Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Καλημέρα μάγκες , τελειώσαμε και η τελευταία σειρά των οβα τώρα και από Κυριακή και από Δευτέρα παρουσιαζομαστε.Μέσα δεν μας ενημέρωσαν σχεδόν για τπτ μόνο ότι θα πληρωθούμε μάλλον στις 25 και ότι θεωρούμαστε στελέχη.
Δεν μας είπαν ούτε για πόσες υπηρεσίες δικαιούμαστε ούτε αν έχουμε κάποια βαθμολογική εξέλιξη δηλαδή αν περνούμε κάποιον βαθμό , ούτε για άδειες και γενικά για πολλοι είμαστε στα τυφλά .
Από ότι μίλησα με πολλά άτομα οβα τώρα που φεύγαμε έχει προκαλέσει μεγάλη πτώση του ηθικού μας γιατί νιώθουμε σαν φαντάροι παρά σαν στέλεχος χωρίς το ποιο μικρό βαθμό.
Αν θεωρούμαστε στελέχη φαντάροι πολλοί λένε θα σηκωθούμε να φύγουμε δεν πρόκειται να ξανά αντέξουμε τη πίεση που είχαμε έτσι ώστε ο λοχίας να βγάζει το άχτι του από το τίποτα.
Τουλάχιστον αυτά τα 3 χρόνια να είναι αξιοπρεπεστατα και να μη νιώθουμε ότι πάμε για θητεία φαντάρου.
Πραγματικά εγώ δεν νιώθω σαν στέλεχος η συμπεριφορά των μόνιμων προς εμάς ήταν χειρότερη και από όταν υπηρέτησα.
Δεν μας είπαν ούτε για πόσες υπηρεσίες δικαιούμαστε ούτε αν έχουμε κάποια βαθμολογική εξέλιξη δηλαδή αν περνούμε κάποιον βαθμό , ούτε για άδειες και γενικά για πολλοι είμαστε στα τυφλά .
Από ότι μίλησα με πολλά άτομα οβα τώρα που φεύγαμε έχει προκαλέσει μεγάλη πτώση του ηθικού μας γιατί νιώθουμε σαν φαντάροι παρά σαν στέλεχος χωρίς το ποιο μικρό βαθμό.
Αν θεωρούμαστε στελέχη φαντάροι πολλοί λένε θα σηκωθούμε να φύγουμε δεν πρόκειται να ξανά αντέξουμε τη πίεση που είχαμε έτσι ώστε ο λοχίας να βγάζει το άχτι του από το τίποτα.
Τουλάχιστον αυτά τα 3 χρόνια να είναι αξιοπρεπεστατα και να μη νιώθουμε ότι πάμε για θητεία φαντάρου.
Πραγματικά εγώ δεν νιώθω σαν στέλεχος η συμπεριφορά των μόνιμων προς εμάς ήταν χειρότερη και από όταν υπηρέτησα.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Να ρωτήσω οι αερονομοι που πέρασαν εκπαίδευση ΛΥΒ σαν φαντάροι και πήραν πτυχίο που λέει ότι το πέρασαν με επιτυχία και έχει υπογραφή από διοικητή στρατονομίας από κεσν γιατί δε περνούν βαθμό; Είναι μεγάλη αδικία ειδικά για τις σειρές 336 και 337 που κάθησαν 2μισι μήνες και ορκίστηκαν ως βαθμοφόροι.
Δε θα με ένοιαζε ο βαθμός σαν οβα αλλά επειδή πέρασα και με είχαν πάρει με το ζόρι πέρασα το πέρασα και δεν αναγνωρίστηκε. Το ΓΕΑ τι κάνει δε τα βλέπει αυτά δε τα αναγνωρίζει , αν κάποιος που το διαβάζει μόνιμος , φαντάρος πολίτης δε ξέρω και έχει σχέσει με το ΓΕΑ ας το μεταφέρει.
Εκεί μέσα δε ξέρουν που τους πάν τα 4 και με τα εξωδοχαρτα σαν οβα τι παίζει.
Μπορεί να είμαι η τελευταία φλογέρα σαν στελεχος αλλά εφόσον είμαι επί πληρωμή δεν είμαι φαντάρος οπλίτης είμαι όπως ένας αρχισμηνιας απλά αυτοί έχουν βαθμολογική εξέλιξη
Δε θα με ένοιαζε ο βαθμός σαν οβα αλλά επειδή πέρασα και με είχαν πάρει με το ζόρι πέρασα το πέρασα και δεν αναγνωρίστηκε. Το ΓΕΑ τι κάνει δε τα βλέπει αυτά δε τα αναγνωρίζει , αν κάποιος που το διαβάζει μόνιμος , φαντάρος πολίτης δε ξέρω και έχει σχέσει με το ΓΕΑ ας το μεταφέρει.
Εκεί μέσα δε ξέρουν που τους πάν τα 4 και με τα εξωδοχαρτα σαν οβα τι παίζει.
Μπορεί να είμαι η τελευταία φλογέρα σαν στελεχος αλλά εφόσον είμαι επί πληρωμή δεν είμαι φαντάρος οπλίτης είμαι όπως ένας αρχισμηνιας απλά αυτοί έχουν βαθμολογική εξέλιξη
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Εμείς που είμαστε οβα στην Π. Α και γενικά από τά υπόλοιπα όπλα δικαιούμαστε να συμμετάσχουμε στο σχολείο για ουκ ΜΥΚ;
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Πωωωω τι γίνεται με εσάς τους οβα ότι ποιο χάλια υπάρχει δηλαδή δεν έχετε βαθμό δεν ξανά εμπαινα που να πεινούσα.Δηλαδή είστε μισθοφόροι και σας γλενταν οι φαντάροι οι Δεκανοις και οι Στρατεύσιμοι Σμηνιες.
Ρεζιλια F
Ρεζιλια F
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Από ότι έχω διαβάσει με τις διατάξεις δε λένε αν μπορούν η δε μπορούν , είναι καθαρά θέμα πρωσοπικου , ηγεσίας , Μοίρας και Διοικητή . Επίσης τελικά είναι σίγουρο ότι γίνεται να πάτε για ειρηνευτικές αποστολές αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία προς υλοποίηση αυτή τη στιγμή .
- greenalexyo
- Λοχαγός
- Posts in topic: 36
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Laskaris έγραψε:Φίλε θα γράψω μερικά πράγματα για να σας βοηθήσω γιατί συμμερίζομαι την αγωνία σας. Τώρα κάποιες πληροφορίες για το πως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα ο θεσμός για να έχετε μία ιδέα τι παίζει. Μισθός γύρω στα 720-750. Θα αργήσετε να πληρωθείτε. Περιπού κανένα τρίμηνο. Ακόμα δεν έχουμε πληρωθεί εμείς. Μπορείτε να κάνετε μία υπεύθυνη δήλωση για να πάρετε μία προκαταβολή μέχρι να ξεκινήσει να μπαίνει ο μισθός. Ψάξτε το. Μην βιαστείτε να χαλάσετε λεφτά στην αρχή για υλικά. Το πρώτο είναι ένα καλό άρβυλο και μετά τα υπόλοιπα. Απαλλαγές διακαιούμαστε κανονικά. Έίναι θολό το θέμα των σχολείων. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να δηλώσουμε. Γενικότερα στην αρχή να τηρήσετε ένα χαμηλό προφίλ. Μην σκάσετε μύτη με τίποτα παραλλαγές multicam και γυαλούμπα να το παίξετε στελέχη. Προσπαθήστε να μην δίνεται δικαιώματα και να είστε σωστοί χωρίς όμως να δείχνετε υπερβολική προθυμία σε σημείο να σας εκμεταλλεύονται. Αυτό περιμένουν μην το κάνετε πιό εύκολο με την στάση σας. Η θέση των ΟΒΑ ειδικά στην αρχή είναι κάπου στο μεταίχμιο μεταξύ στελεχών και φαντάρων. Μην θεωρήσετε εξ αρχής τον εαυτό σας στελέχη και αποκτήσετε τουπέ. Χαμηλό προφίλ και σοβαρότητα. Τώρα που θα πάτε στην μονάδα προσπαθήστε να δεθείτε με τους άλλους ΟΒΑ. Κάποιοι μ@#$ες στάνταρ θα προσπαθήσουν να γλύψουν και να γίνουν κολλητάρια με τα άλλα στελέχη. Αγνοήστε τους. Βρείτε τα με τις σειρές σας και τους άλλους ΟΒΑ. Θα αντιμετωπίζεται τα ίδια προβλήματα και πρέπει να στηρίζετε ο ένας τον άλλον. Απώτερος στόχος είναι να αποροφηθείτε από την μονάδα και να γίνετε οργανικό μέλος. Διευκολύνετε αυτήν την διαδικασία με την στάση σας δείχνοντας επαγγελματισμό. Τέλος μοναδα από μονάδα απέχει έτη φωτός κάποια πράγματα όμως είναι στανταρ όπως οι απαλλαγές και οι άδειες. Να ξέρετε τα δικαιώματα σας. Αυτά από εμενα και ό, τι άλλο εδώ είμαστε.
Ευχαριστω πολυ φιλε, βοηθησε αρκετα η απαντηση σου.
- Laskaris
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 13
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Καλή αρχή Greenalexyo. Αν θες κάτι στείλε.
- greenalexyo
- Λοχαγός
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Laskaris έγραψε:Καλή αρχή Greenalexyo. Αν θες κάτι στείλε.
Ευχαριστω. Τωρα μας μενει να μαθουμε ποιος θα ειναι μισθος μας. Και αν ισχυει οτι ο μισθος των οβα ειναι ο ιδιος με αυτου ενος μονιμου λχια.
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Δικαιουμαστε επίδομα παραμεθωριου?Επίσης δικαιουμαστε άδεια ΤΑΠ;
- greenalexyo
- Λοχαγός
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Απ οσο ξερω. Οι αδειες ειναι 30 κανονικες και 10 Α. Μ. Δ
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Είναι κανένας από την δεύτερη σειρά των Ο. Β. Α. Για Έβρο;
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Να κανω καποιες ερωτησεις. Υπηρετω ως στρατιωτης και εχει ερθει η μεταθεση μου στη μοναδα. Παιρνω φυλλο πορειας οταν απολυομαι. Πρωτον παρουσιαζομαι την ιδια ημερα (Σαββατο;) ; Δευτερον παραδιδω τα στρατιωτικα μου ρουχα και μου δινουν αλλα εκει; Και τελευταια ερωτηση μπορουμε να κανουμε αιτηση για προκαταβολη τα φτωχοπαιδα η δυσκολα; Ευχαριστω.
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 48
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/170219/prokiryxthikan-108-proslipseis-sto-polemiko-naftiko-gia-eos-3-xronia
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Παιδες πιστευεται υπαρχει περιπτωση επειδη δεν συμπληρωθηκανε ατομα να βγαλει και καμια αλλη προκυρηξη για ειδικες δυναμεις;
Προκήρυξη για ΟΒΑ (2017)
Με βάση τις (μέχρι τώρα) πληροφορίες που έχω, δυστυχώς όχι. Βέβαια τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και ποτέ δεν ξέρεις. Προσωπικά θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος θεσμός "ξεπαγώνει" για τα καλά και για τα επόμενα χρόνια θα απορροφούνται οπλίτες σε αυτόν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες