Επιτροπή Απαλλαγών
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα σε όλους.Είμαι 40 χρονών και ανυπότακτος εσωτερικού. Πρίν λίγες μέρες μου είχε έρθει για ακόμα μία φορά σημείωμα κατάταξης για τις 07/05. Την προηγούμενη βδομάδα πήγα στην ασφάλεια μετά απο τηλέφωνο τους όπου και υπέγραψα μια υπεύθυνη δήλωση πως δε παρουσιάστηκα για λόγους υγείας και πως επιθυμώ να περάσω απο επιτροπή, σύμφωνα με την υπόδειξη του αστυνομικού.
Έχω αρκετά προβλήματα υγείας όπως προκαρκινικό οισοφάγο Barrett, εκκολπωμάωση παχέως εντέρου, αναιμία, πέτρες στη χολή, αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα στα όρια απόφραξης και μια επέμβαση στο χέρι με μόνιμη βλάβη σε ωλένιο νεύρο και αρτηρία, μέσο νεύρο και καμια 10ρια τένοντες και νεύρα δακτύλων.
Για όλα τα παραπάνω έχω εξετάσεις όπως γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπησεις, αιματολογικές, υπέρηχους κτλ συν την βεβαίωση απο δημόσιο νοσοκομείο για την επέμβαση στο χέρι.
Μέσα σε όλα αυτά έχω και μια δερματίτιδα που προκαλείται απο άγχος και είναι εμφανής για την οποία δεν υπάρχει επίσημη γνωμάτευση.
Στις εξειδικευμένες εξετάσεις οισοφάγου που έχω κάνει στο συμπέρασμα αναφέρεται πως έχω σπλαχνική υπερευαισθησία και συνιστάται η χρήση αντικαταθλιπτικών.
Η ερώτησή μου είναι τι ακριβώς γίνεται στην περίπτωσή μου και αν θα πάρω αναβολή ή όχι; Εαν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει σας παρακαλώ;
Έχω αρκετά προβλήματα υγείας όπως προκαρκινικό οισοφάγο Barrett, εκκολπωμάωση παχέως εντέρου, αναιμία, πέτρες στη χολή, αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα στα όρια απόφραξης και μια επέμβαση στο χέρι με μόνιμη βλάβη σε ωλένιο νεύρο και αρτηρία, μέσο νεύρο και καμια 10ρια τένοντες και νεύρα δακτύλων.
Για όλα τα παραπάνω έχω εξετάσεις όπως γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπησεις, αιματολογικές, υπέρηχους κτλ συν την βεβαίωση απο δημόσιο νοσοκομείο για την επέμβαση στο χέρι.
Μέσα σε όλα αυτά έχω και μια δερματίτιδα που προκαλείται απο άγχος και είναι εμφανής για την οποία δεν υπάρχει επίσημη γνωμάτευση.
Στις εξειδικευμένες εξετάσεις οισοφάγου που έχω κάνει στο συμπέρασμα αναφέρεται πως έχω σπλαχνική υπερευαισθησία και συνιστάται η χρήση αντικαταθλιπτικών.
Η ερώτησή μου είναι τι ακριβώς γίνεται στην περίπτωσή μου και αν θα πάρω αναβολή ή όχι; Εαν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει σας παρακαλώ;
Επιτροπή Απαλλαγών
Ψάξε το φίλε μου στο ΦΕΚ. Το σωστό Θα ήταν να μην ΠΑΣ να ταλαιπωρηθείς με το πρόβλημα σου κι άλλο. Λογικά κάτι θα δικαιούσε
Επιτροπή Απαλλαγών
Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση. Στο ΦΕΚ υπάρχουν σχεδόν όλες. Για παράδειγμα η Γαστροοισοφαγικη παλινδρόμηση έχει ένδειξη 2ετούς αναβολής αλλά ι2-ι4, όχι ι5. Έχω μπερδευτεί. Στη διαδικασία που μου είπαν απο την ασφάλεια με το φρουραρχείο και την επιτροπή θα πάρω αναβολή ή λόγω της ανυποταξίας όχι?
Επιτροπή Απαλλαγών
Πρέπει να βάλεις κάποιον δικό σου άνθρωπο ίσως να κάνει Μια επίσκεψη στο Ρουφ. Σίγουρα υπάρχουν λύσεις αλλά θέλει ψάξιμο
Επιτροπή Απαλλαγών
Πέρασα από επιτροπή είχε κόσμο. Μου ζήτησαν το παραπεμπτικό τη ταυτότητα μου το χαρτί του γιατρού μου και μου είπαν σε ενάμιση μήνα να μπω να εκτυπώσω την απαλλαγή μου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 4
Επιτροπή Απαλλαγών
Πέρασα σήμερα από την Επιτροή Απαλλαγών στο 401 για πρωτη φορα.
Εφτασα 07.30 και η ΕΑ αρχισε να δεχεται κοσμο στις 08.15 Ημουν 6ος στη σειρα. Καθε ενας εκανε μαξιμουμ 1 λεπτο. Ο γιατρος απλα αντεγραφε τη γνωματευση του Φρουραρχειου χωρις να ρωταει τιποτα. Δεν με κοιταξε καν στα ματια. Το μονο που ειπε ηταν "σε 1.5 μηνα να μπεις στην ιστιοσελιδα της Στρατολογιας να δεις την αναβολη/απαλλαγη σου".
Καλη τυχη σε ολους!
Εφτασα 07.30 και η ΕΑ αρχισε να δεχεται κοσμο στις 08.15 Ημουν 6ος στη σειρα. Καθε ενας εκανε μαξιμουμ 1 λεπτο. Ο γιατρος απλα αντεγραφε τη γνωματευση του Φρουραρχειου χωρις να ρωταει τιποτα. Δεν με κοιταξε καν στα ματια. Το μονο που ειπε ηταν "σε 1.5 μηνα να μπεις στην ιστιοσελιδα της Στρατολογιας να δεις την αναβολη/απαλλαγη σου".
Καλη τυχη σε ολους!
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 6
Επιτροπή Απαλλαγών
Lyapunov13 έγραψε:Πέρασα σήμερα από την Επιτροή Απαλλαγών στο 401 για πρωτη φορα.
Καλη τυχη σε ολους!
Δε σου ζήτησαν χαρτί από προσωπικό γιατρό όπως στα παιδιά από πάνω;
Μακάρι να 'ναι τόσο απλά και για μένα που δεν έχω τέτοιο χαρτί -αύριο μεθαύριο έρχεται η σειρά μου, και θα πάω απλώς με την ταυτότητα μου

-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Επιτροπή Απαλλαγών
vasilis401 έγραψε:Δε σου ζήτησαν χαρτί από προσωπικό γιατρό όπως στα παιδιά από πάνω;
Μακάρι να 'ναι τόσο απλά και για μένα που δεν έχω τέτοιο χαρτί -αύριο μεθαύριο έρχεται η σειρά μου, και θα πάω απλώς με την ταυτότητα μου
Φυσικα, αυτο ηταν επισυναπτομενο. Η γνωματευση του προσωπικου γιατρου ειναι το πιο βασικο πραμα σε αυτη τη διαδικασια.
Επιτροπή Απαλλαγών
Χαιρετώ όλους. Έχω την ανάγκη να γνωρίζει κάποιος να μου λύσει μια απορεία που με ανχώνει.
Μετά από 2ετής αναβολή και όλα τα γνωστά διαδικαστικά για να περάσω από την επιτροπή απαλαγών για να απαλαχθώ από τον στρατό, πήγα στην επιτροπή στο 401 και μου είπαν "είστε έτιμος και θα σας ξαναδούμε σε 2 χρόνια" λέγοντας μου οτι ο νόμος άλλαξε και δεν υπάρχει πλέον μόνιμο Ι5 Και πως μέχρι τα 45 κάθε 2 χρόνια να ξανακάνω όλη την διαδικασία εως ότου να απαλαχθώ οριστικά.
Ψάχνω ώρες να βρω τον νόμο αυτο αλλά τίποτα.
Το θέμα είναι οτι όντος έχω πανικούς, κοινωνικό άγχος και πέρνω σεροτονίνη/παραξετίνη 8 χρόνια τώρα και παρόλα αυτά υπηρέτησα 2 μήνες στον Έβρο μεχρι να πάρω αναβολή (3 φορές είπα όχι στους ψυχιάτρους γιατί ήθελα να το παλέψω αλλά μετά από χοντρές φρίκες τύπου αυπνίας λόγω εφιαλτών επί 2 μήνες κάθε βράδυ και δυσφορία στις αναφορές την πήρα).
Γνωρίζει κανείς κάτι περί αυτού του νόμου; Ισχύει κάτι τέτοιο;
Μετά από 2ετής αναβολή και όλα τα γνωστά διαδικαστικά για να περάσω από την επιτροπή απαλαγών για να απαλαχθώ από τον στρατό, πήγα στην επιτροπή στο 401 και μου είπαν "είστε έτιμος και θα σας ξαναδούμε σε 2 χρόνια" λέγοντας μου οτι ο νόμος άλλαξε και δεν υπάρχει πλέον μόνιμο Ι5 Και πως μέχρι τα 45 κάθε 2 χρόνια να ξανακάνω όλη την διαδικασία εως ότου να απαλαχθώ οριστικά.
Ψάχνω ώρες να βρω τον νόμο αυτο αλλά τίποτα.
Το θέμα είναι οτι όντος έχω πανικούς, κοινωνικό άγχος και πέρνω σεροτονίνη/παραξετίνη 8 χρόνια τώρα και παρόλα αυτά υπηρέτησα 2 μήνες στον Έβρο μεχρι να πάρω αναβολή (3 φορές είπα όχι στους ψυχιάτρους γιατί ήθελα να το παλέψω αλλά μετά από χοντρές φρίκες τύπου αυπνίας λόγω εφιαλτών επί 2 μήνες κάθε βράδυ και δυσφορία στις αναφορές την πήρα).
Γνωρίζει κανείς κάτι περί αυτού του νόμου; Ισχύει κάτι τέτοιο;
Επιτροπή Απαλλαγών
Φίλε dim90 και γω περναω μια από τα ίδια. Πηρα απαλλαγή Ι5 ψυχολογικό το 2018 και αν ισχύει αυτά που λες θα περάσω πάλι από επιτροπη το 2020. Εμενα όταν περνουσα από την επιτροπή για την απαλλαγή δεν μου ανέφεραν ότι θα έρθεις πάλι σε 2 χρόνια για επαναξεταση. Οποτε είχα την εντύπωση ότι ξεμπερδεψα και δεν μπορείς να φανταστείς τί είχα περάσει ψυχολογικά για να πάρω την απαλλαγή. Παντως αν ισχύει αυτό είναι τεράστια μαλακια να μας ταλαιπωρούν έτσι έχοντας και μάλιστα γνωματεύσεις από ψυχιάτρους. Παντως μην περιμένεις απάντηση από εδώ μέσα.
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Επιτροπή Απαλλαγών
Φίλε dim90 δεν ισχύει κάτι τέτοιο (πήρα τηλ και ρώτησα στη Στρατολογία στο Ρουφ + προσωπικό μουο Στρατιωτικό Ψυχίατρο). Στο είπαν καθαρά για να σε ψαρώσουν/αγχώσουν χωρίς λόγο.
Καλός πολίτης.
Καλός πολίτης.
Επιτροπή Απαλλαγών
Ευχαριστώ πολυ παιδιά για τις απαντήσεις!
Ελπίζω να μην υπάρξη πρόβλημα και να ξεμπερδέψω μια και καλή.
Συνέχεια μετανιώνω το ότι δεν τελείωσα την θητεία μου και δέχτηκα να πάρω απαλαγή. Αλλά μετά θυμάμαι τι τράβαγα κυρίως με τον ύπνο και το ξανασκεύτομαι. Κάθε βράδυ ξύπναγα 2-4 φορές μούσκεμα από τους εφιάλτες και σκουπιζόμουν με μια πετσέτα που είχα δίπλα μου πάντα για αυτόν το λόγο και μετά όλη την ημέρα δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος.
Επίσης έχω πρόβλημα με πονοκεφάλους (οξείες ημικρανικές κρίσεις) και το ότι δεν κοιμόμουν καλά μου έφερνε πόνο πολύ σηχνά...
Ελπίζω να μην υπάρξη πρόβλημα και να ξεμπερδέψω μια και καλή.
Συνέχεια μετανιώνω το ότι δεν τελείωσα την θητεία μου και δέχτηκα να πάρω απαλαγή. Αλλά μετά θυμάμαι τι τράβαγα κυρίως με τον ύπνο και το ξανασκεύτομαι. Κάθε βράδυ ξύπναγα 2-4 φορές μούσκεμα από τους εφιάλτες και σκουπιζόμουν με μια πετσέτα που είχα δίπλα μου πάντα για αυτόν το λόγο και μετά όλη την ημέρα δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος.
Επίσης έχω πρόβλημα με πονοκεφάλους (οξείες ημικρανικές κρίσεις) και το ότι δεν κοιμόμουν καλά μου έφερνε πόνο πολύ σηχνά...
Επιτροπή Απαλλαγών
Αυτα που κανουν δεν ειναι ενταξει να φοβηζουν τα παιδια που εχουν προβληματα υγειας οχι μονο η επιτροπη απαλλαγων του 401 αλλα και απλοι στρατιωτικοι δεν ειναι δικαιο να τρομοκρατουν τα παιδια.
Επιτροπή Απαλλαγών
Αυτο που σου ειπε η επιτροπη απαλλαγων του 401 οτι αλλαξε ο νομος και οτι μεχρι τα 45 καθε 2 χρονια θα επανεξεταζεται καποιος που πηρε απαλλαγη στρατευσης καποιος η καποιοι κακεντρεχεις κοτσομποληδες εβαλαν κουτσομπολια η στην επιτροπη απαλλαγων του 401 εβαλαν κουτσομπολια η στο ιδιο το υπουργειο αμυνας επειδη πολλα παιδια παιρνουν απαλλαγη στρατευσης. Τωρα με ποιο σκεπτικο τα κανουν αυτα; Ο λογος ειναι απλουστατος βαζουν φυτιλια σε λεει πως πηγα εγω στρατο να παει και αυτος.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες