Αποτελέσματα ΟΒΑ Στρατού Ξηράς (2021Β)
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 43
830 τον μήνα, εάν δε περάσει κάποιος Έβρο, θα σας βάλω Μ. Ο ενοικίου 250? Έξοδα του μήνα, να φας, βενζίνες, να βγεις καμιά βόλτα 300?
Αυτά είναι τα έξοδα του πρώτου μήνα, μένεις με 280? να βγάλεις μήνα, άντε να βαλω 50? κοινόχρηστα
Επόμενος μήνας είναι ο βαρύς εφόσον έχεις να πληρώσεις νερό+ρεύμα.
830 λοιπόν,+ 280 από τον προηγούμενο μήνα έχεις συνολικά 1110 ωραία;
Ξανά τα ίδια, ενοίκιο 250?, έξοδα μήνα 300? νερό ρεύμα ίντερνετ 150?
Μπαίνεις στον επόμενο μήνα με 410? και έξτρα 50? κοινόχρηστα.
Έχω ζήσει σε σπίτι δικό μου πέρυσι με 620? μηνιατικο, βέβαια το ενοίκιο ήταν 180? και το σπίτι μια τρύπα.
Βγαίνει μάγκες, βγαίνει, νορμάλ οικονομία θέλει, τώρα αν είστε από τα άτομα που θέλουν να ανοίγουν και ένα μπουκάλι κάθε σαββατοκύριακο με την παρέα και να πετάτε από ένα 50αρικο το βράδυ προφανώς θα σφίξει ο κωλος σας...
Εγώ προσωπικά βγαίνω οικονομικά, ξέρω τι κάνω και γνωρίζω τα έξοδα μου και είναι αυτά που σας έγραψα από πάνω. Εννοείται με παίρνει να ξοδέψω αρκετά παραπάνω αλλά δε βλέπω τον λόγο, εφόσον όμως έχω την ελευθερία να το κάνω το βρίσκω αρκετά τίμιο.
Όσο για προκαταβολές, εδώ είναι το ζόρι... Εδώ ίσως χρειαστεί μια οικονομική βοήθεια από τις οικογένειες μας, ρεύμα νερό είναι κοντά στο 200αρι, τα παίρνεις όλα πίσω εφόσον ξενοικιασεις αλλά παραμένουν έξοδα και αυτά.
Όσο για τη προκαταβολή ενοικίου, όσο έψαχνα για σπίτι, δε βρήκα ποτέ να ζητάνε 3 ενοίκια προκαταβολή... Ίσως στις περιοχές που είστε εσείς να συμβαίνει, στη Ξάνθη είτε από μεσιτικό γραφείο είτε χωρίς να συνεργάζεται κάποιος με γραφείο, ήταν μια προκαταβολή μόνο, την οποία εφόσον δεν είμαστε ζώα και κάνουμε ρδελομπου το διαμέρισμα θα την πάρουμε πίσω, βγάλτε φωτογραφίες πως ήταν το σπίτι πριν μπείτε και μετά για να μη σας παίζει πστιά ο σπιτονοικοκυρης.
Αυτή είναι η άποψη μου και πιστεύω ταιριάζει στο μεγαλύτερο κοινό που είναι προσγειωμένο στη πραγματικότητα... Οι περισσότεροι δεν έχουμε καν πτυχίο, ανειδίκευτοι,80 μέρες σουκου το χρόνο σπίτι,30 μέρες άδεια το χρόνο,15 μέρες Χριστούγεννα+Πάσχα άδεια συνολικά, αναρρωτικες άδειες, πολύ καλή ιατρική κάλυψη για εμάς και εάν έχουμε οικογένεια,6-2 ωράριο, μπορεί να αργήσεις κάνα 2ωρο κάποιες φορές, εντάξει.
Τι άλλο θα θέλατε ρε μάγκες; Εστίαση δούλευα και έμπαινα στο μπουντρούμι μου 8 το πρωί και έβγαινα 6-7 το απόγευμα και ένιωθα σκουπίδι, άδεια 2 μέρες το μήνα, ρεπό μια Κυριακή που ήθελα να τη περάσω ναρκωμενος στο κρεβάτι και έναν εργοδότη @ρχιδι... Όλα αυτά για 650 και τα μισά ένσημα εννοείται γιατί υποτίθεται δούλευα 4ωρο...
Όσο για το που θα πάμε, δε μου καίγεται καρφί από την στιγμή που μπορώ να βρω σπίτι μέχρι και 350?, επομένως ο Έβρος είναι έξω από τις προτιμήσεις μου... Και εκεί ακόμα κλαιν...
Καλά όσοι καταφέρετε και πάτε στις πόλεις σας και μένετε με τις οικογένειές σας μη μιλάτε καν *****, γάντι θα σας κάτσει ρε
Αυτά είναι τα έξοδα του πρώτου μήνα, μένεις με 280? να βγάλεις μήνα, άντε να βαλω 50? κοινόχρηστα
Επόμενος μήνας είναι ο βαρύς εφόσον έχεις να πληρώσεις νερό+ρεύμα.
830 λοιπόν,+ 280 από τον προηγούμενο μήνα έχεις συνολικά 1110 ωραία;
Ξανά τα ίδια, ενοίκιο 250?, έξοδα μήνα 300? νερό ρεύμα ίντερνετ 150?
Μπαίνεις στον επόμενο μήνα με 410? και έξτρα 50? κοινόχρηστα.
Έχω ζήσει σε σπίτι δικό μου πέρυσι με 620? μηνιατικο, βέβαια το ενοίκιο ήταν 180? και το σπίτι μια τρύπα.
Βγαίνει μάγκες, βγαίνει, νορμάλ οικονομία θέλει, τώρα αν είστε από τα άτομα που θέλουν να ανοίγουν και ένα μπουκάλι κάθε σαββατοκύριακο με την παρέα και να πετάτε από ένα 50αρικο το βράδυ προφανώς θα σφίξει ο κωλος σας...
Εγώ προσωπικά βγαίνω οικονομικά, ξέρω τι κάνω και γνωρίζω τα έξοδα μου και είναι αυτά που σας έγραψα από πάνω. Εννοείται με παίρνει να ξοδέψω αρκετά παραπάνω αλλά δε βλέπω τον λόγο, εφόσον όμως έχω την ελευθερία να το κάνω το βρίσκω αρκετά τίμιο.
Όσο για προκαταβολές, εδώ είναι το ζόρι... Εδώ ίσως χρειαστεί μια οικονομική βοήθεια από τις οικογένειες μας, ρεύμα νερό είναι κοντά στο 200αρι, τα παίρνεις όλα πίσω εφόσον ξενοικιασεις αλλά παραμένουν έξοδα και αυτά.
Όσο για τη προκαταβολή ενοικίου, όσο έψαχνα για σπίτι, δε βρήκα ποτέ να ζητάνε 3 ενοίκια προκαταβολή... Ίσως στις περιοχές που είστε εσείς να συμβαίνει, στη Ξάνθη είτε από μεσιτικό γραφείο είτε χωρίς να συνεργάζεται κάποιος με γραφείο, ήταν μια προκαταβολή μόνο, την οποία εφόσον δεν είμαστε ζώα και κάνουμε ρδελομπου το διαμέρισμα θα την πάρουμε πίσω, βγάλτε φωτογραφίες πως ήταν το σπίτι πριν μπείτε και μετά για να μη σας παίζει πστιά ο σπιτονοικοκυρης.
Αυτή είναι η άποψη μου και πιστεύω ταιριάζει στο μεγαλύτερο κοινό που είναι προσγειωμένο στη πραγματικότητα... Οι περισσότεροι δεν έχουμε καν πτυχίο, ανειδίκευτοι,80 μέρες σουκου το χρόνο σπίτι,30 μέρες άδεια το χρόνο,15 μέρες Χριστούγεννα+Πάσχα άδεια συνολικά, αναρρωτικες άδειες, πολύ καλή ιατρική κάλυψη για εμάς και εάν έχουμε οικογένεια,6-2 ωράριο, μπορεί να αργήσεις κάνα 2ωρο κάποιες φορές, εντάξει.
Τι άλλο θα θέλατε ρε μάγκες; Εστίαση δούλευα και έμπαινα στο μπουντρούμι μου 8 το πρωί και έβγαινα 6-7 το απόγευμα και ένιωθα σκουπίδι, άδεια 2 μέρες το μήνα, ρεπό μια Κυριακή που ήθελα να τη περάσω ναρκωμενος στο κρεβάτι και έναν εργοδότη @ρχιδι... Όλα αυτά για 650 και τα μισά ένσημα εννοείται γιατί υποτίθεται δούλευα 4ωρο...
Όσο για το που θα πάμε, δε μου καίγεται καρφί από την στιγμή που μπορώ να βρω σπίτι μέχρι και 350?, επομένως ο Έβρος είναι έξω από τις προτιμήσεις μου... Και εκεί ακόμα κλαιν...
Καλά όσοι καταφέρετε και πάτε στις πόλεις σας και μένετε με τις οικογένειές σας μη μιλάτε καν *****, γάντι θα σας κάτσει ρε
Το ίδιο μειλ θα σταλεί σε όλους μην ψαρώνετε. Κάποιοι απλά θέλουν να κάνουν χαβαλέ. Καλημερες
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 25
Μια χαρά τα βγάζεις με 850 με ένα νοίκι 250 άντε και 300. Άλλοι συντηρούν σπίτι με τον βασικό μάγκες και δεν φτάνουν 850; Φράγκα δεν θα μένουν πολλά όχι αλλά φτάνουν μια χαρά. Μερικοί κάνετε λες και είναι κόλαση η παραμεθόριος και δεν αντέχει κανείς ή λες και όλοι οι οβα που θα μπουν είναι 20χρονα που δεν έχουν φύγει από το σπίτι τους και δεν ξέρουν από ζωή.
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 133
tethoras355 έγραψε:Μια χαρά τα βγάζεις με 850 με ένα νοίκι 250 άντε και 300. Άλλοι συντηρούν σπίτι με τον βασικό μάγκες και δεν φτάνουν 850; Φράγκα δεν θα μένουν πολλά όχι αλλά φτάνουν μια χαρά. Μερικοί κάνετε λες και είναι κόλαση η παραμεθόριος και δεν αντέχει κανείς ή λες και όλοι οι οβα που θα μπουν είναι 20χρονα που δεν έχουν φύγει από το σπίτι τους και δεν ξέρουν από ζωή.
Αυτό ακριβώς. Κι αν το όνειρο καθενός είναι να ζει τους γονείς του μέχρι τα 40 για να μην φύγει και να παίρνει μόνο 580 ευρώ βασικό ιδιωτικού, ας κάτσει σπίτι του. Τα 840 του στρατού είναι υπεραρκετα για να κάνεις μια φυσιολογική ζωή. Οι απόφοιτοι στρατιωτικών σχολών παίρνουν πιο λίγα και πάνε παραμεθόριο και δεν έχουν πρόβλημα. Ας μην τα κάνουμε όλα δραματικά
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Θα συμφωνήσω και με τους δυο σας... Είναι αρκετά καλά 830?... Αν δε τα τρως σε *****, μπορείς μέχρι και στην άκρη να βάζεις τουλάχιστον ένα εκατοσταρικο το μήνα...
Άντε πείτε τα και εσείς γιατί χθες ο τρελός της υπόθεσης εγώ ήμουν .Εγώ δε μπορώ να καταλάβω εφόσον θεωρούν πως τα 600 και με πληρωμένο σπίτι στον ιδιωτικό τομέα είναι καλύτερα από τα 850 με νοίκι στο δημόσιο για ποιο λίγο έκαναν αίτηση για ΟΒΑ
Εγώ είμαι στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 2 χρόνια κοινός σε εργοστάσιο. Έπαιρνα 750 με 4 βαρδιες + νυχτερινα +ΣΚ δηλαδή δουλευα 7 μέρες σερί μετά 2 ρεπο κλπ... Έγινε αυξηση και τώρα παιρνω κοντά 950 με υπερωρίες 1000+ ... Όποτε να προσεχουμε πως μιλάμε και να ρωτάμε πρωτα γενικά να σκεφτόμαστε... Η διαφορά ξέρεις ποια ειναι; Στο δημόσιο θα μπορώ να βλέπω και λιγο την οικογένεια μου γτ στον ιδιωτικό όσα λεφτά και να παρεις δεν θα είσαι ευχαριστημένος όταν έχεις πανω απ ολα την οικογένεια... Ενώ στο δημόσιο είναι πιο νορμαλ καταστάσεις... Μόνο που έχεις 35 μέρες άδεια χωριά οι αγραφες φτάνει
Θα συμφωνήσω σε όλα αυτά που λες.και εγώ στον ιδιωτικό τομέα είμαι και μάλιστα σε καλή θέση γραφείου.Το θέμα είναι πως δε ξέρω ποτε θα με διώξουν όσα χρονια και να είσαι εκεί, μισθωτοί είναι πολύ λίγοι και οι ωρομίσθιοι δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα μια αποζημίωση και αυτή της πλάκας. Δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση ο ιδιωτικός με τον δημόσιο τομέα το μόνο κατά είναι ότι θα είμαστε μακριά.Αλλά και τι έγινε με αυτο; Στον ιδιωτικό τομέα με πιο λίγα λεφτά, ωρομίσθιοι, χωρίς άδειες και αν πάρεις καμία με το ζόρι, ασφάλιση της πλάκας βάλτε τα κάτω και συγκρίνεται πράγματα
Καλημέρα παιδιά. Έχουν στείλει σε κανέναν email από Αθήνα; Επίσης παρακολουθώ την συζήτηση και βλέπω άτομα που ζουν στην παραμεθώριο να λένε ότι με 850 δε ζεις. Θα ήθελα να ξέρω, έχετε μείνει σε μεγάλη πόλη να δείτε τα ενοίκια και τη ζωή πόσο ακριβή είναι; Υπάρχουν άτομα που με 600 ζουν με ενοικιο... Μην λέμε ότι θέλουμε. Μια χαρά ζεις. Όσοι πήγαν και δεν έμειναν, δεν εφυγαν για οικονομικό λόγο. Ίσως είπαν έτσι για να καλύψουν την αδυναμία τους να ζήσουν μακριά από τον τόπο τους.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Καλημερα και απο εμενα παιδια.. νεος στο forum.. θελω μια γνωμη αδερφε επειδη δουλευες στον ιδιωτικο τομεα.. εγω απο την αιτηση και μετα τελειωσα με το πτυχιο μου ορκιστηκα και εν τελη το πηρα στα χερια μου.. και οσο αργουσε η προκυριξη εκανα καποιες αιτησεις για δουλεια εδω λαρισα που μενω.. ειμαι επιτυχων τελικα στους οβα (δεν το περιμενα ιδιαιτερα) και σημερα το πρωι με πηρανε τηλεφωνο και με θελουν σε ενα εργοστασιο σαν γεωπονο 6 μερες δουλειας 750 τσεπη με βαρδιες μια εβδομαδα πρωι και μια απογευμα.. και λιγο με επιρεασε γιατι εχω ενα στουντιο (της οικογενειας) να μενω και μονος μ και θα πανε ολα τσεπη (δε θα πληρωνω ενοικιο).. με ολη την καλη διαθεση παντα μια γνωμη γιατι το οβα παει σε δημοσιο και δε με παιρνει απο αποπση ηλικιας για εποπ κλεινω 28. ευχαριστω εκ των προτερων και μακαρι να ειναι ολα για ολους πολυ κιαλυτερα σαν οβα..
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Πιστεύω πως ήταν οικονομικός ο λόγος... Και εγώ θα έφευγα εάν ξόδευα 50? κάθε εβδομάδα για ένα μπουκάλι με την παρέα... Προφανώς.
200? στα σκουπίδια, φυσικά και θα έφευγα για οικονομικούς λόγους.
Αν είναι αυτά τα έξοδα ξεχαστε μάγκες τη ζωή που σκέφτεστε, δε παίζει κάτι τέτοιο.
Ζεις αξιοπρεπέστατα με τα λεφτά του στρατού, φτάνει μόνο να μη τα πετάς σε μλκιες.
Όπως και με κάθε δουλειά βασικά.
200? στα σκουπίδια, φυσικά και θα έφευγα για οικονομικούς λόγους.
Αν είναι αυτά τα έξοδα ξεχαστε μάγκες τη ζωή που σκέφτεστε, δε παίζει κάτι τέτοιο.
Ζεις αξιοπρεπέστατα με τα λεφτά του στρατού, φτάνει μόνο να μη τα πετάς σε μλκιες.
Όπως και με κάθε δουλειά βασικά.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Καλημερα και απο εμενα.. παιδια οι αδειες το ωραριο και μηνας μπει μηνας βγει θα πληρωνεσαι νομιζω αυτο αξιζει και μονο επειδη θα υπαρχει και ελευθερος χρονος αρκετος.. κανενας δε θα κανει λεφτα ή ισως καποιοι που θα ειναι κοντα στα σπιτια τους.. αυτο που θελουμε εκτιμω ολοι ειναι να στρωσουμε τη ζωη μας με εναν αξιοπρεπη τροπο και να επιβιωνουμε οπως θα επρεπε.. γνωμη μου παντα και με πολυ αγαπη σε ολουσ
. ευχομαι οτι καλυτερο

- G3NERAL
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 7
Μάγκες ακόμα να λάβω email ειδικές δυνάμεις αττικη. Τι φάση ;
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 133
G3NERAL έγραψε:Μάγκες ακόμα να λάβω email ειδικές δυνάμεις αττικη. Τι φάση ;
Πάρε ένα τηλ στη στρατολογία της περιοχής σου
Υπό δεκανέα... ΟΒΑ με τα μπουνιά αδερφέ όταν είσαι ΟΒΑ για εποπ νομίζω ή μέχρι 30 ή 31 παιρνουν κανονικά διάβασε αν θες και την τελευταία προκυρηξη επίσης πιστευω οτι τα 750 είναι λίγα για γεωπόνος με βαρδιες... Αν πάλι δεν θες ΟΒΑ ψάξουμε για κάτι καλυτερο παντως αν εισαι ελευθερος έχεις χρόνο μπροστά σου να το σκεφτείς... Παρόλα αυτα μέσα σε 3 χρόνια αν δεν βγει εποπ παραλληλα μπορεις να ψάχνεσαι και για τον ιδιωτικό με το χαρτί που έχεις... Ελπίζω να σε βοήθησα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες