Προσλήψεις στην ΕΥΠ (2019-2020)
Παιδιά μας φτύσανε λίγο νομίζω... Καλό Σεπτέμβρη...
Εγώ θυμάμαι την είδηση που είχε βγει πριν μερικές βδομάδες:
"Οι νεοπροσληφθέντες που διαθέτουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα. Αυτό που απομένει είναι να περάσουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις και μία εκπαίδευση δύο εβδομάδων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης."
Αν και ακόμα έχουμε χρόνο για τα "τέλη του επόμενου μήνα", αν δεν μας καλέσουν αναρωτιέμαι γιατί να διερρεύσει η ΕΥΠ μια τέτοια είδηση.
Κάλλιστα μπορεί να σκεφτεί κανείς, ρε λες να έχουν ήδη καλέσει όσους ήταν να πάρουν;
Πάντως το γεγονός ότι δεν έλαβα απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία όταν ρώτησα τους εξεταστές, μου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ορισμένοι από τους υποψήφιους μπορεί να μην έχουν περιθώριο να περιμένουν και για πάντα... Αλλά ίσως να μην τους πολυνοιάζει κιόλας...
"Οι νεοπροσληφθέντες που διαθέτουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα. Αυτό που απομένει είναι να περάσουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις και μία εκπαίδευση δύο εβδομάδων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης."
Αν και ακόμα έχουμε χρόνο για τα "τέλη του επόμενου μήνα", αν δεν μας καλέσουν αναρωτιέμαι γιατί να διερρεύσει η ΕΥΠ μια τέτοια είδηση.
Κάλλιστα μπορεί να σκεφτεί κανείς, ρε λες να έχουν ήδη καλέσει όσους ήταν να πάρουν;
Πάντως το γεγονός ότι δεν έλαβα απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία όταν ρώτησα τους εξεταστές, μου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ορισμένοι από τους υποψήφιους μπορεί να μην έχουν περιθώριο να περιμένουν και για πάντα... Αλλά ίσως να μην τους πολυνοιάζει κιόλας...
Θα είναι τεράστια έκπληξη να γίνει το οτιδήποτε πριν τον Σεπτέμβρη πλέονποτέ να βγάλουν τους οριστικούς, ποτέ να ενημερώσουν για μέρος τοποθέτησης, ποτέ να δώσουν προθεσμία για να αποδεχτείς τη θέση, ποτέ να πας και για εκπαίδευσηΘαύμα πρέπει να γίνει
Πάντως εμένα μου είχαν πει στην εξέταση πως θέλουν να μας πάρουν άμεσα και λόγω κορονοϊού καθυστέρησαν. Μπούχαχα...
Μάλιστα, καλό μεν ότι έλαβες απάντηση αλλά άμεσα μπορεί να είναι και τα Χριστούγεννα ξέρω γω!
Έπρεπε να πούνε άμεσα σχετικά με τι: Με τους διορισμούς του δημοσίου που μπορεί να κρατάνε και τρια χρόνια ή του ιδιωτικού που μπορεί να κρατήσει και κανα μήνα. Θα δούμε!
Πάντως από άλλες συζητήσεις σε forum για τον τελευταίο διαγωνισμό της ΕΥΠ του 2009 αν θυμάμαι καλά, ο χρόνος μεταξύ της τελευταίας διαδικασίας εξέτασης και της ενημέρωσης ήταν 3 μήνες...
Εντάξει για να μαστε και ειλικρινείς εμάς που δουλεύουμε μας συμφέρει να μας πάρουν Σεπτέμβρη και όχι τώρα. Απλά δε ξέρουμε αν έχουμε περάσει.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα ξέρουμε οριστικους πίνακες τουλάχιστον; Και μετά είναι είναι να βγει που είναι οι τοποθετήσεις; Πάντως είναι μια διαδικασία που έχει κρατήσει υπερβολικά πολύ, με πολλα πρόβληματα.. αλλά πρέπει να υπολογίσουν ότι και εμείς πρέπει να ξέρουμε τι θα κανουμε, που θα είμαστε, τι άλλες προτάσεις να δεχτούμε/απορριψουμε, που θα είμαστε, τι θα κάνουμε γενικά στη ζωή μας...
Μπα, το καλύτερο που ξέρουμε ως τώρα είναι "το συντομότερο δυνατόν".
Αν θέλεις άλλη μια προσωπική μου υπόθεση για τις τοποθετήσεις είναι οτι θα γίνουν αφού μπουμε και μας δουν. Μπορεί δηλαδή να πάρει και αρκετές εβδομάδες μετά το "διορισμό".
Συμφωνώ και γω με ό, τι είπες για τη διαδικασία. Είναι άσχημη η φάση που έχουμε μπει. Και θα χειροτερεύσει όσο περνάει ο καιρός και δεν ακούμε τίποτα δυστυχώς. Τουλάχιστον ας έβγαζαν τους οριστικούς πίνακες.
Αν θέλεις άλλη μια προσωπική μου υπόθεση για τις τοποθετήσεις είναι οτι θα γίνουν αφού μπουμε και μας δουν. Μπορεί δηλαδή να πάρει και αρκετές εβδομάδες μετά το "διορισμό".
Συμφωνώ και γω με ό, τι είπες για τη διαδικασία. Είναι άσχημη η φάση που έχουμε μπει. Και θα χειροτερεύσει όσο περνάει ο καιρός και δεν ακούμε τίποτα δυστυχώς. Τουλάχιστον ας έβγαζαν τους οριστικούς πίνακες.
Αυτό που λες για τις τοποθετήσεις ξεπερνάει την οποιαδήποτε λογική να γίνειΔηλαδή εγώ δουλεύω στην Καβάλα, θα μου πούνε έλα Αθήνα και μετά θα σου πούμε που θα πας?
Δηλαδή θα παραιτηθώ και πχ θα με στείλουν σε νησί και θα πω όλα καλά παιδιά πάω?
Εννοείται ότι θα αρνηθώ να πάω στην Αθήνα εξαρχής, και άλλοι φαντάζομαι
Κανονικά πρέπει να πούμε και χρήματα εκτός της τοποθέτησης, γιατί πήγαινε εσύ με ενιαίο μισθολογιο ΤΕ χωρις το επιδομα να ζήσεις αθηνα,
Θα μπαίνεις μέσα κάθε μήνα
Δεν υπαρχει καμία λογική σε αυτό, αν γίνει σηκώνεις τα χέρια ψηλά απλά
Δηλαδή θα παραιτηθώ και πχ θα με στείλουν σε νησί και θα πω όλα καλά παιδιά πάω?
Εννοείται ότι θα αρνηθώ να πάω στην Αθήνα εξαρχής, και άλλοι φαντάζομαι
Κανονικά πρέπει να πούμε και χρήματα εκτός της τοποθέτησης, γιατί πήγαινε εσύ με ενιαίο μισθολογιο ΤΕ χωρις το επιδομα να ζήσεις αθηνα,
Θα μπαίνεις μέσα κάθε μήνα
Δεν υπαρχει καμία λογική σε αυτό, αν γίνει σηκώνεις τα χέρια ψηλά απλά
Ε ναι, παρόλο που μπορεί να είναι δυσάρεστο είναι πιθανό να γίνει το σενάριο που ανέφερες.
Και αυτό πηγάζει αφενός από την ίδια την προκήρυξη που λέει ότι μπορούνε να μας τοποθετήσουν όπου θέλουν, αφετέρου μπορείς να το δεις και από άλλα σώματα ασφάλειας που μπορείς να φας μετάθεση από κει που δεν το περιμένεις.
Μου φαίνεται επίσης λογικό οι διορισμένοι να πάνε Αθήνα αφού εκεί είναι τα κεντρικά για εκπαίδευση για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να τους τοποθετήσουν όπου νομίζουν. Σε αυτή την περίπτωση ελπίζω να υπάρχει κάποια αποζημίωση.
Απο κει και μετά ελπίζω να λάβουν υπόψη που μένει μόνιμα ο καθένας και να τον τοποθετήσουν κάπου κοντά στη μόνιμη κατοικία του. Αλλά πάλι βάσει προκήρυξης αυτό δεν είναι σίγουρο...
Εννοείται, συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις για τα μισθολογικά. Δεν βγαίνεις με τίποτα αν τοποθετηθείς οπουδήποτε μακριά από την κατοικία σου. Για όλους φαντάζομαι θα ήταν Ιδανικό να μας πουν πριν την αποδοχή της θέσης, τοποθέτηση και μισθό. Αλλά αυτό με την παραίτηση που λες εμπεριέχει ρίσκο.
Εγώ το μόνο που θα σου έλεγα είναι απλά να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.
Και αυτό πηγάζει αφενός από την ίδια την προκήρυξη που λέει ότι μπορούνε να μας τοποθετήσουν όπου θέλουν, αφετέρου μπορείς να το δεις και από άλλα σώματα ασφάλειας που μπορείς να φας μετάθεση από κει που δεν το περιμένεις.
Μου φαίνεται επίσης λογικό οι διορισμένοι να πάνε Αθήνα αφού εκεί είναι τα κεντρικά για εκπαίδευση για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να τους τοποθετήσουν όπου νομίζουν. Σε αυτή την περίπτωση ελπίζω να υπάρχει κάποια αποζημίωση.
Απο κει και μετά ελπίζω να λάβουν υπόψη που μένει μόνιμα ο καθένας και να τον τοποθετήσουν κάπου κοντά στη μόνιμη κατοικία του. Αλλά πάλι βάσει προκήρυξης αυτό δεν είναι σίγουρο...
Εννοείται, συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις για τα μισθολογικά. Δεν βγαίνεις με τίποτα αν τοποθετηθείς οπουδήποτε μακριά από την κατοικία σου. Για όλους φαντάζομαι θα ήταν Ιδανικό να μας πουν πριν την αποδοχή της θέσης, τοποθέτηση και μισθό. Αλλά αυτό με την παραίτηση που λες εμπεριέχει ρίσκο.
Εγώ το μόνο που θα σου έλεγα είναι απλά να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.
Και η δική μου εκτίμηση είναι πως οι τοποθετήσεις θα γίνουν γνωστές μετά το διορισμό.Η προκήρυξη ορίζει πως η υπηρεσία μπορεί να σε τοποθετήσει όπου θέλει ανάλογα με τις ανάγκες της. Έτσι κι αλλιώς αυτό θεωρώ ότι μπορεί να γίνει και αρκετά μετά το διορισμό. Οταν εργάζεσαι σε αυτή την υπηρεσία υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μετάθεσης.
Έγινε και ανάλογη ερώτηση στη συνέντευξη, φαντάζομαι πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι απάντησαν θετικά όταν ρωτήθηκαν για τις μεταθέσεις.
Οπότε θεωρώ πως είναι κάτι που θα πληροφορηθούμε μετά το διορισμό, δυστυχώς.
Επίσης εκτιμώ πως σίγουρα κάποιους μήνες στην αρχή θα γίνει εκπαίδευση στην Αθήνα.
Τωρα για τα υπόλοιπα που αναφέρετε έχετε δίκιο αλλά δεν νομίζω ότι κανείς σκέφτεται τι έχει ο καθένας από εμάς στη ζωή του, αν δουλεύουμε, την οικογενειακη ή οικονομική μας κατάσταση. Μιλάμε για το ελληνικό δημόσιο.
Όσο για τους οριστικούς πίνακες, αν αναλογιστούμε ότι κάποιοι δίνουμε Σεπτέμβρη τη δεύτερη φάση των ψυχοτεχνικων θεωρώ πως η διαδικασία θα τραβήξει ακόμα. Αν διοριστούν δε όλες οι κατηγορίες της προκήρυξης μαζί, με δεδομένο ότι κάποιοι δεν έχουν κληθεί καν για τις πρώτες εξετάσεις, σίγουρα θα τραβήξει αρκετά ακόμα. Εκτος αν οι διορισμοί γίνουν ανά κατηγορία αλλά και σε αυτή την περίπτωση το γεγονός ότι τον Αύγουστο όλα "παγώνουν" σίγουρα καθυστερεί τις διαδικασίες ακόμα και για αυτούς που έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν σύντομα τα ψυχοτεχνικά.
Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας...
Έγινε και ανάλογη ερώτηση στη συνέντευξη, φαντάζομαι πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι απάντησαν θετικά όταν ρωτήθηκαν για τις μεταθέσεις.
Οπότε θεωρώ πως είναι κάτι που θα πληροφορηθούμε μετά το διορισμό, δυστυχώς.
Επίσης εκτιμώ πως σίγουρα κάποιους μήνες στην αρχή θα γίνει εκπαίδευση στην Αθήνα.
Τωρα για τα υπόλοιπα που αναφέρετε έχετε δίκιο αλλά δεν νομίζω ότι κανείς σκέφτεται τι έχει ο καθένας από εμάς στη ζωή του, αν δουλεύουμε, την οικογενειακη ή οικονομική μας κατάσταση. Μιλάμε για το ελληνικό δημόσιο.
Όσο για τους οριστικούς πίνακες, αν αναλογιστούμε ότι κάποιοι δίνουμε Σεπτέμβρη τη δεύτερη φάση των ψυχοτεχνικων θεωρώ πως η διαδικασία θα τραβήξει ακόμα. Αν διοριστούν δε όλες οι κατηγορίες της προκήρυξης μαζί, με δεδομένο ότι κάποιοι δεν έχουν κληθεί καν για τις πρώτες εξετάσεις, σίγουρα θα τραβήξει αρκετά ακόμα. Εκτος αν οι διορισμοί γίνουν ανά κατηγορία αλλά και σε αυτή την περίπτωση το γεγονός ότι τον Αύγουστο όλα "παγώνουν" σίγουρα καθυστερεί τις διαδικασίες ακόμα και για αυτούς που έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν σύντομα τα ψυχοτεχνικά.
Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας...
Θεωρώ ότι πρώτα θα υπάρχει εκπαίδευση Αθήνα και μετά τοποθέτηση ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα διορίζεσαι, κάνεις εκπαίδευση και στη συνέχεια μαθαίνεις τοποθέτηση. Τουλάχιστον να υπάρχει προγραμματισμός για παροχή διαμονής στους διοριστέους από την υπηρεσία για το χρονικό διάστημα της εκπαίδευσης στην Αθήνα, ειδικά για όσους είναι από επαρχία. Όσο για τους οριστικούς πίνακες για όσες ειδικότητες έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου, το νωρίτερο τέλη Σεπτέμβριου να καλέσουν.
Δηλαδή εγώ που είπα σε όλες τις συνεντεύξεις ότι δεν πάω στην Αθήνα αν με διορίσουν ή σε νησιά πχ γιατί συνεχίσαν να με καλούν και ολοκλήρωσα όλες τις διαδικασίες; Να το πω αλλιώς, αν γίνει έτσι θα έχει πολλές αρνήσεις, δηλαδή άνθρωπος με οικογένεια που δουλεύει σε πόλη εκτός των Αθηνών πρέπει να είναι καμικάζι για να παραιτηθεί από τη δουλειά, να πάει στην Αθήνα και να περιμένει μετά να τον πουν που θα πάει
Άρα θα καλυφθεί ένα 60-70% των θέσεων και μετά θα ξανακαλουν επιλαχόντες, οκ μπορεί να γίνει κι έτσι, τρελό
Άρα θα καλυφθεί ένα 60-70% των θέσεων και μετά θα ξανακαλουν επιλαχόντες, οκ μπορεί να γίνει κι έτσι, τρελό
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
Οι αρνήσεις θα είναι ελάχιστες ως μηδενικές γιατί απλούστατα για να έκαναν αίτηση άνθρωποι με πτυχία και μεταπτυχιακά σε αυτή την προκήρυξη, σημαίνει είτε ότι δεν έχουν κάποιο σπουδαίο βιογραφικό / προσόντα για καριέρα στον ιδιωτικό τομέα είτε ότι παρότι έχουν, βάζοντας τα πράγματα στο ζύγι έκριναν ότι είναι πιο συμφέρων ο διορισμός σε αυτή τη θέση από την καριέρα που κάνουν έξω. Απο κει και πέρα ό, τι και να απαντήσαμε στην προφορική συνέντευξη δεν δεσμεύει σε τίποτα την υπηρεσία, απλά δείξαμε ποιες είναι οι προθέσεις μας.
Με την ίδια λογική, αν κάποιος είναι από την Καρδίτσα ή τη Λαμία θα πρέπει να απαιτήσει από την υπηρεσία να δημιουργηθεί κλιμάκιο στην πόλη του (αν δεν υπάρχει ήδη) ώστε να δουλεύει στον τόπο του. Δεν ορίζουμε εμείς τους κανόνες ούτε είμαστε σε θέση ισχύος. Ίσα ίσα κάναμε αίτηση σε μια προκήρυξη που αναφέρει ρητά ότι θα τοποθετηθούμε όπου ορίσει η υπηρεσία.
Με την ίδια λογική, αν κάποιος είναι από την Καρδίτσα ή τη Λαμία θα πρέπει να απαιτήσει από την υπηρεσία να δημιουργηθεί κλιμάκιο στην πόλη του (αν δεν υπάρχει ήδη) ώστε να δουλεύει στον τόπο του. Δεν ορίζουμε εμείς τους κανόνες ούτε είμαστε σε θέση ισχύος. Ίσα ίσα κάναμε αίτηση σε μια προκήρυξη που αναφέρει ρητά ότι θα τοποθετηθούμε όπου ορίσει η υπηρεσία.
Δεν θα απαιτήσει κανείς τίποτα, να τοποθετήσει όπου θέλει η υπηρεσία όμως δε νοείται στην κοινή λογική να αποδεχτείς μια δουλειά χωρίς να ξέρεις που θα πας, απλά δε χωράει στη λογική την κοινή Δεξου εσύ τι θέση χωρις να έχεις καμία ιδέα που θα πας μετά, δικαίωμα σου, εγώ λέω ότι άνθρωποι με οικογένειες δε μπορούν να το κάνουν αυτό, εκτός αν πεινάνε, δηλαδή δουλεύω και ζω με την οικογένειά μου σε μια πόλη και θα πάω στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα; Ε δεν πάω 1000 χρόνια πουθενά, αυτό λέω
Από κει και πέρα ας κάνουν ότι νομίζουν
Από κει και πέρα ας κάνουν ότι νομίζουν
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες