Επίσης ΛΥΒ περνάνε όσοι πάρουν τις παρακάτω ειδικότητες Πυροβολικού
Αρχηγός στοιχείου RM70
Αρχηγός στοιχείου Κ/Β STINGER
Αρχηγός στοιχείου πυροβολικού μάχης
3. Το σχολείο διαρκεί 2 βδομάδες, σχαλ, άλματα δεν χάνεις, τώρα για τα άλλα είναι σε τι μονάδα θα πας, κάτσε να περάσεις πρώτα αλεξίπτωτα και να πάρεις αυτή την ειδικότητα μην βιάζεσαι
Nassos έγραψε:ΥΚΟΑ = Υπαξιωματικός Κινήσεως Οδηγός Αυτοκινήτου
Επίσης ΛΥΒ περνάνε όσοι πάρουν τις παρακάτω ειδικότητες Πυροβολικού
Αρχηγός στοιχείου RM70
Αρχηγός στοιχείου Κ/Β STINGER
Αρχηγός στοιχείου πυροβολικού μάχης
Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση έχω: Στα στοιχεία που μου έβγαλε το σύστημα της Στρατολογίας δε λέει ούτε για ΥΕΑ, ούτε για ΥΠΑΞ... Υπάρχει περίπτωση να με βάλουν για ΛΥΒ; Αν πάρω και την αντίστοιχη ειδικότητα φυσικά.
-
- Στρατηγός
nikos03 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση έχω: Στα στοιχεία που μου έβγαλε το σύστημα της Στρατολογίας δε λέει ούτε για ΥΕΑ, ούτε για ΥΠΑΞ... Υπάρχει περίπτωση να με βάλουν για ΛΥΒ; Αν πάρω και την αντίστοιχη ειδικότητα φυσικά.
Ναι, αρκεί να είσαι ένοπλος
Ναι ένοπλος... Θα μας πούν κάποια στιγμή μέσα στο κέντρο ή στη μονάδα να δηλώσουμε τις γραμματικές μας γνώσεις?
-
- Στρατηγός
nikos03 έγραψε:Ναι ένοπλος... Θα μας πούν κάποια στιγμή μέσα στο κέντρο ή στη μονάδα να δηλώσουμε τις γραμματικές μας γνώσεις;
Αυτά τα δηλώνεις την πρώτη ημέρα αλλά δεν παίζουν ρόλο.
Greek_Army έγραψε:nikos03 έγραψε:Ναι ένοπλος... Θα μας πούν κάποια στιγμή μέσα στο κέντρο ή στη μονάδα να δηλώσουμε τις γραμματικές μας γνώσεις;
Αυτά τα δηλώνεις την πρώτη ημέρα αλλά δεν παίζουν ρόλο.
Α οκ... Ευχαριστώ!
Νικος03 Ούτε εγώ είχα ένδειξη ΛΥΒ στο χαρτί μου, αλλά με πείρανε. Απλά έτυχε. Είναι θέμα τύχης. Εγώ έμαθα ότι θα πάω ΛΥΒ όταν μου δώσανε ειδικότητα στο κέντρο. Άλλοι τους ήρθε χαρτί για τα ΛΥΒ στην μονάδα χωρίς να το περιμένουνε. Καθαρό θέμα τύχης. Εκτός και αν κινήσεις εσύ Τα νήματα... Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε
.
Επίσης, να είσαι ένοπλος- παίρνουν μόνο Ι1 και Ι2- και δεν νομίζω να παίζουν ρόλο οι γραμματικές γνώσεις, αν και στο σχολείο Λυβ που πέρασα... Όλοι ήταν του πανεπιστημίου- ελάχιστες περιπτώσεις Λυκείου. Πάντως δήλωσέ τες.

Επίσης, να είσαι ένοπλος- παίρνουν μόνο Ι1 και Ι2- και δεν νομίζω να παίζουν ρόλο οι γραμματικές γνώσεις, αν και στο σχολείο Λυβ που πέρασα... Όλοι ήταν του πανεπιστημίου- ελάχιστες περιπτώσεις Λυκείου. Πάντως δήλωσέ τες.
YKOA EM έγραψε:Νικος03 Ούτε εγώ είχα ένδειξη ΛΥΒ στο χαρτί μου, αλλά με πείρανε. Απλά έτυχε. Είναι θέμα τύχης. Εγώ έμαθα ότι θα πάω ΛΥΒ όταν μου δώσανε ειδικότητα στο κέντρο. Άλλοι τους ήρθε χαρτί για τα ΛΥΒ στην μονάδα χωρίς να το περιμένουνε. Καθαρό θέμα τύχης. Εκτός και αν κινήσεις εσύ Τα νήματα... Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου!
Μπορεί κάποιος από τα τενξ, με ειδικότητα σκαπανεα ναρκαλιευτη να περάσει λυβ;
Καλησπέρα, ήρθε χαρτί να περάσω λυβ, αλλα είμαι άοπλος, πως γίνεται αυτο;
-
- Στρατηγός
Παυλος έγραψε:Καλησπέρα, ήρθε χαρτί να περάσω λυβ, αλλα είμαι άοπλος, πως γίνεται αυτο;
γίνονται και τέτοια λάθη! Δεν θα πας μην αγχώνεσαι
Παίδες υπηρετω στην 35 ΜΚ στην Κύπρο. Πέρασα ΛΥΒ και έγινα δεκανέας με ειδικότητα χειριστης Α/Τ MILAN. ΤΙ βλακείες λέτε ότι στις Ε. Δ. Μόνο οι Χ. Ε. Λ. Περνανε ΛΥΒ. Σημειοτέον ότι στη μοίρα μου δεν έχουμε ΧΕΛ. Πάντως κι εγώ έχω απορία πως επιλέγονται αυτοι που θα περάσουν ΛΥΒ. Δε νομίζω να είναι θέμα ειδικότητας γιατί υπάρχουν πολλοι χειριστες ΑΤ αλλα δεν περασαν ολοι ΛΥΒ, ομοιως και με τις αλλες ειδικοτητες. Πάντως στην Κυπρο μετραει. Μπορει να μην αλλαζουν και πολλα οσον αφορα τη θητεια σου αλλα παιρνεις αυξηση 80 ευρω.
spartan_warrior έγραψε:Παίδες υπηρετω στην 35 ΜΚ στην Κύπρο. Πέρασα ΛΥΒ και έγινα δεκανέας με ειδικότητα χειριστης Α/Τ MILAN. ΤΙ βλακείες λέτε ότι στις Ε. Δ. Μόνο οι Χ. Ε. Λ. Περνανε ΛΥΒ. Σημειοτέον ότι στη μοίρα μου δεν έχουμε ΧΕΛ. Πάντως κι εγώ έχω απορία πως επιλέγονται αυτοι που θα περάσουν ΛΥΒ. Δε νομίζω να είναι θέμα ειδικότητας γιατί υπάρχουν πολλοι χειριστες ΑΤ αλλα δεν περασαν ολοι ΛΥΒ, ομοιως και με τις αλλες ειδικοτητες. Πάντως στην Κυπρο μετραει. Μπορει να μην αλλαζουν και πολλα οσον αφορα τη θητεια σου αλλα παιρνεις αυξηση 80 ευρω.
Οι ΥΒ επιλέγονταν παλιότερα τουλάχιστον με βάση τον ηλικιακό παράγοντα και τις γραμματικές γνώσεις κυρίως. Σήμερα δεν υπάρχει κριτήριο επιλογής. Η επιλογή είναι τυχαία.
Η ειδικότητα δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο και φυσικά ΛΥΒ δεν περνάνε μόνο οι ΧΕΛίστες γιατί άν ήταν έτσι τότε μόνο οι ΜΑΚ θα είχανε έφεδρους Δεκανείς.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης