Ιατρικές εξετάσεις στο στρατό
Παίδες έχω μυωπία 7 και 7,5 με αστιγματισμό 1 βαθμό στο δεξί.
Βγαίνω άοπλο;ΔΕΝ θέλω όμως να βγω άοπλο.
Να μπω με φακούς και να κρύψω την μυωπία;
Αν δεν με συμβουλεύετε να την κρύψω, θα μπω με γυαλιά, αλλά έχει οφθαλμίατρο εκεί ή θα με τρέχουν αλλού; Μετράνε την μυωπία απο τις διόπτρες των γυαλιών ή κάνουν εξέταση (λίγο δύσκολο το 2ο μιας και θα εχει πολυ κόσμο ε;)
Οδηγός μπορώ να γίνω με τόση μυωπία;
Βγαίνω άοπλο;ΔΕΝ θέλω όμως να βγω άοπλο.
Να μπω με φακούς και να κρύψω την μυωπία;
Αν δεν με συμβουλεύετε να την κρύψω, θα μπω με γυαλιά, αλλά έχει οφθαλμίατρο εκεί ή θα με τρέχουν αλλού; Μετράνε την μυωπία απο τις διόπτρες των γυαλιών ή κάνουν εξέταση (λίγο δύσκολο το 2ο μιας και θα εχει πολυ κόσμο ε;)
Οδηγός μπορώ να γίνω με τόση μυωπία;
Το παραπάνω μήνυμα το είχα ποστάρει στο νήμα του ΚΕΕΜ (Σπάρτη) μιας και παρουσιάζομαι εκεί 8/2 (εξ ου και το "αν εχουν οφθαλμίατρο εκεί" :P).
Τελικά ακούω και υπέρ και κατά του να κρύψω την μυωπία.
Πολύ θα ήθελα να διαβάσω και άλλες γνώμες βέβαια...
Τελικά ακούω και υπέρ και κατά του να κρύψω την μυωπία.
Πολύ θα ήθελα να διαβάσω και άλλες γνώμες βέβαια...
Παιδια να κανω μια ερωτηση; Ενας φιλος εχει οπως φαινεται προβλημα με τον μηνισκο στο γονατο... Τι θα ειναι καλυτερο; Να κανει μια επεμβαση τωρα (μπαινει τωρα με την εσσο του φεβρουαριου) η να το δηλωσει μεσα και να δει τι θα κανει;
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 1
petros έγραψε:Παιδια να κανω μια ερωτηση; Ενας φιλος εχει οπως φαινεται προβλημα με τον μηνισκο στο γονατο... Τι θα ειναι καλυτερο; Να κανει μια επεμβαση τωρα (μπαινει τωρα με την εσσο του φεβρουαριου) η να το δηλωσει μεσα και να δει τι θα κανει;
εχω ακριβως το ιδιο προβλημα... Ενχιριση δεν μπορει να κανει γιατι θα χρειαστει φυσιοθεραπιες μετα την αρθροσκοπιση... Και δεν νομιζω να προλαβει, ετσι θα χρειαστει να παρει αναβολη... Μπορει να το πει, μπορει και οχι... Εγω προσωπικα δεν θα το πω γιατι δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα απλα δεν μπορω να παιξω μπαλα πχ... Και να τρεηω μπορω και πολλα αλλα... Απλα δεν μπορω να κανω ορισμενα πραματα...
μονο που εγω εχω και μερικη ριξη προσθιου χιαστου...
Καλη σας μερα και να σας ευχαριστισω για τις τυχων απαντισεις.
Eχω μυωπια 4 βαθμων στο δεξιο ματι, ενω το αριστερο βλεπει κανονικοτατα.
Δε μπορω να βαλω γυαλια γτ μπερδευεται το βαθος πεδιου λογω της καμποσης διαφορας αλλα ουε και φακους για λογους μιας δυσανεξιας. Να τους το αναφερω η θα με αφηνουν να ριχνω με το αριστερο χερι (ειμαι δεξιοχειρας αλλα εδω και χρονια κανω σκοποβολη και εχω εξασκησει επομηση και σημαδεμα με την αριστερη πλευρα).
Σε ολες τις υπολοιπες δραστιριοτητες δεν εχω το παραμικρο προβλημα, καθως, πχ οδηγω κανονικα χωρις γυαλια.
Eχω μυωπια 4 βαθμων στο δεξιο ματι, ενω το αριστερο βλεπει κανονικοτατα.
Δε μπορω να βαλω γυαλια γτ μπερδευεται το βαθος πεδιου λογω της καμποσης διαφορας αλλα ουε και φακους για λογους μιας δυσανεξιας. Να τους το αναφερω η θα με αφηνουν να ριχνω με το αριστερο χερι (ειμαι δεξιοχειρας αλλα εδω και χρονια κανω σκοποβολη και εχω εξασκησει επομηση και σημαδεμα με την αριστερη πλευρα).
Σε ολες τις υπολοιπες δραστιριοτητες δεν εχω το παραμικρο προβλημα, καθως, πχ οδηγω κανονικα χωρις γυαλια.
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Ναι, καλύτερα να τους το πείς. Μην κάνεις εκπτώσεις σε θέματα υγείας.
Ναι, καλύτερα να τους το πείς. Μην κάνεις εκπτώσεις σε θέματα υγείας.

Νassos ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Θεωρεις οτι πρεπει να παω με χαρτακι γιατρου η αν τους το πω θα με στειλουν σε ΣΝ για εξεταση?
Καλύτερα παρ'το, για να το δείξεις και στον οφθαλμίατρο στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Παιδια αν ξερει καποιος για τυπικο σπιλο στο ενα ματι τι γινεται; Δεν επηρεαζει την οραση. Ελεγξα το φεκ και δεν υπαρχει καπου,
Παιδια να σας ρωτισω. Αν κανω τα παντα ολες τις εξετασεις και τα εμβολια, αιμα, ουρα στο εξωτερικο δημοσιο νοσοκομιο και παρω απο το εξωτερικο γιατρο ολα τα χαρτια που χρειαζονται και τα δειξω στο στρατιωτικο γιατρο οταν με εξεταζουν ισχυει γινεται; Και κατι ακομα τα πτυχεια που εχω, απο αγγλικα, απο το ι. Ε. Κ που πηγα, τα βγαζω φοτοτυπια και τα περνω μαζι μου;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 51
wrccc έγραψε:Παιδια να σας ρωτισω. Αν κανω τα παντα ολες τις εξετασεις και τα εμβολια, αιμα, ουρα στο εξωτερικο δημοσιο νοσοκομιο και παρω απο το εξωτερικο γιατρο ολα τα χαρτια που χρειαζονται και τα δειξω στο στρατιωτικο γιατρο οταν με εξεταζουν ισχυει γινεται; Και κατι ακομα τα πτυχεια που εχω, απο αγγλικα, απο το ι. Ε. Κ που πηγα, τα βγαζω φοτοτυπια και τα περνω μαζι μου;
1. Αν ξέρεις τι εμβόλια κάνουνε στο στρατό. Δεν παίζει πρόβλημα
2. Τι έγγραφα χρειάζομαι για την κατάταξη; Η απάντηση βρίσκεται εκεί. Ψάξε
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
Λοιπον οσο αφορα τη εμβολια κανεις ειναι τετανοσ-διφθεριτιδα μηνιγγιτιδα μαντουχ. οσο αφορα για το αιμα σου τρυπανε το δαχτυλο και σου περνουν 3 σταγονες μονο. μην σας παραμυθιαζουν οτι σας παιρνουν απο την φλεβα...
teo22 έγραψε:Λοιπον οσο αφορα τη εμβολια κανεις ειναι τετανοσ-διφθεριτιδα μηνιγγιτιδα μαντουχ. Οσο αφορα για το αιμα σου τρυπανε το δαχτυλο και σου περνουν 3 σταγονες μονο. Μην σας παραμυθιαζουν οτι σας παιρνουν απο την φλεβα...
Εμένα από τη φλέβα μου πήραν. Το άλλαξαν όπως φαίνεται.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Δε το αλλαξαν καθολου τουλαχιστον στο πευκο εμενα απο φλεβα μου πηραν σε αυτη τη σειρα
Σε εξετάζουν και αν εχεις φιμωση και ετσι; Ή μονο ορχεις;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης