Προεδρική Φρουρά - Γενικά

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
psaraklas

Δημοσίευση από psaraklas »

Απο οτι ξερω παρατηρητες (αυτο που λες "δεκανεας αλλαγης") ειναι οι καλυτεροι στην υπηρεσια απο την προηγουμενη ΕΣΣΟ. Οποτε να γινεσαι χωρις να κανεις υπηρεσια μου φαινεται λιγο δυσκολο
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από Greek_Army »

psileas έγραψε:Ναι έχεις δίκιο, ξέχασα να αναφέρω ότι πρώτα πηγαίνω Θήβα. Αλλά δεν έχω ιδέα πόσο θα κάτσω κλπ.

τότε πως ξέρεις ότι θα πας φρουρά; Αφού η επιλογή γίνεται όταν παρουσιαστείς Και η ένδειξη δεν μετράει εφόσον θα αλλάξεις σώμα
...
ardi21

Δημοσίευση από ardi21 »

Προφανως ο φιλος μας εχει καποιο δοντακι και το ξερει απο τωρα :)

Παντως δεν εχει σημασια αν εχεις ΥΕΑ ενδειξη. Κανονικα θα κανεις εκπαιδευση και οοοοταν παλιωσεις αν ησουν σωστος και καλος στην υπηρεσια θα σε προτεινουν οι παλιοι σου για ποστο ΔΑ, παρατηρητη κτλ
Άγγελος

Δημοσίευση από Άγγελος »

Σας γράφω για ένα πρόβλημα που έχει γειτονόπουλό μου, ο οποίος είναι νεοσύλλεκτος και τώρα βρίσκεται στην Προεδρική Φρουρά.
Από "χαζομάρα" της μητέρας του, πλύθηκε το "καλσόν" του (νομίζω το λένε περισκελίδα) μαζί με τα δερμάτινα λουριά τα οποία όμως ξέβαψαν και λέκιασαν την περισκελίδα.

Επειδή οι καμπάνες πέφτουν σαν βροχή εκεί μέσα, πρέπει να βρούμε να αγοράσουμε μία περισκελίδα αλλά δεν ξέρουμε που να ψάξουμε και που πουλάνε πράγματα για Ευζώνους.
Η πρώτη επίσκεψη ήταν στο Μοναστηράκι, αλλά εις μάτην. Δεν βρήκαμε τίποτα.

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Άγγελος έγραψε:Σας γράφω για ένα πρόβλημα που έχει γειτονόπουλό μου, ο οποίος είναι νεοσύλλεκτος και τώρα βρίσκεται στην Προεδρική Φρουρά.
Από "χαζομάρα" της μητέρας του, πλύθηκε το "καλσόν" του (νομίζω το λένε περισκελίδα) μαζί με τα δερμάτινα λουριά τα οποία όμως ξέβαψαν και λέκιασαν την περισκελίδα.

Επειδή οι καμπάνες πέφτουν σαν βροχή εκεί μέσα, πρέπει να βρούμε να αγοράσουμε μία περισκελίδα αλλά δεν ξέρουμε που να ψάξουμε και που πουλάνε πράγματα για Ευζώνους.

σε στρατιωτικά πρατήρια. Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.ekems.gr/
Άγγελος

Δημοσίευση από Άγγελος »

Greek_Army έγραψε:
Άγγελος έγραψε:Σας γράφω για ένα πρόβλημα που έχει γειτονόπουλό μου, ο οποίος είναι νεοσύλλεκτος και τώρα βρίσκεται στην Προεδρική Φρουρά.

σε στρατιωτικά πρατήρια. Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.ekems.gr/

Ευχαριστώ πολύ. Θα πεταχτούμε αύριο, αν και δεν το βλέπω να έχει...

Αν κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτη... :)
Stan007
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Stan007 »

Πες στον φιλο σου να κανει την καλτσα (και οχι περισκελιδα) απο εξωτερικη, εσωτερικη (θα καταλαβει αυτος).. Διαφορετικα σε συννενοηση με τον "πατέρα" του η τον βδ του να παει διαχειρηση και να την αλλάξει.
elenanda87
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από elenanda87 »

Και αλλες 2 ερωτησεις! Ισχυει οτι αν τον στειλουν εβρο, τους τελευταιους 3 μηνες τους κανει αθηνα; Και δευτερον. Αν ξερεις κανα τροπο να ΄΄κοπει΄΄ θ ειναι ευπροσδεκτοι. Ευχαριστωωω!
Πφ313

Δημοσίευση από Πφ313 »

Καλησπέρα σε όλουςΘα πρότεινα σε οποιονδήποτε έχει την έντυπωση ότι έρχεται για διακοπές να αναθεωρήσει άμεσα

Θα χάσει τον χρόνο του και πολλά άλλα

Για όποια απορία είμαι πρόθυμος να σας βοηθήσω

Είμαι από την 313, στην ΠΦ σκοπός ΜΑΣ

Γιαννης314

Δημοσίευση από Γιαννης314 »

Παιδια ευχαριστω για το τεραστιο ποσο πληροφοριων, διαβασα και τις 16 σελιδες και βρηκα πολλες απαντησεις σε πολλες ερωτησεις.
Ειμαι νεοσυλεκτος της Α ΕΣΣΟ του 2011 και τωρα ειμαι στην τελευταια μερα της αδειας ορκομωσιας.
Αν και δεν ηξερα δηλωσα Π. Φ. Στην αρχη το μετανιωσα, μετα απο 2 μερες ειπα "σιγα δεν μπορει να ειναι και τοσο δυσκολο" τωρα που διαβασα και τις 16 σελιδες ειμαι 50-50 XD
Αν και στην αρχη το σκεφτηκα οτι θα ειναι μια χαρα, αλλα τωρα αρχιζω παλι να εχω αμφιβολιες.:P
Το μονο που ευχομαι ειναι να πετυχω σε μια καλη διμοιρια τιποτα αλλο, γιατι ειμαι απο θεσσαλονικη και απ οτι προβλεπω θα περναω τις εξοδους μου τις περισσοτερες φορες μεσα για υπνο : Ρ
Παντως αν και εγω πρωτα το σκεφτομουν για λουφα και οτι εαν ειναι τοσο χαλια να αποτυχω επιτιδες στην εκπαιδευση, τωρα με πιανει η περιφανεια (ας μην μιλησω για το τζαμπα γυμναστιριο : Ρ) αν και φοβαμαι τα 4 η 5 κιλα στα ποδια μου XD γιατι το νουμερο μου ειναι 47.
Η μονη ισως παριγορια που εχω ειναι οτι
1: Θα βγω απο εκει τουμπανο με τετοια εκπαιδευση : Ρ
2: Οτι θα εχει καλυτερες συνθηκες απ οτι το Κεντρο (απο αποψη θερμανσης και υγιεινης)
3: Και οτι εαν καταφερω και βγω απο εκει Ευζωνας θα ειμαι υπερηφανος για μενα :D

θα ειναι μια καλη δοκιμασια για μενα για να δω που ειναι πραγματικα τα ορια μου, και εκτος αυτου οτι δεν σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο.
(Αν και δεν ξερω ακομα για το εαν θα με παρουν η οχι αλλα ειμαι 194 82 κιλα και ειπα ναι στην ενημερωση, οποτε κατι μου λεει οτι ειμαι 200% μεσα ηδη : Ρ)

Α! Τωρα που το θυμηθηκα εχω μια ερωτηση που δεν εχει αναφερθει ακομη.

Ο Αθυπολοχαγος που ειχε ερθει ειπε οτι πολλοι ευζωνοι μαζευουν τις αδειες τους και τις αφηνουν για τον τελευταιο μηνα, οποτε κανουν 8μηνο (εχετε ακουσει κατι για αυτο; Και εαν ναι θα μπορουσατε να μου πειτε λεπτομερειες;[αν και θα ρωτησω και εγω οταν μπω για αυτο το θεμα, αλλα εχω ενα φοβο οτι οι ανθρωποι θα ειναι σαν καρχαριες εκει μεσα και δεν θα μιλανε σε μικρα ψαρακια οπως εγω : Ρ]).

Το αλλο που ειχε πει ηταν οτι οι ευζωνοι περνουν πολλες τιμητικες αδειες (αληθευει;).

εμενα αυτο που με μπερδευει ειναι
1: Οι τιμητικες ειναι υποχρεωτικες;
2: Ποιες αδεις "μαζευουν"; Τιμητικες ή τις κανονικες που δικαιουνται; (δηλαδη αμα ειναι να ξερω και να μην χρησιμοποιησω τις κανονικες)

Και μια τελευταια ερωτηση, εαν μου δωσουν αδεια αλλα δεν θελω να την παρω (γιατι εαν μου δωσουν 3 μερες αδεια μονο και μονο για να παω θεσσαλονικη τρωω περιπου 12 ωρες συνολικα) μπορω να τις "φυλαξω" τις 3 αυτες και οταν μου ξαναδωσουν αδεια να χρησιμοποιησω και τις 3 που ειχα στην ακρη;(μου ακουγεται λιγο αστειο γιατι ειναι σαν να μιλαω για μηλα "εχω 3, φυλαω τα 2, τρωω το 1 και οταν ξαναπαρω τρωω και τα υποληπα xD)

Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες και μπραβο που βοηθατε :)
θα ξαναμπω να κοιταξω και να σας γραψω τις εμπηριες μου απ τις πρωτες μερες με την πρωτη ευκαιρια

Γιαννης

ΥΓ:(σορρυ που σας πριζω και παλι αλλα εχω μια απορια ακομη) επειδη εχω λιγο προβλημα στο να υπολογισω το ποτε βγαινω πειτε μου εσεις.(μην βαρεσετε μονο γιατι ξερω οτι ειναι χαζη ερωτηση : Σ)
Μπηκα στις 7/2 και κανω 9μηνο αρα βγαινω 7 Οκτωμβριου ή Νοεμβρίου;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γιαννης314 έγραψε:

1: Οι τιμητικες ειναι υποχρεωτικες;
2: Ποιες αδεις "μαζευουν"; Τιμητικες ή τις κανονικες που δικαιουνται;(δηλαδη αμα ειναι να ξερω και να μην χρησιμοποιησω τις κανονικες)

Άδειες στο στρατό διάβασε τα αναλύει όλα
tsiripobina
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 46

Δημοσίευση από tsiripobina »

Γιαννης314 έγραψε:
Ο Αθυπολοχαγος που ειχε ερθει ειπε οτι πολλοι ευζωνοι μαζευουν τις αδειες τους και τις αφηνουν για τον τελευταιο μηνα, οποτε κανουν 8μηνο

Αυτο ουτως η αλλως ισχυει, δηλαδη η αδεια απολυσεως ειναι οι μερες αδειες που δεν εχεις παρει, μαζεμενες. Για το πως πανε οι αδειες σου εδωσε ο Greek Army το αναλογο link.

Το αλλο που ειχε πει ηταν οτι οι ευζωνοι περνουν πολλες τιμητικες αδειες (αληθευει;).

Επισης παιρνουν κ πολλες καμπανες Εικόνα Αυτο ειναι θεμα του "διοικητη" (ή οπως λεγεται ο αρμοδιος), αν κανετε καλη παρελαση, φρουρα κτλ αναλογως τα κεφια του "μεγαλου" πανε οι τιμητικες ΕικόναΥποψιν Τιμητικη παιρνεις και αν δωσεις αιμα!

1: Οι τιμητικες ειναι υποχρεωτικες;τι εννοεις; Αν σου δωσουν δε θες να παρεις;
2: Ποιες αδεις "μαζευουν"; Τιμητικες ή τις κανονικες που δικαιουνται;(δηλαδη αμα ειναι να ξερω και να μην χρησιμοποιησω τις κανονικες) δε καταλαβαινω την ερωτηση σου. Δεν υπαρχει στην ουσια, κανονικη, τιμιτικη κτλ. Ολες ειναι μερες αδειας οπου τις χρησιμοποιεις ειτε στο τελος ολες ειτε παιρνεις καποιες μερες καποια στιγμη της επιλογης σου εφοσον βεβαια βγεις αρκετα νωριτερα στην αναφορα να ζητησεις (αν δε κανω λαθος)

Και μια τελευταια ερωτηση, εαν μου δωσουν αδεια αλλα δεν θελω να την παρω μπορω να τις "φυλαξω" τις 3 αυτες και οταν μου ξαναδωσουν αδεια να χρησιμοποιησω και τις 3 που ειχα στην ακρη Οι αδειες που εχεις (ή σου δινουν) δεν ειναι για συγκεκριμενες ημερομηνιες εκτος απο οσες πρεπει να φυγετε ανα γκρουπ (πχ Πασχα) Επομενως μπορεις να το κανεις αυτο

ΥΓ:(σορρυ που σας πριζω και παλι αλλα εχω μια απορια ακομη) επειδη εχω λιγο προβλημα στο να υπολογισω το ποτε βγαινω πειτε μου εσεις.
Μπηκα στις 7/2 και κανω 9μηνο αρα βγαινω 7 Οκτωμβριου ή Νοεμβρίου;

Να ξερεις οτι οι ΕΣΣΟ μπαινουν καθε Φλεβαρη/Μαιο/Αυγουστο/Νοεμβριο Επομενως αυτους τους μηνες βγαινουν και αυτοι που απολυονται. Εσυ απολυεσαι 7/11, αναλογως βεβαια και τι θα εχεις κανει με τις αδειες. Η μερα απολυσης δεν αλλαζει, αυτο που μπορει ν'αλλαξει αναλογα με τις αδειες ειναι ο χρονος παραμονης σου ΜΕΣΑ στο στρατοπεδο.

Ελπιζω να βοηθησα και συγχαρητηρια που θες να πας ΠΦ λογω περηφανειας και οχι λογω λουφας.
pano1988
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από pano1988 »

Καλημερα παιδια! Παρπυσιαζομαι αυριο πρωι στην προεδρικη φρουρα. Ξερετε που ακριβως θα παρουσιαστω; Συνταγμα ειναι η μοναδα; Που ακριβως; Και τι ωρα πρεπει να μαι εκει; Ευχαριστω πολυ!
tsiripobina
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 46

Δημοσίευση από tsiripobina »

Αυτα προφανως σας τα εχουν πει απο το κεντρο... Αλλιως θα σας τα πουν. Οταν παρουσιαστηκε το αγορι μου φυγανε οσοι ηταν για ΠΦ απο το κεντρο με κτελ και τους αφησε σταθμο Λαρισης οπου πηραν μετρο και κατεβηκαν συνταγμα και πηγαν στρατοπεδο (το οποιο βρισκεται πισω απο τη βουλη -Βασ. Σοφιας και Ηρωδου Αττικου-)
NoPG

Δημοσίευση από NoPG »

Καλησπέρα,

διάβασα όλες τις σελίδες αλλά ακόμη μου διαφεύγουν κάποια πράγματα.

Το αγόρι μου μπήκε τώρα, το Φλεβάρη, και τον διάλεξαν λόγω ύψους (1.92) για την Π. Φ. Όταν τον ρώτησαν εάν θέλει να πάει τους είπε όχι - αλλά ως εκ δια μαγείας, τα χαρτιά λένε ότι είπε ναι, κι έτσι από σήμερα θεωρείται υποψήφιος Εύζωνας (ή κάπως έτσι... Με συγχωρείτε για διάφορα λάθη ή παραλείψεις, καθώς μόλις τον Φλεβάρη άρχισα να μαθαίνω τα περί στρατού). Παρ' όλο που πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει, δεν θέλει να γίνει Εύζωνας - απλά δεν είναι για αυτόν. Κι ούτε Αθηναίος είναι, για να έχει κάποιο παραπάνω λόγο να μείνει.

Οι ερωτήσεις μου είναι περισσότερο διευκρινιστικές:

1) Είπαν πιο πάνω ότι μπορεί κανείς να κοπεί με διάφορους τρόπους και αντί να γίνει Εύζωνας, να πάει Λόχο Διοικήσεως, ΜΛΑΤ... Το θέμα είναι, εάν έχει ύψος 1.92, πώς στο καλό γίνεται να κοπείς; Τόσο σπάνιο είναι να βρουν άτομα με ύψος πάνω από 1.87;

2) Πότε "κόβεσαι"; Πρέπει ούτως ή άλλως να κάνεις 4 βδομάδες σκληρής εκπαίδευσης ή γίνονται κάποιου είδους εξετάσεις αντοχής και ορθοστασίας πριν από την εκπαίδευση; Υπάρχει, δηλαδή, περίπτωση να γλιτώσει κανείς την εκπαίδευση;

Και Tsiripobina, η πιο σημαντική ερώτηση για μένα, ως κοπέλα του: Πόσο πολύ επηρεάζει η εκπαίδευση τον χαρακτήρα, την συμπεριφορά και την ψυχολογία του ατόμου; Τρέμω και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί μετά από την εκπαίδευση να συναντήσω έναν άγνωστο, αυστηρό άντρα στη θέση του αγοριού μου. Ίσως ακούγομαι υπερπροστατευτική, αλλά απλά θέλω να γνωρίζω τι να περιμένω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες