Νέο μαχητικό αεροσκάφος (2006-2021)
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 43
Όψεις και απόψεις Φίλιππε! :) Απλά εγώ πιστεύω ότι εσένα έχουνε τυφλώσει και έχουνε κάνει πολύ καλά την δουλειά τους τα ΜΜΕ και η γενική πατριδοκαπηλεία που εφαρμόζεται για να δικαιολογηθούνε όλα αυτά.
Εγώ είμαι από τους ελάχιστους που υποστηρίζουνε πως οι εξοπλισμοί είναι υπερβολικοί. Εσύ είσαι στο ρεύμα που λέει ότι χρειάζονται γιατί αυτό και αυτό.
Οπότε μάλλον εσύ είσαι "τυφλωμένος" από την γενική κατάσταση.
Σου είπα ήδη την γνώμη μου και μου είπες την δική σου. Ειναι προφανές πως κανείς από τους 2 μας δεν θα αλλάξει άποψη. :)
Εγώ είμαι από τους ελάχιστους που υποστηρίζουνε πως οι εξοπλισμοί είναι υπερβολικοί. Εσύ είσαι στο ρεύμα που λέει ότι χρειάζονται γιατί αυτό και αυτό.
Οπότε μάλλον εσύ είσαι "τυφλωμένος" από την γενική κατάσταση.
Σου είπα ήδη την γνώμη μου και μου είπες την δική σου. Ειναι προφανές πως κανείς από τους 2 μας δεν θα αλλάξει άποψη. :)
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 48
; Σορρυ αλλα και εδω κανεις λαθος. Μην βλεπεις εδω που ολοι ασχολουνται με τα οπλα. Αν βγεις στον δρομο, οι περισσοτεροι ειναι κατα των εξοπλισμων. Και τα ΜΜΕ το κανουν αυτο για να τραβηξουν τους ανθρωπους.
Δεν θυμαμαι κανενα ΜΜΕ να ειπε αυτα που ειπα εγω παραπανω. Αντιθετα, ακουω συνεχεια να κατηγορουν την κυβερνηση τα ΜΜΕ για τους εξοπλισμους.
Εγω προτεινω αντι να σταματησιυμε την συζητηση, να ζητησουμε την γνωμη και των αλλων. Οχι πως θα δουμε ποιος λεει το σωστο, αλλα θα ηθελα να δω πως σκεφτονται και οι αλλοι
Δεν θυμαμαι κανενα ΜΜΕ να ειπε αυτα που ειπα εγω παραπανω. Αντιθετα, ακουω συνεχεια να κατηγορουν την κυβερνηση τα ΜΜΕ για τους εξοπλισμους.
Εγω προτεινω αντι να σταματησιυμε την συζητηση, να ζητησουμε την γνωμη και των αλλων. Οχι πως θα δουμε ποιος λεει το σωστο, αλλα θα ηθελα να δω πως σκεφτονται και οι αλλοι
Markos_Hdi έγραψε:είμαστε στο ΝΑΤΟ η χώρα που ξοδεύει τα περισσότερα σε σχέση με το ΑΕΠ της
Επέτρεψέ με να σε παραπέμψω στο άρθρο για τις αμυντικές δαπάνες .
Ρίξε μια ματιά για να μάθεις πλήρως την κατάσταση.
Καλά τα λέμε αλλά η ιστορία της ανθρωπότητας έχει αποδείξει:
Όταν θέλεις ειρήνη , προετοιμάσου για πόλεμο.
Το χρήμα από μόνο του δεν δυναμώνει μια κοινωνία. Συνήθως μάλιστα αυτά τα 2 είναι αντιστρόφως ανάλογα.
Και σου επαναλαμβάνω : Δεν έχουμε για γείτονες το Βέλγιο και την Ελβετία. Ούτε τα Βαλκάνια φημίζονται για την μακρά ειρηνική τους συμβίωση.Ναι 40 μαχητικά φορτωμένα με 80 scalp-storm shadow ,exocet-penguin είναι μια καλή αποτροπή. Αλλά ίσως έχεις δίκιο. Χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα .
-
- Ταξίαρχος
Τι να σας πω ρε παιδιά. Εμένα οι συζητήσεις αυτές μου φαίνονται απλά προς τέρψην αυτών που ωφελούνται από τα 40 μαχητικά με τα 89 scalp που λέει κι o UFO.
Φίλιππε τώρα, στο forum αυτό τι περιμένεις δηλαδή, εξακρίβωση αυτών που λες για να αισθανθείς καλά που θα συμφωνήσουνε μαζί σου; Είναι λογικό πως οι περισσότεροι εδώ θα έχουνε την ίδια γνώμη με μένα.
Απλά δέξου την άποψή μου και τελείωσε το θέμα.
Τα ΜΜΕ πάντως δεν άκουσα ποτέ να λένε γιατί κάνουμε τους εξοπλισμούς. Απλά προσπαθούνε να βγάλουνε θέμα μέσα από το πως διοραγανώνονται οι διαγωνισμοί και αν οι αγορές γίνονται υπερτιμολογιμένες ή όχι.
Τα Βαλκάνια θα έχουνε όμως για κράτος αρχηγό, αυτόν που θα είναι ο οικονομικά ισχυρός, όχι αυτόν που θα έχει τα περισσότερα αεροπλάνα.
Για να καταλάβετε αυτό που λέω και για ποιο λόγο βλέπω ότι οι υπερβολικοί (από πλευράς κόστους έστω) εξοπλισμοί είναι δαπανηροί για το απώτερο μέλλον να σας πω το παράδειγμα της Κορέας.
Η Βόρεια δίνει το 20-25% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς ενώ η Νότια το 1%. Βάσει των οικονομιών τους όμως, το 1% της Νότιας μεταφράζεται σε πολλαπλάσιο ποσό του 25% της Βόρειας.
Φίλιππε τώρα, στο forum αυτό τι περιμένεις δηλαδή, εξακρίβωση αυτών που λες για να αισθανθείς καλά που θα συμφωνήσουνε μαζί σου; Είναι λογικό πως οι περισσότεροι εδώ θα έχουνε την ίδια γνώμη με μένα.
Απλά δέξου την άποψή μου και τελείωσε το θέμα.
Τα ΜΜΕ πάντως δεν άκουσα ποτέ να λένε γιατί κάνουμε τους εξοπλισμούς. Απλά προσπαθούνε να βγάλουνε θέμα μέσα από το πως διοραγανώνονται οι διαγωνισμοί και αν οι αγορές γίνονται υπερτιμολογιμένες ή όχι.
Τα Βαλκάνια θα έχουνε όμως για κράτος αρχηγό, αυτόν που θα είναι ο οικονομικά ισχυρός, όχι αυτόν που θα έχει τα περισσότερα αεροπλάνα.
Για να καταλάβετε αυτό που λέω και για ποιο λόγο βλέπω ότι οι υπερβολικοί (από πλευράς κόστους έστω) εξοπλισμοί είναι δαπανηροί για το απώτερο μέλλον να σας πω το παράδειγμα της Κορέας.
Η Βόρεια δίνει το 20-25% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς ενώ η Νότια το 1%. Βάσει των οικονομιών τους όμως, το 1% της Νότιας μεταφράζεται σε πολλαπλάσιο ποσό του 25% της Βόρειας.
-
- Ταξίαρχος
Γιάννη πάντως το link στο οποίο με προέτρεψες λέει αυτό ακριβώς που εννοούσα.
-
1) αυτο με την Κορεα δεν εχει καμια σχεση. Η Νοτια Κορεα επωφεληθηκε απο τις εξελιξεις απο τον Ψυχρο πολεμο
2) Εγω νομιζα οτι μιλουσες για μια υγειη κοινωνια, οχι για ενα υψηλο ΑΕΠ. Αυτο δεν ειναι το ιδιο
Μια μεγαλη αυξηση του ΑΕΠ χρειαζεται κατι παραπανω απο το να μειωσεις τους φορους και να δωσεις μερικα επιδοματα.
3) Αυτο με τα Βαλκανια ειναι τελειως λαθος. Αλλωστε εμεις ηδη εχουμε τις μεγαλιτερες εταιριες στα Βαλκανια (ΟΤΕ, ΕΤΕ, Εurobank etc). Ομως δεν ειμαστε αρχηγοι. Χρειαζομαστε ισχυροτερο στρατο
Τεσπα UFO, δεν νομιζω να παρουν F-16. Χρειαζομαστε πιο συγχρονο σχεδιο, και με μελλον.
Ποσσες αναβαθμισεις πιστευεις οτι θα υπαρξουν μετα το F-16 Blk 60; Εμεις δεν θελουμε αεροσκαφοι που θα τα αλλαξουμε σε 10-15 χρονια. Θελουμε αεροσκαφοι που θα τα αλλαξουμε σε 30 χρονια, τουλαχιστον.
2) Εγω νομιζα οτι μιλουσες για μια υγειη κοινωνια, οχι για ενα υψηλο ΑΕΠ. Αυτο δεν ειναι το ιδιο
Μια μεγαλη αυξηση του ΑΕΠ χρειαζεται κατι παραπανω απο το να μειωσεις τους φορους και να δωσεις μερικα επιδοματα.
3) Αυτο με τα Βαλκανια ειναι τελειως λαθος. Αλλωστε εμεις ηδη εχουμε τις μεγαλιτερες εταιριες στα Βαλκανια (ΟΤΕ, ΕΤΕ, Εurobank etc). Ομως δεν ειμαστε αρχηγοι. Χρειαζομαστε ισχυροτερο στρατο
Τεσπα UFO, δεν νομιζω να παρουν F-16. Χρειαζομαστε πιο συγχρονο σχεδιο, και με μελλον.
Ποσσες αναβαθμισεις πιστευεις οτι θα υπαρξουν μετα το F-16 Blk 60; Εμεις δεν θελουμε αεροσκαφοι που θα τα αλλαξουμε σε 10-15 χρονια. Θελουμε αεροσκαφοι που θα τα αλλαξουμε σε 30 χρονια, τουλαχιστον.
Markos_Hdi έγραψε:Γιάννη πάντως το link στο οποίο με προέτρεψες λέει αυτό ακριβώς που εννοούσα.
Τι ακριβώς εννοείς, γιατί εγώ το έγραψα το άρθρο.
-
- Ταξίαρχος
Φιλιππε είπαμε. Όψεις και απόψεις. Όπως σε εσένα φαίνονται λάθος οι δικές μου έτσι και σε μένα φαίνονται οι δικές σου. Ειδικά το ότι για να γίνουμε αρχηγοί χρειαζόμαστε στρατό το θεωρώ φαιδρό, συγνώμη κιόλας.
Ο στρατός το τόνισα και παραπάνω -τουλάχιστον στην Ελλάδα- για να γίνει ισχυρότερος και λειτουργικότερος δεν χρειάζεται ενέσεις δισεκατομμυρίων, οι οποίες το μόνο που κάνουνε είναι να ζημιώνουνε την οικονομία της χώρας και να εξυπηρετούνε τα συμφέροντα των λίγων.
Ο στρατός το τόνισα και παραπάνω -τουλάχιστον στην Ελλάδα- για να γίνει ισχυρότερος και λειτουργικότερος δεν χρειάζεται ενέσεις δισεκατομμυρίων, οι οποίες το μόνο που κάνουνε είναι να ζημιώνουνε την οικονομία της χώρας και να εξυπηρετούνε τα συμφέροντα των λίγων.
Fillipe και εγώ δεν γουστάρω f-16 (με πιάνει και αναγούλα
), αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Τα ΜΜΕ συνήθως λαϊκίζουν και είναι κατά των εξοπλισμών.
Η πλειοψηφία των πολιτών είναι επίσης κατά των εξοπλισμών.
Πάντα στις μεγάλες αυτοκρατορίες του παρελθόντος , η ανάπτυξη της οικονομίας έπρεπε να συμβαδίζει με την στρατιωτική. Αλλιώς η αυτοκρατορία κατέρρεε πρόωρα.
Μπορεί εσύ Μαρκο να το θεωρείς φαιδρό , αλλά είναι δεδομένο ότι χρειάζεσαι (και) δυνατό στρατό για να γίνεις αρχηγός. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και τώρα (ΗΠΑ).
Αν αναλογιστεί κανείς την γεωπολιτική μας κατάσταση , οι δαπάνες μας για εξοπλισμούς βρίσκονται ήδη σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα (1% ΑΕΠ)
Μάρκο ο γείτονας ετοιμάζει 100 f-35 και έχει ήδη μεγαλύτερη αεροπορία από εμάς.
Και εσύ επιμένεις ότι είναι καλύτερο να μην πάρουμε τίποτα;
Αντιλαμβάνεσαι τις συνέπειες στο αιγαίο αν ακολουθούσαμε το σκεπτικό σου;
Για αρχή θα έπρεπε να κλαιγόμαστε καθημερινός σε καμία 20αρια χώρες για να καμφθεί η επιθετικότητα του γείτονα , δίνοντας μάλιστα σε αυτές τις χώρες και (μη σου πω τι.)
Και αν παρόλα αυτά γινόταν και καμία στραβή , τότε.. κλαυτα χαραλαμπε.

Η πλειοψηφία των πολιτών είναι επίσης κατά των εξοπλισμών.
Πάντα στις μεγάλες αυτοκρατορίες του παρελθόντος , η ανάπτυξη της οικονομίας έπρεπε να συμβαδίζει με την στρατιωτική. Αλλιώς η αυτοκρατορία κατέρρεε πρόωρα.
Μπορεί εσύ Μαρκο να το θεωρείς φαιδρό , αλλά είναι δεδομένο ότι χρειάζεσαι (και) δυνατό στρατό για να γίνεις αρχηγός. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και τώρα (ΗΠΑ).
Αν αναλογιστεί κανείς την γεωπολιτική μας κατάσταση , οι δαπάνες μας για εξοπλισμούς βρίσκονται ήδη σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα (1% ΑΕΠ)
Μάρκο ο γείτονας ετοιμάζει 100 f-35 και έχει ήδη μεγαλύτερη αεροπορία από εμάς.
Και εσύ επιμένεις ότι είναι καλύτερο να μην πάρουμε τίποτα;
Αντιλαμβάνεσαι τις συνέπειες στο αιγαίο αν ακολουθούσαμε το σκεπτικό σου;
Για αρχή θα έπρεπε να κλαιγόμαστε καθημερινός σε καμία 20αρια χώρες για να καμφθεί η επιθετικότητα του γείτονα , δίνοντας μάλιστα σε αυτές τις χώρες και (μη σου πω τι.)
Και αν παρόλα αυτά γινόταν και καμία στραβή , τότε.. κλαυτα χαραλαμπε.
-
- Ταξίαρχος
Αυτό λέω και γω ότι πρέπει να συμβαδίζουνε.
Για να κρατηθεί όμως η ισορροπία, στην σημερινή κατάσταση πιστεύω ότι προέχει η προάσπιση της οικονομίας.
Η σωστή ισορροπία λέει στρατιωτικοί εξοπλισμοί τόσοι όσοι μπορούν να βασταχτούν από την οικονομία και έτσι ώστε να μην καταρρεύσει από το βάρος τους.
Η Σοβ. Ένωση πλήρωσε πολύ ακριβά αυτό το τίμημα. Είχε μεν το πάνω χέρι στους εξοπλισμούς αλλά της βγήκε στραβά.
Το παράδειγμα των ΗΠΑ είναι ένα, για το οποίο υπάρχουνε πολλά αντίστροφα.
Για να κρατηθεί όμως η ισορροπία, στην σημερινή κατάσταση πιστεύω ότι προέχει η προάσπιση της οικονομίας.
Η σωστή ισορροπία λέει στρατιωτικοί εξοπλισμοί τόσοι όσοι μπορούν να βασταχτούν από την οικονομία και έτσι ώστε να μην καταρρεύσει από το βάρος τους.
Η Σοβ. Ένωση πλήρωσε πολύ ακριβά αυτό το τίμημα. Είχε μεν το πάνω χέρι στους εξοπλισμούς αλλά της βγήκε στραβά.
Το παράδειγμα των ΗΠΑ είναι ένα, για το οποίο υπάρχουνε πολλά αντίστροφα.
-
ΜΑρκο υπαρχει και το αλλο αντιστροφο. Η Ελλαδα ειναι μια χωρα που βασιζεται στον τουρισμο. Επισης για να αναπτυχθει η οικονομια χρειαζονται ξενα κεφαλαια.
Για πες μου Μαρκο τωρα. Ξερεις καλα οτι ετσι και δεν εξοπλιστουμε με νεα αεροσκαφοι, θα ανεβει κατακορυφα ο αριθμος των τουρκικων "εισβολων" στον εναεριο χωρο μας. Επισης θα ερθουμε πιο κοντα στην φωτεια(σε συρραξη)
Ξερεις τι θα πει αυτο; ΓΙατι δεν νονιζω καμια εταιρια να κανει επενδυσεις σε μια ετοιμοπολεμη χωρα, ουτε και οι τουριστες να κανουν μπανιο στην Κω ακουγοντας απο πανω τους τα Φ-35 να τους σφηριζουν
Τα ειπα μεν λιγο υπερβολικα, αλλα...
Για πες μου Μαρκο τωρα. Ξερεις καλα οτι ετσι και δεν εξοπλιστουμε με νεα αεροσκαφοι, θα ανεβει κατακορυφα ο αριθμος των τουρκικων "εισβολων" στον εναεριο χωρο μας. Επισης θα ερθουμε πιο κοντα στην φωτεια(σε συρραξη)
Ξερεις τι θα πει αυτο; ΓΙατι δεν νονιζω καμια εταιρια να κανει επενδυσεις σε μια ετοιμοπολεμη χωρα, ουτε και οι τουριστες να κανουν μπανιο στην Κω ακουγοντας απο πανω τους τα Φ-35 να τους σφηριζουν
Τα ειπα μεν λιγο υπερβολικα, αλλα...
-
- Ταξίαρχος
Φίλιππε ξέρεις πόσο σέβομαι και εσένα σαν άτομο και την άποψή σου.
Την συγκεκριμένη όμως μόνο σοβαρά δεν μπορώ να την εκλάβω, για να την σχολιάσω ως βάσιμη.
Την συγκεκριμένη όμως μόνο σοβαρά δεν μπορώ να την εκλάβω, για να την σχολιάσω ως βάσιμη.
-
Δηλ θεωρεις απιθανο να πεσεις ο τουρισμος ε; Οι τουριστες θα συνεχισουν να ερχονται νομιζεις; Ενα θα σου πω. Στην Κω (γι αυτο χρεισημιποιησα αυτο το νησι παραπανω) ο τουρισμος εχει πεσει κατα 50%-70% τα τελευταια χρονια.
-
- Ταξίαρχος
Όχι βέβαια δεν εννοώ αυτό!!! Εννοώ πως είναι για μένα ιστορίες για αγρίους (και για ασπαστές του Λιακόπουλου αν θέλουμε να μιλήσουμε πιο σοβαρά) τα σενάρια περί σμήνων τουρκικών αεροσκαφών που θα τρομάζουνε τους τουρίστες...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης