ΣΜΥ - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών
Γινεται απο μονιμος υπαξιωματικος εφοσον εχεις τελειωσει τη σμυ να μπεις ξανα στη σμυ ειτε με κατατακτιριες ειτε με κατι αλλο; Γιατι μπορει να θες να παρεις αλλο οπλο η σωμα...
- GreekSoldier1
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
Τόλη λίγο ηλίθιο μου φαίνεται αυτό γιατί και πάλι δεν θα είναι στο χέρι σου το όπλο ή σώμα που θα πάρεις. Τέλος πάντων λογικά ΔΕΝ γίνεται.
ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ
- alexiptwtisths
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Καλησπερα ειμαι καινουργιος εδω και θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα σχετικα με την ΣΜΥ. Καταρχην ειμαι δευτερα λυκειου και ειμαι αποφασισμενος να μπω σε στρατιωτικες σχολες επειδη μου αρεσει παρα πολυ ο στρατος αλλα και η πειθαρχια οπου διδασκεται μεσα απο αυτον. Ποσα μορια ειναι τωρα η ΣΜΥ; Οταν τελιωσω την σχολη θα ειμαι λοχιας η κατι παρομοιο; Και μπορω να κανω στρατιωτικη θητεια η θα την κανω οσο ειμαι στην σχολη; Ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα.
alexiptwtisths έγραψε:Καλησπερα ειμαι καινουργιος εδω και θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα σχετικα με την ΣΜΥ. Καταρχην ειμαι δευτερα λυκειου και ειμαι αποφασισμενος να μπω σε στρατιωτικες σχολες επειδη μου αρεσει παρα πολυ ο στρατος αλλα και η πειθαρχια οπου διδασκεται μεσα απο αυτον. Ποσα μορια ειναι τωρα η ΣΜΥ; Οταν τελιωσω την σχολη θα ειμαι λοχιας η κατι παρομοιο; Και μπορω να κανω στρατιωτικη θητεια η θα την κανω οσο ειμαι στην σχολη; Ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα.
Γνωστά είναι αυτά σχετικά και τα μαθαίνεις χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο
Πρώτα από όλα, η ΣΜΥ όπως και η ΣΣΕ (ευελπίδων - αξιωματικοί στρατού ξηράς) χωρίζονται σε δύο "κλάδους" στα σώματα και στα όπλα. Τα σώματα είναι βοηθητικά πχ υγειονομικό, σώμα εφοδιασμού μεταφορών κλπ τα όπλα είναι πιο μάχημα που λέμε. Τα αθλήματα είναι ελάχιστα πιο δύσκολα στα όπλα (αν είσαι μέτριος τα καταφέρνεις με λίγη προπόνηση αλλά μην τα υποτιμήσεις) και οι βάσεις είναι πιο υψηλές στα σώματα.
ΣΜΥ - ΟΠΛΑ 2012 βάση :14.3
ΣΜΥ - ΣΩΜΑΤΑ 2012 βάση :15.4
Όταν τελειώσεις την σχολή που είναι στα τρίκαλα και είναι δυο χρόνια θα βγεις λοχίας και ανεβαίνεις ανα 3-4 χρόνια και ανα τόσα χρόνια θα παίρνεις και μετάθεση.
Στρατιωτική θητεία αν μπεις σε στρατιωτική σχολή δεν κάνεις
- alexiptwtisths
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
ΑΑ σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Δηλαδη εγω που θελω να μπω Ε. Δ αλεξιπτωτα να το ξεχασω?
Σαν θητεία ναι να το ξεχάσεις, σαν υπαξιωματικός μπορείς να πας βγαίνοντας απο τη ΣΜΥ αλλά πρέπει να δηλώσεις ότι θες να πας εκεί (μέσα στη σχολή το δηλώνεις λογικά) και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να σε στείλουν εκεί που θες (βέβαια μιλάμε για ειδικές δυνάμεις που οι περισσότεροι δεν θέλουν) αλλά στο στρατό όπου χρειάζεται πας. Επίσης στα όπλα κατατάσσονται και οι ειδικές δυνάμεις (καταδρομείς - αλεξίπτωτα - πεζοναύτες)
Καλό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον που είναι μόνιμος στο στρατό να σου πει με σιγουριά.
Και ρίξε μια ματιά εδώ --> Από ΣΜΥ στις Ειδικές Δυνάμεις
Καλό θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον που είναι μόνιμος στο στρατό να σου πει με σιγουριά.
Και ρίξε μια ματιά εδώ --> Από ΣΜΥ στις Ειδικές Δυνάμεις
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Παιδια μια ερωτηση: Αμα δεν εισαι Αποφοιτος Λυκειου αλλά Γυμνασι σε δέχονται για ΣΜΥ;
Όχι ποτε πρέπει να τελειωσεις το Λύκειο και να δώσεις πανελληνιες.
Πως να σε δεχτούνε ; Αφού είναι σχολή και για να πας πρέπει να δώσεις πανελλήνιες και να πιάσεις την απαιτούμενη βάση, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις βγάλει την τρίτη λυκείου για να δώσεις πανελλήνιες...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 11
ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:Παιδια μια ερωτηση: Αμα δεν εισαι Αποφοιτος Λυκειου αλλά Γυμνασι σε δέχονται για ΣΜΥ;
Με απολυτήριο Γυμνασίου μπαίνεις αέρα, με απολυτήριο δημοτικού θα δυσκολευόσουν γιατί θα έπρεπε να είχες σε όλα τα μαθήματα Α.
Με μερικούς σαν και εσένα δεν μπορώ να κρατηθώ το ζητάει ο οργανισμός σας.
Μερικες ερωτησεισ... 1) η επιλογη τεχνικων-διοικητικων πως ακριβως γινεται;
2) για να πας μετα χειριστης ελικοπτερου πρεπει να εισαι τεχνικος ή διοικητικος;
επισης
3) αναλογα με την σειρα που αποφοιτεις μπορεις εσυ να επιλεξεις σε ποιο οπλο θα μπεις ή ειναι καθαρα θεμα τυχης;
ευχαριστω.
2) για να πας μετα χειριστης ελικοπτερου πρεπει να εισαι τεχνικος ή διοικητικος;
επισης
3) αναλογα με την σειρα που αποφοιτεις μπορεις εσυ να επιλεξεις σε ποιο οπλο θα μπεις ή ειναι καθαρα θεμα τυχης;
ευχαριστω.
1. Γινεται με κληρωση, αφου χωριστειτε σε ομαδες (7αδες-8αδες και καθε 7αδα εχει 2-3 διοικητικους και 4-5 τεχνικους)
2. Πρεπει να διαλεξεις Αεροπορια Στρατου.
3. Παρομοια με τη πρωτη κληρωση μονο που τωρα εχει τα σωματα για να διαλεξεις)
δηλαδη δεν εχει σημασια αν εισαι διοικητικος ή τεχνικος αφου αποφοιτησεις και δηλωσεις αεροπορια στρατου; Οτι και να εισαι μπορεις να γινεις χειριστης ελικοπτερου?inoel έγραψε:1. Γινεται με κληρωση, αφου χωριστειτε σε ομαδες (7αδες-8αδες και καθε 7αδα εχει 2-3 διοικητικους και 4-5 τεχνικους)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 11
Ευχαριστώ πολύ!Greek_Army έγραψε: Σταδιοδρομία στην Αεροπορία Στρατού
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης