Σχολή Αστυφυλάκων - Γενικές Πληροφορίες

Συζητήσεις για την Αστυνομία και τις ειδικές μονάδες αυτής (ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ κλπ), την εκπαίδευση και τη ζωή στις σχολές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 225

Δημοσίευση από marsupilami »

TOULK έγραψε:Παιδιά με ενδιαφέρει προσωπικά αυτός ο κλάδος και θα ήθελα να υπάρχουν πιθανότητες να μπω ΔΙΑΣ! Επίσης όταν έχεις εσωτερικό κίνητρο η διαδικασία των πανελληνίων είναι απλά το εφαλτήριο βήμα*

Ενταξει δεν ειναι αρνητικο να ενδιαφερεσαιι απο τωρα παντως τ σημαντικο ειναι να μπεις. επειδη η διας ειναι απο τις πιο σημαντικες υπηρεσιες της ελας μπαινουν ατομα χρειαζονται ειδικα αθηνα δεν τ συζηταωω τωρα για την εκπαιδευση δεν γνωριζω ποσο δειαρκει κ δεν ξερω αν ειναι ενα η παει με επιπεδα δεν ξερωω θα προσπαθησω να μαθω ωστοσο. καλο ειναι να μαθαινουμε κ εγω νιωθω υπερηφανος που γνωριζα τοσα πολλα για την ελας κ αυτο φανηκε μεσα ατην σχολη και ενιωθα ικανοποιημενος.

Άβαταρ μέλους
Caveira
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 19
Επάγγελμα: αστυνομικος

Δημοσίευση από Caveira »

Οταν βγαλει σχολειο η ΔΙΑΣ θα πας να το περασεις και θα πας στην ομαδα. Το σχολειο δεν εχει καμια σχεση με οδηγηση μηχανης. Ειναι σχολειο που διδασκεσαι τακτικη και διαρκει μια εβδομαδα. Οι πρωτοι που το περασαμε το 2010 το προλαβαμε να εχει και γυμναστικη τρεξιμο καμψεις κλπ καθε μερα και μετα μαθημα.
Άβαταρ μέλους
TOULK
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από TOULK »

Καταρχήν ευχαριστώ που ενδιαφέρεστε! Όποιος ξέρει περαιτέρω πληροφορίες για την ΔΙΑΣ ας μου πει οτιδήποτε! Μία εβδομάδα μου φαίνεται λίγο και η οδήγηση είναι σημαντική πιστεύω

andrkyri
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από andrkyri »

Παιδιά καλησπέρα, Τελειώνω σε 2 χρονακια τη σχολή που εχω περάσει και είμαι 21 ετών και εχω σκοπο να δώσω ξανα πανελλήνιες για Αστυφυλάκων. Θα ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος... αν δώσω πανελλήνιες στην ηλικία των 25 ετων και μπω μετα απο 2 η 3 χρόνια, θα ληφθεί υπόψιν το ετος που περασα η το ετος καταταξης μου, καιως εχει οριο ηλικίας ; Επίσης με το πτυχιο ΑΕΙ σε ειδικότητα παραιατρικων, θα μπορουσα αφου μπω να ζητήσω μεταταξη σε νοσοκομειο οπως το 424 η απλως γίνομαι αξιωματικός απευθειας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καταδρομέας
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Καταδρομέας »

1. Δεν θα έχεις θέμα. Επίσης νομίζω το χρονικό περιθώριο των 2 ετών δεν ισχύει πια, αφού έληξε ο όρος του Μνημονίου.2. Όχι στα Στρατιωτικά νοσοκομεία τα στελέχη, δηλαδή το προσωπικό είναι των Ένοπλων Δυνάμεων.

3. Εννοείται ότι δεν γίνεσαι Αξιωματικός επειδή έχεις πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ίσως αργότερα, κάποια στιγμή να σου φανεί χρήσιμο, μισθολογικά κυρίως, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεσαι έτσι απλά Υπαστυνόμος.

andrkyri
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ΕΞΈΛΙΞΗ " Οι σπουδαστές μετά την αποφοίτησή τους από τη Σχολή Αστυφυλάκων, ονομάζονται Αστυφύλακες και τοποθετούνται με σύστημα μορίων σε οποιαδήποτε Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Εχουν τη δυνατότητα να προαχθούν στο βαθμό του Αρχιφύλακα, ώστε να υπαχθούν στην κατηγορία των Υπαξιωματικών του Σώματος, μετά την παρέλευση 3ετίας και μέσω προαγωγικών εξετάσεων. Αντίστοιχα, οι Αρχιφύλακες προάγονται στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών στο βαθμό τους. Κατ' εξαίρεση οι αρχιφύλακες πτυχιούχοι Πανεπιστημίων ή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) προάγονται στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου εφόσον συμπληρώσουν τουλάχιστον δύο (2) ή τρία (3) έτη στο βαθμό, αντίστοιχα, και ο τίτλος σπουδών τους δεν λήφθηκε υπόψη για την προαγωγή τους χωρίς εξετάσεις στο βαθμό του Aρχιφύλακα." Αυτό αναφέρεται στο site της Αστυφυλάκων.
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Καλα τα λεει το σιτε ο ανθυπαστυνομος ειναι τ αντιστοιχο του ανθυπασπιστη δεν ειναι δλδ αξιωματικος. ισως το μπερδευεις με τ ανθυπολοχαγος που ειναι οι αξιωματικοι τ στρατου. στην αστυνομια αξιωματικος ειναι ο υπαστυνομος β και πανω
Άβαταρ μέλους
johnny13
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 135
Ενδιαφέροντα: Ζωγραφικη,βολτες,γυμναστικη και parkour
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από johnny13 »

marsupilami την ημερα κατα μεσο ορο ποσο διαβαζες; Και σε ποιο μαθημα εδινες ιδιαιτερη εμφαση; Γιατι και εγω θεωρητικη ειμαι και ηδη η μιση χρονια παει. Για ποτε θα βρεθω Γ Λυκειου ουτε θα το καταλαβω... Και θελω να ειμαι προετοιμασμενος

Υ. Γ. Σορρυ για το ασχετο ερωτημα

Life Sucks
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Κοιτα αυτο ειναι υποκειμενικο γνωμη μ με φροντ κ σχολειο ειναι δυσκολο να διαβαζεις πανω απο 4 ωρες την ημερα καθε μερα για ενα χρονο ε κ βαρυτητα δινεις στ μαθημα που υστερεις περισσοτερο.
andrkyri
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Παιδιά γνωρίζει κανείς αν γίνεται να κάνω διακοπή σπουδών στη σχολή που είμαι τώρα να ξαναδώσω πανελλήνιες και αφότου περασω Αστυφυλάκων και τελειώσω να ξαναγυρίσω στην αλλη σχολή; νομικά πρεπει να στεκει αθτο καθώς δεν φερρις φοιτητική ιδιότητα εφοσον κάνεις διακοπη σπουδών. Γνωρίζει κανεις κατι παραπάνω;
Άβαταρ μέλους
wolver
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 62

Δημοσίευση από wolver »

Αναστολη σπουδων λεγεται και στην δινουν μονο σε σοβαρα ζητηματα. Π. Χ να μεινει μια φοιτητρια εγκυος. Δεν πιστευω να σ δωσουν εσενα για να ξαναδωσεις πανελληνιες, εσυ παντως ρωτα στην γραμματεια της σχολης σου να εισαι σιγουρος!
nickp
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nickp »

Παιδιά μια βοήθεια για τη μυωπία που λέει 4.50 σφαιρικό ισοδύναμο τι εννοεί ;
Babastroumf
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Babastroumf »

nickp έγραψε:Παιδιά μια βοήθεια για τη μυωπία που λέει 4.50 σφαιρικό ισοδύναμο τι εννοεί ;
Μέχρι και 4.50 δλδ μυωπιια

stam123
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από stam123 »

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω σχετικά με το ύψος για τις γυναίκες. Έχει αλλάξει τελικά; Ακόμα εαν πετυχει κάποιος στις πανελλήνιες εξετάσεις και στις ΠΚΕ πότε μπαίνει στην Αστυνομία; Μετά από 1 χρόνο?
Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

stam123 έγραψε:Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω σχετικά με το ύψος για τις γυναίκες. Έχει αλλάξει τελικά; Ακόμα εαν πετυχει κάποιος στις πανελλήνιες εξετάσεις και στις ΠΚΕ πότε μπαίνει στην Αστυνομία; Μετά από 1 χρόνο?

Αναμενουμε τν προκυρηξη σ λιγες μερες κ θ μαθουμεεε!!! υπομονη... οτι κ ν σ πουμε τρ θα ειναι ψεμματα...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες