Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 39
Πήρε κανένας τηλέφωνο στο 424 Θεσσαλονίκη για να κλείσει ραντεβού για Επιτροπή απαλλαγών; Θα παρω Δευτέρα για να κλείσω
Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Θα προσπαθήσω και εγώ να πάρω τηλέφωνα και ό, τι μάθω θα ενημερώσω εδώ στο φόρουμ.
Επικοινωνησα τωρα στις 8:15 το πρωι. Μου ειπαν οτι για αναβολς δεν κανουν ραντεβου λογο κοβιντ. Μονο για απαλλαγες. Με ρωτησε αν σου ειπαν για απαλλαγη ι5 να κλεισουμε. Τους λεω οχι μου ειπαν για αναβολη. Μου λεει θα μπειτε σε 1,1 και κατι μηνα στο stratologia να δειτε την αποφαση που βγαλανε και δεν κανετε τιποτα αλλο. chrome-extension://bpggmmljdiliancllaapiggllnkbjocb/logo/16.png
Καλησπέρα! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι γιατί 3χω μπερδευτεί Συγκεκριμένα, Πέρασα πριν λίγο καιρό από το φρουραρχειο και μου ο γιατρός μου έδωσε χαρτί με εισήγηση ι5 και ασθένεια ανίατη. Πήρα τηλέφωνο την στρατολογια γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα ειδοποίηση ουτε από μέηλ ουτε από γράμμα. Μου είπαν ότι θα περάσω από επιτροπή στην Τρίπολη και ότι σε λίγες μέρες θα έρθει το γραμμα και να πάρω τηλέφωνο για ραντεβού.
Ξερετε μήπως αν η τριπολη δίνει απαλλαγές; Δεν έχω ξαναπάρει αναβολη υγείας είναι η πρώτη μου φορά. Υπάρχει πιθανότητα απαλλαγής;
Σας ευχαριστώ!
Ξερετε μήπως αν η τριπολη δίνει απαλλαγές; Δεν έχω ξαναπάρει αναβολη υγείας είναι η πρώτη μου φορά. Υπάρχει πιθανότητα απαλλαγής;
Σας ευχαριστώ!
Εγώ είχα πάει στο φρουραρχείο στις 12/3 για αναβολή 1 έτους. Μου είπαν σε 10 μέρες θα μου έρθει email. Από αυτα που διαβαζω εδω δεν θα περασω απο επιτροπη λογω κοβιντ. Το email, όμως, δεν θα έπρεπε να μου έχει ερθει?
Παιδιά με εμένα παίχτηκε μπέρδεμα και αύριο περνάω επιτροπή. Ενώ με ρώτησαν στην αρχή αν είχα ξαναπάρει αναβολή και είπα πως είναι η πρώτη με ρώτησαν αν γράφει το χαρτί αν η αναβολή είναι για 1 ή 2 έτη. Είπα πως δεν γράφει ακριβώς χρόνο (δεν είχα δώσει βάση εκείνη τη στιγμή στους 4 μήνες που λέει για την ίαση) και τότε με ρώτησαν αν γράφει Ι4 ή Ι5. Είπα πως γράφει Ι5 και μου είπαν τότε να κλείσουμε ένα ραντεβού να με δούνε. Τώρα που είδα πως σε όλους είπαν πως δεν χρειάζεται να πάτε έχω αγχωθεί μήπως έκανα καμιά βλακεία και αύριο δεν πάρω την αναβολή που θα με δουν...
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 18
no_army έγραψε:Παιδιά με εμένα παίχτηκε μπέρδεμα και αύριο περνάω επιτροπή. Ενώ με ρώτησαν στην αρχή αν είχα ξαναπάρει αναβολή και είπα πως είναι η πρώτη με ρώτησαν αν γράφει το χαρτί αν η αναβολή είναι για 1 ή 2 έτη. Είπα πως δεν γράφει ακριβώς χρόνο (δεν είχα δώσει βάση εκείνη τη στιγμή στους 4 μήνες που λέει για την ίαση) και τότε με ρώτησαν αν γράφει Ι4 ή Ι5. Είπα πως γράφει Ι5 και μου είπαν τότε να κλείσουμε ένα ραντεβού να με δούνε. Τώρα που είδα πως σε όλους είπαν πως δεν χρειάζεται να πάτε έχω αγχωθεί μήπως έκανα καμιά βλακεία και αύριο δεν πάρω την αναβολή που θα με δουν...
Αυτο που λεει για τους 4 μηνες ειναι τυπικο το λενε ολα τα χαρτια που δινουν για διαδικασια μεσω φρουραρχειου... Το θεμα ειναι τι προταση εκανε ο γιατρος του φρουραρχειου, δηλαδη αναβολη ή απαλλαγη...
Εμενα παντως δεν εγραφε κατι τετοιο. Αυτο εδω έγραφε
"2. Γνωμάτευση του ιατρού που εκτελεί τηνυγειονομική υπηρεσία του Φρουραρχείου Αθηνών και από την οποία προκύπτει ότι η
πάθησή του προβλέπεται να διαρκέσει πάνω από τέσσερις (4) μήνες και για το λόγο
αυτό δεν μπορεί να μετακινηθεί στη Μονάδα κατάταξης.
3. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Απαλλαγών
Αθηνών που εδρεύει στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Στρατόπεδο
«Μπέλια», Λεωφόρος Παναγιώτη Κανελλόπουλου και Μεσογείων, ΤΚ 11525,
πλησίον του σταθμού Μετρό «Κατεχάκη») εντός μηνός από την έκδοση του
παρόντος εγγράφου, δηλαδή μέχρι 19 Απρ 2021. Πριν την παρουσίασή του και για
την καλύτερη εξυπηρέτησή του, θα πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση με
την Επιτροπή (τηλ:2107494893,2107494894). Κατά την παρουσίασή του στην
Επιτροπή, θα πρέπει να προσκομίσει το παρόν έγγραφο, την Αστυνομική του
Ταυτότητα ή Διαβατήριο καθώς και οποιοδήποτε, σχετικό με την πάθησή του,
έγγραφο.
4. Η Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών παρακαλείται για την έκδοση και
αποστολή στην Υπηρεσία μας σχετικής γνωμάτευσης αποκλειστικά με υπηρεσιακό
τρόπο, η οποία πρέπει να περιέλθει στην Υπηρεσία μας εντός δεκαπέντε (15)
ημερών από την εξέταση του ενδιαφερομένου, ή σε περίπτωση μη παρουσίασης του
παραπεμπόμενου μέχρι την ανωτέρω προθεσμία, για την επιστροφή της
αλληλογραφίας άμεσα σε μας, σημειώνοντας σχετική ένδειξη. Εφόσον ο παραπάνω
στρατεύσιμος-ανυπότακτος-έφεδρος κριθεί ακατάλληλος για στράτευση (Ι/5),
παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στη γνωμάτευση ένδειξη για την ύπαρξη
πιθανότητας ή όχι βελτίωσης ή ίασης της πάθησής του. "
Δεν αναφερει αν ειμαι Ι4/Ι5 καπου παρα μονο οτι αποφασισει η επιτροπη. Ας μας πει καποιος αλλος που το εχει περασει, ισως χρειαστει να περασω τελικα ;
Επισης μπορουμε να παρουμ στρατολογια να δουμε τι προτεινε ο Ιατρος γιατι εγω δεν θυμαμαι εκεινη την ωρα τι εγραψε και δεν εβγαζα και τα γραματα
chrome-extension://bpggmmljdiliancllaapiggllnkbjocb/logo/16.png
"2. Γνωμάτευση του ιατρού που εκτελεί τηνυγειονομική υπηρεσία του Φρουραρχείου Αθηνών και από την οποία προκύπτει ότι η
έγγραφο.
Δεν αναφερει αν ειμαι Ι4/Ι5 καπου παρα μονο οτι αποφασισει η επιτροπη. Ας μας πει καποιος αλλος που το εχει περασει, ισως χρειαστει να περασω τελικα ;
Επισης μπορουμε να παρουμ στρατολογια να δουμε τι προτεινε ο Ιατρος γιατι εγω δεν θυμαμαι εκεινη την ωρα τι εγραψε και δεν εβγαζα και τα γραματα
Παιδια
Αρχές Μαιου παρουσιάζομαι και θέλω να πάω για τον δεύτερο χρόνο αναβολής.2 ερωτήσεις:
1) η δεύτερη αναβολή είναι πιο εύκολη από την πρώτη; Στην πρώτη απλα είδε το χαρτι ότι έχω αγχωδες καταθλιψης, ψυχαναγκαστικη διαταραχή και ότι πρεπει να παιρνω Cipralex και μου γραψε 1 χρόνο αναβολή. Μέτα στην επιτροπή ήταν μόνος 1. Είδε το χαρτί του ιατρού (του στρατου) και με ρώτησε αν θα αλλάξει κάτι μέσα σε 1 χρόνο. Του είπα κάτι τυπου δύσκολα κλπ και απλά έγνεψε το κεφάλι του και με πολυ άνεση μου λέει πάρε 1 χρόνο και μετά το βλέπεις. Ούτε ψάρεμα ουτε τιποτα. Ήταν στο νοσοκομείο της Θεσσνίκης. Βέβαια ήταν και η φάση με τον ιό, οποτε δεν ξέρω αν έπαιξε ρολο και αυτο.
2) Αν υποθέσουμε ότι βαλω μπρος την διαδικασία φρουαρχείου στις 4 Μαιου. Μέχρι πότε μπορώ να παρουσιαστώ στην Επιτροπη; Ο χρόνος μετράει απο την στιγμή που τελειώνω με το φρουαρχείο ή απο την στιγμη που θα έρθει το χαρτι επιτροπης για να κλεισω ραντεβου;
Αρχές Μαιου παρουσιάζομαι και θέλω να πάω για τον δεύτερο χρόνο αναβολής.2 ερωτήσεις:
1) η δεύτερη αναβολή είναι πιο εύκολη από την πρώτη; Στην πρώτη απλα είδε το χαρτι ότι έχω αγχωδες καταθλιψης, ψυχαναγκαστικη διαταραχή και ότι πρεπει να παιρνω Cipralex και μου γραψε 1 χρόνο αναβολή. Μέτα στην επιτροπή ήταν μόνος 1. Είδε το χαρτί του ιατρού (του στρατου) και με ρώτησε αν θα αλλάξει κάτι μέσα σε 1 χρόνο. Του είπα κάτι τυπου δύσκολα κλπ και απλά έγνεψε το κεφάλι του και με πολυ άνεση μου λέει πάρε 1 χρόνο και μετά το βλέπεις. Ούτε ψάρεμα ουτε τιποτα. Ήταν στο νοσοκομείο της Θεσσνίκης. Βέβαια ήταν και η φάση με τον ιό, οποτε δεν ξέρω αν έπαιξε ρολο και αυτο.
2) Αν υποθέσουμε ότι βαλω μπρος την διαδικασία φρουαρχείου στις 4 Μαιου. Μέχρι πότε μπορώ να παρουσιαστώ στην Επιτροπη; Ο χρόνος μετράει απο την στιγμή που τελειώνω με το φρουαρχείο ή απο την στιγμη που θα έρθει το χαρτι επιτροπης για να κλεισω ραντεβου;
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 18
Επαμεινωνδας έγραψε:Εμενα παντως δεν εγραφε κατι τετοιο. Αυτο εδω έγραφε
έγγραφο.
Το ξέρω αυτό. Αυτό το λέει οσον αφορα την μετακινηση σου στο στρατοπεδο. Το γραφει σε ολα τα χαρτια που στελνονται για να περασουν απο επιτροπή. Λογικα παιρνεις τηλεφωνο και οταν θα τους εχουν παει τα χαρτια σου λενε αν ειναι για αναβολη ή απαλλαγη... Εσύ θυμάσαι τι σου ειχε γραψει ο γιατρος στο φρουραρχειο; Αναβολη ή Απαλλαγη;
Αυτο ειναι το προβλημα. Λογο τους αγχους και δεν παρατηρησα καλα και δεν εβγαζα και τα γραμματα. Δεν μπορω να θυμηθω καθολου. Λες να γινεται να μπορω να παρω στην Στρατολογια στο ρουφ να ρωτησω τι μου εγραψε ή λιγο απιθανο να μου πουνε ; chrome-extension://bpggmmljdiliancllaapiggllnkbjocb/logo/16.png
Μόλις επικοινώνησα και εγώ με την επιτροπή και μου είπαν ότι για αναβολές δεν χρειάζεται να περάσω. Τους είπα ότι ήταν η πρώτη και το χαρτί μου έγραφε α' ετήσια αναβολή (το είχα κοιτάξει πριν το καταθέσω στην τελευταία σκηνή). Καλή συνέχεια και επιτυχία σε όλους σας.
Επαμεινωνδας έγραψε:Αυτο ειναι το προβλημα. Λογο τους αγχους και δεν παρατηρησα καλα και δεν εβγαζα και τα γραμματα. Δεν μπορω να θυμηθω καθολου. Λες να γινεται να μπορω να παρω στην Στρατολογια στο ρουφ να ρωτησω τι μου εγραψε ή λιγο απιθανο να μου πουνε ; chrome-extension://bpggmmljdiliancllaapiggllnkbjocb/logo/16.png
ρε φίλε εφόσος πήγες για ψυχολογικό δεν μπορεί να μην έχεις καταλάβει αν είναι αναβολή 'η απαλλαγή. Πρώτη φορά πήγες για αναβολή; Αν ναι, τότε είναι αναβολή και οχι απαλλαγή ι5. Έχει υποθεί άπειρες φορές ότι απαλλαγή απο ψυχολογικά παίρνεις μόνο μετά απο 2 χρόνια αναβολή και όχι απευθείας. Προφανώς στο τηλέφωνο σε ρώτησαν γιατι δεν μπορούν να ξέρουν σε τι φάση είσαι χωρίς να δουν τα στοιχεία σου. Οπότε μην σκαλώνουμε και ρωτάμε τα αυτονόητα.
Υπάρχει άλλος που ακόμα να περιμένει email από την επιτροπή; Έχω στείλει τα χαρτιά στη στρατολογια από τις 11 του μήνα και έχουν περάσει ήδη 2 εβδομάδες. Καμία ενημέρωση και έχω αρχίσει να απελπιζομαι. Καμία ιδέα τι να κάνω τωρα;
Γεια σας παιδιά. Εγώ είχα πάει Φρουαρχείο στις 16 του μήνα και μου ήρθε το χαρτί στις 22. Χθες πήρα τηλέφωνο στο νούμερο που λέει το χαρτί για να κλείσεις ραντεβού και μου είπαν ότι για αναβολές δεν κάνουν ραντεβού τώρα και θα ανέβει η απόφαση σε έναν με ενάμιση μήνα online.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες