Ανυπότακτοι εσωτερικού

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 15

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Terminator »

aris 1943 έγραψε:Ποσο χρονων εισαι;

panos92 έγραψε: Είμαι 26 χρονών και εχω πάρει αναβολή η οποια και έλειξε με το που τελειώσα το μάστερ μου.

Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από DaMon »

panos92 έγραψε:
DaMon έγραψε:Αν επιτρεπεται ποσο χρονων εισαι; Δεν το ηξερες εδω και χρονια οτι καποια στιγμη θα πρεπει να πας στρατο οπως ολοι; Και αφου τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα, γιατι τουλαχιστον δε προσπαθησες να το τραβηξες με αναβολες και τα σχετικα;

Φυσικά και το ήξερα και τι να κάνω ακριβως;

Να φροντίσω να εχω στην άκρη χρήματα ή στρωμένη δουλειά;

Δεν με παίρνει να χάσω την δουλειά που εχω γιατι πολυ απλα μετα μενω στον δρομο κυριολεκτικα...

Αναβολες οχι για τις σπουδες σου ρε. Υπαρχουν και αλλες μαμουνιες. Επαλ, επας, ιεκ κτλ. Γραφεσαι σε διαφορες ειδικοτητες εκει στο τσαμπα και βαρας αναβολες. Καλα αυτο βεβαια επρεπε να το κανεις πριν το προστιμο. Απλα λεω.

Θανάσης

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Θανάσης »

Καλησπέρα σας.

Ψάχνω όσο μπορώ τον τελευταίο 1,5 μήνα σε υπηρεσίες στρατολογίας, στο ίντερνετ, σε ΚΕΠ και δεν μου έχει απαντήσει κανένας. Η απάντηση πάντα ίδια... ''δεν ξέρουμε''.

Δεν επιθυμώ να υπηρετήσω στρατιωτική θητεία για ηθικούς λόγους. Είμαι αφοσιωμένος στην ηθική μου, και δεν θέλω να υπηρετήσω ακόμα και αν με απειλήσει η πατρίδα με πρόστιμα, λογοκρισία και φυλάκιση.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Όταν με καλέσει η πατρίδα μου να υπηρετήσω, και εγώ αρνηθώ να υπηρετήσω, είναι αυτονόητο ότι θα μου επιβληθούν κάποια πρόστιμα. Αυτά τα πρόστιμα, εάν εγώ δεν βρίσκομαι σε θέση να τα πληρώσω (δεν έχω λεφτά) ... Θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν συγγενείς μου;(κάτι που δεν θα το ήθελα καθόλου) Δηλαδή εάν εγώ αδυνατώ να πληρώσω, και πω στη κυβέρνηση ''δεν σας πληρώνω τίποτα διότι δεν έχω τίποτα'' θα διωχθεί ποινικά υποχρεωτικά η οικογένειά μου, ή θεωρούμαι μόνον εγώ υπεύθυνος για την καταβολή των χρημάτων για τα πρόστιμα αυτά;

Θα το εκτιμούσα πολύ εάν μου απαντούσατε. Σας ευχαριστώ

Αθανάσιος Χαμάκος.-

panos92
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από panos92 »

Terminator έγραψε:Το μέτρο της φορολογικής ενημερώτητας εφαρμόζεται χρόνια τώρα με αποτέλεσμα όσοι χρωστάν στο δημόσιο να μην έχουν πρόσβαση σε δάνεια-πιστωτικές κάρτες κτλ. Εφόσον το ποσό ξεπερνά τα 5000 ευρώ ο διοικητής της τοπικής ΔΟΥ μπορεί να καταθέση και μήνυση σε βάρος του ατόμου που χρωστά στο δημόσιο (μέγιστη ποινή 1 έτους)

Να ρωτήσω πέρα απο το πρόστιμο να φανταστώ το στρατολογικό γραφείο έχει καταθέση και μήνυση σε βάρος σου για ανυποταξία;

Η απαντηση στο ερωτημα δεν ειναι οτι οποιος χρωσταει στην εφορια δεν παιρνει ενημεροτητα διοτι ειναι γνωστο απο 'αρχαιοτατων' χρονων! Το ερωτημα ειναι ξεκαθαρο αν διαβασεις το μηνυμα μου. Οτι δεν μπορεις σε καποιον που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, να του δινεις προστιμο 6000 ευρω ζητωντας του να παει στον στρατο για Χ μηνες με 0 ευρω στην τσεπη και για ολο αυτο το διαστημα να διακοψει την ΟΠΟΙΑ Χ δουλεια που κανει και του αποφερει ενα πιατο φαγητο. ΚΟΙΝΩΣ για να το πω απλα, οταν δει η εφορια οτι ΔΕΝ εχω ΟΥΤΕ ενα ευρω, που ειναι και η αληθεια στην περιπτωση μου, ΠΩΣ θα παρει αυτο το ποσο; Με ποιον τροπο; Με το να με κλεισει στην φυλακη για ΧΡΕΟΣ;

Gsbriela

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Gsbriela »

Αν καποιος ζει στο εξωτερικο π. Χ. Καναδα και παρει την Καναδεζικη υπηκοοτητα και καποια στιγμη γυρισει στην Ελλαδα θεωρειται ανυποτακτος; Υπαρχει περιπτωση να πληρωσει καποιο προστιμο; Ευχαριστω εκ των προτερων.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Θανάσης έγραψε:Καλησπέρα σας.

Ψάχνω όσο μπορώ τον τελευταίο 1,5 μήνα σε υπηρεσίες στρατολογίας, στο ίντερνετ, σε ΚΕΠ και δεν μου έχει απαντήσει κανένας. Η απάντηση πάντα ίδια... ''δεν ξέρουμε''.

Δεν επιθυμώ να υπηρετήσω στρατιωτική θητεία για ηθικούς λόγους. Είμαι αφοσιωμένος στην ηθική μου, και δεν θέλω να υπηρετήσω ακόμα και αν με απειλήσει η πατρίδα με πρόστιμα, λογοκρισία και φυλάκιση.

Όταν με καλέσει η πατρίδα μου να υπηρετήσω, και εγώ αρνηθώ να υπηρετήσω, είναι αυτονόητο ότι θα μου επιβληθούν κάποια πρόστιμα. Αυτά τα πρόστιμα, εάν εγώ δεν βρίσκομαι σε θέση να τα πληρώσω (δεν έχω λεφτά) ... Θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν συγγενείς μου;(κάτι που δεν θα το ήθελα καθόλου) Δηλαδή εάν εγώ αδυνατώ να πληρώσω, και πω στη κυβέρνηση ''δεν σας πληρώνω τίποτα διότι δεν έχω τίποτα'' θα διωχθεί ποινικά υποχρεωτικά η οικογένειά μου, ή θεωρούμαι μόνον εγώ υπεύθυνος για την καταβολή των χρημάτων για τα πρόστιμα αυτά;

Θα το εκτιμούσα πολύ εάν μου απαντούσατε. Σας ευχαριστώ

Αθανάσιος Χαμάκος.-

Θα διωχθείς ποινικά τόσο για χρέη προς το δημόσιο (εφόσον υποβληθεί μήνυση απο την τοπική ΔΟΥ) οσο και για ανυποταξία (η στρατολογία μολις κηρυχθείς ανυπότακτος σου καταθέτουν μήνυση)

Gsbriela έγραψε:Αν καποιος ζει στο εξωτερικο π. Χ. Καναδα και παρει την Καναδεζικη υπηκοοτητα και καποια στιγμη γυρισει στην Ελλαδα θεωρειται ανυποτακτος; Υπαρχει περιπτωση να πληρωσει καποιο προστιμο; Ευχαριστω εκ των προτερων.

Εαν υπάρξει καταδίκη για ανυποταξία θα σου προκληθεί πρόβλημα σε κάποια μελλοντική δουλειά. Τώρα όσο για το πρόστιμο ρώτα κάποιον δικηγόρο.

alexpan2004
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από alexpan2004 »

Καλημέρα,
Θα θελα να ρωτήσω κάτι που μοιάζει αρκετά ειδικό και δεν απαντιέται σε κάποιο από τα θέματα αλλά αποσπασματικά προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα. Ειμαι 31 χρόνων και η αναβολή μου λόγω διδακτορικού έχει λήξει, περιμένω χαρτί για κατάταξη τον Μαρτη του 2015. Μέσω αναβολών για λόγους υγείας σκοπεύω να πάρω όλες τις αναβολές που θα μπορούσα αλλά ακόμα και τότε θα έμεναν 2 χρόνια για να φτάσω στα 35, κάτι που είναι και στόχος μου, ώστε να μην κυρηχθώ ανυπότακτος και να υπηρετήσω για 45 μέρες μόνο εξαγοράζοντας τα υπόλοιπα. Ο μόνος τρόπος είναι να μπορέσω να βγω Ι5 κάτι που θα το προσπαθήσω. Όλα τα παραπάνω υπάρχουν κάπου στο φορουμ.

Το ερωτημά μου είναι ότι αν δεν τα καφέρω για Ι5 και βγω ανυπότακτος εΣωτερικού, πέρα απο το 6000 ευρώ πρόστιμο, ποια είναι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζω στην καθημερινή μου ζωή; Υπάρχει περίπτωση μέσω του ΙΚΑ πχ να με βρουν στο χώρο εργασίας μου; Υπάρχει περίπτωση σε έναν απλό έλεγχο από την αστυνομία πχ για αλκοτεστ να με συλλάβουν για ανυποταξία;

Στην καλύτερη περίπτωση θα μείνω σε ανυποταξία 2 χρόνια και στην χειρότερη 4 περίπου, έως να κλείσω τα 35. Σε αυτά τα χρόνια πόσο δύσκολη θα είναι η καθημερινότητα και πόσο γρήγορα γίνεται το δικαστηριο; Μπορώ εύκολα να πάρω αναβολή στο στρατοδικείο για τόσα λίγα χρόνια (που είναι λίγος χρόνος για τα δικαστήρια γενικα) ώστε να μην παρθεί καποια αμετάκλητη απόφαση εναντίον μου που να λερώνει το ποινικό μου μητρώο;

Και γενικότερα πόσο δύσκολη η με προβλήματα μπορεί να είναι η ζωή κάποιου ανυπότακτου ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (όχι εξωτερικού, όπου υπάρχουν πολλά περισσότερα threads) για το πολύ 4 χρόνια, μέχρι αυτοβούλως να παρουσιαστεί για να κάνει θητεία υποχρεωτική + εξαγορα του υπολοίπου;

Αν μπορούν να απαντήσουν άνθρωποι που ήδη τυχαίνει να είναι σε μια τέτοια κατάσταση ή οι άνθρωποι του φόρουμ που πραγματικά φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά και να είναι υπεύθυνοι σε αυτά που λένε!

Να στε καλά, κι ελπίζω σε μια εκτενή απάντηση για να ηρεμήσω (ή να αγχωθώ περισσότερο) και ψυχολογικά,

ευχαριστώ για την ανάγνωση,
Αλέξης

Ελευθερος

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Ελευθερος »

Παιδιά να σας πω την γνώμη μου... Διαβάζω τόσες σελίδες αυτά που γράφετε περι προστίμου και ανυποταξίας κτλπ. Βρέ παιδια... Τόσοι τροποι υπάρχουν να μην υπηρετήσετε ! Εφόσον το σύστημα είναι τόσο σάπιο και ψυχρό προς όλους, αντιμετωπίστε το με τον ίδιο τρόπο ! Φωτία με φωτία !

Εγώ είχα σκοπό να υπηρετήσω 2-3 μήνες για να δώ απο περιέργεια πώς είναι! Πήγα και μετά απο 2 μήνες πήγα πήρα αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και τέλειωσα μέσα σε ούτε 2 λεπτά στον ψυχίατρο και ούτε 2 λεπτά στην επιτροπή απαλλαγών την ίδια κιόλας μερα!

Γνώμη μου είναι να πάτε σε ενα ψυχολόγο, πέστε του εκεί 2-3 συπτώματα κατάθλιψης, πάρτε 1-2 χαρτιά. Κάντε την διαδικασία για αναβολή και χαιρετήστε τους τον πλάτανο ! Ακούς εκει θα τους δώσετε και 6000 ευρώ... !6000 μούτζες ίσως με τα χάλια τους!

sanosai
Πολίτης
Πολίτης

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από sanosai »

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι 35 ετών, ανυπότακτος εσωτερικού, με οικογένεια και καριέρα.
Έχουν έρθει κατά καιρούς κάποιες ειδοποιήσεις από αστυνομικό τμήμα, τις οποίες έχω αγνοήσει.
Πρόσφατα, όμως, ήρθε ειδοποίηση για παρουσίαση σε αεροδικείο και για αυτό και έκλεισα ραντεβού με δικηγόρο που ειδικεύεται σε στρατολογικά θέματα.

Αφού έκλεισα τα 35 έτη, να πάρω πρωτοβουλία για εξαγορά της θητείας, κάνοντας 45 μέρες βασική εκπαίδευση; Ή να περιμένω (την πιθανή αλλαγή του νόμου) και αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι (κοινώς, με σταματήσουν/συλλάβουν) τότε εξαγοράζω τη θητεία και κάνω τη βασική; Υπάρχουν άλλες κυρώσεις (π. Χ. Φυλάκιση ή κάτι αντίστοιχο) στην περίπτωση του αεροδικείου;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Σ.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Nassos »

Πρώτον, κακώς τις αγνόησες. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.

Δεύτερον, πιθανή αλλαγή νόμου μην περιμένεις, αλλά και αν γίνει δεν θα έχει άμεση εφαρμογή.

Τα υπόλοιπα να τα συζητήσεις με τον συγκεκριμένο δικηγόρο.
beeethoven123
Πολίτης
Πολίτης

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από beeethoven123 »

Γεια σας!

εχς παρει απαλλαγη εδω κ ενα χρονο για ιατρικους λογους, ακουλουθησα κανονικα την διαδικασια 2 χρονων... Πριν απ αυτη την περιοδο μου ειχαν στειλη χαρτι να παρουσιαστω που ποτε δεν ελαβα γιατι δεν ειχα επαφη με το σπιτι μου κ εμενα κυριλεκτικα στο δρομο, αυτο ειναι κατι που δηλωσα κ στους γιατρους στο νοσοκομειο οταν με ρωτησαν. Σημερα μου ηρθε χαρτι, ενο εχω παρη την απαλλαγη, να παρουσιαστω κ να δικαστω επειδη ειχα κριθει ανυποταχτος εκεινη την περιοδο...

τι γινεται ρε παιδια;

οποια πληροφορια θα ειναι χρησιμη

ευχαριστω!

DMJ

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από DMJ »

Ειμαι ανυπότακτος εσωτερικου απο το 2000. Ελαβα ειδοποιηση για απολογία από στρατιωτικο ανακριτή. Γεννήθηκα το 1981, μπορω να κανω εξαγορά; Τι επιπρόσθετη θητεία έχω?
Νίκος

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Νίκος »

Χαιρετώ τη κοινότητα,

το περασμένο Σεπτέμβριο μου επιδόθηκε από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου φύλλο ατομικής πρόσκλησης. Αναγραφόταν πώς έπρεπε να παρουσιαστώ στη 23 Νοεμβρίου κάτι που όμως ήταν δυσδιάκριτο κι έπειτα από ερώτηση που έκανα στον αστυνομικό που μου το παρέδωσε, διόρθωσε το 23 σε 28 και μου είπε να επικοινωνήσω με τη στρατολογία ή τη μονάδα που το έστειλε για διευκρινίσεις.

Έκανα το λάθος να μην επικοινωνήσω για διευκρινίσεις και να παρουσιαστώ στις 28. Οι άνθρωποι με έδιωξαν λέγοντάς μου φυσικά ότι άργησα.
Πήγα στη στρατολογία της πόλης ρωτώντας τί μπορούσα να κάνω για να λυθεί η παρεξήγηση. Με έστειλαν σπίτι, λέγοντάς μου να ζητήσω βεβαίωση από τον αστυνόμο που θα έλεγε ότι πράγματι αυτός έκανε τη διόρθωση, μια βεβαίωση που αρνήθηκε και αρνείται να μου δώσει.
Τον καταλαβαίνω εν μέρει, μερίδιο της ευθύνης φέρω κι εγώ που δεν επικοινώνησα όταν έπρεπε.

Περάσαν οι μήνες χωρίς να έχω νέα τους ως προς το τί να κάνω και τώρα τον Μάιο μου στέλνουν πρόστιμο.

Οι ερωτήσεις μου προς εσάς είναι
  • μπορώ να πάω σε δικηγόρο; Θα φέρει αποτέλεσμα ή να πληρώσω το πρόστιμο;
  • σε επικοινωνία που είχα με τη στρατολογική διεύθυνση με ενημέρωσαν ότι θα γίνει και στρατοδικείο, ακόμα και να πληρώσω το πρόστιμο. Να πάω με δικηγόρο κι εκεί; Τί θα μου πουν για τις πέντε μέρες που ήταν να πάω επίστρατος; Με καλούν ξανά;
Για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία είμαι στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Με εκτίμηση, ένας ανεύθυνος Εικόνα
Giannisrip
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Δημοσίευση από Giannisrip »

Καλησπερα σε ολα τα παιδια. Ειμαι ανυποτακτος εσωτερικου εδω κ 20 χρονια ειμαι 39 χρονων. Ζω κ εργαζομαι στην ελλαδα κ κανω φορολογικη δηλωση. Θελω να ρωτησω το εξης. Τον περασμενο νοεμβριο ειχα μια καταδικαστικη αποφαση για χρεος κ πηγα αυτοφορω... Εκεινη την ωρα λεω (την κατσαμε! Θα βρουνε κ το στρατολογικο! Αλλα προς μεγαλη μου εκπληξη δεν μου ανεφεραν τιποτα! Πληρωσα την επομενη μερα αυτα που χρωσταγα κ βγηκα! Μηπως ξερει κανενας να μου πει πως κ δεν το βρηκανε;
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ

Ανυπότακτοι εσωτερικού

Η ανυποταξία εσωτερικού μέχρι το 2003 ήταν κακούργημα μετά την άρση της επιστράτευσης μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Για την ανυποταξία καταδικάστηκες ποτε απο στρατοδικείο; Εαν όχι η κατηγορία της ανυποταξίας παραγράφηκε 5 χρόνια αφού έγινε πλημμέλημα. Μάάλιστα πολλές ποινικές διώξεις τότε για ανυποταξία παραγράφτηκαν μαζικά ύστερα απο την άρση της επιστράτευσης (2003)
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες