Άδειες στη διάρκεια της θητείας
- AccountSaver
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 13
- Ενδιαφέροντα: Υπολογιστες
- Επάγγελμα: Φοιτητης
Τώρα εάν πετάξω το άκυρο και πω, τι είναι η ΤΑΠ θα φταίω;
Update(21-1-2012) :184 Μέρες ακόμα...Update(09-03-2012) :136 Μέρες ακόμα...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 75
Τιμητική Άδεια Παραμεθόριου,2 ημέρες για κάθε 1 μήνα που συμπληρώνεις στην μονάδα, αυτά κανονικά θα έπρεπε να τα γνωρίζετε όταν πηγαίνετε στις μονάδες
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 4
Καλησπερα παιδες. Ειμαι 317 σειρα, Δ1 ΕΣΣΟ. Θελω να σας ρωτησω 2 πραγματα σχετικα με μια αδεια που θελω να παρω.
Πιο συγκεκριμενα ειμαι απο τις 19 Νοεμβρη στην μοναδα 80 ΤΕ στην Κω. Οποτε μεχρι στιγμης εχω κατοχυρωσει 4 ΤΑΠ, σωστα; Θελω να παρω μια αδεια τον επομενο μηνα που να αποτελειται απο 4 ΤΑΠ και 7 μερες τιμητικη που εχω παρει. Μπορω να ζητησω μια τετοια αδεια, η πρεπει να βαλω και δικη μου/δικες μου μερες απο την κανονικη; Κατι τετοιο μου εχει πει ο βλακας ο λοχαγος που εχω και δεν εχω καμια ορεξη. Αν και δεν νομιζω να ισχυει το τελευταιο.
Επισης στις 24 Φλεβαρη κλεινω 4 μηνες απο τοτε που μπηκα στρατο (24 Οκτωβρη) οποτε και οντας 8μηνης θητειας, εχω κανει τα χαρτια μου για να παω τοτε Αθηνα οπου διαμενω μονιμα. Τα ΤΑΠ και τις τιμητικες θα τις χασω οταν θα παρω μεταθεση για εκει; Οποτε να τις παρω τις 11 αυτες μερες απο τωρα;
Ευχαριστω πολυ.
Πιο συγκεκριμενα ειμαι απο τις 19 Νοεμβρη στην μοναδα 80 ΤΕ στην Κω. Οποτε μεχρι στιγμης εχω κατοχυρωσει 4 ΤΑΠ, σωστα; Θελω να παρω μια αδεια τον επομενο μηνα που να αποτελειται απο 4 ΤΑΠ και 7 μερες τιμητικη που εχω παρει. Μπορω να ζητησω μια τετοια αδεια, η πρεπει να βαλω και δικη μου/δικες μου μερες απο την κανονικη; Κατι τετοιο μου εχει πει ο βλακας ο λοχαγος που εχω και δεν εχω καμια ορεξη. Αν και δεν νομιζω να ισχυει το τελευταιο.
Επισης στις 24 Φλεβαρη κλεινω 4 μηνες απο τοτε που μπηκα στρατο (24 Οκτωβρη) οποτε και οντας 8μηνης θητειας, εχω κανει τα χαρτια μου για να παω τοτε Αθηνα οπου διαμενω μονιμα. Τα ΤΑΠ και τις τιμητικες θα τις χασω οταν θα παρω μεταθεση για εκει; Οποτε να τις παρω τις 11 αυτες μερες απο τωρα;
Ευχαριστω πολυ.
-
- Στρατηγός
ReD-RevolutioN έγραψε:Καλησπερα παιδες. Ειμαι 317 σειρα, Δ1 ΕΣΣΟ. Θελω να σας ρωτησω 2 πραγματα σχετικα με μια αδεια που θελω να παρω.
Ευχαριστω πολυ.
1. Δεν ισχύει αυτό, θυμάμαι εγώ είχα πάρει 10 ημέρες άδεια 8 ΤΑΠ + 2 τιμητική άδεια
2. Για να μην χάσεις τα ΤΑΠ όταν πάρεις μετάθεση θα πρέπει να στις βάλουν μέσα στο φάκελο σου η να σου δώσουν ένα χαρτί ότι έχεις υπόλοιπο τόσα ταπ.
Παιδιά προσοχή με τα ΤΑΠ, γιατί μερικά στρατόπεδα αρνούνται να τα βάλουν στον φάκελό σου αν πάρεις μετάθεση...
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 7
ReD-RevolutioN έγραψε:
Επισης στις 24 Φλεβαρη κλεινω 4 μηνες απο τοτε που μπηκα στρατο (24 Οκτωβρη) οποτε και οντας 8μηνης θητειας, εχω κανει τα χαρτια μου για να παω τοτε Αθηνα οπου διαμενω μονιμα.
Ευχαριστω πολυ.
Μην εισαι τοσο σιγουρος... Μαλλον μετα απο 5 μηνες θητεια παιρνεις μεταθεση
Στο δικό μας στρατόπεδο, "κολούσαν" τα ΤΑΠ που δεν είχες πάρει στο φύλλο πορείας, επομένως παρουσιαζόσουνα στην μονάδα που έπρεπε χ μέρες μετα, όπου χ ο αριθμός των ημερων ΤΑΠ που σου είχαν απομείνει
297ΙΜΑΚ έγραψε:12 μηνες ειναι 6 διμηνα αρα 3 * 6 = 18 6 χριστουγεννα + 6 ανασταση = 12
12+18=30 μερες αδεια το χρονο
Οσο θα επαιρνες σα δημοσιος υπαλληλος που περιπου κατι τετοιο εισαι
Αν εισαι καλο παιδι θα σου δωσουν και καμια τιμητικουλα και ισως οδοιπορικα για να πας σπιτι σου στην αδεια αν εισαι μακρια...
Μη ψαχνεις παραπανω
Ηθελα τόσο καιρο να ρωτήσω για τι αδειες αλλα ξεχνουσα.
Λοιπον εγω ειμαι 8μηνιτης (μεχρι στιγμής γτ με την γκαντεμια που με δερνει μπορει μεχρι την τεταρτη να γίνει 12μηνο πάλι χαχαχα)
Οι αδειες που δικαιούμαι:4*3=12 συν 6 για πάσχα συνολο 18 (βαση της παραπάνω παράθεσης).
Διαβασα κατι για αναρωτικες αλλα ελπίζω να μην τις χρειαστω...
σε αυτες τις 18 μερες υπολογίζονται και οι μερες που παιρνεις για την ορκομωσία;
Ακομα μια ερώτηση η αδεια της απολύσεως ποση ειναι; Ακουω καποιους που παίρνουν μερες αδεια πριν τελειωσουν τον στρατό. Αυτες ειναι χωριστά απο τις 18 που υπολόγισα πάνω να φανταστω;
Κάτι ακομα άδεια για "λαικο προσκυνημα" στις παραλίες της Χαλκιδικής μπορούμε να πάρουμε;

ενδεχεται μεσα στο καλοκαιρι να γινει η ορκομωσια στην σχολή μου και θα χρειαστώ να παρω καποιες μερες αδεια αυτες ειναι απο τις 12 που δικαιουμαι κανονικα;
κατι τελευταιο που μπορει να φανει λιγο χαζο, όταν θες να πάρεις αδεια απλα πας στον διοικητή σου και του λες θελω αδεια απο τοτε ως τοτε και αν θελει σου δίνει;
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
Ernest έγραψε:
Ηθελα τόσο καιρο να ρωτήσω για τι αδειες αλλα ξεχνουσα.
Λοιπον εγω ειμαι 8μηνιτης (μεχρι στιγμής γτ με την γκαντεμια που με δερνει μπορει μεχρι την τεταρτη να γίνει 12μηνο πάλι χαχαχα)
Οι αδειες που δικαιούμαι:4*3=12 συν 6 για πάσχα συνολο 18 (βαση της παραπάνω παράθεσης).
Διαβασα κατι για αναρωτικες αλλα ελπίζω να μην τις χρειαστω... Σε αυτες τις 18 μερες υπολογίζονται και οι μερες που παιρνεις για την ορκομωσία;
Ακομα μια ερώτηση η αδεια της απολύσεως ποση ειναι; Ακουω καποιους που παίρνουν μερες αδεια πριν τελειωσουν τον στρατό. Αυτες ειναι χωριστά απο τις 18 που υπολόγισα πάνω να φανταστω;
Κάτι ακόμα, άδεια για "λαικο προσκυνημα" στις παραλίες της Χαλκιδικής μπορούμε να πάρουμε;
ενδεχεται μεσα στο καλοκαιρι να γινει η ορκομωσια στην σχολή μου και θα χρειαστώ να παρω καποιες μερες αδεια αυτες ειναι απο τις 12 που δικαιουμαι κανονικα; Κατι τελευταιο που μπορει να φανει λιγο χαζο, όταν θες να πάρεις αδεια απλα πας στον διοικητή σου και του λες θελω αδεια απο τοτε ως τοτε και αν θελει σου δίνει;
Δεν υπαρχει αδεια απολυσεως εκτος και εχεις μαζεμενη αδεια που δεν εχεις παρει
Παντα η καθε αδεια ειναι αιτημα που το εγκρινει ή οχι ο διοικητης σου
-
- Στρατηγός
Στις 18 ημέρες κανονικής άδειας σου αφαιρούνται οι ημέρες που σου χρέωσαν στο κέντρο όταν πήρες άδεια ορκωμοσίας, συνήθως χρεώνουν 3, αν πας στο 1ο γραφείο θα σου πούνεΆδεια απολύσεως δεν υπάρχει, πολλοί την πατάνε έτσι και στο τέλος παρακαλάνε τον διοικητή η βάζουν την μητέρα τους να πάρει τηλέφωνο για να πάρουνε κάποιες ημέρεςErnest έγραψε:Ηθελα τόσο καιρο να ρωτήσω για τι αδειες αλλα ξεχνουσα.
Διαβασα κατι για αναρωτικες αλλα ελπίζω να μην τις χρειαστω...
σε αυτες τις 18 μερες υπολογίζονται και οι μερες που παιρνεις για την ορκομωσία;
Κάτι ακομα άδεια για "λαικο προσκυνημα" στις παραλίες της Χαλκιδικής μπορούμε να πάρουμε;
ενδεχεται μεσα στο καλοκαιρι να γινει η ορκομωσια στην σχολή μου και θα χρειαστώ να παρω καποιες μερες αδεια αυτες ειναι απο τις 12 που δικαιουμαι κανονικα;
κατι τελευταιο που μπορει να φανει λιγο χαζο, όταν θες να πάρεις αδεια απλα πας στον διοικητή σου και του λες θελω αδεια απο τοτε ως τοτε και αν θελει σου δίνει;
για την ορκωμοσία της σχολής θα σου δώσουν 1-2 ημέρες και αυτές λογικά θα στις χρεώσουν σαν κανονικές διότι για να πάρεις φοιτητική θα πρέπει να δίνεις μαθήματα
Για να πάρεις άδεια πρώτα μιλάς με τον ομαδάρχη σου, του γράφεις σε ένα χαρτί πόσες ημέρες θέλεις και από εκεί και πέρα αν σου πει να βγεις στην αναφορά θα βγεις.
Μαλιστα. Άρα εχουμε μονο 15 μερες. Λιγες.
καλα που μου ειπατε αυτο για την "αδεια απολυσης"...
θα κρατήσω οσες πιο πολλες μπορώ για τότε!
ευχομαι να ερθω γυρω απο την θεσσαλονικη...

καλα που μου ειπατε αυτο για την "αδεια απολυσης"...
θα κρατήσω οσες πιο πολλες μπορώ για τότε!
ευχομαι να ερθω γυρω απο την θεσσαλονικη...
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Εχω μπερδευτει με τις αδειες! Απο οτι εχω καταλαβει δικαιουμαι 30 μερες κανονικα. Μετα την ορκωμοσια θα εχω συχνα εξοδους; Ποσο καιρο θα παραμεινω στο κεν; Στην μοναδα επειδη εχω διαλεξει αλεξιπτωτα θα εχω εξοδους κ αδειες; Ειμαι νεος παιδια βοηθειστε! Ευχαριστω!
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
ΓΕΩΡΓΙΑ-NIKOS έγραψε:Εχω μπερδευτει με τις αδειες! Απο οτι εχω καταλαβει δικαιουμαι 30 μερες κανονικα. Μετα την ορκωμοσια θα εχω συχνα εξοδους; Ποσο καιρο θα παραμεινω στο κεν; Στην μοναδα επειδη εχω διαλεξει αλεξιπτωτα θα εχω εξοδους κ αδειες; Ειμαι νεος παιδια βοηθειστε! Ευχαριστω!
Νομιζω οι αδεις ειναι λιγοτερες. Στο ΚΕΝ καπου 20 μερες θα μεινεις και μετα μεταθεση. Το ποσο θα βγαινεις εξαρταται απο τις υπηρεσιακες αναγκες εκει. Τιποτα δεν ειναι σιγουρο
Παιδια πως μπορεις να "κρατας" τις αδειες για να τις παρεις μαζεμενες στο τελος?
-
- Στρατηγός
B EΣΣΟ ΚΕΕΔ έγραψε:Παιδια πως μπορεις να "κρατας" τις αδειες για να τις παρεις μαζεμενες στο τελος;
οι άδειες που μπορείς να κρατήσεις μέχρι το τέλος είναι η κανονική σου άδεια η οποία ουσιαστικά δεν θα είναι ολόκληρη γιατί σου αφαιρούν και από εκεί ημέρες όταν πάρεις άδεια ορκωμοσίας, από εκεί και πέρα αν μαζέψεις καμία τιμητική, αιμοδοσίας, τις παίρνεις όποτε θέλεις
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες