Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ναι το καταλα. μου ειπες οτι εισαι 235 σοιρα; ενας χοριανος μου ηταν η 235 η 236 ησουν με κανενα απο κρητη μεσαρα;
Anonymous

Ναι το καταλαβα. μου ειπες οτι ησουνα 235 σειρα; ησουνα με κανενα μαζι απο κρητη μεσαρα ; αν δεν κανο λαθος νομιζω οτι ηταν η 235 η 236
Anonymous

απο κρητη με πολλα παιδια ειμουν αλλα δεν χρειαζεται να γραφεις επωνυμα η 235 ηταν πολυ μικρη σειρα. Για τα αλματα που λες ενας εφεδρος πηρε αστερι και αμερικανικη. για την κακη εκπαιδευση φταιει το 12μηνο. Αν πας οπως εμεις δηλ σχαλ εκε λυβ κτλ φταναμε 8 μηνα στην μοιρα ο κυκλος εκπαιδευσης ηταν 6 μηνες οποτε σε 10 μηνες εκανες ολες της ασκησεις και καποιες διπλες αν κανεις 12 η ακομα χειροτερα 9 μηνο και κανεις την ιδια εκπαιδευση δηλ. Λοχ. Αλεξ βαριοπλιτη τοτε αν πας παλι σε 8μηνες δεν βγαζεις κυκλο εκπαιδευσεις σε 4 η 1 μηνα οποτε της περισσοτερες ασκησεις δεν της κανεις δηλαδη ρε φιλε γιατι μπωρει να εχω χασει και επεισοδεια εκρηκτικα ναρκες τεχνικες σκοπευσεις δεν μαθενεται πλεον;

Anonymous

εμας ειχαν πολα αλματα οσοι ηταν στην σχολει εκπεδευτες. με το 12μινο συμφονο με αυτο που λες αλλα και αυτα που καναμε επρεπε να τα κανουνε θεοτικα.

Anonymous

το πανε τοτε μαλλον να βαλουν μονο εποπ το ειχανε πει οτι θα το Κανουν και μαλλον ηρθε η ωρα οποιος προλαβει προλαβε.

Anonymous

Όταν πέρασα περιοδεύον δήλωσα αεροπορεία, νομίζωντας πως από εκέι μπορώ να πάω αλεξιπτωτιστής (δεν το έψαξα και πολύ... ). Έχω ακόμα την δυνατότητα να πάω (σύντομα θα έχω πτυχίο λεξιπτωτιστή πιλότου λέσχης από τοπική αερολέσχη); Ακόμα, όταν πας αλεξιπτωτιστής περνάς πρώτα από καταδρομέας, ποιά είναι η ακριβής πορεία που ακολουθεί η εκπαίδευση σου; Και που μπορεί να υπηρετήσεις;
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Spartan117 έγραψε:Όταν πέρασα περιοδεύον δήλωσα αεροπορεία, νομίζωντας πως από εκέι μπορώ να πάω αλεξιπτωτιστής (δεν το έψαξα και πολύ... ). Έχω ακόμα την δυνατότητα να πάω (σύντομα θα έχω πτυχίο λεξιπτωτιστή πιλότου λέσχης από τοπική αερολέσχη); Ακόμα, όταν πας αλεξιπτωτιστής περνάς πρώτα από καταδρομέας, ποιά είναι η ακριβής πορεία που ακολουθεί η εκπαίδευση σου; Και που μπορεί να υπηρετήσεις;

Αν δε σε πάρουν αεροπορία και σε πάρουν στρατο ξηράς τοτε έχεις τη δυνατότητα να το δηλώσεις...
Οταν δηλώσεις αλεξιπτωτα και αφου δώσεις τα αθλήματα και σε πάρουν περνάς απο ΣΧΑΛ...
Αν τελειώσεις τη ΣΧ. ΑΛ (ΣΧολή ΑΛεξιπτωτισών) τότε σε στέλνουν στη 2η ΜΑΛ στον ασπρόπυργο...
Δηλαδή ΚΕΕΔ, ΣΧΑΛ, ΜΑΛ...

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
πειραιωτης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από πειραιωτης »

Spartan Μην ανησυχεις! Παρα πολυ δυσκολα θα σε παρουν αεροπορια! Μαλλον θα σου ερθει χαρτι καταταξης για πεζικο οπου απο 'κει κανινοζονται ολα!
Anonymous

Ευχαριτώ πολύ για τις πληροφορίες! Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ένας αλεξιπτωτηστής περνάει ολη την εκπαίδευση που περνάει ένας κανονικός ΛΟΚατζης (ανταρτοπόλεμος, μαθήματα επιβίωσης κλπ) ή αν η εκπαίδευσή του περιορίζεται περισσότερο στα άλματα. Υπάρχουν άλλες διαφορές σε σχέση με τους κανονικούς ΛΟΚ;
Jrhellas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Jrhellas »

Ενας ελεξιπτωτιστης κανει θεωρητικα (και πρακτικα συνηθως) οτι ακριβως και ενας οποιοσδηποτε αλλος καταδρομεας με προσθετη εκπαιδευση αυτη των αλματων. Αλλωστε Δυναμεις Καταδρομων γραφει και στα δικα σου μανικα ψηλα στους Ωμους Εικόνα

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Δεν ξερω σε πια βιντεο αναφερεσαι ακριβως αλλα να ξερεις οτι τα περισσοτερα βιντεακια που κυκλοφορούν και παρουσιαζονται ως ''εκπαιδευση''κομαντο ειναι απο επιδειξεις στο ΚΕΕΔ και στο Σκαραμαγκα-χωρις αυτο να σημαινει πως η εκπαιδευση καταδρομεα δεν ειναι ενδιαφερουσα-σε σχεση με πεζικο κτλ... Οσο για τα αλματα αυτα θα γινουν μονο αν επιλεγεις στο κεντρο ως καταδρομεας-αλεξιπτωτιστης αφου περασεις τις αναλογες δοκιμασιες.Εικόνα
Anonymous

Τι εννοεις δεν ειναι ενδιαφερουσα σε σχεση με το πεζικο; Και γνωριζεις ποσα G ειναι ι ελευθερη πτωση; Φιλε τελευταια ερωτηση γιατι σε εχω πρηξει!Εικόνα
Anonymous

Φιλε γεια! Πρωτη φορα γραφω και θελω κατι απαντησεις. Βασικα ο πυργος που πεφτεις για να κανεις κανονικες πτωσεις ποσα μετρα ειναι; Και σε καθε πτωση ι πιεση που νιωθεις ποσα G ειναι;
Jrhellas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Jrhellas »

Γιαννης έγραψε:Φιλε γεια! Πρωτη φορα γραφω και θελω κατι απαντησεις. Βασικα ο πυργος που πεφτεις για να κανεις κανονικες πτωσεις ποσα μετρα ειναι; Και σε καθε πτωση ι πιεση που νιωθεις ποσα G ειναι;
Φιλε Γιαννη καλησπερα!

Το υψος του πυργου ειναι 12,50 μετρα οσο ειναι και το "οριο ιλιγγου"

Οσο για τα G poy δεχεται το σωμα κατα το αλμα ειναι ευνοητο πως αφου το σωμα πεφτει με "ελευθερη πτωση" τοτε και η επιταχυνση που δεχεται δεν μπορει να ειναι παρα 1 G。

Ελπιζω να σε καλυψα!

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
PANOS900
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από PANOS900 »

10.4 metra einai
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης